vv3k70r Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 moze bitwe 3d? byloby czesto ja kmundial, co dwa lata :P
bassia Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 może zamiast propozycji tematów bitwy zacznijmy temat "propozycje terminu rozpoczęcia następnej bitwy" :> dla mnie 1 lipca byłby w sam raz :))
OmeN2501 Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 Ja to bym pogadal predzej nad terminem ogloszenia wynikow ostatnij bitwy :P
Gość _Kreska_ Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 a ja jestem ciekaw dlaczego nie bylo w tej edycji nagrody publicznosci :P ?? Omen Ty sie nie martw o wyniki, i tak wygrales, tylko jeszcze nikt o tym nie wie :P
bassia Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 zdaje sie że nic nie stoi na przeszkodzie żeby dac omenowi nagrodę publiczności bez udziału jurów :)
vv3k70r Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 bitwa byla jaka byla, bo i temat wzial sie skad sie wzial (ewidentnie produkcyjny, bo przeciez dla kogos a nie dla sztuki), i pare chalengerow wyraziolo opinie ze sprowadzalo sie to do wyciagniecia czegos dobrego z szuflady, dodania do tego paru szczegolow i wymysleniu uzasadnienia dlaczego to pasuje pod temat :) moze wiec jakis temat ktory si enikomu nei przyda i jest amlo prawdopodobne zeby podpasowac tam cos z szuflady, tylko zeby trzeba bylo pokmyslec...
Gość _Kreska_ Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 nie wiem co chcesz od tematu, moim zdaniem byl bardzo dobry. Sam zreszta z tego co pamietam brales udzial i cos tam z szuflady wyszperales :P Fajnie w ogole byloby jakby bitwa 3d miala taki sam temat.
vv3k70r Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 kreska, napisalem swoje pierwsze spostrzezenie, spostrzezenie paru kolegow co tez sie w bitwie malowali, oraz spostrzezenie niezaleznej osoby, ktora obejrzala te prace, mialo to cos wspolnego z terminami ze wyszlo jak wyszlo, ale komercyjnosc teamtu zrobila swoje :) bitwa 3d jak najbardziej, ale to przeciez portal 2d kowcow, bitwa 3d zdaza sie tu od swieta co kilka lat :)
Gość _Kreska_ Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 dla mnie temat jaki byl jest super (chociaz sam sie nie wysililem, no ale czasowo slabo wygladalem), i mysle ze sporo osob tez tak uwaza. Chodzi mi glownie o tych co lubia s-f, fantastyke czy inne takie poczytac czy poogladac. Sam bardzo lubie nie bede ukrywal a i wiem ze duzo ludzi zajmujacych sie grafika lubi takie rzeczy. stati kosmiczne, planety, obce cywilizcje, czyz moze byc cos piekniejszego?? ehhh full wypas.
SzU Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 mysle ze temat byl swietny. uwielbiam takie klimaty i praca była dla mnie przyjemnościa :)
bassia Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 co do tematu przy którym trzeba by pomyśleć, to nie wiem za bardzo jak można by go skonstruować. Przecież przy najprostrzych tematach niezbyt często ktoś wpada na jakiś orginalny pomysł. Mamy tu forum grafików a nie filozofów, więc nie ma nic dziwnego w tym, że na temat "piekna i bestia" rysuje się piękną dziewczyne i brzydkie stworzenie, a w temacie obcy rysuje się obcego podobnego do tego z filmu obcy albo do tych z roswell
RK Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 Akurat z tym się nie zgodzę. Grafik który jest wtórny to **** a nie grafik- jak komuś nie starcza wyobraźni i umie tylko kopiować schematy to w najlepszym razie będzie zdolnym rzemieślnikiem - a i to wyłącznie jeśli ma naprawdę dobry warsztat.
