Shogun 3D Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Pojawiła się nowa książka dot. maxa 8. Nie jest to zbyt grube tomiszcze, ale osobom, zaczynającym zabawę z maxem może się przydać. Są tam m.in. opisane niektóre nowości w maxie 8, np. włosy. LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ehh, nie chcę tu narzekać bo po części rozumiem ich politykę ale mogli by wydać wkońcu coś lepszego niż "ćwiczenia praktyczne..." "po prostu..." itp. do każdej wersji maxa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 Nie chcesz narzekać ale narzekasz. Ale masz rację. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 prawda jest taka że jak chcesz to i bez książki sie nauczysz - strata czasu i pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ciekaw jestem jaka jest w ogole przyszlosc takich elukubratow, biorac pod uwage ze max i wiekszosc softu ma rozbudowane helpy. nie mowiac o tutorialach czy calych kursach za friko dostepnych w sieci. kto kupuje takie ksiazeczki jak: max X cwiczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ze max i wiekszosc softu ma rozbudowane helpy. nie mowiac o tutorialach ale i tak wiekszosc nowych membrow pyta sie o ksiazki linki pomoc w banalnych pytaniach na ktore by sie nawet slynny f1 usmial :D ja tam za ksiazka ale za jakas konkretna cos w stylu po prostu 3ds max z ktorej daaawno temyu sie uczylem i bardzo duzo mnie nauczyla podstaw pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 zamiast narzekac mozna samemu cos podobnego wydac i to na poziomie :] ktos zainteresowany :D /joke/ apropos tej ksiazki fakt faktem ze w porownaniu do anglojezycznej literatury te nasze wydania wypadaja blado, ale dla kogos to zostalo wydane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 joke jokiem predator ale racje to masz i to moglby byc hit :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 albo shit, bo połowę tych rzeczy można znleźć w sieci za free :] kiedyś wyszło 3ds max4 Biblia. dobra pozycja (chyba najlepsza na polskim rynku). okazało się, że cała ta książka to tylko jeden rozdział książki Bible: 3ds max4 wydawanej na zachodzie. to co u nasz szumnie nazwano Biblią to tam był tylko jeden rozdział większej książki. nie wiem dlaczego Helion nie zdecydował się opublikowac całej książki, ale w takim wypadku nie ma sensu kupowania takich pierdół. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ja bym napisał i odddał za free ale kto by to czytał i po drugie skąd bym miał wziasc siano na druk :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 pdf i na strone, a kto bedzie chcial miec cegielke to sobie wydrukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 pdf nie daje takiego rozgłosu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 Samo wydawnictwo też, przynajmniej bez odpowiedniej reklamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Samo wydawnictwo też, przynajmniej bez odpowiedniej reklamy. ej ale juz własna książka to jakieś osiągnięcie :) przynajmniej moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 Tak, niewątpliwie, ale z samej satysfakcji nie wyżyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Ja osobieście sporo się nauczyłem z "3Ds Max 6 Killer Tips" Dość fajna książka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 shogun - z pdf'a też nie wyżyje :) książka/ki w cv to już jakos wygląda - nie napisze : autor pdf'a zatytułowanego.....albo videotutoriala :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Ja jakiś czas temu zakupiłem biblie PSa i powiem szczerze że świetna książka jak by w polsce wydali biblie do jakiegoś nowego maxa to bym napewno zakupi ale raczej sie na to niezanosi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Helion mógłby wydać w końcu "Deconstructing the elements" po polsku, a nie ciągle jakieś pseudo-pomocne tytuły... (chociaż "Killer tips" jest udane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 ehh a ja po narzekam Helion robi najgłupsze książki jakie mozna sobie wyobrazic nie polecam zadnemu początkującemu kupna książek tego wydawnictwa .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 po narzekam ta helion robi najgłuszpe książki a przeczytałeś chociaż którąś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Ja zaczynałem z Komputer Swiat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelman Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Szkoda kasy na materiały HELION-a ,niema to jak standardowy opis 3dsmaxa zintegrowany z softem + dobre tutoriale video (w jezyku angielskim ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 najwieksza prblemem związanym z ksiązkami Heliona jest to, ze bardzo czesto są bezmyślnie tłumaczone (przynajmniej książki do C++ tak wyglądają). Ale Killer Tips do Maxa udało im sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 Hindus prosze cie ?! te ksiązki są lipne i wiele ludzi to wie....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 helion?! pozyczylem od kumpla Flash 5 Actionscript -techniki zaawansowane. kolo nie znalazl plyty ale i tak wypas. okazalo sie ze helion drukuje bledy w kodach. w kazdym sa minimum 2 błędy. Debugger wogle pokazuje ze jest blad, a to sa taki hamski bledy w stylu: zamiast _x jest _X . moze nie kazda ksiazka tego wydawnictwa ma bledy ( te wydawane bez CD na pewno nie mają błędów), ale juz sie zraziłem do heliona. Tosz to jest jakaś parodia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 Ja tam sie uczylem z KS Ekspert robiłem wtedy Pionka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marhelle Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 No wlasnie helion wydal cwiczenia praktyczne do Max 8 a co z Biblia do 7. Niestety mam tylko w pdf i po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi