Gość _Kreska_ Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 dal mi popalic oj dal :). zastosowalem sie do rad i takie cos mi wyszlo, taraz lepiej to wyglada?
Eyescream Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Wow.... moim zdaniem znacznie lepiej się prezentuję taki fajny mroczny klimat.
kubi Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Wersja z górami płaska była, w jasnychbrak spójności światła, a teraz zmierzasz w odpowiednim kierunku.
Amrun Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 wersja z #32 posta najfajniesza, najspojnieszja. poszedles w fajny wektorowy, sterylny styl to sie go trzymaj... po tych "domalowkach to wyglada jak jakis zlepek ni w 5 ni w 9... nastroj gdzies uciekl...nie wiem... trzymalbym sie wersji pierwotnej, jakbys znalaz jakis sposob na stylizacje tych chmurek, zeby pasowalo do ziemi to bylby juz luz... #32 w kazdym badz razie ma klimat, tam wszystko pasuje, natomiast dalej juz zaczelo sie rozbic dziwnie, oczojebnie, cgtalkowo. Na tych domalowkach to niebo przejelo role skupiajacego uwagi, w zasadzie pierwszy plan stal sie dodatkiem... dalbys tam tylko jakies swiatelko zkonkretyzowane, te chmurki zestylizowal, moze jakas powietrza perspektywe, chociaz inna planeta inna fizyka ;) pozdrawiam... edit: teraz dopiero 1 strone zobaczylem ;) bardzo fajne gorki z #18 proponowalbym tylko je zroznocowac bardziej gdzie niegdzie wieksze plaskie powierzchnie i bedzie gites. Mniej ciemnego bo sa daleko. Nie no ja bym sie naprawde trzymal tej podstawy wektorowej. Powodzenia.
Gość _Kreska_ Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 dzieki za komentarze. ehhh, teraz to juz nie wiem co począć, wracać do tej sterylnej czy ciemnej? mi sie bardziej podoba ta ostatnia ale po poscie Amruna troche zgłupiałem :( doradzcie plissss :)
Ciosek Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Moim skromnym zdaniem - ta ostatnia jest lepsza, trzeba tylko jak juz Amrun powiedzial, pierwszy plan bardziej zroznicowac bo chumry sa bardziej "ciekawe" - dodac troche wciec, lini laczen, swiatla lub czegos innego - nie wiem co tam innego mozna dodac. Ja tam obstaje za ta ostatnia wersja, wiecej "zycia" w niej. PS: poczekaj na opinie jakis fachowcow :P
OMAM Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Ja się podpisuje pod tym co powiedział Amrun.Pierwsze odsłony trzymały klimat,twarde,czyste,wektorowe rzuty.Dalsze propozycje zaczynają opowiadać jakąś historie,a mnie osobiście odciąga to od czystej arhitektonicznej wizji którą proponowałeś na początku. W każdym razie powodzenia w tej czy innej wizji twojej pracy.
Edytor Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 ja sie tam nie znam, ale może warto by zobaczyć jak te chmury będą wyglądały przez jakiś ciemny filtr, jak je minimalnie zgasisz to praca dostanie troche przestrzeni... chyba
Gość _Kreska_ Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 przygasilem chmury i dodalem ksiezyc, z teksturą marsa :P. dzieki za opinie, Co do prackie to coraz bardziej oddalam sie od "starej" wersji, no nie wiem ale chyba jednak pociagne to co teraz mam. Te wektory powoli zaczynaly mnie meczyc ;)
Gość _Kreska_ Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 lekki apdejt, stateczke odstawilem od slupa, tak jest lepiej sie mi wydaje
ortheza Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Wydaje mi sie ze daleki plan (ta czesc pod statkiem) jakos kiepsko pasuje. mocno odstaje od reszty sprawia wrazenie jak z innego obrazka, moze by zrezygnowac z tych urzadzen w tym miejscu ? albo wymyslec coos innnego :]
sammael_at Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 no ,wyglada to jakby pierwszy pllan byl nachylony do srodka 'dziury' a dalszy wgore troche biegl, co jakos tak srednio wychodzi wsumie, pozatym niezle :)
Gość _Kreska_ Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 ortheza: myslisz o całosci dziury z zabudowaniami? czy tylko o tym kawałku który własnie wywalilem? sammael_at: wlasciwie to chcialem aby widok byl taki jakby patrzyło sie z gory, chyba jednak nie bardzo wyszl :(, no nic, troszke zmienilem mam nadzieje ze jest lepiej.
ortheza Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 no mi chodzi o to co jest miedzy blizsza wieza a statkiem. ja bym co nnego tam dal. bo po prawej stronie ten horyzont jest calkiem OK mysle ze lepiej by tam wygladala jakies proste linie.
Gość obo Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Ale teraz zamiast tych kopułek daj przynajmniej coś mniejszego, bo tak za pusto jest po lewej stronie. Pozdro
Grudzien Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 tak widze ze konkurencja ma lekko przesrane -] zajebiscie ci idzie
Eyescream Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Moim zdaniem kopułki były ok, a ortezie chyba chodziło o to "miasteczko" w tle, czyli tło w dalekim planie na lewo od wierzy dokującej.
Gość _Kreska_ Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 no wlasnie nie bylem pewien dlatego wrzucilem 2 obrazek z wymaskowanym miasteczkiem na szybko. do kopulek chyba wróce, tez jakos mi bardziej z nimi pasowalo Grudzien: dzieki ale poczekaj na apdejty konkurencji, wtedy ja bede mial przesrane :), no ale chyba o to w tym wszystkim chodzi.
ortheza Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 no wlasnie kupulki byly gites :-) dokladnie o to miasteczko mi chodzilo.