OmeN2501 Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 Zgodze sie z RK - cza miec fantazje dziadku :] Ale standardowe tematy sa fajne - bo lubie pomyslec troche i podejsc do nich niestandardowo :D
Ciosek Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 trzeba miec fantazje i pieniadze synku :P mi sie akurat temat obcych podobal bo lubie taki klimat :) a co wyobrazni itd to racja - grafik bez niej gowno zrobi, najwyzej cos ladnie "odrysuje"
vv3k70r Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 bassia-bo wlasnei chodzi o to zeby pomyslec i wymyslec; ja uwazam ze to jest forum filozofow, bo wyjeli z szuflad co mieli, kazdy robil to w czym sie dobrze czuje, po czym dorobili dlugasna filozofie ze to o ufokach; prace na temat byly 3, sprawdzilem to w ten sposob ze pokazalem ludziom w szkole wszystkie i zapytalem co tam widza i jaki to moze byc temat, cala reszta nei kojarzy sie ludziom z kosmosem, obcymi, technologia wcale, znaczy ze byly przefilozofowane :) gwozdz jest wlasnie wtym ze po co temat, skoro niektorzy "i tak zrobia czolgi"? a pokazuje ludziom w budzie od czasu do czasu zbiorczo co nabazgrano bo ladne rzeczy tu sa :)
Leru Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Przepraszam, że tak się opóźniły wyniki ubiegłej edycji. Niebawem je ogłosimy. Co do nowej edycji to słucham wszelkich propozycji tematów. Myślę, że na przełomie sierpnia-października ruszy.
bassia Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 no to ja mam taki temat co napewno będzie wymagał pomysłowości: wizualizacja (2D lub 3D) tego co zrobicie koledze za to opóźnienie :D
miriam Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 no to ja mam taki temat co napewno będzie wymagał pomysłowości: wizualizacja (2D lub 3D) tego co zrobicie koledze za to opóźnienie :D Popieram, Temacik Superaśny :] "Danse macabre" w nowoczesnym stylu :]]]. albo średniowieczne łamanie kołem, lub ułamek z filmu o trylogii z Panem O. Pozdrawiam
Leru Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 oj moi drodzy forumowicze ;) groźbami nic nie zdziałacie :P To co pisałem było poważnie. Czy ja kiedyś zrobiłem coś co by zaufanie do mnie zachwiało ? ;)
vv3k70r Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Leru-martw sie zeby to byla tylko wizualizacja :) niedlugo gry beda nei do odroznienia od rzeczywistosci i ktos keidys moze pomyslec ze to tylko taki monster-mod mob :)
blood_brother Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Lerus nie daj sie prosic zrob jakas bitewke na wakacje:)
Leru Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 No dobra, postaram się coś na sierpień zakołować ;)
CzAk1 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Dajcie chłopakowi odpocząć...też chce jechać na wakacje:) A co do tematu...może coś typu "Piękna Ziemia (planeta)"...albo coś przeciwnego. Wiecie...można by poruszyć w tenm sposób problem zanieczyszczenia środowiska a ambitni mogli by ścigać się z najlepszą artystką- Matką Naturą:) P.S....nie należe do GreenPeace...tak tylko sobie temat wymyśliłem:)
bassia Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 tu masz fajną odpowiedź na taki temat: http://www.smog.pl/wideo/1383/zderzenie_z_meteorytem/
Gość _Kreska_ Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 weno Leru na lipiec postaraj sie coś zakołować ;)
Gość _Kreska_ Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 wyniki juz byly, cos przegapilem? bo to juz 1,5tyg spoznienia... troche dlugo
miriam Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Na Stosz z niem ;], niech się człek za dobro publiczne weźmie ;) . . . A na poważnie takiej obsuwyz terminem nie było jeszcze a może dla praktyki jakąś mini Bitewkę w 2D by można szczelić
ortheza Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 no bo to mega obsuwa :-) za niedlugo obsuwa bedzie wieksza niz san czas trwania konkursu
Gość _Kreska_ Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 nom, w niedziele 2 tygodnie miną. Ta mini bitwa 2d to doskonały pomysl.
