xeav Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 kolejne podejście, mam nadzieję, że tym razem będzei udane :) _________________________________________ http://www.xeav.net/ _________________________________________ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Specem od stron to ja nie jestem, ale cos napisze. Ogolne wrazenie: ok. Czepialstwo: czcionka w menu, tekst na pierwszej stronie i logo w prawym, dolnym rogu mi sie nie podobaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Hmm. a mi chyba coś nie funguje. Widzę tylko twój avator i ramkę od flasha. a w środku pusto :-( Ale mogę śmiało powiedzieć że pojechałeś po kompresji na tym avatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jagi Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 "rzenua" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 chętnie bym zobaczył tutariala :> ładnie czysto i przejrzyście - wymien tylko kolory - proponuje czerń i pomarańcz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 A mi się nie podoba , rozciągnięty avatar i takie nie udane wstawki humorystyczne :P ale + za przejrzystość. :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 słabiutko panie xeavie, słabiutko. Już nie mówię o czcionkach bo to prawie norma ;] Ale poprostu wieje nudą, szaro, smutno, statycznie. Nie wygląda jak portfolio grafika. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 dzięki wszystkim za komenty. Mam pytanie nt flasha: - jak zrobić aby w polu tekstowym wstawić jakiś odnośnik/link? nie chcę aby odnośnik obejmował całe pole text. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maceo Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 jak chcesz to zrobić dynamicznie to zaznaczasz temu polowi '' i piszesz tak jak w html mu linka. czyli Jeżeli chodzi o stronę to: Popraw sobie facjatę, bo wygląda jak kiepski gif, liternictwo (układ), wyrzuć głupi humor, zmień logo"xeav" i zrób coś z stats 4u. No i czarna czcionka na szarym tle to nie widać jej za bardzo.. A wogóle to dlaczego flash? Ja nie zauważyłem że to flash tylko ktoś wcześniej napisał. Ale ogólnie wystarczająco fajnie, zeby pokazać pracki i na nich się skupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 niestety nie działa, popatrz do działu tutoriale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukovsky Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 blebleble, erc soon, ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Spróbuj w ten sposób: ActionScript: poleTekstowe_txt.html = true; poleTekstowe_txt.htmlText = "to jest zwykły tekst to pogrubiony a to jest link "; gdzie "poleTekstowe_txt" to nazwa twojego dynamicznego pola tekstowego przykład: http://www.art-huma.com.pl/robocze/flash/pole_tekst.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitekkkk Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 no szczerze mówiąc spodziewałem się czegos ciekawszego ... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 ej ja mam tak samo jak Lis, potrafi sobie ktoś z tym poradzic ? bo chętnie bym sobie obejrzał to portfolio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmoski Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 fajne, minimalizm przede wszystkim :P, a no własnie - pytanko nie związane z tematem - do kogo należy ten tyłeczek na woim avatarku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y2d Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 jesli komus sie nie wczytuje to byc moze chodzi o to, ze stronka byla kompilowana we flashu 8, a Wy macie w systemie 7. Czasem (nie wiem czemu) przegladarka sie nie orientuje i nie powiadamia o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 pionix, dzięki, spróbóję Kosmoski, chyba pomyliłeś mnie z Hindusem :) y2d, no, flash 8 pro, zainstalujecie se jakiś nowy flash player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmoski Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 kurde sorki, ale to tak jest jak sie pisze kilka postów naraz - ide sie zbiczować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 hehe, też jestem ciekaw :) co do strony, wyrenderowałem (?:)) we flashu 7 i powinno być ok EDIT: wróciłem do '8' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 jak dla mnie bomba:) i kolory tez genialne:) nie mecza oczu... czysta.. przejzysta... i do tego bardzo fajna:) gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 torm, dzięki dodałem alias: xeav.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ja tak bardziej technicznie, stronę odpalisz tylko na windzie, bo macromedia nie wypuściła playera 8 dla jakiegokolwiek innego systemu, czyli wszyscy na SGI IRIX, Solarosach, bsd innych unixa i linuxach widzą ładną ramkę, kwestia 2 to standarty, masz nagłówek a kod w conajmniej 13 punktach nie zgadza się ze specyfikacją xhtml1.0, to tyle z mojej strony, nie ocenię wartośi estetycznych, bo nie będe instalował windy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maceo Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 hm.. dziwna sprawa.. na osx macowym (na unixie) działa flash 8. a chyba graficy nie pracują na linuxach, unixach i solarisach.. jeżeli tak to oświeć mnie na jakim sofcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 wiem, mi na mandrive też nie wyświetla, ale jak wyrenderuję pod 7 to linki dziwnie się zachowują. btw. masz może solarisa? da się na nim zainstakować aplikacje linuksowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 da siem, jak siem potrafi, są tzw sfery, strefy blabla cośtam, na opensolaris.org można o tym poczytać, w zasadzie wsio linuxowe/unixowe na tym można odpalić, ale większość aplikacji open source normalnie kompiluje się na solarisie, przykładem taka nexenta(http://gnusolaris.org) czy belenix(http://belenix.sarovar.org/belenix_home.html), jak masz kartę nvidii to polecam, ati jeszcze nie wydała sterów ze wsparciem dla 3d na platformie solaris x86, a drm jeszcze chyba w nevadzie nie zaimplementwowane Maceo phi na linuxa/unixa (mac osx też unix) jest sporo softu, zaczynając od całej gamy rendererów (od povrayów, sunflowów, przez mental-raye, po implementacje najróżniejsze rendermana razem z komercyjnymi np air etc kończąc) przechodząc przez pakiecy takie jak XSI, blender czy Maya, na sofcie do post-porcesingu kończąc, i większość profesjonalistów jak widzę pracuje na unixach - na macach albo na maszynkach od SGI czyli IRIXach a to unix jest :) ... no i jest jeszcze blender :) ... a jak komuś gimp, cinepaint czy krita nie pasują, to i photoshopa na linuxie może sobie odpalić ps. jeżeli na macu działa ci ten flash8 to się cieszę, ale na resztę unixów ni ma playera flasha8, a dla freeBSD/openBSD nie ma wogóle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Moja rada - smetnie coś, moze wpusc jakiś drobiazg w zywszym kolorku A no i puki co to stronka odsyłacz jest ;) wchodze ci ja w galerie prac a tu smigaj w swiat to coś zobaczysz, a nie miałem na paliwo ;) za duzo biegania meczy wiesz już nie te lata. Sprobuj to zebrac jakoś i nieco ozywić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Teraz działa, linuksowcy i inni uzytkownicy niewindowsa wybierają wersję compatible (flash4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 to w wersji compatible zrób coś z linkami, bo da się kliknąć tylko mając kursor na literkach,a mając rozdziałke 1600x1200 na 17'' monitorze, czasem trudno trafić ;), i zintegruj troszkę tą stronę, bo na razie to wszystko jest zewnętrzne, jak to zrobisz, to może być całkiem przyjemne, na pewno nie męczące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Dokładnie, trochę złe rozwiązanie, kiedy to linki odwołują się do innych stron (tutki, galeria). NIechaj wszystko będzie w tym flashowym okienku. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 to w wersji compatible zrób coś z linkami, bo da się kliknąć tylko mając kursor na literkach... w wersji 'flash8' działają normalnie, chyba jedynym rozwiązaniem będzie umieszczenie niewidocznego boxa-odnośnika pod linkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeWu Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 @xeav - Zakładam, że na stronie http://www.xeav.neostrada.pl/tut/xsi_tut1.htm są tutoriale zrobione przez ciebie. Widziałem tylko jeden, ale dlaczego użyłeś tam syntezatora mowy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 tak tylko sprawdzić czy się sprawdzi :> nie sprawdził się : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 na MAC OS 10.3.9 dziala ale nie bylo zadnego paska progress'u co do strony to jakos mnie nie przekonuje, ciemno i ponuro. sposob prezentacji prac mi sie nie podoba, myslalem ze mnie przekierowalo na jakies forum, chyba powinno byc zrobione w podobny sposob jak tutoriale (btw. sam je wszystkie zrobiles?). i jeszcze jedno... "comic sans" bleeee... pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2006 na MAC OS 10.3.9 dziala ale nie bylo zadnego paska progress'u paska progressu niema :) co do strony to jakos mnie nie przekonuje, ciemno i ponuro. sposob prezentacji prac mi sie nie podoba, myslalem ze mnie przekierowalo na jakies forum takie rozwiązanie wydaje mi się bardzo wygodne :) (btw. sam je wszystkie zrobiles?). no :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi