piksar Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Kuchnia "under construction" -detale dorobię. Nie potrafie dobrze jej oswietlic. Sugestie mile widziane. Załączam widok oświetlenia. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 no ładne modele lecz mogły by być lepsze materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 wszystkie materiały jakieś takie matowe i wogóle otoczenia nie odbijają, pewnie dlatego dużo lepiej wygląda szary render ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 bez materiałów sie fajnie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 Witam ponownie stoczylem walke z oświetleniem ale chyba jej nie wygrałem, dodałem drugie okno i światło z tyłu. Jeszcze dużo do zrobienia. materiały, materiały -vray, athlon64_3000, czas renderu z dwoma oknami 5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 hej pikSar ! no troszkę musisz popracować nad materiałami -5h -troszkę dużo, na pewno można mocno zoptymalizować ustawienia -napisz jakich ustawień używasz (może sam antialiasing zamula, albo preset masz na high w ir) ps. 3d studio 4.0 pod DOSa -od tego zaczynalem jako szczawik. To były czasy !! -też pracowałem na 386/ 33MHz , a ramu z 16mb jakoś miałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Listopad 2006 Autor Share Napisano 6 Listopad 2006 wskrzeszam wątek, musze się w końcu zmierzyć z intreriorem na razie ponuro ale pracuje nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Witaj Piksar. Moze po prostu okna zwieksz bo sa bardzo male.Dorzuc jeszcze jakies swiatlo z tylu co by imitowalo jakies odbicia z innego pomieszczenia bo podejrzewam, ze kuchnie jako model masz "zamknieta" a czesto kuchnia przejmuje troche swiatla np. z pokoju dziennego lub odwrotnie, zaleznie od aktualnego ustawienia oswietletlenia:)Pozdrawiam :) Ps Wymodeluj jakies fajne lampki nad stolem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Witam!! zroznicuj tex szafek :) wsumie fajnie troche swiatlo i jakosc rendera mi sie nie podobaja :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Listopad 2006 Autor Share Napisano 6 Listopad 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookash Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 1. Szyba na stole za mało przezroczysta 2. Małe klameczki na szybach 3. Znam ten czajniczek w szafce ;] A całość ogólnie bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 ładnie... czemu szyba na stoliku nie odbija.? trsozke materiał szafek psuje efekt. widac ze sie powtarza :) skad wytrzasnąłes pliki ies-ów? zarzucisz linkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 ta mysia dziura to zlew? musi być diablo niewygodny, zrobiłabym większy, i czemu suszarka na talerze tak daleko od zlewu? no i będzie ci się pryskało po szybie, nie mówiąc już o tym że nie ma parapetu pod oknem. jeśli to czarne jest płytą od pieca, to brakuje pokręteł żeby ten piec włączyć oraz piekarnika. daj jakieś puszki na prąd. szyby na stole prawie nie widać. poprzednia wersja oświetlenia była o wiele przyjemniejsza, gdyby tylko rozjaśnić w środku. reszta jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Dobre modele ale jak na kuchnie to bardzo malo w niej sprzetow - tak jakos pusto i sterylnie - nawet te skorupy na podlodze nie pomagaja. Firanki zrobilbym z jakims wzorkiem. Oswietlenie, jak zauwazyla Ania, 100 razy lepsze w wersji dziennej - nocne odbiera "atmosfere i klimat". Powalcz troche z teksturkami mebli - sa takie drewniano-plastikowe. Renderujesz w Vray? Czekam na updaty :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Listopad 2006 Autor Share Napisano 7 Listopad 2006 część postulatów zrealizowana i świeżo wypieczony dzień edit do postu niżej klameczki poprawione, na karnisz nie mam pomysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookash Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 klameczki nadal są małe na oknach, podobnie jak pokrętełka do kuchni, szyba w mikrofalówce przydałaby się jakaś bardziej przezroczysta i odbijająca światło no i karnisze są jakby prymitywne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Nice, really nice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 czajniczek wymiata, ciekawe czy można takie kupić, postawiłbym sobie w kuchni :] Mi się podoba, bardzo przyjemny wizek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Napiszcie prosze która lepsza - z większymi czy z mniejszymi oknami (dwa posty wcześniej) piszcie co jest źle, bo chcę zakończyć tę pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Siemanko. Mom zdaniem okna tzn ich wielkosc jest ok (mowa o wiekszych) ale powinny byc nizej. No i jak Piksar...czym to oswietlales? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 wrzuć zamiast szafy lodówkę i będzie git .. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 bardzo ładne. jedyne, co rzuciło mi się w oczy to... wyświetlacz mirkrofalówki. jest brzydki. po prostu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi