Leru Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Wspólnie z Jarasem, miśkiemhc i KLICKIEM postanowiliśmy się pobić. Tematem będzie świat Discworlda. Ograniczenie to postać Rincewinda i skrzyni w świecie Discworlda. Co do technik to nie mam ograniczeń. W tym wątku będziemy (czyli ja i misiekhc) umieszczać nasz postęp, a w http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=376048#post376048 KLICEK i Jaras. Termin do 10 czerwca. Nasz koncept czym prędzej misiekhc wrzuci. życzymy sobie powodzenia :] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Master ! a Można się podłączyć ? Prosze, proszę, proszę :) Jeżeli nie to napewno będę śledził temat, genialny pomysł. [+] A teraz rozumiem, czyli gracie na druzyny, no to powodzenia obu zespołom życzę :) Może któryś z Rincewindów będzie chciał skorzystać z mojej biblioteki ?:D Pozdrawiam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Leru - zapoznaj się z regulaminem dotyczącym nazewnictwa wątków w poszczególnych działach, a także z resztą regulaminu - linku nie umieszczam ponieważ znasz go na pamięc xD Powodzenia w bitwie - dziwne ze klicor sie nie pochwalił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 hindusie nie wiem o czym mówisz wogóle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 o co chodzi bo nie moge zczaic ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 o nic wygłupiamy sie xD jak to cos co bedziecie robic wyglada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 ech ci niekompetentni moderatorzy to się panoszą :D dżołk ;) skrzynia i Rincewind: http://www.olsztyn.mm.pl/~leru/koncept/12zj.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 hehe, fajny skan z dobrej książki :] Paul Kidby robi naprawdę kawał dobrej sztuki związanej ze Światem Dysku . Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 heh , liczę na was bo klicor na zlot z jarasem nie przyjechali ; > Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 pierwszy koncepcik na rincewinda, kidby fajnie go przedstawia, jednak ja wole go jeszce bardizej cieciowatego i tchorzowatego, podobala mnie sie tez jego wersja z gry, tu cos jak synteza rince z gry + kidby niedlugi koncept sceny wrzuce, prawdopodobnie bedzie rince lecacy na bagazu a'la okladka Eryka, albo rince na tle a'tuina jak jedna pracka kidbiego, niedlugo wrzuce jakies pracki kidbiego jako inspiracje, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 rince na tle a'tuina jak jedna pracka kidbiego, niedlugo wrzuce jakies pracki kidbiego jako inspiracje, pozdr Hehe, Rincewind Krzyczący ? ;] Bardzo zacny koncept, idelanie oddaje charakter postaci, gratki ! Ja jednak wolę bardziej Rincewinda zrezygnowanego, przytłoczonego ciężarem świata i przygód i tęskniącego za spokojnym życiem, hehe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 KLICEK i jaras tak z grubej rury walą, więc my ze słomki sobie poszczelamy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Fajny komiksowy klimat :) Wiesz jak ze słomki zrobić grubą rurę ? dmuchać w słomkę z zatkanym wylotem ; ]....Zatykać wylot! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 koncept Miska yhm rewelka :) skrzynka tez trzyma klimat, no Leru juz zaczales to dodaj gazu nadepnij sprzeglo i juz 2jke wrzuc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 nooo nareszcie :) dawaj dalej , go Rambo go ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 tak jeszce kilka szkicow koncepcyjnych takie tam szkicowe rozmyslanie nad geba rincewinda, od okropnej mordy a'la colin farrel po standardowego przestraszonego rinca: edit: kurde jakies krzywe skany wyszly zobaczylem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 OMG KLICEK kto więcej fałdów zrobi ? :P misiekhc -> super koncepty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 skrzynia bardzo fajna - tylko czekac na detale - przypomina mi rogera :) dajecie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Witam!! nie wiem czy mozna tutaj marudzic ??:) ale pomarudze, skrzynia cos mi sie nie podoba :( te wybrzuszenia takie jakies nie naturalne, ale najgorzej jest przy zamku(na kantach ble) :) mozesz pokazac siateczke(:)), mam nadzieje Leru ze sie nie obrazisz :) ty bedziesz robil caly modeling(Leru)?? koncepciki rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 yeap! ja modeluję, misiek robi resztę ;) siatki nie pokażę bo wywaliłem model, robię na podstawie konceptu miśka od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 noi dobrze!! :) wiem ze bedzie super skrzynka juz ja sobie wyobrzam :) trzymam kciuki bo modelowania to masz od holery ;) hehe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Panowie łapcie dodatkowe refki - podziekowanie naleza sie tylko i wylacznie Vorkowi ktoremu sie chcialo nacykac zdjec :) http://www.octavo.webd.pl/max3d/rinc.rar powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Witam!! no panowie nie myslcie ze o was zapomnielismy :D doroboty a wszczegolnosci Leru bo modelikow nie widac ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 zeby nie bylo, ze nic nie robimy wrzucam pierwsze podejscie do mapowania i wlasciwie jest to moj debiut w tym temacie:) mial byc bagaz skonczony na dzisiaj ale nie jest, niedlugo anstepny updejt klicek, jaras i gotham troche mi pomogli w zakresie teorii (senkju) i jakos to idzie powoli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Piekne :) nic wiecej niestety dodac nie mozna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 tak bardzo ładnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 fajnie wam idize ;] Misiek - Świetna ta textura, zostawisz tak czy jeszcze pobrudzisz ? Leru - dawaj dawaj ;] ładny gniot ci wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 domagam się częstszych apdejtów ;) bo zdaje mi się że niecnie coś tam knujecie i potajemnie uderzycie z grubej rurki p.s. Misiek - dodałbym więcej metalicznych przetarć na okuciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 jaras takie przetarcia sie trzasnie w postpro:) z zalozenia teksturki nie maja byc super wydziubane na maxa, po prostu tak zeby bylo widac jaki to material , reszte zalatwi podmalowka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 dobra, jako ze ostanio malo czasu na dziubanie tekstur zrobilem szybko morde rinca, synteza postaci z gry nr 2 + kidby i tak wlasnie u nas bedzie wygladal gosc, niedlugo jescze wrzuce koncept calej sceny i zabieramy sie porzadnie do pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 GE-NI-A-LNE ! Kwintesencja Rincewintowatości :D Dawajcie paonwie bo konkurencja pędzi do przodu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Morduchna bardzo mi się spodobała- drobne uwagi to: Co prawda nie wiem jaką scenkę planujecie ale 2) wydaje się zbyt zaskoczony-przerażony (trzeba by w scenie dorobić źródło tych odczuć 3) zbyt... hmmmm... Zmulony? ;) BTW. Może napiszcie coś o scence-zamiarach :). PS. Leru obiboku... do roboty :P. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 spoko spoko, szkic sceny pojawi sie na dniach i wyjdzie na jaw czemu rincewind ma tak mine... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 rozumiem ze zaskoczycie konkurencje i nas wszystkich na finiszu??? ...to miało znaczyc ze sie ochrzaniacie chyba...:) zięciu!! do roboty!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 dzień dobry, zastałem Jolkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Ona juz tu nie mieszka....:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 mieszkaaa tylko musialaaa ...na chwile ...mmmm ....zajac sie dziecmi? bardzo mini updejcik, troche uanatomiczniona zbrushowo noga od lera (w celu oswojenia se lekko z zbrushem) (sory na razie czas pozwala na tyle, ale bedzemy sie spinac niedlugo:)): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Nozka jak najbardziej ok , ale ja bym staral sie dodawac tylko detal nie zmieniajac za bardzo glownej bryly jaka masz, no chyba ze masz bardzo dobrze opracowany rurke linowa ze 3dsmaxe m :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 ciekawie to wyszstko wyglada choć dużo tego nie ma ;), czy to będzie w takim "cartonowym" stylu? takie skojażenie nasunęła mi skrzynia bo noga to juz idzie w realizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 ehhhh za to obijanie sie misiek po **** dostaniesz na paintballu ;] Leru , Ty też się nie obijaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 chveti - i widzisz brzydko pisales i cie wygwiazdkowalo:) a tutaj gotowy bagaz, juz zaraz leru podrzuci model glowki rinca a ja sketch sceny, pozdr: oczywiscie jeszcze costam porawie z texturkami, bo to taki tescik na razie bagazu, rozne displace uzywane i takie tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 fajna noga i skrzynia czekam na więcej bo mało jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 displace'y wygladają wporządku ale świeci się straszliwie, trzeba coś z tym zrobić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Dorobię jeszcze włosy (tzn. ich kępki) jako część modelu i główka poleci do miśka na małe displace`owanie ;) I dla przypomnienia koncept: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 No czad chlopaky, odjechany koncept i model. Tylko w modelu kilka szczegolow sie nie zgadza jak grubosc powiek czy wielkosc przedsionka nosa, który przyslania charakterystyczne faldy na policzku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Nie no slodki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 bardzo fajny model, musicie się sprężyć :) Leru pokaż siateczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Ok ten model poszedł do zbrushowni :] Dzięki wszystkim za komentarze :) Leander -> zdeczko poparwilim nos ale fakt, dalej brakuje troszkę tego fałdu skóry. Misiek to dorobi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Łooo wypaz : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 :) miodnie ale jak juz mowilem aby misiekhc nie mial problemow w zbrushu zlikwiduj 5 katne poligony:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi