Napisano 2 Marzec 200619 l kolejne podejście, mam nadzieję, że tym razem będzei udane :) _________________________________________ http://www.xeav.net/ _________________________________________ .
Napisano 2 Marzec 200619 l Specem od stron to ja nie jestem, ale cos napisze. Ogolne wrazenie: ok. Czepialstwo: czcionka w menu, tekst na pierwszej stronie i logo w prawym, dolnym rogu mi sie nie podobaja.
Napisano 2 Marzec 200619 l Hmm. a mi chyba coś nie funguje. Widzę tylko twój avator i ramkę od flasha. a w środku pusto :-( Ale mogę śmiało powiedzieć że pojechałeś po kompresji na tym avatorze.
Napisano 2 Marzec 200619 l chętnie bym zobaczył tutariala :> ładnie czysto i przejrzyście - wymien tylko kolory - proponuje czerń i pomarańcz ?
Napisano 2 Marzec 200619 l A mi się nie podoba , rozciągnięty avatar i takie nie udane wstawki humorystyczne :P ale + za przejrzystość. :) Pozdrawiam.
Napisano 2 Marzec 200619 l słabiutko panie xeavie, słabiutko. Już nie mówię o czcionkach bo to prawie norma ;] Ale poprostu wieje nudą, szaro, smutno, statycznie. Nie wygląda jak portfolio grafika. Pozdrawiam
Napisano 3 Marzec 200619 l Autor dzięki wszystkim za komenty. Mam pytanie nt flasha: - jak zrobić aby w polu tekstowym wstawić jakiś odnośnik/link? nie chcę aby odnośnik obejmował całe pole text.
Napisano 3 Marzec 200619 l jak chcesz to zrobić dynamicznie to zaznaczasz temu polowi '' i piszesz tak jak w html mu linka. czyli Jeżeli chodzi o stronę to: Popraw sobie facjatę, bo wygląda jak kiepski gif, liternictwo (układ), wyrzuć głupi humor, zmień logo"xeav" i zrób coś z stats 4u. No i czarna czcionka na szarym tle to nie widać jej za bardzo.. A wogóle to dlaczego flash? Ja nie zauważyłem że to flash tylko ktoś wcześniej napisał. Ale ogólnie wystarczająco fajnie, zeby pokazać pracki i na nich się skupić.
Napisano 3 Marzec 200619 l Spróbuj w ten sposób: ActionScript: poleTekstowe_txt.html = true; poleTekstowe_txt.htmlText = "to jest zwykły tekst to pogrubiony a to jest link "; gdzie "poleTekstowe_txt" to nazwa twojego dynamicznego pola tekstowego przykład: http://www.art-huma.com.pl/robocze/flash/pole_tekst.html
Napisano 3 Marzec 200619 l ej ja mam tak samo jak Lis, potrafi sobie ktoś z tym poradzic ? bo chętnie bym sobie obejrzał to portfolio :)
Napisano 3 Marzec 200619 l fajne, minimalizm przede wszystkim :P, a no własnie - pytanko nie związane z tematem - do kogo należy ten tyłeczek na woim avatarku
Napisano 3 Marzec 200619 l jesli komus sie nie wczytuje to byc moze chodzi o to, ze stronka byla kompilowana we flashu 8, a Wy macie w systemie 7. Czasem (nie wiem czemu) przegladarka sie nie orientuje i nie powiadamia o tym
Napisano 3 Marzec 200619 l Autor pionix, dzięki, spróbóję Kosmoski, chyba pomyliłeś mnie z Hindusem :) y2d, no, flash 8 pro, zainstalujecie se jakiś nowy flash player
Napisano 3 Marzec 200619 l kurde sorki, ale to tak jest jak sie pisze kilka postów naraz - ide sie zbiczować
Napisano 3 Marzec 200619 l Autor hehe, też jestem ciekaw :) co do strony, wyrenderowałem (?:)) we flashu 7 i powinno być ok EDIT: wróciłem do '8'
Napisano 19 Marzec 200619 l jak dla mnie bomba:) i kolory tez genialne:) nie mecza oczu... czysta.. przejzysta... i do tego bardzo fajna:) gratulacje
Napisano 5 Maj 200618 l ja tak bardziej technicznie, stronę odpalisz tylko na windzie, bo macromedia nie wypuściła playera 8 dla jakiegokolwiek innego systemu, czyli wszyscy na SGI IRIX, Solarosach, bsd innych unixa i linuxach widzą ładną ramkę, kwestia 2 to standarty, masz nagłówek a kod w conajmniej 13 punktach nie zgadza się ze specyfikacją xhtml1.0, to tyle z mojej strony, nie ocenię wartośi estetycznych, bo nie będe instalował windy ;)
Napisano 5 Maj 200618 l hm.. dziwna sprawa.. na osx macowym (na unixie) działa flash 8. a chyba graficy nie pracują na linuxach, unixach i solarisach.. jeżeli tak to oświeć mnie na jakim sofcie
Napisano 5 Maj 200618 l Autor wiem, mi na mandrive też nie wyświetla, ale jak wyrenderuję pod 7 to linki dziwnie się zachowują. btw. masz może solarisa? da się na nim zainstakować aplikacje linuksowe?
