Napisano 7 Maj 200618 l Wspólnie z Jarasem, miśkiemhc i KLICKIEM postanowiliśmy się pobić. Tematem będzie świat Discworlda. Ograniczenie to postać Rincewinda i skrzyni w świecie Discworlda. Co do technik to nie mam ograniczeń. W tym wątku będziemy (czyli ja i misiekhc) umieszczać nasz postęp, a w http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=376048#post376048 KLICEK i Jaras. Termin do 10 czerwca. Nasz koncept czym prędzej misiekhc wrzuci. życzymy sobie powodzenia :]
Napisano 7 Maj 200618 l Master ! a Można się podłączyć ? Prosze, proszę, proszę :) Jeżeli nie to napewno będę śledził temat, genialny pomysł. [+] A teraz rozumiem, czyli gracie na druzyny, no to powodzenia obu zespołom życzę :) Może któryś z Rincewindów będzie chciał skorzystać z mojej biblioteki ?:D Pozdrawiam :D
Napisano 7 Maj 200618 l Leru - zapoznaj się z regulaminem dotyczącym nazewnictwa wątków w poszczególnych działach, a także z resztą regulaminu - linku nie umieszczam ponieważ znasz go na pamięc xD Powodzenia w bitwie - dziwne ze klicor sie nie pochwalił :)
Napisano 7 Maj 200618 l Autor ech ci niekompetentni moderatorzy to się panoszą :D dżołk ;) skrzynia i Rincewind: http://www.olsztyn.mm.pl/~leru/koncept/12zj.jpg
Napisano 7 Maj 200618 l hehe, fajny skan z dobrej książki :] Paul Kidby robi naprawdę kawał dobrej sztuki związanej ze Światem Dysku . Powodzenia :)
Napisano 7 Maj 200618 l heh , liczę na was bo klicor na zlot z jarasem nie przyjechali ; > Powodzenia!
Napisano 8 Maj 200618 l pierwszy koncepcik na rincewinda, kidby fajnie go przedstawia, jednak ja wole go jeszce bardizej cieciowatego i tchorzowatego, podobala mnie sie tez jego wersja z gry, tu cos jak synteza rince z gry + kidby niedlugi koncept sceny wrzuce, prawdopodobnie bedzie rince lecacy na bagazu a'la okladka Eryka, albo rince na tle a'tuina jak jedna pracka kidbiego, niedlugo wrzuce jakies pracki kidbiego jako inspiracje, pozdr
Napisano 8 Maj 200618 l rince na tle a'tuina jak jedna pracka kidbiego, niedlugo wrzuce jakies pracki kidbiego jako inspiracje, pozdr Hehe, Rincewind Krzyczący ? ;] Bardzo zacny koncept, idelanie oddaje charakter postaci, gratki ! Ja jednak wolę bardziej Rincewinda zrezygnowanego, przytłoczonego ciężarem świata i przygód i tęskniącego za spokojnym życiem, hehe Pozdrawiam
Napisano 9 Maj 200618 l Autor KLICEK i jaras tak z grubej rury walą, więc my ze słomki sobie poszczelamy ;)
Napisano 9 Maj 200618 l Fajny komiksowy klimat :) Wiesz jak ze słomki zrobić grubą rurę ? dmuchać w słomkę z zatkanym wylotem ; ]....Zatykać wylot! Pozdrawiam.
Napisano 9 Maj 200618 l koncept Miska yhm rewelka :) skrzynka tez trzyma klimat, no Leru juz zaczales to dodaj gazu nadepnij sprzeglo i juz 2jke wrzuc :)
Napisano 9 Maj 200618 l tak jeszce kilka szkicow koncepcyjnych takie tam szkicowe rozmyslanie nad geba rincewinda, od okropnej mordy a'la colin farrel po standardowego przestraszonego rinca: edit: kurde jakies krzywe skany wyszly zobaczylem:)
Napisano 9 Maj 200618 l skrzynia bardzo fajna - tylko czekac na detale - przypomina mi rogera :) dajecie dalej.
Napisano 10 Maj 200618 l Witam!! nie wiem czy mozna tutaj marudzic ??:) ale pomarudze, skrzynia cos mi sie nie podoba :( te wybrzuszenia takie jakies nie naturalne, ale najgorzej jest przy zamku(na kantach ble) :) mozesz pokazac siateczke(:)), mam nadzieje Leru ze sie nie obrazisz :) ty bedziesz robil caly modeling(Leru)?? koncepciki rewelka
Napisano 10 Maj 200618 l Autor yeap! ja modeluję, misiek robi resztę ;) siatki nie pokażę bo wywaliłem model, robię na podstawie konceptu miśka od nowa.
