Napisano 20 Kwiecień 200618 l Ok więc jestem i ja :) model spod rhino dlatego siatka taka czysta xD zajeło ok dnia żeby to wymodelowac, sam model miałem juz zrobiony z miesiąc temu jeśli nie wczesniej ale teraz dopiero dostałem 3dsmax i dlatego jest dopiero teraz a nie wczesniej - to sie nazywa poprawna polszczyzna ;). Zdecyowałem że dam tutaj a nie do wątku ktv bo tutaj większa szansa na komentsy o które oczywiscie prosze ;) Jesli idzie o screeny spod rożca zapodam do działu rhino ale w poźniejszym terminie bo narazie nei posiadam na stanie rhino. Renderowało sie 4 godziny (ten większy render) - 2 mniejsze po ok 20 minut - dual pentium 4 2.8 512ddram + dual pentium 4 2.8 256ddram. Napis na dole dodany tylko i wyłącznie dla picu, naklejki takiej słabej jakosci bo taką biedną miałem fote a niechciało mi sie juz ich robic więc skorzystałem z refki. Jedyna rzecz jak mnie dziwi to puste klawisze tj. bez oznaczec - nigdy nie miałem laptopa ale nie wiem czemu tak jest na refce pokazane. Wybrałem taki model bo klawiatura w porównaniu do reszty modeli może mi sie jeszcze przydać w poźniejszych projektach - jesli ktoś miał by ochote moge klawiature wraz z napisami zapodać do ściągnięcia co nie będziece musieli sie męczyc z modelowaniem klawiszy i napisów - wszystkei są wiernie odwzorowane z tym że należy pamiętać że mają troche poly przez te literki ale mysle że w dzisiejszych czasach to nie ;) Teraz pozostało mi czekać na maxwella 1.0 - w między czasie wyrenderuje jeszcze wizke która jest juz gotowa ale ta będzie renderowana vray'em - takie wymagania - postaram się wrzucic na dniach chodz nigdy nie wiadomo jak to do konca będzie. Podziękowania dla Marcina za pomoc przy hostowaniu ;) i dla Klicka za miejsce na serwerze - bez was życie było by trudne :D Ok koniec rzucania głodnych kawałków ide na sniadanie - oczywiscie komentarze mile widziane. Pozdrawiam - dzięki za czas. Hej I jeśli by to kogoś interesowało
Napisano 20 Kwiecień 200618 l jezu... ja wszystko rozumiem, że lubisz rhino ale to już lekkie zboczenie :D ile to ma poly??? :D o ile model ładniutki o tyle renderki mi nie leżą. zwłaszcza ten główny: jakiś taki nieciekawy kadr i za jasne tło w stosunko do ciemnoty obiektu. ten renderek: http://img160.imageshack.us/img160/4214/laptopn39vg.jpg imo rządzi. szkoda, że nie wyrenderowałeś z zarzuconym pulpitem linucha z jakimś ładnym smooth GUI. mógłbyś jeszcze pokazać boczek? ciekawi mnie czy gniazda USB, COM, etc. też wymodelowałeś :] Pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 200618 l nie podoba mi sie :) i ta texturrka loga xp jest nie tego. Ogolnie model mi nie lezy, raczej bym takiego lapka nie kupil :) I sam kadr pierwszego renderka jest ... 3 zdjecie moze jeszcze byc :D pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 200618 l model jest bardzo ladny nie da sie ukryc detale itp klasa...ale z renderow tylko 3 mi sie podoba...w sumie 2 tez moglby byc...gydby potrochu nie kadr...ano 1 podobnie kadr...osobiscie bardziej podobalo by mi sie ujecie gdzie widac caly laptop i cos sie wyswietla na monitorze...albo poprostu przez monitor idzie jakies odbicie zeby nie bylo tam tak ciemno:)
Napisano 20 Kwiecień 200618 l model swietny :) ale nie moge pojac dlaczemu to jest na imageshacku ? ;)