Napisano 5 Maj 200618 l da siem, jak siem potrafi, są tzw sfery, strefy blabla cośtam, na opensolaris.org można o tym poczytać, w zasadzie wsio linuxowe/unixowe na tym można odpalić, ale większość aplikacji open source normalnie kompiluje się na solarisie, przykładem taka nexenta(http://gnusolaris.org) czy belenix(http://belenix.sarovar.org/belenix_home.html), jak masz kartę nvidii to polecam, ati jeszcze nie wydała sterów ze wsparciem dla 3d na platformie solaris x86, a drm jeszcze chyba w nevadzie nie zaimplementwowane Maceo phi na linuxa/unixa (mac osx też unix) jest sporo softu, zaczynając od całej gamy rendererów (od povrayów, sunflowów, przez mental-raye, po implementacje najróżniejsze rendermana razem z komercyjnymi np air etc kończąc) przechodząc przez pakiecy takie jak XSI, blender czy Maya, na sofcie do post-porcesingu kończąc, i większość profesjonalistów jak widzę pracuje na unixach - na macach albo na maszynkach od SGI czyli IRIXach a to unix jest :) ... no i jest jeszcze blender :) ... a jak komuś gimp, cinepaint czy krita nie pasują, to i photoshopa na linuxie może sobie odpalić ps. jeżeli na macu działa ci ten flash8 to się cieszę, ale na resztę unixów ni ma playera flasha8, a dla freeBSD/openBSD nie ma wogóle :)
Napisano 5 Maj 200618 l Moja rada - smetnie coś, moze wpusc jakiś drobiazg w zywszym kolorku A no i puki co to stronka odsyłacz jest ;) wchodze ci ja w galerie prac a tu smigaj w swiat to coś zobaczysz, a nie miałem na paliwo ;) za duzo biegania meczy wiesz już nie te lata. Sprobuj to zebrac jakoś i nieco ozywić.
Napisano 6 Maj 200618 l Autor Teraz działa, linuksowcy i inni uzytkownicy niewindowsa wybierają wersję compatible (flash4)
Napisano 6 Maj 200618 l to w wersji compatible zrób coś z linkami, bo da się kliknąć tylko mając kursor na literkach,a mając rozdziałke 1600x1200 na 17'' monitorze, czasem trudno trafić ;), i zintegruj troszkę tą stronę, bo na razie to wszystko jest zewnętrzne, jak to zrobisz, to może być całkiem przyjemne, na pewno nie męczące
Napisano 6 Maj 200618 l Dokładnie, trochę złe rozwiązanie, kiedy to linki odwołują się do innych stron (tutki, galeria). NIechaj wszystko będzie w tym flashowym okienku. :)
Napisano 7 Maj 200618 l Autor to w wersji compatible zrób coś z linkami, bo da się kliknąć tylko mając kursor na literkach... w wersji 'flash8' działają normalnie, chyba jedynym rozwiązaniem będzie umieszczenie niewidocznego boxa-odnośnika pod linkami.
Napisano 19 Czerwiec 200618 l @xeav - Zakładam, że na stronie http://www.xeav.neostrada.pl/tut/xsi_tut1.htm są tutoriale zrobione przez ciebie. Widziałem tylko jeden, ale dlaczego użyłeś tam syntezatora mowy ??
Napisano 29 Czerwiec 200618 l na MAC OS 10.3.9 dziala ale nie bylo zadnego paska progress'u co do strony to jakos mnie nie przekonuje, ciemno i ponuro. sposob prezentacji prac mi sie nie podoba, myslalem ze mnie przekierowalo na jakies forum, chyba powinno byc zrobione w podobny sposob jak tutoriale (btw. sam je wszystkie zrobiles?). i jeszcze jedno... "comic sans" bleeee... pozdro...
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Autor na MAC OS 10.3.9 dziala ale nie bylo zadnego paska progress'u paska progressu niema :) co do strony to jakos mnie nie przekonuje, ciemno i ponuro. sposob prezentacji prac mi sie nie podoba, myslalem ze mnie przekierowalo na jakies forum takie rozwiązanie wydaje mi się bardzo wygodne :) (btw. sam je wszystkie zrobiles?). no :)