Napisano 11 Maj 200618 l noi dobrze!! :) wiem ze bedzie super skrzynka juz ja sobie wyobrzam :) trzymam kciuki bo modelowania to masz od holery ;) hehe pozdro
Napisano 11 Maj 200618 l Panowie łapcie dodatkowe refki - podziekowanie naleza sie tylko i wylacznie Vorkowi ktoremu sie chcialo nacykac zdjec :) http://www.octavo.webd.pl/max3d/rinc.rar powodzenia
Napisano 14 Maj 200618 l Witam!! no panowie nie myslcie ze o was zapomnielismy :D doroboty a wszczegolnosci Leru bo modelikow nie widac ;) pozdro
Napisano 15 Maj 200618 l zeby nie bylo, ze nic nie robimy wrzucam pierwsze podejscie do mapowania i wlasciwie jest to moj debiut w tym temacie:) mial byc bagaz skonczony na dzisiaj ale nie jest, niedlugo anstepny updejt klicek, jaras i gotham troche mi pomogli w zakresie teorii (senkju) i jakos to idzie powoli:
Napisano 15 Maj 200618 l fajnie wam idize ;] Misiek - Świetna ta textura, zostawisz tak czy jeszcze pobrudzisz ? Leru - dawaj dawaj ;] ładny gniot ci wyszedł
Napisano 16 Maj 200618 l domagam się częstszych apdejtów ;) bo zdaje mi się że niecnie coś tam knujecie i potajemnie uderzycie z grubej rurki p.s. Misiek - dodałbym więcej metalicznych przetarć na okuciach
Napisano 16 Maj 200618 l jaras takie przetarcia sie trzasnie w postpro:) z zalozenia teksturki nie maja byc super wydziubane na maxa, po prostu tak zeby bylo widac jaki to material , reszte zalatwi podmalowka:D
Napisano 18 Maj 200618 l dobra, jako ze ostanio malo czasu na dziubanie tekstur zrobilem szybko morde rinca, synteza postaci z gry nr 2 + kidby i tak wlasnie u nas bedzie wygladal gosc, niedlugo jescze wrzuce koncept calej sceny i zabieramy sie porzadnie do pracy...
Napisano 18 Maj 200618 l GE-NI-A-LNE ! Kwintesencja Rincewintowatości :D Dawajcie paonwie bo konkurencja pędzi do przodu :) Pozdrawiam
Napisano 18 Maj 200618 l Morduchna bardzo mi się spodobała- drobne uwagi to: Co prawda nie wiem jaką scenkę planujecie ale 2) wydaje się zbyt zaskoczony-przerażony (trzeba by w scenie dorobić źródło tych odczuć 3) zbyt... hmmmm... Zmulony? ;) BTW. Może napiszcie coś o scence-zamiarach :). PS. Leru obiboku... do roboty :P. Pozdrawiam,
Napisano 18 Maj 200618 l spoko spoko, szkic sceny pojawi sie na dniach i wyjdzie na jaw czemu rincewind ma tak mine... pozdro
Napisano 19 Maj 200618 l rozumiem ze zaskoczycie konkurencje i nas wszystkich na finiszu??? ...to miało znaczyc ze sie ochrzaniacie chyba...:) zięciu!! do roboty!!!
Napisano 29 Maj 200618 l mieszkaaa tylko musialaaa ...na chwile ...mmmm ....zajac sie dziecmi? bardzo mini updejcik, troche uanatomiczniona zbrushowo noga od lera (w celu oswojenia se lekko z zbrushem) (sory na razie czas pozwala na tyle, ale bedzemy sie spinac niedlugo:)):
Napisano 29 Maj 200618 l Nozka jak najbardziej ok , ale ja bym staral sie dodawac tylko detal nie zmieniajac za bardzo glownej bryly jaka masz, no chyba ze masz bardzo dobrze opracowany rurke linowa ze 3dsmaxe m :)
Napisano 30 Maj 200618 l ciekawie to wyszstko wyglada choć dużo tego nie ma ;), czy to będzie w takim "cartonowym" stylu? takie skojażenie nasunęła mi skrzynia bo noga to juz idzie w realizm
Napisano 31 Maj 200618 l ehhhh za to obijanie sie misiek po **** dostaniesz na paintballu ;] Leru , Ty też się nie obijaj!
Napisano 31 Maj 200618 l chveti - i widzisz brzydko pisales i cie wygwiazdkowalo:) a tutaj gotowy bagaz, juz zaraz leru podrzuci model glowki rinca a ja sketch sceny, pozdr: oczywiscie jeszcze costam porawie z texturkami, bo to taki tescik na razie bagazu, rozne displace uzywane i takie tam :)
Napisano 31 Maj 200618 l displace'y wygladają wporządku ale świeci się straszliwie, trzeba coś z tym zrobić :]
Napisano 1 Czerwiec 200618 l Autor Dorobię jeszcze włosy (tzn. ich kępki) jako część modelu i główka poleci do miśka na małe displace`owanie ;) I dla przypomnienia koncept:
Napisano 1 Czerwiec 200618 l No czad chlopaky, odjechany koncept i model. Tylko w modelu kilka szczegolow sie nie zgadza jak grubosc powiek czy wielkosc przedsionka nosa, który przyslania charakterystyczne faldy na policzku.
Napisano 1 Czerwiec 200618 l Autor Ok ten model poszedł do zbrushowni :] Dzięki wszystkim za komentarze :) Leander -> zdeczko poparwilim nos ale fakt, dalej brakuje troszkę tego fałdu skóry. Misiek to dorobi ;)
Napisano 1 Czerwiec 200618 l :) miodnie ale jak juz mowilem aby misiekhc nie mial problemow w zbrushu zlikwiduj 5 katne poligony:]