Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Taka Koza z conceptu do Warhammera, jakaś armia chaosu czy coś. Jak ktoświe jak to się nazywa to niech powi, to ja zmienię.

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
no fajny calkiem, mialem chyba nawet kiedys jego figurke :)

Ja również ;D stała sobie niewinnie zaraz obok ołtarza.

Napisano
  • Autor

Eh. Mam miesiąc na zrobienie dyplomu, więc czasu nie mam kompletnie. Na razie udało mi siędo niego pierwsze podejście zrobić ale było żenujące. Bede próbował coś w łikend ale nei obiecuje.

ps. A jak by ktoś miał jakieś fajne referki to może zapodać, bo go sobie nawet troche rozrysowałem ale cięzko to wygląda

pzdro

Napisano
  • Autor

Twardo jade dalej, Dzięki za wszystkie komentarze :P

Niech mi mistrzowie gejmartowcy powiedzą co zrobić z tymi szmatami co są na koncepcie. Sama koza ma jakieś 1500tri. Dorobiłem oddzielnie te szmaty na razie i jest jakieś 2500. Tylko na razie to taka kupa jest. Co z tym zrobić, domodelować na siatce, zrobić oddzielnie, czy tylko plane'y z przezroczystością.

Czekam na konstrutywne rady :D

Święto pracy normalnie!

goatboy034lq.jpg

Napisano

gejmartowiec ze mnie niebzyt duzy ale napisze co mysle ;)

jezeli chcesz robic normal mapy to szmatki oddzielne mijają się z celem, a jeśli nie... to chyba też, bo różnica bedzie niewielka, a tłumaczenie że za dużo trisów zostało, jest nierozsądne :)

zaokrąglij mu bardziej rogi, ciało (biodra w szczególnosci) i inne duperele (jak jest futrzany mozna plany jako siersc/wloski odstajace, nadające więcej 'bajeru' czy jak to, nie wiem bo nie widzialem nigdy tego koziołka w innych postaciach :) )

Napisano

Napewno przydałoby sie dodać po 1 loopie na każdej części kończyń, żeby miały jakiś kształt bardziej organiczny. Szmaty zrobiłbym mu z planeów + alpha a nie takie o grubym przekroju jak teraz.

Aha i jak na 1-szym skrinie trzymała pion tak teraz leci troche na brode.:p

Poza tym wygląda fajowo.

Napisano

Powiem w tajemnicy, że podobny nawet ;>

Popracuj troche nad dupą, nogi wyglądają na razie na doklejone. Plecy troche zbyt gładkie, proszą się o jakieś wcięcie, czy zarys łopatek ;)

Reszta tak jak ognisty napisał.

Napisano

szmaty mi się podobają, z ładną texturką będzie spoko.

ognisty dobrze prawi - zaokrąglij mu bioderka, zresztą nie wiem czy one powinny tak wystawać z tułowia, dziwnie to wygląda.

Napisano
  • Autor

Dzieny za komenty. Sobie robiłem i starałem się uwzględnić co się dało :]

Nogi istotnie troszkę wystają, ale jak to wszytko poskładam do kupy, to je zdeka przesune i może będzie lepiej wyglądało.

Jutro może zmapuje....albo się zbrusha naucze :P

goatboy040go.jpg

Napisano

Woznkt -> modelik bardzo fajny :) jednak mam kilka sugesti

Nogi sprzydalo by sie jeszcze zaokraglic (o ile zostalo jescze kilka scianek)(tak jak juz o tym wspominano)

aha jedna rzecz strasznie mnie uderzyla, a na co niklt wczesniej nie zwrocilowagi. w tym momencie srodek ciezkosci postaci jest tak ustawiony ze padla by na ryj/rogi ;) tak jak na concepcie/referce 1 czesc odnoz powinna byc wysuniete do przodu

Wiem ze to jest arazie sam model , i groze spokojnie mozna by bylo wyciagnac na teksturce , niemniej jednak sprzydalo by sie go zrobic bardziej grozniejszym (teraz wyglada dosyc sympatycznie (taka kuzka w laszkach)

napewno usunol bym ten brzuszek, wyostrzyl mordke, bardziej pokazal zeby, zruznicowal ksztalt poroza. no i to o czym byla mowa - przesuniecie nog bardziej do srodka)

Popracowal bym jeszcze nad okolicami ramion - in front wygladaja troche jak napompowane - referka jest z gola inn, kosciste ramiona i przedramie.

Wydluzyl bym znacznie pazury(same) moze innaczej by bylo niz na referce - ale od razu wiadomo by bylo ze nie sluza do grzebania miedzy zebami)

generalnie modelik bardzo fajny ale mysle ze mozna z niego jeszcze troche wyciagnac. - ale jesli chcesz pojechac teksturke to niema juz na to czasu.

Pozdro i powodzenia.

edit - jeszcze jedna rzecz - te przymruzone powieki tez sprawiaja iz jest sympatyczniejszy - pokaz szeroko otwarte oczy.

Napisano
  • Autor

No to już więcej nie zmieniam, nie ma bata :]

2998 tris

Dzięki Barton. Ile się dało powalczyłem z twoimi uwagami.

Nie jest jeszcze ideał, ale na wiecej mnie na razie nie stać.

goatboy053in.jpg

Napisano
  • Autor

No to tak to na razie wygląda. Nie bede miał już dostępu do kompa dzisiaj więc jeżeli chodzi o terminowe oddanie to ja tyle :P

Nie mogę zmęczyć w ogóle tej textury, strasznie ciężko to wszystko zrobić. Na razie futro ze zdjęć, jakie jest każdy widzi. Te dodatkowe włochale na plane'ach też żenująca i pewnie w końcu je wywale.

Jak ktoś ma jakieś pomysły jak z tym powalczyć to walcie śmiało, bo na razie to ja nie wiem....

goatboy062dq.jpg

goatboy075ah.jpg

goatboy083ti.jpg

goatboy096ix.jpg

Napisano

co do tej twojej nieszczesnej alphy - najpierw zrob tak- pomaluj cale tak zeby ci texturka pasowala na nogach i na tych fredzlach (zeby plynnie przechodzila) - a poozniej po prostu same koniuszki troche postrzep - tylko bardziej jak wlosy a nie jak jakies scinki materialu :)

texturka zapowiada sie calkiem calkiem... futro to niestety bardzo trudny temat... wiem co moowie :D

mozesz sobie zrobic pedzle w photoshopie ktore bardzo ulatwia mazanie tego - zrob sobie obrazek np. 24x24 pixle - postaw na nim pare kropoek i poozniej Edit/Define Brush Preset - mozna sobie zrobic pare fajnych pedzli do malowania wlosow/futra/siersci...

podor - mam nadzieje ze nawet jak nie dasz dzisiaj rady to kiedys to skonczysz bo ciekawym jest bardzo jak ci wyjdzie :)

pzodora

Napisano

model i textura tkaniny sa OK. jednak ogromnym minusem jest texturka wlosow :((( (alpha+cala resta wlosow)popraw koniecznie...looknij na to : beastwarriorskin8fu.jpg

Napisano
  • Autor

Bitwa, bitwa i po bitwie!

Dzięki za pomocne linki i porady, posiedziałem nad nim trochę i wydaje mi się że jest fajnie. Pewnie będe sobie do niego jeszcze troche przysiadał, żeby kiedyś był cud malina. Ale na razie mamy tyle :]

pozdro

goatboy148px.jpg

goatboy129uw.jpg

goatboy134eu.jpg

Napisano

1)boski, ale GOŁY! koniecznie dodaj mu jakas menazke\mini torbe\mieczyk, ktore beda pretekstem do poprowadzenia skorzanych paskow przez cale cialo\ ramiona, brzuchol, wiesz...> po prostu koniecznie to zrob :) no i cos podobnego z nogami

2) na uvw, cofnij od krawedzi plane z wlosami , poniewaz koncza sie one w 1 miejscu- kiepawo to wyglada. jest tez drugi sposob > na alphie nierownomiernie pokoloruj CZARNYM pedzelkiem po tych zakonczeniach... wiesz..

Napisano

no lepiej jakby nie bylo - ale teraz jest jakis taki poczciwy - z konceptu raczej gdzies to w jakies szatanskie klimaty patrzylo - a teraz u ciebie raczej pluszak jest jakis... pewnie to przez te oczy - duza zrenica powoduje jakies takie maslane spojrzenie...

kurt dobrze moowi - i pomimo skonczonej bitwy - dawaj dawaj...

pzodora

Napisano

fuck, fuck, fuck....

dno że nie skończyłeś... Model na prawdę mi się podoba, miałbyś mój głos :)

No ale i tak gratulacje skończonego i bardzo fajnego modelu :)