Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

chciałbym zaprezentować kilka konceptów do opowiadania "Głowa Kasandry" Marka Baranieckiego. Każdy z nich powstawał ok 3-4h z użyciem Photoshopa.

wersje większe dostępne są na stronie.

pozdrawiam.

airfield_m.jpg

false_casandra_m.jpg

inside_silo_m.jpg

lost_town_m.jpg

lost_town_up_m.jpg

entrance_m.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chciałem napisac odnośnie każdego osobno:

ocena

ocena

ocena

........

Ale jak przewijałem strone w dół to żanda następna nei była gorsza od poprzedniej - 5/5 - Stajesz się coraz lepszy - tak trzymaj.

Napisano

pierwszy i dwa ostatnie najciekawsze, można się w klimat wczuć

w pierwszym podoba mi się wykonanie drzew i trawy - proste i efektowne

w czwartym ta ciezarowka troche jak wklejona. nic nie potrafię poradzić, może takie oświetlenie jej jak w kolejnym obrazku? (btw. efekt mgły ekstra)

Napisano

Morbid Karbid

dajesz czadu - pracki sympatycznie sie prezentują - na 5 pracy świetna perspektywa.

pozdr

giorgione

Napisano

Ciekawy, najbardziej wole 6sty od gory. Ostatnio dosc komiksowe :) Gdyby tak wiecej detali ;-) Fajne.

Napisano

Najmniej mi się podoba drugi i trzeci - ale tylko z powodu kolorystyki, jakoś mi nie podchodzi... natomiast reszta - EKSTRA. Najbardziej mi się podoba ujęcie ruin z góry, odważne ujęcie. Koncepty postaci również bardzo fajne.

Napisano

najelpszy jest koncept bohatera, barodz mi sie podobaja twoja koncepty postaci z tymi konturami, z telkami juz troszke gorzej tym razem, jedziesz jedziesz:) chociaz 5 i 4 sa super

Napisano

o w morde jeza kopany....wszystkie powalaja swa orginalnoscia i klimatem ;)

congratulations!! :D

pozdro ;)

Napisano

No i ja się dołanczam do ogólnych Oh! i Ach!:) Ten z widokiem z góry na ruiny mi się podoba:) Fajna perspektywa:)

Napisano

Zajedwabiście szybk osie uczysz. Pamietam jeszcze twoje stare rysunki... a ja stoje w miejscu, kurczę:)

Napisano

Bardzo fajne te koncepty, szczególnie przed ostatni mi się podoba :)

Ale i tak wszystkie pracki są dobrze wykonane.

Napisano

w sumie to przeciez koncepty ale dorzucę swoje 3 grosze (jam tam sie nie znam to tylko takie małe imho):

pierwsza(od góry licząc):

Całkiem przyjemne ale jak juz tak trzasnąłeś koncepcik z uwzględnieniem perspektywy powietrznej to wzmocniłbym kolor i kontrast skałki na 1 planie po lewej stronie pracy i troszku detali dodał do drzewek za hangarem bo troszke odstają detalem od budynków które są w tej samej odległosci od widza.

druga: troszke razi te płaskie pocieniowenie rakiety

trzecia: fajne swiatło i w sumie cacy ^_^

czwarta: budyneczki i swiatło na niech fajne , tylko wóz na 1 planie jak z innej bajki wyjęty(nie uwzględnione swiatło sceny na pojeździe)

piąta: extra, wszystko cacy

szósta: też ładnie

Napisano

ile czasu robisz taki koncept?? baardzo mi sie podoba szczegulnie ostatni koncept :)

Napisano
  • Autor

te sceny ok 3-4h. Zwykle ok godziny poświęcam na szkicowanie i wymyślanie co tam wogóle ma być. Koncept z tunelem trochę dłużej, ale ciężko mi powiedzieć, bo robiłem po trochu przez trzy wieczory. Postaci to poniżej godziny na jeden szkic i dwie godziny na pokolorowanie wszystkich. czyli razem ok 4-5h. Nie wiem czy to szybko czy wolno. Czasem jak rysuję i tak jakoś fajnie idzie to śmigam, aż miło. Ale jak coś się nie klei to nie poradzę i męczę się niemiłosiernie.

Napisano

A to i ja sie do zachwytow dolacze - naprawde swietna robota stary. Az zazdroszcze jak dobrze trzymasz kolory na obrzkach - mi kurna zawsze wybrana z poczatku paleta ucieka a kolorki magicznie blakna :P

Bardzo fajne rzeczy