Gość _Kreska_ Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 co z miasteczkiem jeszcze sie zastanowie w takim razie. a tymczasem zapdejtowane kopułki
norden Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 za sztuczne to jakieś i....nierealistyczne.....no i ta perspektywa na horyzoncie
ortheza Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 wywal to miasteczko na lewo od wiezy zrob tam droge transportowa podobna stylem do tejk po prawejs tronie tylko pod innym kontem.
Gość _Kreska_ Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 tak lepiej to wyglada? bo ja juz stracilem dystans :(
ortheza Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Jak dla mnei bomba :-) pomysl moze nad jakimis transportowcami nad ta linia , i w sumie wiecej nie trzeba
kubi Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Poszedłeś z tą pracką w bardzo dobrym kierunku, aż miło na nią popatrzeć, oby tak dalej. Ten dalszy plan jest pusty, i mało sprecyzowany.
Gość _Kreska_ Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 no cos tam w tle jeszcze sie dorobi, teraz mam problem z cieniem nie wiem czy dobrze mysle ale chyba powinien wygladac mniej wiecej tak jak: jakby ktos mial jakies sugestie to prosze pisać, bo cienie to dla mnie czarna magia. wdzieczny bede BARDZO za kazda pomoc :)
kubi Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Cien raczej tak jak w twoim oststatnim poście powinien byc. Tylko troszke ciemno sie zrobiło, ja bym jeszcze tam jakieś sztuczne oswietlenie dał.
miriam Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Hmm, bombowe eee nie to za mało powiedziane, ja proszę o tutka z powstania tego obrazka, w jaki sposób powstają takie płynne przejścia - wektorek?? Edit. mały: Sorki za głupie pytania bo tak to jest jak się człowiekowi całości nie chce czytać :|
Gość _Kreska_ Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 hmmm, jesli chodzi Ci o te ktore wypelniają wieksze łukowate powierzchnie to zwykle gradienty :) tymczasem maly apdejt, kurde, nie wiem czy znowu nie robi sie za jasno :(??
KLICEK Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 robi wrazenie... moze inaczej to ujme wgniata w ziemie tak to bedzie bardziej okreslolo to co przed chwila przezylem :) gratulacje detal na swiatowym poziomie jak i sama pracka zreszta tez
Elmer Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 a ja powiem tak: nie moge uwierzyc ze to 2D!!! wyszlo super... dla mnie debesciak ;)
SzU Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 odkad dodales te czern praca prezentuje sie znakomicie, powodzenia! :) Elmer > a co, 2d jakies gorsze jest? :) ja cenie 2D nawet bardziej od 3D, gdyż nie jest takie sterylne... oczywiscie nowe technologie pomogaja odejsc od sterylnosci no i ludzie coraz lepiej modeluja (ale z 10 lat temu byla tragedia...) ale czesto wole pare mazniec i plam z ktorych np wylania sie zarys postaci niz jakas czysciutka scene
Gość obo Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 No kurde _Kreska_ muszę przyznać że mnie zaskoczyłeś... Na początku, jak zobaczyłem pierwszą wersje, to pomyślałem że praca jest dobra, ale świata nie zawojuje. A teraz jest super. Odwaliłeś kawał dobrej roboty ;) Pozdrawiam
Jonasz_Real Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 _Kreska_ . Uspokój sie, bo nie bede z Toba rozmiawal !:D
kubi Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 Pojazd w lewym górnym rogu, jest... no poprostu jest... świetny.
Gość _Kreska_ Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 dzieki wielkie za przychylne opinie, niemniej sporo roboty jeszcze, troche podłubalem przy jednej z wierz, screen w pelnej rozdziałce troche mi sie tam w srodku powiginalo, trzeba bedzie poprawic
KLICEK Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 dodam tylko ze bardzo podoba mi sie to ze wszystko jest czyste jak łza daje hmmm klimat i uczucie ze to rzeczywiscie nie ludzka cywilizacja :D:D:D
Elmer Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 SzU - kto mowi ze gorsze ;) ja tylko napisalem ze to po prostu pieknie wyszlo. ja w 2D nic bym nie narysowal... jakos mnie talent nie znalazl... dlatego tylko w maxie cos mi sie udaje "wydlubac" :D jeszcz raz - szacuneczek :)
miriam Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 . . . Sorki za swoje 5 gr, ale wg mnie wygląda to "ZBYT" sterylnie jakby na planecie była próżnia czy cosik ;), a nawet w kosmosie przewalają się różniste śmieci . . .
Gość _Kreska_ Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 no czysto jest fakt, przybrudze ale jeszcze nie teraz, no i tylko troszke. Lubie jak jest czysto :)
Ostap.hg Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 to jest jedna z trzech prac które na prawde mi się podobają w tej bitwie...
Gość obo Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Ja bym zostawił taką czystość jak jest, KLICEK dobrze to ujął ;) Widać, że to cywilizacja poza ziemska :)
maciekG Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 co do owej czystości to pamietaj, że takie wielkie powierzchnie rzadko kiedy (nigdy w sensie :)) sa jednolite i idealnie gladkie i mysle, że warto by to uwzględnić bo taki "goły gradient" wygląda mocno sztucznie, a tak poza tym to wypas powodzenia w dalszym dzierganiu:)
Gość _Kreska_ Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 no to moze przybrzudze a moze nie :). co do powierzchni to specjalnie ich nie ruszalem, jakos tak kuszą ta swoją jednolita powierzchnią ale chyba tak zostawie. tymczasem wstepnie skonczylem wieże, teraz tylko statki poprawic zostalo. No i zdeydowac sie na kolorystyke.
Rekomendowane odpowiedzi