vv3k70r Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 a 3d animacja jaki by byl doskonaly pomysl, ale pomazyc sobie tylko mozna :(
Waginus Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Zgadzam się z vv3k70r - mówimy nie grupie 2d trzymającej władzę ;)
vv3k70r Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 grupa 2d to se moze co najwyzej potrzymac pedzel :P
Shogun 3D Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 Wektorek, to może sobie strzelimy sami malutką minibitewkę animacyjną np: "Wielka bitwa na Courscant z użyciem Gwiazdy Śmierci i co z tego wynikło"...? :D :D :D Albo inny temat, mocno uniwersalny, zainspirowany piosenką Roxette: "Crash, Boom, Bang"...? Pasuje do wszelkich sztuk, łącznie ze sztuką pirotechniczną... :D EDIT: O, tak a'propo: przypomina mi się stare dobre powiedzenie: "malarz, trzymaj się pędzla bo drabina leci" :D
miriam Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 o chciałbym zobaczyć tą walkę ;) Shogun 3D vs vv3k70r btw. może jakaś bardzo effektowna z SpecFX - animka :]. a swoją drogą karniaka dla Mr.LERU :P.
Leru Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 Wyniki będą w nadchodzącym tygodniu na bank. Przepraszam za takie spóźnienie i wtopę.
Jonasz_Real Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Shogun3d & Wektor Walka, walka, walka. jak najbardziej. :D
vv3k70r Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 juz z Shogunem omowilem co i jak :) wychodzi na to ze bedzie to animacja 1800klatek (minuta) walki zapasniczej (w stylu jaki komu podchodzi) na 5 k trisow na charactera (dwoch) +5k na envi, render scanlineowy, zadnych tekstur i normali, oswietlenei sciete ile sie da (zeby bylo widac i starczy), szader toonowy (zeby nie bylo dwoch szarych); termin: od polowy lipca do konca sierpnia; pozostalo jeszcze przedyskutowac ograniczenia na szkielet (zamieszcze tu za niedlugo screena co rozumiem pod tytulem przegiecie przy szkieletach); i to bedize chyba wszystko :) no i zapraszamy chetnych tlumnie :) EDIT: a tak wyglada przegiecie: http://www.skola.trelleborg.se/~przemyslaw.kowalski/przegiecie/przegiecie1.jpg http://www.skola.trelleborg.se/~przemyslaw.kowalski/przegiecie/przegiecie2.jpg http://www.skola.trelleborg.se/~przemyslaw.kowalski/przegiecie/przegiecie3.jpg http://www.skola.trelleborg.se/~przemyslaw.kowalski/przegiecie/przegiecie4.jpg ta poledwica na plecach to poczatek miesni... taaaa.. no wiec to jest przegiecie :) teraz musimy wyznaczyc ograniczneie na szkielety :) mimo ze robimy animacje a nie do gry... czas poustalac szczegoly, piec palcy na lapsko i na gire, po 3 kosci palucha..... jakies ograniczenie na narzedzia do rigowania? max standart bones + IK/FK czy moze jakies koty, motion buildery, cs?
shi Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 nie no ja nie rozumiem po co czekac z bitwa >> ludzie sie teraz nudza a od wrezesnia dla wielu sie zacznie >> przeciez wystaczy ze teraz rzucicie tematami a w trakcie zajmiecie sie reszta :
miriam Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Popieram obiema ręcyma i nogima :) KONKURS!! Musi być :]
ortheza Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 przedni pomysl :-) mnie sie podoba. a wynikow ze starej bitwy chyba sie juz nie doczekamy... :/
Marduk Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 steampunk - w taką stronę moim zdaniem nie ma co narzucać... jak ktoś będzie chciał to do obszernego tematu i takie coś wsadzi.
ortheza Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Z tego co zauwazylem najdluzj utrzymywal sie temat "Wilekie bitwy" :) na tym tez mozna ql steampunka zrobic
Waginus Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Dzis mamy piątek 7 lipca, imieniny Maćka i Bożenki - wyników bitwy brak...:rolleyes:
artursadlos Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 wynika sa:D nie spodziewalem sie takiego obrotu sprawy... bitwa nowa? steampunkowe roboty albo miasto w chmurach albo brama piekiel albo... hmm... gladiatorzy przyszlosci:)
Waginus Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Steampunkowe - czyli Final Fantasy VII i wszystko co z tym związane :rolleyes:
Rekomendowane odpowiedzi