Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Wsp贸lnie z Jarasem, mi艣kiemhc i KLICKIEM postanowili艣my si臋 pobi膰. Tematem b臋dzie 艣wiat Discworlda.

Ograniczenie to posta膰 Rincewinda i skrzyni w 艣wiecie Discworlda. Co do technik to nie mam ogranicze艅.

W tym w膮tku b臋dziemy (czyli ja i misiekhc) umieszcza膰 nasz post臋p, a w http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=376048#post376048 KLICEK i Jaras.

Termin do 10 czerwca.

Nasz koncept czym pr臋dzej misiekhc wrzuci.

偶yczymy sobie powodzenia :]

• Odpowiedzi 65
  • Wy艣wietle艅 8,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Master ! a Mo偶na si臋 pod艂膮czy膰 ? Prosze, prosz臋, prosz臋 :) Je偶eli nie to napewno b臋d臋 艣ledzi艂 temat, genialny pomys艂.

[+]

A teraz rozumiem, czyli gracie na druzyny, no to powodzenia obu zespo艂om 偶ycz臋 :) Mo偶e kt贸ry艣 z Rincewind贸w b臋dzie chcia艂 skorzysta膰 z mojej biblioteki ?:D

Pozdrawiam :D

Napisano

Leru - zapoznaj si臋 z regulaminem dotycz膮cym nazewnictwa w膮tk贸w w poszczeg贸lnych dzia艂ach, a tak偶e z reszt膮 regulaminu - linku nie umieszczam poniewa偶 znasz go na pami臋c xD

Powodzenia w bitwie - dziwne ze klicor sie nie pochwali艂 :)

Napisano

hehe, fajny skan z dobrej ksi膮偶ki :] Paul Kidby robi naprawd臋 kawa艂 dobrej sztuki zwi膮zanej ze 艢wiatem Dysku .

Powodzenia :)

Napisano

pierwszy koncepcik na rincewinda, kidby fajnie go przedstawia, jednak ja wole go jeszce bardizej cieciowatego i tchorzowatego, podobala mnie sie tez jego wersja z gry, tu cos jak synteza rince z gry + kidby

17re1.jpg

niedlugi koncept sceny wrzuce, prawdopodobnie bedzie rince lecacy na bagazu a'la okladka Eryka, albo rince na tle a'tuina jak jedna pracka kidbiego, niedlugo wrzuce jakies pracki kidbiego jako inspiracje, pozdr

Napisano
rince na tle a'tuina jak jedna pracka kidbiego, niedlugo wrzuce jakies pracki kidbiego jako inspiracje, pozdr

Hehe, Rincewind Krzycz膮cy ? ;]

Bardzo zacny koncept, idelanie oddaje charakter postaci, gratki ! Ja jednak wol臋 bardziej Rincewinda zrezygnowanego, przyt艂oczonego ci臋偶arem 艣wiata i przyg贸d i t臋skni膮cego za spokojnym 偶yciem, hehe

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

KLICEK i jaras tak z grubej rury wal膮, wi臋c my ze s艂omki sobie poszczelamy ;)

skrzynia_01.jpg

Napisano

Fajny komiksowy klimat :) Wiesz jak ze s艂omki zrobi膰 grub膮 rur臋 ? dmucha膰 w s艂omk臋 z zatkanym wylotem ; ]....Zatyka膰 wylot!

Pozdrawiam.

Napisano

tak jeszce kilka szkicow koncepcyjnych

24tm2.jpg

takie tam szkicowe rozmyslanie nad geba rincewinda, od okropnej mordy a'la colin farrel po standardowego przestraszonego rinca:

36ud.jpg

edit: kurde jakies krzywe skany wyszly zobaczylem:)

Napisano
  • Autor

OMG KLICEK kto wi臋cej fa艂d贸w zrobi ? :P

misiekhc -> super koncepty :)

Napisano

skrzynia bardzo fajna - tylko czekac na detale - przypomina mi rogera :) dajecie dalej.

Napisano

Witam!!

nie wiem czy mozna tutaj marudzic ??:)

ale pomarudze, skrzynia cos mi sie nie podoba :(

te wybrzuszenia takie jakies nie naturalne, ale najgorzej jest przy zamku(na kantach ble) :)

mozesz pokazac siateczke(:)), mam nadzieje Leru ze sie nie obrazisz :)

ty bedziesz robil caly modeling(Leru)??

koncepciki rewelka

Napisano
  • Autor

yeap! ja modeluj臋, misiek robi reszt臋 ;)

siatki nie poka偶臋 bo wywali艂em model, robi臋 na podstawie konceptu mi艣ka od nowa.

Napisano

noi dobrze!!

:)

wiem ze bedzie super skrzynka juz ja sobie wyobrzam :)

trzymam kciuki bo modelowania to masz od holery ;) hehe

pozdro

Napisano

Witam!!

no panowie nie myslcie ze o was zapomnielismy :D

doroboty a wszczegolnosci Leru bo modelikow nie widac ;)

pozdro

Napisano

zeby nie bylo, ze nic nie robimy wrzucam pierwsze podejscie do mapowania i wlasciwie jest to moj debiut w tym temacie:)

mial byc bagaz skonczony na dzisiaj ale nie jest, niedlugo anstepny updejt

klicek, jaras i gotham troche mi pomogli w zakresie teorii (senkju) i jakos to idzie powoli:

15dd2.jpg

Napisano

fajnie wam idize ;]

Misiek - 艢wietna ta textura, zostawisz tak czy jeszcze pobrudzisz ?

Leru - dawaj dawaj ;] 艂adny gniot ci wyszed艂

Napisano

domagam si臋 cz臋stszych apdejt贸w ;) bo zdaje mi si臋 偶e niecnie co艣 tam knujecie i potajemnie uderzycie z grubej rurki

p.s. Misiek - doda艂bym wi臋cej metalicznych przetar膰 na okuciach

Napisano

jaras takie przetarcia sie trzasnie w postpro:) z zalozenia teksturki nie maja byc super wydziubane na maxa, po prostu tak zeby bylo widac jaki to material , reszte zalatwi podmalowka:D

Napisano

dobra, jako ze ostanio malo czasu na dziubanie tekstur zrobilem szybko morde rinca, synteza postaci z gry nr 2 + kidby i tak wlasnie u nas bedzie wygladal gosc, niedlugo jescze wrzuce koncept calej sceny i zabieramy sie porzadnie do pracy...

46jz.jpg

Napisano

GE-NI-A-LNE ! Kwintesencja Rincewintowato艣ci :D Dawajcie paonwie bo konkurencja p臋dzi do przodu :)

Pozdrawiam

Napisano

Morduchna bardzo mi si臋 spodoba艂a- drobne uwagi to: Co prawda nie wiem jak膮 scenk臋 planujecie ale 2) wydaje si臋 zbyt zaskoczony-przera偶ony (trzeba by w scenie dorobi膰 藕r贸d艂o tych odczu膰 3) zbyt... hmmmm... Zmulony? ;) BTW. Mo偶e napiszcie co艣 o scence-zamiarach :).

PS. Leru obiboku... do roboty :P.

Pozdrawiam,

Napisano

spoko spoko, szkic sceny pojawi sie na dniach i wyjdzie na jaw czemu rincewind ma tak mine... pozdro

Napisano

mieszkaaa tylko musialaaa ...na chwile ...mmmm ....zajac sie dziecmi?

bardzo mini updejcik, troche uanatomiczniona zbrushowo noga od lera (w celu oswojenia se lekko z zbrushem)

(sory na razie czas pozwala na tyle, ale bedzemy sie spinac niedlugo:)):

59gv.jpg

Napisano

ciekawie to wyszstko wyglada cho膰 du偶o tego nie ma ;), czy to b臋dzie w takim "cartonowym" stylu? takie skoja偶enie nasun臋艂a mi skrzynia bo noga to juz idzie w realizm

Napisano

ehhhh za to obijanie sie misiek po **** dostaniesz na paintballu ;]

Leru , Ty te偶 si臋 nie obijaj!

Napisano

chveti - i widzisz brzydko pisales i cie wygwiazdkowalo:)

a tutaj gotowy bagaz, juz zaraz leru podrzuci model glowki rinca a ja sketch sceny, pozdr:

oczywiscie jeszcze costam porawie z texturkami, bo to taki tescik na razie bagazu, rozne displace uzywane i takie tam :)

skrzynkaprew8wn.jpg

Napisano

displace'y wygladaj膮 wporz膮dku ale 艣wieci si臋 straszliwie, trzeba co艣 z tym zrobi膰 :]

Napisano
  • Autor

Dorobi臋 jeszcze w艂osy (tzn. ich k臋pki) jako cz臋艣膰 modelu i g艂贸wka poleci do mi艣ka na ma艂e displace`owanie ;)

glowka.jpg

I dla przypomnienia koncept:

46jz.jpg

Napisano

No czad chlopaky, odjechany koncept i model. Tylko w modelu kilka szczegolow sie nie zgadza jak grubosc powiek czy wielkosc przedsionka nosa, kt贸ry przyslania charakterystyczne faldy na policzku.

Napisano
  • Autor

Ok ten model poszed艂 do zbrushowni :]

rinc_wire.jpg

Dzi臋ki wszystkim za komentarze :)

Leander -> zdeczko poparwilim nos ale fakt, dalej brakuje troszk臋 tego fa艂du sk贸ry. Misiek to dorobi ;)

Napisano

:) miodnie

ale jak juz mowilem aby misiekhc nie mial problemow w zbrushu zlikwiduj 5 katne poligony:]

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci