Napisano 6 Marzec 200619 l Pojawiła się nowa książka dot. maxa 8. Nie jest to zbyt grube tomiszcze, ale osobom, zaczynającym zabawę z maxem może się przydać. Są tam m.in. opisane niektóre nowości w maxie 8, np. włosy. LINK
Napisano 6 Marzec 200619 l ehh, nie chcę tu narzekać bo po części rozumiem ich politykę ale mogli by wydać wkońcu coś lepszego niż "ćwiczenia praktyczne..." "po prostu..." itp. do każdej wersji maxa ;]
Napisano 6 Marzec 200619 l prawda jest taka że jak chcesz to i bez książki sie nauczysz - strata czasu i pieniędzy.
Napisano 6 Marzec 200619 l ciekaw jestem jaka jest w ogole przyszlosc takich elukubratow, biorac pod uwage ze max i wiekszosc softu ma rozbudowane helpy. nie mowiac o tutorialach czy calych kursach za friko dostepnych w sieci. kto kupuje takie ksiazeczki jak: max X cwiczenia?
Napisano 6 Marzec 200619 l ze max i wiekszosc softu ma rozbudowane helpy. nie mowiac o tutorialach ale i tak wiekszosc nowych membrow pyta sie o ksiazki linki pomoc w banalnych pytaniach na ktore by sie nawet slynny f1 usmial :D ja tam za ksiazka ale za jakas konkretna cos w stylu po prostu 3ds max z ktorej daaawno temyu sie uczylem i bardzo duzo mnie nauczyla podstaw pozdro
Napisano 6 Marzec 200619 l zamiast narzekac mozna samemu cos podobnego wydac i to na poziomie :] ktos zainteresowany :D /joke/ apropos tej ksiazki fakt faktem ze w porownaniu do anglojezycznej literatury te nasze wydania wypadaja blado, ale dla kogos to zostalo wydane :)
Napisano 6 Marzec 200619 l albo shit, bo połowę tych rzeczy można znleźć w sieci za free :] kiedyś wyszło 3ds max4 Biblia. dobra pozycja (chyba najlepsza na polskim rynku). okazało się, że cała ta książka to tylko jeden rozdział książki Bible: 3ds max4 wydawanej na zachodzie. to co u nasz szumnie nazwano Biblią to tam był tylko jeden rozdział większej książki. nie wiem dlaczego Helion nie zdecydował się opublikowac całej książki, ale w takim wypadku nie ma sensu kupowania takich pierdół. Pozdrawiam
Napisano 6 Marzec 200619 l ja bym napisał i odddał za free ale kto by to czytał i po drugie skąd bym miał wziasc siano na druk :P
Napisano 6 Marzec 200619 l Samo wydawnictwo też, przynajmniej bez odpowiedniej reklamy. ej ale juz własna książka to jakieś osiągnięcie :) przynajmniej moim zdaniem.
Napisano 6 Marzec 200619 l Ja osobieście sporo się nauczyłem z "3Ds Max 6 Killer Tips" Dość fajna książka
Napisano 6 Marzec 200619 l shogun - z pdf'a też nie wyżyje :) książka/ki w cv to już jakos wygląda - nie napisze : autor pdf'a zatytułowanego.....albo videotutoriala :]
Napisano 6 Marzec 200619 l Ja jakiś czas temu zakupiłem biblie PSa i powiem szczerze że świetna książka jak by w polsce wydali biblie do jakiegoś nowego maxa to bym napewno zakupi ale raczej sie na to niezanosi :(
Napisano 6 Marzec 200619 l Helion mógłby wydać w końcu "Deconstructing the elements" po polsku, a nie ciągle jakieś pseudo-pomocne tytuły... (chociaż "Killer tips" jest udane)
Napisano 7 Marzec 200619 l ehh a ja po narzekam Helion robi najgłupsze książki jakie mozna sobie wyobrazic nie polecam zadnemu początkującemu kupna książek tego wydawnictwa ....
Napisano 7 Marzec 200619 l po narzekam ta helion robi najgłuszpe książki a przeczytałeś chociaż którąś ?
Napisano 7 Marzec 200619 l Szkoda kasy na materiały HELION-a ,niema to jak standardowy opis 3dsmaxa zintegrowany z softem + dobre tutoriale video (w jezyku angielskim )
Napisano 8 Marzec 200619 l najwieksza prblemem związanym z ksiązkami Heliona jest to, ze bardzo czesto są bezmyślnie tłumaczone (przynajmniej książki do C++ tak wyglądają). Ale Killer Tips do Maxa udało im sie
Napisano 8 Marzec 200619 l helion?! pozyczylem od kumpla Flash 5 Actionscript -techniki zaawansowane. kolo nie znalazl plyty ale i tak wypas. okazalo sie ze helion drukuje bledy w kodach. w kazdym sa minimum 2 błędy. Debugger wogle pokazuje ze jest blad, a to sa taki hamski bledy w stylu: zamiast _x jest _X . moze nie kazda ksiazka tego wydawnictwa ma bledy ( te wydawane bez CD na pewno nie mają błędów), ale juz sie zraziłem do heliona. Tosz to jest jakaś parodia...
Napisano 12 Marzec 200619 l No wlasnie helion wydal cwiczenia praktyczne do Max 8 a co z Biblia do 7. Niestety mam tylko w pdf i po angielsku.