Napisano 12 Maj 200618 l witam, chciałbym zaprezentować kilka konceptów do opowiadania "Głowa Kasandry" Marka Baranieckiego. Każdy z nich powstawał ok 3-4h z użyciem Photoshopa. wersje większe dostępne są na stronie. pozdrawiam.
Napisano 12 Maj 200618 l chciałem napisac odnośnie każdego osobno: ocena ocena ocena ........ Ale jak przewijałem strone w dół to żanda następna nei była gorsza od poprzedniej - 5/5 - Stajesz się coraz lepszy - tak trzymaj.
Napisano 12 Maj 200618 l pierwszy i dwa ostatnie najciekawsze, można się w klimat wczuć w pierwszym podoba mi się wykonanie drzew i trawy - proste i efektowne w czwartym ta ciezarowka troche jak wklejona. nic nie potrafię poradzić, może takie oświetlenie jej jak w kolejnym obrazku? (btw. efekt mgły ekstra)
Napisano 12 Maj 200618 l Morbid Karbid dajesz czadu - pracki sympatycznie sie prezentują - na 5 pracy świetna perspektywa. pozdr giorgione
Napisano 12 Maj 200618 l bardzo mi sie podoba ten z trawka, te ruinki widziane z gory i te ludziki na zielonym :)
Napisano 12 Maj 200618 l Ciekawy, najbardziej wole 6sty od gory. Ostatnio dosc komiksowe :) Gdyby tak wiecej detali ;-) Fajne.
Napisano 12 Maj 200618 l Najmniej mi się podoba drugi i trzeci - ale tylko z powodu kolorystyki, jakoś mi nie podchodzi... natomiast reszta - EKSTRA. Najbardziej mi się podoba ujęcie ruin z góry, odważne ujęcie. Koncepty postaci również bardzo fajne.
Napisano 12 Maj 200618 l najelpszy jest koncept bohatera, barodz mi sie podobaja twoja koncepty postaci z tymi konturami, z telkami juz troszke gorzej tym razem, jedziesz jedziesz:) chociaz 5 i 4 sa super
Napisano 12 Maj 200618 l o w morde jeza kopany....wszystkie powalaja swa orginalnoscia i klimatem ;) congratulations!! :D pozdro ;)
Napisano 12 Maj 200618 l No i ja się dołanczam do ogólnych Oh! i Ach!:) Ten z widokiem z góry na ruiny mi się podoba:) Fajna perspektywa:)
Napisano 12 Maj 200618 l Zajedwabiście szybk osie uczysz. Pamietam jeszcze twoje stare rysunki... a ja stoje w miejscu, kurczę:)
Napisano 12 Maj 200618 l Bardzo fajne te koncepty, szczególnie przed ostatni mi się podoba :) Ale i tak wszystkie pracki są dobrze wykonane.
Napisano 13 Maj 200618 l w sumie to przeciez koncepty ale dorzucę swoje 3 grosze (jam tam sie nie znam to tylko takie małe imho): pierwsza(od góry licząc): Całkiem przyjemne ale jak juz tak trzasnąłeś koncepcik z uwzględnieniem perspektywy powietrznej to wzmocniłbym kolor i kontrast skałki na 1 planie po lewej stronie pracy i troszku detali dodał do drzewek za hangarem bo troszke odstają detalem od budynków które są w tej samej odległosci od widza. druga: troszke razi te płaskie pocieniowenie rakiety trzecia: fajne swiatło i w sumie cacy ^_^ czwarta: budyneczki i swiatło na niech fajne , tylko wóz na 1 planie jak z innej bajki wyjęty(nie uwzględnione swiatło sceny na pojeździe) piąta: extra, wszystko cacy szósta: też ładnie
Napisano 15 Maj 200618 l ile czasu robisz taki koncept?? baardzo mi sie podoba szczegulnie ostatni koncept :)
Napisano 15 Maj 200618 l Autor te sceny ok 3-4h. Zwykle ok godziny poświęcam na szkicowanie i wymyślanie co tam wogóle ma być. Koncept z tunelem trochę dłużej, ale ciężko mi powiedzieć, bo robiłem po trochu przez trzy wieczory. Postaci to poniżej godziny na jeden szkic i dwie godziny na pokolorowanie wszystkich. czyli razem ok 4-5h. Nie wiem czy to szybko czy wolno. Czasem jak rysuję i tak jakoś fajnie idzie to śmigam, aż miło. Ale jak coś się nie klei to nie poradzę i męczę się niemiłosiernie.
Napisano 15 Maj 200618 l A to i ja sie do zachwytow dolacze - naprawde swietna robota stary. Az zazdroszcze jak dobrze trzymasz kolory na obrzkach - mi kurna zawsze wybrana z poczatku paleta ucieka a kolorki magicznie blakna :P Bardzo fajne rzeczy