Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cóż dodac, po prostu SiemensC75.

Aha, zapodaje siatke mając świadomość, jaka jest brzydka ---> ale efekt wydaje mi sie że fajny;p

A z resztą, czy tu o wygląd siatki czy o render chodzi;p

THX za wszystkie uwagi!!!

siemens9kf.jpg

siemensviewport3kx.jpg

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapowiada się fajnie. Siatka może być, ale czy ty nie uzywałeś booleana? Bo taka siatka podobna jak po booleanie (czyt: zepsuta :D).

Napisano

EEE tam jak dla mnie to całkiem przyzwoity modelik. Bardzo mi się ten telefon podoba. Render jest całkiem dobry. SIatka też nienajgorsza (widziałem gorsze:D:D)...

Napisano
  • Autor

Shadow007: boleana nie używałem. Kciałem zrobic fajny modelik, cos ala Sony Erikson robiony przez .::qba::., ale problem w tym, że ten siemens ma bardzo dużo bardzo odtrych krawedzie, daltego też używałem spline'ów i innych takich, żeby wsio sie zgadzało. I powiedzcie, czy nie ważniejszy jest ładny render niż ładna siatka?? ;p

Napisano

hehe, piekny telefonik :>

trafiles w moj gust, mi pozostaje tylko czekac do pon. na jego kupno ;]

ps. szkoda ze nie robią z czarną obudową

Napisano
  • Autor

Mały update:

siemensc751qs.jpg

siemensc756mb.jpg

A tak przy okazji, to Siemens ma jakieś logo?? Jak nie to potrzebuje dużo większego loga ERY, bo to co mam, to jak widać, za małe jest. Pozdro.

EDIT:

A tak po zastanowieniu stwierdziłem, ze siatka mi sie nawet podoba :D Co jest z nia nie tak?? ;p

Napisano
  • Autor

THX. Napisałem już do ery meila i musze stwierdzieć że ich biuro działa sprawnie bo przysłąli mi to samo :D A moze ktoś się o renderze wypowie??? ;p

EDIT:

siemensc751cr.jpg

Napisano

ładny model:)...render też:)

jakiego renderera używasz?

tekstury przycisków z jakiejś stronki wzieleś czy z fotki;>?

Napisano
  • Autor

THX za wszystkie uwagi (wiele ich nie było :p).

Czuje sie w obowiązku poinformowac acre117, ze wszustkie teksturki przycisków robiłem sam...

Zapuściło sie skan komórki na skanerze, a potem wkleiło sie skan do max'a. Następnie w ruch poszły spline'y, kochany modyfikator Extrude (żeby sie powierzchnie zrobiły), potem F9 i gotowa maska :D Potem materiał blend (standard) i oto efekty.

Pozdro!!!

Napisano

BenQ ma przynajmniej inwestowac w firmę.

Fajny modelik, render też. :)

Napisano

Miło mi jest poinformować, ze w końcu pozbyłem sie "7" z mojej nazwy użytkownika. Tym samym musze jakby zaczynac od nowa >czyt. od zerowego posta :-(<. ale znowu b jubileusz>

Pozdro.

Napisano

Szampek - no cóż, 7 lat ma się tylko raz w życiu, w końcu wyrosłeś:) A co do modelu - b. fajne shaderki, jedynie bym się przyczepił do wyświetlacza (nie daje wrażenia lcd).

Napisano

wlasnie magu dobrze prawi ;)

a co do pracki-->

jaki to renderer??

troche te napisy takie niewyrazne malo czytelne i ogolnie takie mdłe wszystko jest :)

ale jak poprawisz jeszcze materialy dodasz oswietlenie bedzie super ;)

pozdro

Napisano
  • Autor

THX za rade co do nick'a. Już wysłałem wiadomość i na razie, oczekując na powtórne narodzenie, będę występował nadal z cyferka "7". Mam nadzieje, ze długo to nie potrwa :D

I zapodaje jeszcze kolejny "mały" update:

siemensc757lk.jpg

EDIT:

Wersja bez HDRI :D

siemensc7524lp.jpg

Napisano
  • Autor

Z powodu braku jakichkolwiek postów śmię twierdzieć, ze mój render osiągnął poziom mistrzowski ;p - ale tak na serio, to chyba uznam prace za skończoną, bo skoro nikt sie nie czepia, a mi sie podoba... ;p. Pozdro..

Napisano

ja się czepie:P materiały i lighting nie powalają, kolor studia także troche mi nie pasuje, lepiej by chyba było z jakimś połyskliwym shaderem na podłodze

Napisano
  • Autor

Jeden z forumowiczów wysłał do mnie prywatną wiadomość z zapytaniem, jak zrobiłem w tylniej klapie napis Siemens. Dlatego czuje się w obowiązku wyjaśnić tę kwestię... Najprościej byłoby oczywiscie użyc bump'a, ale to sfera materiałów, pod modeling nijak nie podchodzi :/ Pierwotnie to sobie zrbułem model poly tylniej klapy z wycietą dziurą w kształcie prostokąta. Potem do modelu dodałem MS a do dziury dopasowałem spline'a. Spline był złożony z prostokąta i napisu. Zapieniłem na poly. Ujemne extrude do napistu, i tak ułożyłem, żeby się oba elementy zlewały. I wsio było oky, dopóki nie nałożyłem materiału :/ Wtedy napis się strasznie odznaczał >nie wiem dalczego :(<. wie poszed na chama: scali ms z modelem a potem napis modelem. nast zespawa poszczeg wierzcho renderze wysz oky ale siatka spokana jak ta lala.>

PS. Sam sie zastanawiałem jak to elegancko zrobić... :/ Jak ktoś ma inny patent, niech się podzieli...

Pozdro.

Napisano
  • Autor

Jak to dobrze mnieć zmienioną nazwe użytkownika...! Podziękowania dla Adka i dla tych, co mi to doradzili :D!!!

Napisano
  • Autor

Reklama ery po to, bo to moja siec :D - to raz, a po dwa, że siemens nie ma żadnego loga :-( Ci co robia Nokie nie wiedzą jak mają dobrze :/