SZAMPEK Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Cóż dodac, po prostu SiemensC75. Aha, zapodaje siatke mając świadomość, jaka jest brzydka ---> ale efekt wydaje mi sie że fajny;p A z resztą, czy tu o wygląd siatki czy o render chodzi;p THX za wszystkie uwagi!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Trochę nieproporcjonalnie to wygląda... Chodzi mi o wymiary ekranu do klawiatury... Możesz troche "uwypuklić" kalwiaturkę... Jeśli chodzi o siatkę to nie jest taka zła... :) Powodzenia. EDIT: Porównajcie : http://www.onliner.by/test/gsm/c_75/009576.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow007 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Zapowiada się fajnie. Siatka może być, ale czy ty nie uzywałeś booleana? Bo taka siatka podobna jak po booleanie (czyt: zepsuta :D). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 EEE tam jak dla mnie to całkiem przyzwoity modelik. Bardzo mi się ten telefon podoba. Render jest całkiem dobry. SIatka też nienajgorsza (widziałem gorsze:D:D)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2006 Shadow007: boleana nie używałem. Kciałem zrobic fajny modelik, cos ala Sony Erikson robiony przez .::qba::., ale problem w tym, że ten siemens ma bardzo dużo bardzo odtrych krawedzie, daltego też używałem spline'ów i innych takich, żeby wsio sie zgadzało. I powiedzcie, czy nie ważniejszy jest ładny render niż ładna siatka?? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Nie no spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 hehe, piekny telefonik :> trafiles w moj gust, mi pozostaje tylko czekac do pon. na jego kupno ;] ps. szkoda ze nie robią z czarną obudową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 hmm... a mi się telefon nie podoba, ale modelik jest fajny, czekam na updat'y, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2006 Mały update: A tak przy okazji, to Siemens ma jakieś logo?? Jak nie to potrzebuje dużo większego loga ERY, bo to co mam, to jak widać, za małe jest. Pozdro. EDIT: A tak po zastanowieniu stwierdziłem, ze siatka mi sie nawet podoba :D Co jest z nia nie tak?? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 http://era.pl/index.php?id=prasa_logo&zone=10§ion=korp you're welcome:) Ja zawsze w takich miejscach sprawdzam najpierw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2006 THX. Napisałem już do ery meila i musze stwierdzieć że ich biuro działa sprawnie bo przysłąli mi to samo :D A moze ktoś się o renderze wypowie??? ;p EDIT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 ładny model:)...render też:) jakiego renderera używasz? tekstury przycisków z jakiejś stronki wzieleś czy z fotki;>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 Mały update: Heh wcale nie taki mały. Bardzo mi się podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2006 THX za wszystkie uwagi (wiele ich nie było :p). Czuje sie w obowiązku poinformowac acre117, ze wszustkie teksturki przycisków robiłem sam... Zapuściło sie skan komórki na skanerze, a potem wkleiło sie skan do max'a. Następnie w ruch poszły spline'y, kochany modyfikator Extrude (żeby sie powierzchnie zrobiły), potem F9 i gotowa maska :D Potem materiał blend (standard) i oto efekty. Pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 szkoda tylko, żę siemens mobile już nie istnieje ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 BenQ ma przynajmniej inwestowac w firmę. Fajny modelik, render też. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 Modelik ładny ale według mnie mało efektowny render :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2006 Siemens mobile już nie istnieje?? Nie wiedziałem:-( Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SZAMPEK Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Miło mi jest poinformować, ze w końcu pozbyłem sie "7" z mojej nazwy użytkownika. Tym samym musze jakby zaczynac od nowa >czyt. od zerowego posta :-(<. ale znowu b jubileusz> Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Szampek - no cóż, 7 lat ma się tylko raz w życiu, w końcu wyrosłeś:) A co do modelu - b. fajne shaderki, jedynie bym się przyczepił do wyświetlacza (nie daje wrażenia lcd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 hmmm a nie łatwiej było poprosić Adka o zmiane nazwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 wlasnie magu dobrze prawi ;) a co do pracki--> jaki to renderer?? troche te napisy takie niewyrazne malo czytelne i ogolnie takie mdłe wszystko jest :) ale jak poprawisz jeszcze materialy dodasz oswietlenie bedzie super ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Lol :D. Popros Adka o zmiane nazwy user'a :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 1 Luty 2006 Autor Share Napisano 1 Luty 2006 THX za rade co do nick'a. Już wysłałem wiadomość i na razie, oczekując na powtórne narodzenie, będę występował nadal z cyferka "7". Mam nadzieje, ze długo to nie potrwa :D I zapodaje jeszcze kolejny "mały" update: EDIT: Wersja bez HDRI :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 Z powodu braku jakichkolwiek postów śmię twierdzieć, ze mój render osiągnął poziom mistrzowski ;p - ale tak na serio, to chyba uznam prace za skończoną, bo skoro nikt sie nie czepia, a mi sie podoba... ;p. Pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 ja się czepie:P materiały i lighting nie powalają, kolor studia także troche mi nie pasuje, lepiej by chyba było z jakimś połyskliwym shaderem na podłodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 Jeden z forumowiczów wysłał do mnie prywatną wiadomość z zapytaniem, jak zrobiłem w tylniej klapie napis Siemens. Dlatego czuje się w obowiązku wyjaśnić tę kwestię... Najprościej byłoby oczywiscie użyc bump'a, ale to sfera materiałów, pod modeling nijak nie podchodzi :/ Pierwotnie to sobie zrbułem model poly tylniej klapy z wycietą dziurą w kształcie prostokąta. Potem do modelu dodałem MS a do dziury dopasowałem spline'a. Spline był złożony z prostokąta i napisu. Zapieniłem na poly. Ujemne extrude do napistu, i tak ułożyłem, żeby się oba elementy zlewały. I wsio było oky, dopóki nie nałożyłem materiału :/ Wtedy napis się strasznie odznaczał >nie wiem dalczego :(<. wie poszed na chama: scali ms z modelem a potem napis modelem. nast zespawa poszczeg wierzcho renderze wysz oky ale siatka spokana jak ta lala.> PS. Sam sie zastanawiałem jak to elegancko zrobić... :/ Jak ktoś ma inny patent, niech się podzieli... Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 3 Luty 2006 Autor Share Napisano 3 Luty 2006 Jak to dobrze mnieć zmienioną nazwe użytkownika...! Podziękowania dla Adka i dla tych, co mi to doradzili :D!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 no ale po co ta reklama ery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 Reklama ery po to, bo to moja siec :D - to raz, a po dwa, że siemens nie ma żadnego loga :-( Ci co robia Nokie nie wiedzą jak mają dobrze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi