ftorek Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 hej hmm - no coz postac jak kazdy widzi malo oryginalnie ale co tam - chodzil juz za mna jakis czas... - Vampyr - raczej stary juz i troche smutny - nie wiem czy go skoncze i w ogole, ale warto sie pobawic :D nie wiem czy sie nadaje do kategorii 'koszmar' bo raczej super straszny to on raczej nie bedzie :) jak na razie dwa wieczory przestawiania vertow - 600 na razie ich mam :) pozdror i powodzenia wszystkim uczestnikom ps. na razie jade bez konceptu - mam to mniej wiecej poukladane juz w glowie :D
PAINbringer Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Hmm O_o Wygląda na postać do kreskówki tj. mało stroszny. Jeśli takie były założenia to ok. Pozdr. EDIT: hyhy - no tak - realizmu to tu nie uswiadczysz - poleci jeszcze bardziej w te klimaty :D :D no to ołrajt. Zapowiada się miluśki choć nieco nostalgiczny (a może przepity? ;D krwią oczywiście) Vampir ^^
ftorek Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 hyhy - no tak - realizmu to tu nie uswiadczysz - poleci jeszcze bardziej w te klimaty :D
ledyr Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 fajnie by bylo gdybys zrobil z niego Hrabiego Dracule :D
ftorek Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 do Hrabiego trzeba miec troche szacunku - a ja na razie za cienki bolek jestem zeby sie za Niego zabierac... ale ten nazwijmy go np. Sir Archibald Grimwood, bedzie w calkiem chyba podobnej konwencji - raczej dystyngowany aczkolwiek extrawagancki... pozora
ftorek Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 lekki updat - troche w siatce no i oczka... pozdora
rowr Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 ojjj bardzo ladnie to wyglada :) eee ja sie nawet nie biore za LP bo za cienki bolek jestem :) a co do pracki zawsze go mozna przerobic na nosferatu :)
ognisty Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 no no ładna ta twarzyczka (w kwestii modelowania ofkors), ja bym tak organiki nie wyrzezbil :)
arcade Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 supa :) jest jak najbardziej ok. bardzo fajna stylizacja :D
giorgione Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 stylizacja pyszna - chętnie zobacze postać w całej okazałości :D
ftorek Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Napisano 24 Kwiecień 2006 ehh - idzie mi z dupy na maxa - niedosc ze czasu brak to jeszcze sie pogubilem z konceptem - pierw mial byc angielski dzentelmen (ale nie wyszlo) zrobil sie wiec duzy nietoperz (ale kicha jeszcze bardziej) i poozniej kolejno - pol kobieta, 'vampir-egipski-szaman', no i skonczylo sie na pacjencie zakladu dla oblakanych :) idea jest taka ze jest to starszy pan ktorego zamkneli np. w arkham (kto wie ten wie :) za zbytnie zainteresowanie sie mlodymi kobietami (ahhh... ta swieza krew :), ale starszy pan jakos nie byl skory do umierania w swoim czasie i jakos tak sie zlozylo ze karta 'pacjenta' sie zapodziala, dyrekcje sie zmienialy a nasz bohater sobie siedzial - az w koncu siedzial tak dlugo, ze wszyscy o nim zapomnieli. az pewnego dnia pojawil sie problem: zaczely mu rosnac skrzydla (podle co prawda - bo nietoperze :) i co z tym fantem teraz zrobic?? pozooada - poozno juz wiec to chyba sie stad wzielo...
Chris Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Czego nie zrobisz i tak bardzo ładnie :) Ile poly? Aha - troche nie rozumiem spodni.. Tzn. tej "tekstury" - z przodu wygląda jak pidżama, a z tyłu na tyłku jak brzydko rozłożony checker :P Naprawde ciekaw jestem finishu.. Spróbuj nie skończyć! Pozdro!
ftorek Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 to spx ze sie podoba - moze jednak sie zapre i texturke dorobie :D chris - te spodnie to faktycznie pizama - ale zrobiona na 'super-szybko' (checker przeskalowany w pionie) i mapowanie tak z rozpedu polozone wiec na siedzeniu faktycznie sie rozjechalo :) - ale to tylko po to zeby mniej wiecej zobaczyc czy ide w dobra strone i tyle... dzienx chlopaki pozdoroa
ftorek Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 troche detalu jeszcze dorobilem - polycount jak widac (jeszcze mam zapas :) - musze dorobic uszy - jak mi zostanie triangli to moze stopy podrasuje (albo mu zeby dorobie - bo na razie to tam nic nie ma...) podrao ps. tak sobie jeszcze przypomnialem - jak liczymy double sided materialsy?? - musze doliczyc flipowane triangle (byloby dwa razy wiecej na skrzydla...)??
_michal Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 trochę burtonowo mi się kojarzy (to komplement jest)
ledyr Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 fajny ale jesli mialbym sie czepiac to tylko o brzuch - jest taki jakis niekształtny no ale tak jak juz Empeck napisał pewnie nawet Tim Burton by takowym konceptem nie pogardzil(no moze po lekkiej obróbce ;))
PAINbringer Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 ^^ Prawie jak stroszny wampir Prawie jak ten pan http://206.145.80.237/intpageimages/luma/15.jpg ... PS: A tak na poważnie to świetny model, wygląda super komicznie. Jestem bardzo ciekaw finalnego wyniku :D Pozdrawiam
ftorek Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 hyhy - pain - ale ten twoj to jakis oszukista - tak za dnia po lesie fruwac - a fe!! - tak czy siak niezle wyglada :D dorobilem uszy - zrobilem unwrapa (peltem i troche recznie) - pewnie jeszcze troche tweakowania uv w trakcie malowania wyjdzie - ale narazie jest tak jak widac :) tim burton to legenda i w sumie to jakbym go spotkal to chyba bym sie rozplakal :D thnx panowie
PAINbringer Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 heh nie zauważyłem wcześniej że te niebiesko białe pasiaki na jego odnózach to checker ... ale to dobry pomysł imo; takie fajne kalesonki przy tej jego poważniej minie mnie rozbrajają :D
ftorek Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Napisano 26 Kwiecień 2006 hej - jade z texem - wrzucam taki tam pogladowy obrazek - moze kogos to interesuje - pierw obiekt, pozniej plus siata - poozniej z jakimis tam podstawowymi kolorami w jakich bede mazal - jak widac zero cieni (dobrze widac co podmalowac a co nie :) - a jak dojda jakies zewnetrzne cieniowania to wyglada jeszcze lepiej :) pozdora
Chris Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Podobna metoda teksturowania do tej, którą ja stosuje. Póki co wiesz jak jest, wiec nie bede powtarzał i po raz kolejny słodził. Pozostaje tylko czekać na pierwsze efekty. Pozdro!
ftorek Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Napisano 26 Kwiecień 2006 ogien ogien... - skrzydla (jeszcze musze dorobic same 'patyki') - i gacie - z gaciami jeszcze musze posiedziec nad polaczeniem z tuowiem - jakas gumka zapodac albo co :) porzdor ps. jeszcze teraz sobie tak patrze - jakos blado mi to wychodzi... musze z tym podzialac :D
ftorek Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Napisano 26 Kwiecień 2006 hej - wymyslilem mu wlosy :) - jeszcze musze je podrasowac - ale chyba bedzie to cos wlasnie w ten desen pozdza
ognisty Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 hmmm no narazie priti ładnie, tylko dawaj no renderki na szarym tle bo cos mam problemy z oczami chyba :> (lub z monitorem)
ledyr Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 hihi jaką on ma boską morde z tymi włosami i jeszcze ta piżamka... zakochałem sie :D
Chris Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Nie no, teksturke zacząłeś powalająco - szczególnie te skrzydła. Podzielił byś się mapą cobym oblookał jak sobie to wszystko rozłożyłeś i na co dajesz największy "detalowy" nacisk?? ;] Pozdro!
ftorek Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 hej dawnom tu nie zagladal :D troche podlubalem w texturce - jeszcze dluuuga droga przede mna - nie wiem czy zdaze... ale pooki co sie nie poddaje :D podzoea
KLICEK Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 no no coraz fajniej wyglada :) dajesz dajesz jak moge cos powiedziec to tylko tyle ze troche bladosc bije po moich galkach ocznych hehe
Gotham Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Z tym czystym cartoonem mu do twarzy, pracuj dalej nad podkreśleniem formy na teksturce, tylko bardzo uważaj by nie przedziergać (szkoda klimatu), bo fajny jest :).
_michal Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 twarz rewelka, brzuszek dopieść, bo taki placek wyszedł.
Vorek Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Dla mnie superos, patrząc na tą postać można już sobie dopowiedzieć całą fabułę gry w której gra główną rolę, tak trzymaj ! :)
ftorek Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 jedziemy jedziemy - skrzydla ukonczone (tuz po postowaniu je jeszcze troche poprawilem :D - i w ogole w calosci podlubalem... dzieki temu dodatkowemu tygodniowi moze uda mnie sie to skonczyc... pozdoiroa ps. sory za duze obrazki - ale trzeba sie detalem pochwalic :D hyhy
Woznkt Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 No no śliczniutkie Obiekcje mam na razie do żeber, ale rozumiem że nad nimi pracujesz :] I połączenie brzucha i spodni, gdyż bardzo się odcina, ale rozumiem że też nad tym pracujesz :] pzdro
ftorek Napisano 10 Maj 2006 Autor Napisano 10 Maj 2006 dznieks woznkt ehhh chlopaki... nic mi nie pomagacie... maaakaabra.... no ale nic - poprawilem fronty - pobawilem sie z tylami (wiem - musze jeszcze z tym podzialac... :) zrobilem tez gumke w gaciach (tak czy siak wciaz troche z dupy to wyglada - ale mam wrazenie ze i tak lepiej...) z dlonmi tez podzialalem (ale jeszcze wierzch mi zostal...) pozodoroa
ftorek Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 grrrr dlonie, uszy, dziurki w nosie :D - troche generalnych poprawek... zostaly jeszcze nogi (w sensie stopy :) pzodoroa z samotnej krucjaty...
kurt_hectic Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 plz sprobuj dodac SHARPEN na texturce ( w szopie rzecz jasna )( sharpen lub unsharp mask > moze bedzie duzo lepiej:))
ftorek Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 sama texturka jest calkiem ostra (ale tak czy siak sie pobawie) - jest takie 'miekkie' dlatego, ze rendery z maxa sa z filtrem area (zamiast catmull-roma ktorego zazwyczaj uzywam :) pzodoa
ftorek Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 no dobra - koniec, final, finisz i kropka... wrzucam co mam - postac ma 3k triangli (dokladnie :D i jedna mapa 1024 (diff + alpha) - nie ma rigu bo juz nie zdaze thnx wszystkim za saport i komenty renderki ktore tu pokazuje to w sumie obiekt + tektura (bez zadnch cieni swiatel i tym podobnych pierdol pozdor ps. zapomnialem dodac, ze owszem zdaje sobie sprawe ze jest tu jeszcze masa bykoow i burakoow ktore mozna by poprawic - ale czas uplynal a ja juz nie mam sily - a pozatym jest piatek wieczoor do cholery :)
Rekomendowane odpowiedzi