Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

All Edit:

Witam :)) są to 2 spineczki, można powiedziec ze zrobiłem tą prace dla dziewczyny, ponieważ chce jej pokażać że w 3D można zorbić wszystko, cały nasz otaczający świat... :)) dała mi spinkę... no a dziś pokaże jej spineczke wielkość 1 cm na 1 cm na ekranie jej monitora z większą wilkością :)) Spineczki odwzorowywałem od jednej którą dała mi Ukochana... Zrobiłem je dokłądnie takie same :))

Taka pracka zrobiona by poćwiczyć powiedmy... , pozdrawiam i THX za komentarze :))

Renderer: V-Ray 1.49

DOF: V-Ray

Model: Jakiś czas...

Materiały: Dużo testow ale się udało zorbić dość zaawansowany Materiał :D co do Specilarsa(czyli białych plamek ;P) jestem dość zadowolony, bo bardzo przypominają te na prawdziwej spince :)

Max8 + Photoshop

RenderTime: 1 H 45 Min (mogło sie renderować dużo krócej [ok 40 min] ale DOF bardzo spowolnił rendering... )

Pozdrawiam !!

Spineczki_FR06.jpg

Edit: Wyedytowałem text i daje nowy render, przepraszam za takie zamieszanie w koncu to nie WIP, ale naprawde mogłem to zorbić lepiej i mam nadzieje że mi się duało ;] pozdrawiam

Edit2:

Dodaję wersję Alternatywną ;]

spineczkialternativef069qs.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajnie... no nic...

jest na forum tyle bezsensownmych prac gdzie modele są do dupy a wszytsko schranione no ale do mnie musieli sie przyczepic... no i jeszce "render nie najlepszy"... nie chiałęm by była najlepszy ale by wyglądał ładniue i dość realistycznie... po takim dniu takie słowa otuch tylko pobudzają... ehhhh... no nic, narazie, pozdro wszyskim...

p.s. sorry ale troszke po dzisiejszym zmarany jestem...

Napisano

pokaż czy w środku jest sprężynka

napisałeś :

"spineczki wyglądajką można powiedizeć jak w realu :)) możecie mi wieżyć na słowo... "

dlatego dawaj sprężynkę

Napisano

Jakieś ziarenko się zrobiło na dole pracy, głębia ostrości nie wygląda przekonująco, bardziej jak poruszenie i chyba nieco psuje scenkę. Poza tym całkiem przyjemne jak na taki speedzik :)

Napisano

Tak wiem, DOF nie wyszedł za łądnie, przynajmneij nie tak jak chcialem, zDeph coś nie taki... a to ziarenko na dole to takie pewien eket zabawy... no ale... zorbie nowy render, gdzie pokarzę sprężynkę oraz porawie to i owo,m no i zorbie DOF programowy, przez 3desa... :)) pozdrawiam !!

P.S. Dzięki za komenty... ;]

Napisano

Zupdatowałem Sinke, przepraszam za lekkie zmaieszanie w koncu to nie WIP, no ale mam nadzieje że nic się nie stanie ani nikt nie będzie zły :))

tym razem użyłem V-Raya ;] update textów w poście...

Pozdrawaim :))

Napisano

ja tylko dodam ze zupelnie nie potrzebnie dodawales tego dofa, przeciez w ogole nie spelnia swojego celu przy takim ustawieniu kamery i spinek! jakby jedna byla w centrum a dryga gdzies w oddali, albo przed sama kamera, a kadr by na przyklad przechodzi miedzi "palcami" spinki, to efekt moglby byc ciekawy, a tak jest to nic nie wnoszacy bajer

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności