Napisano 27 Styczeń 200619 l Siemka. Robie mój przyszły rower. We The People Addict na 2006r. Chyba dużo rowerów nie widniało na tym forum. Narazie zrobiłem rame. Dodam jeszcze spawy. A no i rama to jedna część żeby nie było, że tylko rurki ponakładane na siebie :). Render z przyszłym lakierem, i roboczy.
Napisano 27 Styczeń 200619 l czekam czekam :) wydaje się ładna chodź ja swojego duala na bmx nie zamienie ;)
Napisano 27 Styczeń 200619 l no jak narazie ramka fajnie wygląda tylko pivoty cos małe mi sie wydają. Fajny lakierek :)
Napisano 27 Styczeń 200619 l no jak narazie idzie bardzo dobrze, materiały tez są niezle, czekam na update'y, pozdr
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Taki mały apdejt. Kierownica będzie krótsza, bo ta jest seryjna a w bmx w większości przypadków ucina sie troszkę, czyli tak 4-6 cm krótsza. jeszcze dzisiaj dorobie mostek, stery i tam takie śrubki pierdutki wszystkie z przodu. Sory za zła jakość renderow z lakierem ale znowu zapomniałem subdivs w świetle zmienić. na koniec dnia dam siatke wszystkiego. A i brązowy będzie bardziej brązowy niż jest :). Tak jak w oryginale.
Napisano 28 Styczeń 200619 l No nareszcie rower!!!!!!!!!!! :> Jest piekna ta rama :) Ale dziwiwe sie dlaczego nie robisz rowerka w Rhino... Byloby chyba sprawniej i syzbciej A w sumie co tam - Max jest cool :>
Napisano 28 Styczeń 200619 l rzeczywiscie rowerow na forum jest dosc malo a ten jak narazie idzei super, pozdr
Napisano 28 Styczeń 200619 l modelów rowerów może i nie było na forum ale jak się pojawił to od razu bardzo ładny:)
Napisano 29 Styczeń 200619 l Ładne materiały. Wszystko ładne. Jedyne do czego mam zastrzeżenie to to mocowanie kierownicy a dokładnie ta dziura przez którą przechodzi rura (jakaś taka nieokrągła)
Napisano 29 Styczeń 200619 l No bardzo ladnie, nie moge sie doczekac az zrobisz kolai opony ( czy jak to sie zwie profesjonalnie) chveti - nie wiem o co Ci chodzi:)
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor Chveti:Bo nie robie takiej głupiej rzeczy do bmx zwanej rotor :>, a właśnie tam powinna się znajdować, i wychodzi tak wysoko. Poza tym to rower dirtowy, a bmx dirtowe maja troche wyżej kierownice niż te do streetu :). PS: tylko teraz obczaiłem, że mam za długi mostek i go troche skróce.
Napisano 29 Styczeń 200619 l czemu rotor jest głupi :P wg mnie pożyteczny ;) khehe mostek faktycznie długawy :D btw. jestem Chaveti bez a - chveti ;)
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor sory tam "a" się jedno dopisało :):). A rotor głupi bo nie działa. A i tak nigdy nie robi sie 15 barspinów, a linka bez rotora zakreci się 3 razy..czyli starczy :). Dam może apdejta jeszcze dzisiaj.
Napisano 29 Styczeń 200619 l Nom fajowy :) Ale mi nie podchodzi trochę ten kolorek materiału na ramę... Trochę taki... no nie podchodzi mi po prostu, ja bym dał jakiś srebrny... W każdym razie powodzenia a poza tym wszystko, tak jak inni :) EDIT: Ps. ja chcę spawy spawy!!!
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor właśnie macie jakiś przepis na dobre spawy...bo metoda powyginanego cylindra nie bardzo pasuje do roweru.
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor Apdejt. Jutro spawy i przednie koło. Daje jeszcze alternatywny lakier.
Napisano 30 Styczeń 200619 l Fajne fajne tez sie miałem zając (próbowac zrobic rame ale do DH np. Banshee Scream (wymażona rama:P) wszystko spoko. tylko ze do Bmxa lepiej pasuje klamka z DX czerwoniutka i działa. mam ja w MTB i spisuje sie spox w streecie i troche w trialu. tylko ze te kalmki i cały osprzet z tej grupu jest raczej pod BMX`a. ale jak zrobiłes rame z jednego kawalka to nie pytam bo nie mam pojęcia o tym, poprostu wypas. czekam na kolejne updaty. Powodzenia
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor A więc mam problem, chciałem zrobic bieżnik vray displacementem albo bumpem, zrobilem bialo czarna mapke bierznika, rowki białe a bieżnik czarny :). No ale nie umiem nalożyć na koło tekstury tak żeby pasowała...ogólnie nie wiem jak to zrobić :P. Wiec przydały by się rady. Z gory dzięki. PS: próbowałem zrobić coś z unwrap UVW ale nie wychodzi w oknie Edit mam jakąś porozciąganą tą teksture i w ogóle nie idzie :(
Napisano 30 Styczeń 200619 l uw map ? mapowanie cylindryczne ? z tego co pamiętam był jakiś videotutek na smcars.net na temat opony+vraydisplace.