Napisano 20 Kwiecień 200618 l jak dla mnie, zdecydowanie za ciemno. w ogóle strasznie kontrastowe te renderki - albo jest czarno, albo biało. a render ze zbliżeniem na Shift i Enter to już w ogole przegięcie. choc model bardzo mi sie podoba
Napisano 20 Kwiecień 200618 l Autor MaGuu - poprostu nie chciało mi się męczyc z robieniem tekstur dlatego literki są modelowane :] tweety - zboczenie czy ja wiem :] troche poly ma - teraz nie powiem bo mam render w trakcie i muli pc ale jak tylko skonczy to oblukam - moge powiedziec tylko ze max mi se krzaczył jak wrzuciłem 4 kopie w wizke i musiałem sprzet nowy kołowac a uruchamianiłem na 2.8 :> Odnosnie pulpitu to będzie taka wersja ale dopiero na dniahc jak sie wyrobie z czasem. Nie - boczku nie robiłem bo było wymagane takie ujęcie jak jest więc postanowiłem ze nie będe marnował czasu. TrojkaT - wiem wiem słaby jestem - dopiero sie ucze - nastepnym razem bedzie lepiej. miwt - kadry :/ tak jak pisałem - jak tylko będe miał teraz czas to wyrenderuje jeszcez raz ale juz dla siebie i wtedy kadr będzie lepszy i ujęcie wogóle inne. Tak pewien pan chciał więc tak jest. KLICEK - dzięki stary :) ułyszec od Ciebie że model świetny to zaszczyt :o ano na imageshacku ponieważ tam mi dzisiaj net chodzi że sie idzie.....musiałem prosic Marcina o upload na imageshack bo mi tylko na rapid nei urywało połączenia :| jak bys miał czas to był bym wdzieczny za upload tych renderków na ten serwerek co podarowałes bo imageshack pewno zaraz zablokuja przez te rozmiary :/ mkk3a - hmm ogólnie z tym mam ostatnio problemy - musze pytac innych bo mam stary monitor - zreszta był watek na forum odnosnie mojego popsutego monitora i teraz jade na takim trupie że nie wiem co to kontrast wiec otworzyłem render spod maxwella a wiedzac ze zawsze mają słaby kontrast troche podkreciłem - ale od kiedy jade na tym trupie mam na hdd wszystkie rendery bez podkracania wiec jak tylko dostane nowy monitor to wszystko podkrece pod optymalne ustawienia. I tak jak wczewsniej - jak bede miał chwilke to wyrenderuje może i wersje pomaranczową bo sam bym chciał zobaczyc jak to będzie wygladać więc nei bęzie tylk obieli i czerni - ale na to potrzebuje juz troche czasu wiec ;) w kazdym razie licze na komentarz nastepnym razem jak bedzie kolorowa wersja for you dude ;) Powiem wam szczerze ze ja jestem zadowolony jesli idzie o klienta - wziałem za to pieniądz, nie duży nie mały taki sredni moim zdaniem - dodatkowo były 2 rendery jeszcze ale nie moge ich pokazac - nie wiem czemu - nie wnikam - jesli idzie o wynagrodzenie - powiem tylk otyle że za takei pieniądze to będe żył wliczając 3 osoby jakies 20dni. Zważywszy na to ze poswieciłem dzien modelingu i na noc render to nawet fajna sprawa takie zlecenia tylko trudno sie załapac bo pełno młodych świetnych grafików w polsce takich jak wy tu - wiec juz nie jest tak różowo. Dzieki wszystkim za komentsy !!!!!
Napisano 20 Kwiecień 200618 l NO Hindus zawiodłem się renderkami :( jak na ciebie to bardzo słabe ale mam nadzieje że poprawisz renderki i pokażesz klase model oczywiście ładny
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor dobra jestem w wipie - cos wymysle na dniach ;) dzieki za komentsy.
Napisano 21 Kwiecień 200618 l jesli ktoś miał by ochote moge klawiature wraz z napisami zapodać do ściągnięcia co nie będziece musieli sie męczyc z modelowaniem klawiszy i napisów - wszystkei są wiernie odwzorowane z tym że należy pamiętać że mają troche poly przez te literki ale mysle że w dzisiejszych czasach to nie ;) ja poprosze :)
Napisano 21 Kwiecień 200618 l rzeczywiscie rendery są slabe zwlaszcza ten trzeci, ale ogolnie model i teksturki wporządku. pozdrawiam ps. jaki ty hindus masz komputer??? ze ci sie chcialo tyle bawic...:D
Napisano 21 Kwiecień 200618 l gdyby klawisze mialy tex a nie modelowane tez bym poprosil :D a tak to troche szkoda mi mojego biednego kompa ;) ogolnie to mozna sie duuuuuuzo wiecej po tobie spodziewac... ale i tak mi sie podoba :) bo tak nie umiem pozdro
Napisano 21 Kwiecień 200618 l piękny model hindus brawo za dbałość o szczegóły no a nad renderami jeszcze popracuj ale znając ciebie to zrobisz je bardzo ładnie
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor dzieki wielkie chłopaki za komentsy - przyznaje dałem ciała na początku ale teraz to nadrobie z waszą pomocą :) klawisze wrzuce jak skoncze próbny render który leci własnie teraz tj 15:00 :] - czyli za jakas godzine - teraz poprosze o komentarze odnosnie proporcji co by było ok - zwłaszcza proporcje laptop - psp - tutaj screen - detali jeszcze dojdzie i postaram sie podejsc chodz troszke pod zulibana chodz pewno bedzie trudno ;) jakies gadzety dodam jak znajde pomysł itp jesli macie jakies sugestie to chetnie wysłucham i skorzystam - Peace. Aha wiem ze dałem ciała na wstepie ale teraz na poskojnie wszystko nadrobie z waszą pomocą - tak mysle ;)
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor O widze że rzuciliscie propozycje dzięki ale nie aż tyle naraz ;) wpadłem na pewien pomysł - przecież np nielot jak niechcesz tyle poly przez literki to możesz wyrenderowac literki, nałozyc na plane teksture i z tych samych literek zrobić mape alpha :) ja tego nie zrobiłem bo renderowałem w maxwellu i po drugie musiałem zrobic literki by teraz ktoś mógł z nich zrobic mapke alpha :) tweety i reszta - here you have ;) jak byscie mieli jakies komentarze odnosnie proporcji czy są dobre czy nie albo coś innego to prosze walić smialo ;) tweety COOL - dzięki miesiek
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Model fajny, ale rendery okropne. :) Ujęcia też złe imo. Albo za ciasne, albo za ciemne. BTW: Przy takich powierzchniach mogłeś spokojnie pociągnąć wszystko iges'ami. ;) pozdrawiam
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor rendery okropne. :) Ujęcia też złe imo. Albo za ciasne, albo za ciemne. na finishu Ci dokopie z tym Twoim telefonem ;)
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor Rendery to skopales ;] wiem :) nadrobie ;) Model ladny ale w cholere poly xD a co to przeszkadza :] przecie to tylko
Napisano 21 Kwiecień 200618 l wiem :) nadrobie ;) a co to przeszkadza :] przecie to tylko dawno tyle poly nie widzialem u siebie :) ale tak trzymaj dzieki za klawisze :)
Napisano 21 Kwiecień 200618 l za klawisze i te wszystkie wtyczki i dziurki na nie to szacunek :) modelik naprawde ekstra.. a pamietajac inne twoje prace, to trza czekac na finalne renderki a nie tymi sie przejmowac.. pozdro
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor nielot007 - dzięki ziom i nie ma sprawy ;) odnośnie poly to nigdy ich nie będe żałował :> jakubm - dzięki :) no renderki nei ą pierwsza klasa ale teraz postaram sie zrobić coś lepszego. Jak skoncze scenke to zaraz walne render ale nie wiem może mi to zając z 2 dni - będe sie starał :( dzieki za komentsy ;) RA - najwyższa pora go zmienic i jazda z rhino :) onośnie igesów to nie wiem nie chciało mi sie wnikac w nowe formaty exportów - tak jest przyjemniej :) czekam na render telefoniku :] Kij nie update ale nie miałem pomysłu - taka wtyczka w wolnej chwili między reklamami ;) nie wygląda ale ma 60tys poly.
Napisano 21 Kwiecień 200618 l jedno powiem.. ZBOCZENIE!! ;) chetnie zerknol bym 'bardziej' z bliska na te zabki.. wydaja sie interesujace.
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Modele super naprawde swietnie ! Tylko nie wiem dlaczego ale rendery nie podchodzą ogolnie fajne ale wiem ze stać cie na lepsze ;) Napisy modelowane wiec respekcik :D Pozdrawiam !
Napisano 22 Kwiecień 200618 l Autor Jakubm - tylko ci sie wydaje zwykła imitacja blaszki z dwoma otworami i przechodzącą blaszką wewnątrz :) mrkrzysiek no wez bo sie zaczerwienie :) hcpiter3d dzieki stary ;) rendery sie poprawi juz zaczałem nad nimi prace. Mały update - poprawion gniazdko (czytaj. wiecej poly :)) + pudełko z spinaczami. Powoli koncza mi sie pomysły :| Jak chce ktos wtyczke to pisac smiało :) Dzieki za komentsy - pozdrawiam.
Napisano 22 Kwiecień 200618 l na tych malych renderkach prezentuje sie swietnie... ale nadal podziwiam cie za twoj spokuj walcząc z tymi milionami poly... pozdr
Napisano 22 Kwiecień 200618 l bardzo ladnie :D moze jeszcze jakas myszka na USB :D i czekam na renderal :D
Napisano 22 Kwiecień 200618 l Witam!! co ty tak te modele rozdajesz ;) pikne te modele mozna sie w nich zakochac :D ten render z miniaturkami zajebi*** szczegolnie klawiaturka :) podziwiam, ale szkoda mi troche twojego kompa bo mnie juz szlag trafial jak mialem cos robic z twoja klawiatura nawet przelaczac sie pomiedzy oknami mialem kilkusekundowe wahniecia :D pozdro
Napisano 22 Kwiecień 200618 l Autor hkropinski - dzieki wielkie - niedługo ostateczny render :) TrojkaT - oj co do myszki to juz chyba nie wyrobie bo mnie strasznie kręgosłup naparza a chce dzisiaj renderowac - ale jak znajde czas to wyrenderuje :) dzieki nielot007 - bo jak ktoś lubi to po co mam to trzymac :] ja wiem czy piękne :) dzięki. mały update - dorobiłem pare końcówek i dodałem do przejściówki - mogą przydac sie jeszcze na przyszłośc jak będe coś produkował - cała scena wygląda tak jak na pierwszym obrazku - ujęcie będzie z tej kamery co jest pokazane (all.jpg) - na chwile obecną zastanawiam sie co tu jeszcze zrobić - podziekowana dla Klicka za wsparcie i czas. Powinienem wyrobi się przed 26 :)
Napisano 22 Kwiecień 200618 l tak sie zastanawiam czy zwykl akartka papieru z jakimis bazgrolami plus dlugopis lub olowek by nie ozywil tej scenki? poza tym fachowosc modeli robi wrazenie
Napisano 22 Kwiecień 200618 l I ty mi mówisz, że się pierdółkami zajmuje zamiast renderować. :D Te fragmenty wyrenderowane dalej mi się nie podobają niestety. :] pozdrawiam
Napisano 22 Kwiecień 200618 l spokojnie chlopaki :) fragmenty srenderkow sa faine cos dla smaku przed full render ;) a ja mam takie pytanie gdzie sie patrzy ile dana scena ma poli, bo jak ja swoja wlaczam to czekam 5 min az sie wgra :) a przelaczanie viewportow trwa nawet powzyej 15 s :D zalezy
Napisano 22 Kwiecień 200618 l Piękna robota, gratulacje za cierpliwość. Ale w finale nie zostawisz tam tego rogu laptopa obciętego na dole. prawda ? :] Pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 200618 l sacre ble! Podziwiam - chirurgiczna precyzja, anielska cierpliwosc i quasimodowskie rendery :D Warto miec takiego ciezkiego potwora w kolekcji, dziwie sie tylko, ze licznik poligonow mial tyle miejsca na wyswietlaczu ;)
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor kome - thnks ziom - fajnie ze powróciłes bo dawno cie tutaj nie było ;) ql qba - jak sie nie znasz a kto takie wózki majtruje porządne :) jakubm - dodałem kawałek gazety tj strony z gazety która przesłania kawałek latopa :] dzieki. ra - jakimi pierdólkami ;) na finishu powinno byc lepiej niz na poczatku a to zawsze cos ;) zreszta wiem ze nigdy maxwella niepochwalisz wiec ;) nie no dobra zartowałem - narazie to wip :) georgas - dzieki :) fajnie ze wpadłes. trojkat - tak jak piszesz - to tylko preview :) a patrzy sie w reactorze w panelu po prawej jak masz zakładki modifiers etc to ta całkiem po prawej i musisz włączyc tam POLYCOUNTER. klicek - dzieki stary :) a juz jak zacząłęm to zrobiłem pare wariantów moze kiedys sie przydadzą :) vorek - dzieki :) co do rogu to juz za pozno bo juz sie gotuje render :) forgive me :) anjek - dzieki za miłe słowo - od szczególu do szczególu i jakos powoli idzie ;) liczba poly powoli na lapku powoli wzrasta do 2.5 :) Ogólnie sie wkurzyłem :( wyrenderowałem kawałeczek i doszedłem do wniosku jak zobaczylem pracke kogos z rekomy takie fajne pudełko z płyta w srodku na stole ale ze juz renderowało sie troche to juz sobie je odpuszczam a tak bardzo chciałem je miec u siebie :) ale nic to kiedys zapodam do innej pracki. Wtyczki o których była mowa wczesniej :) 4sztuki chyba tam są (max7) http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/contribute/wtyczki.rar hasło : max3dplbyhindus Peace.