Napisano 20 Kwiecień 200619 l All Edit: Witam :)) są to 2 spineczki, można powiedziec ze zrobiłem tą prace dla dziewczyny, ponieważ chce jej pokażać że w 3D można zorbić wszystko, cały nasz otaczający świat... :)) dała mi spinkę... no a dziś pokaże jej spineczke wielkość 1 cm na 1 cm na ekranie jej monitora z większą wilkością :)) Spineczki odwzorowywałem od jednej którą dała mi Ukochana... Zrobiłem je dokłądnie takie same :)) Taka pracka zrobiona by poćwiczyć powiedmy... , pozdrawiam i THX za komentarze :)) Renderer: V-Ray 1.49 DOF: V-Ray Model: Jakiś czas... Materiały: Dużo testow ale się udało zorbić dość zaawansowany Materiał :D co do Specilarsa(czyli białych plamek ;P) jestem dość zadowolony, bo bardzo przypominają te na prawdziwej spince :) Max8 + Photoshop RenderTime: 1 H 45 Min (mogło sie renderować dużo krócej [ok 40 min] ale DOF bardzo spowolnił rendering... ) Pozdrawiam !! Edit: Wyedytowałem text i daje nowy render, przepraszam za takie zamieszanie w koncu to nie WIP, ale naprawde mogłem to zorbić lepiej i mam nadzieje że mi się duało ;] pozdrawiam Edit2: Dodaję wersję Alternatywną ;]
Napisano 20 Kwiecień 200619 l Ja bym to dał do speed modellingu, nie za dużo modelingu i render też nie najlepszy
Napisano 20 Kwiecień 200619 l Nie za długi ten nit? Poza tym tez uważam, ze to speed, chociaż ładny. :)
Napisano 20 Kwiecień 200619 l Autor fajnie... no nic... jest na forum tyle bezsensownmych prac gdzie modele są do dupy a wszytsko schranione no ale do mnie musieli sie przyczepic... no i jeszce "render nie najlepszy"... nie chiałęm by była najlepszy ale by wyglądał ładniue i dość realistycznie... po takim dniu takie słowa otuch tylko pobudzają... ehhhh... no nic, narazie, pozdro wszyskim... p.s. sorry ale troszke po dzisiejszym zmarany jestem...
Napisano 20 Kwiecień 200619 l pokaż czy w środku jest sprężynka napisałeś : "spineczki wyglądajką można powiedizeć jak w realu :)) możecie mi wieżyć na słowo... " dlatego dawaj sprężynkę
Napisano 20 Kwiecień 200619 l Jakieś ziarenko się zrobiło na dole pracy, głębia ostrości nie wygląda przekonująco, bardziej jak poruszenie i chyba nieco psuje scenkę. Poza tym całkiem przyjemne jak na taki speedzik :)
Napisano 20 Kwiecień 200619 l Autor Tak wiem, DOF nie wyszedł za łądnie, przynajmneij nie tak jak chcialem, zDeph coś nie taki... a to ziarenko na dole to takie pewien eket zabawy... no ale... zorbie nowy render, gdzie pokarzę sprężynkę oraz porawie to i owo,m no i zorbie DOF programowy, przez 3desa... :)) pozdrawiam !! P.S. Dzięki za komenty... ;]
Napisano 20 Kwiecień 200619 l materiały, swiatło i model dosc kuleją, model nie to ze prosty, tylko po prostu brzydki. Ogolnie słabo
Napisano 23 Kwiecień 200619 l EEE ja cie znam ty sie weź za coś ambitniejszego kolego :P spinki na 15 min roboty :D
Napisano 24 Kwiecień 200619 l Autor Zupdatowałem Sinke, przepraszam za lekkie zmaieszanie w koncu to nie WIP, no ale mam nadzieje że nic się nie stanie ani nikt nie będzie zły :)) tym razem użyłem V-Raya ;] update textów w poście... Pozdrawaim :))
Napisano 24 Kwiecień 200619 l Autor Dodałem Wersję Alternatywną, zrobioną w PS :)) lekko widać kąty ale naet dobrze, dodaje to nawet fajnego efektu...
Napisano 24 Kwiecień 200619 l Autor Jak poćwiczę Hair And Fur w MAxie to może zorbie render samych włosów w którychbędą spinki :))
Napisano 24 Kwiecień 200619 l Autor kurcze no font mi sie podoba, no nie moja wina ;P a co do prepasu to moge sie zgodzic ;P
Napisano 24 Kwiecień 200619 l ja tylko dodam ze zupelnie nie potrzebnie dodawales tego dofa, przeciez w ogole nie spelnia swojego celu przy takim ustawieniu kamery i spinek! jakby jedna byla w centrum a dryga gdzies w oddali, albo przed sama kamera, a kadr by na przyklad przechodzi miedzi "palcami" spinki, to efekt moglby byc ciekawy, a tak jest to nic nie wnoszacy bajer
Napisano 25 Kwiecień 200619 l Autor No nie wiem, nie moja wina że użyłem takiego aparatu i takiego obiektywu ;P pozdro D: