polka dot Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 hi :) taki szybki wip bo musze do jutra wieczorem oddac, wychowawca na 6 z infy zazyczyl sobie wlasnie tego :D zaczalem dzisiaj kolo 12 ale samego siedzenia w maxie to z 3h jest, teraz wlasnie pracuje nad modelem samego sarkofagu. jak macie jakies propozycje, sugestie czy pomoce w postaci fajnych referek albo szczegolnie tekstoor :D to sie bede cieszyl, chociaz narazie chce wszystko wymodelowac. narazie mam tyle co w screenie, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 narazie mało ale ciekawie , fajny detal na filarach :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Referki powiadasz... http://images.google.pl/images?q=sarkofag&svnum=10&hl=pl&lr=&start=0&sa=N :) http://www.legnica.um.gov.pl/pl/site/miasto/mauzoleum_piastow/fo_zabytki_mauzoleum2.jpg ten niżej przypomina to co chyba chcesz osiągnąć. www.narmer.pl/kv/kv35pl.htm Jaki będzie renderer? Kolumny u góry są ciekawe. O reszcie narazie trudno coś powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 dzieki :) renderowac bede vrayem. P4VV37 jak mozesz wywal obrazki a zostaw linki :) dzieki za nie tez mecze sie z tym scierwem, fajna powtoorka z poly hyhhyhyh ale nie wiem jak sobie z twarza poradze, nigdy organiki nie robilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 inspiracje powiadasz... a pracka jarasa & klicka ? ;] łoo ale mają nauczyciele wymagania ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 no to sie wymienimy komentsami - fajne brzdące ;) nie tak na serio to fajnei sie zapowiada ale deadline to masz niezły :) powodzenia - btw góra filarków całkiem spoko czekam na reszte - moze zbrush + displacement ? peace dude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 O dawno Kome tu nie witales ;) Fajny klimat, ale na 6 to juz chyba starczy?? Nawet bez renderka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 jaras i KLICEK tia inpiracja, wszystkie siatki powywalali :P hindus - zbrusha nie umiem, ale moze maxsculptem pojade gdzieniegdzie help nie umiem twarzy zrobic :) nie mam czasu sie babrac, ma ktos na dysku niepotrzebna twarz lowpoly? wkleilbym sobie i przerobil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 czesc, nie powywalaliśmy tylko nam zlikwidowali stare ftp i wszystkie obrazki i linki poszły się czesać :( muszę to tylko uaktualnić i poprzenosić pikczery na nowe ftp. Uaktualniałem tylko w miarę aktualne wątki nie sądziłem że ktoś będzie wracał do takich staroci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 help nie umiem twarzy zrobic :) nie mam czasu sie babrac, ma ktos na dysku niepotrzebna twarz lowpoly? wkleilbym sobie i przerobil :) myśle że może sie przydać - chodz nie sprawdzałem - low poly head - ponoc ;) http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=367937&postcount=2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 dzieki, tego potrzebowalem :D ten sarkofag haha to bedzie ostra sciema nie wiem jak ja to spasuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Fajnie jest. :) Facet z infy i tak będzie sikać po nogach jak kolwiek by nie było. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Witam!! najlepiej zrob dziure w sarkofagu i polacz z glowa nie jest trudno takie cos zrobic a bedzie przynajmniej ladne laczenie twarzy z sarkofagiem :) oj bedzie sikac bedzi :D(facet od infy) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 hehe kome wczoraj jeszcze się ciebie pytałem kiedy będzie jakaś twoja pracka na forum a tu proszę dzisiaj już jest :) a jak na razie bardzo ładnie ci idzie mi się podoba czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 dzieki dzieki :) no sarkofagu model mam z glowy, w tak krotkim czasie bym nic dobrego nie splodzil, wielkie podziekowania dla klicora za model oraz dla jarasa za jego udostepnienie :) mysle ze przy takim kadrze zostane pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Tylko daj camera correction, plisss... (chyba, że te kolumny zaburzają moją percepcję) :D Wnętrze bajerancko wyszło. Idę coś zjeść wreszcie. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 egzdra źą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 bardzo ładne detale na kolumnach, mozna by było zobaczyc zblizonko ? :] a po za tym czekam na wersje z texturkami. nie jestem pewien ale chyba wejscie jest troszke za wąskie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 ten no, kolumny latają ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 nie zmieniaj tego sarkofagu juz jesli idzie o materiały - tak jak jest jest git :o wogóle możęsz zapodac ustawienia zapisze sobie moze kiedys wróce do vraya ;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 RA - jest cc :) dzieki chveti tnx :* JunioR zblizenia beda jak tekstury zrobie Marcin wiem :( chyba bede musial od kogos lekcje wziasc hindus - planuje wlasnie taki czarny zrobic ale z jakimis znaczkami i pozloceniami jeszcze :) a material ten to zwykly gloss z falloffem sciany juz mam z glowy, teraz czas na wejscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 ściany to displace? fajno wyszły :) btw: u mnie jak zaoferowałem sorce ze zrobiej je wizke w 3D to mi powiedziala ze to jest proste i za takie cos to jedynie mi 4 może postawić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 bardzo ładnie te ściany wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 no scianami to zrobiles ownejdz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 wooow. Super klimacik. Bomba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 klimatyczna sciana, trzymaj tak dalej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 o meen dzieki :D klic :* nie widzialem tych postow a teraz odrazu wiekszy zapal :D sciany to disp ale same hieroglify, bo szpary miedzy blokami to bump z materialu. kaczki najfajniejsze co :D mam juz gotowe wejscie cale, kolumny tez pomalowane, zrobilem figurki pilnujace wejscia i teraz babram sie ze swiecznikami. niemoge pokazac wiecej bo nie mamc zasu :( no te figurki improwizacja oczywiscie, jestem swiadom tandety ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 zkasztani sie za przeproszeniem jak to zobaczy :] great work. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 hindus ma rację, dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 No no, przyjdz do pracowni informatycznej w jakimś gumowym stroju, bo jak zacznie sikać z wrażenia... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 kome ty maturzysta ? weź aparat do szkoły, chcę zobaczyć minę twego nauczyciela ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Modele może nie powalają ale najgorsze też nie są a shadery miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Ladnie kome - u mnie na 6 z infy wystarczylo tylko nowa www szkoly zrobic ;] poprzednia wersja www obecna ;] Sry za OT ;]. BTW. Daj renderek sarkofagu troszku z gory. Could ya' ;]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infero Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Wow, człowieku, ileś ty nad tym siedział 48 na dobę czy jak?? Gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 dzieki! :* na szczescie mailem mu to mam dostarczyc :) pokazuje jeszcze wejscie, sama gora troszke sie zmienila i zniknal adres www wydobywcy piaskowca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 swietna robota jedziesz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 dawno nie widzialem twojej zadnej pracy, ale to co pokazujesz udowadnia ze warto bylo czekac. serio. a na ostatniem obrazku to tylko mapowanie planar zostanie? :( gora troche do kitu - jakby za gesty bump. kolumny - extra, modele - fajne, mapy scian - pokazales po co jest displace w maksie. ogolnie fajnie to wszystko wychodzi, czekam na efekt koncowy, pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 klicek naprawde mi pochlebiasz :) anJek dzieki wielkie. mapowanie planat wszedzie, ew. box czy cylinder bo mapowac nie umiem. co do samej pracy to pierwszy raz robie taka 'grafike', zawsze wizki ale teraz mam okazje sie wykazac ;) chociaz dedlajn zmusza mnie do ciec, oszczedzen i tandety to staram sie jak moge. a disp z vraya :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 kome tak btw. te kaczki na ścianach mają podłoże polityczne ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 nie, polityke mam w dupie ale te kaczki na scianach mi sie podobaja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 ... chociaz dedlajn zmusza mnie do ciec, oszczedzen i tandety to staram sie jak moge... no wlasnie - zawsze mozesz dla picu skoczyc gdzies do Egiptu, cyknac fotke i zretuszowac w PeeSie, przeca info-man sie nie skapnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 kiedy final ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi