Darmo Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Miał być samochód ale pod wpływem czołgów Pioniera i MFa zdecydowałem że jednak czołg(poza tym samochodów jest stanowczo za dużo na tym forum) Więc będzie to jak w tytule, będzie to Pantera, przez wielu uważany za najlepszy niemiecki czołg czasów II wojny światowej. To co mam do tej pory to tylko napęd gąsienic - takie koło zębate ;) Pozdrawiam Darmo
rudylew Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 hehe nieźle się zapowiada ostre wyzwanie :D.. powodzenia Narazie nie jest źlee :D
mrkrzysiek Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 coraz bardziej militarne forum się nam robi i bardzo dobrze no na razie mało ale model poprawny chyba bo nie wiem jak oryginał wygląda ale się przyjże i jak będzie cos źle to napisze
piksar Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 ładnie, ładnie następny czołgielek szczegółowo, tylko żeby zbyt ciężki nie wyszedł, znając twoją dbałość o detale nie może się nie udać - powodzenia
DraB Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Malo, ale na razie w porządku. Pracuj Pracuj Heh dawno temu zacząlem robic ten sam czolg, od tamtej pory skill wzrosl i moze czas zaczac go konczyc :)
Darmo Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 DraB: Wtedy to będzie trzeci taki samo czołg na forum ;) A tutaj update: I jeszcze niedokończony segment gąsienic: I siatka jakby kogoś interesowała I tak musze poprawić to koło zębate bo sam nie wiem jak ale o jeden ząb za dużo mam ;) PS: Widze że Piksar też się wziął do roboty za Pantere :) Wytykajcie błędy jak zobaczycie. Pozdr
wrzecionek Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 bardzo fajnie ci idzie. Widząc rozmnożenie tematu o pantrze proponuje zrobić mini bitwe pod tym ze tytułem.
Darmo Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 A teraz przerwa w apdejtach bo wyjeżdżam i będe w sobotę... Prawie tydzień modelingu mi ucieknie. Jak wróce od razu biorę się do roboty :) Pozdr
MF Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Czy ja dobrze widze ?? Segment z meshsmooth ?? Tak szalony to nie jestem nawet ja :D... Darmo: On bedzie powielony kilkaset razy, pamietaj o tym aby jeden segment miał możliwie najmniej poly. Pozdrawiam, Tomek.
kliment woroszyłow Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 skoro juz zaczeliście to dalej dalej:) będe miał dzięki wam ostrogi do skończenia! powodzenia w dalszej pracy!:)
Darmo Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 Wróciłem i się biopre do roboty. Co do gąsienicy to w viewporcie mam ms x0 a w renderingu ms x1. A przy ms x0 taki segment ma niewiele ponad 700 polys, a o render się nie boję ;) Myśle że komp da rade, a jak nie to trudno - zrobie nowy segment bez ms :) Pozdr
chveti Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 \ Co do gąsienicy to w viewporcie mam ms x0 a w renderingu ms x1. A przy ms x0 taki segment ma niewiele ponad 700 polys, a o render się nie boję ;) \ Hhaha :D Ty faktycznie jesteś świr ;) Dodaj kilka wiekszych i mniejszych chamferów i zrob sam smooth. U mnie się sprawdziło :) Pozdrawiam.
Darmo Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Sorry za przerwe w updejtach ale odcięło mi neta, pisze ze szkoły. Prace trwają tylko nie mam jak tego wrzucić. Cały układ gasienicowy jest już zrobiony i bryła 'nadwozia' czołgu z paroma szczegółami. Jeśli chodzi o te gąsienice to zostałem przy Mesh smooth :) Może i świr ale troche okroiłem siatkę i zmieściłem się w 800k poly :D Mam nadzieje że niebawem naprawią mi neta i będe mógł to wrzucić do krytyki ;) Pozdr
Darmo Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 Ufff nareszcie internet sprawny :) Po tygodniowej przerwie w widywaniu tego aż się zdziwiłem gdy wszedłem do WIPa, kilka czołgów :) ale to dobrze! :D Ostatnio mało czasu bo koniec roku i trzeba z przyzwoitymi ocenami skończyć pierwszą klasę liceum, ale jeszcze kilka dni i będzie wolne :) No ale nie ma co się usprawiedliwiać tylko pokazuje co tam wydłubałem do tej pory: Gąsienica to mesh smooth jakby ktoś się pytał. Mam ochotę porobić jeszcze spawy ale nie wiem czy mi komp nie siądzie i narazie sobie to odpuszczam ;) Miłego wytykania błędów :D Pozdrawiam:)
Balas Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Nie bede wytykac bledow bo nie umiem :P Ale mam pytanie, jak robisz gasienniece, ze wszystko ladnie pasuje? :> (zabki kola zebatego w otwory)
chveti Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Bardzo ładne detale , naprawdę nie szkoda Ci tyle na gąsienice? może daj ze smoothem.Przecież to jest 800 000 poly detali , a tak to nie wiem co bedzie jak bedziesz chcial robic otoczenia itp.Póki co jest super ale dalej jestem za nie meshsmoothowaniem gąsienic. U mnie gąsienice ważą tylko Pomyśl jeszcze nad Tym...przecież 800 000 to niektórzy całe auto robią z wnętrzem :D Pozdrawiam. Balas - robiąc jedno ogniwo skalujesz je odpowiednio żeby pasowało a później to tylko układanka :).
Georgas Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 bardzo ładnie :) jaki masz sprzet że z ms robisz gąsienice?? aha, i jak zwykle pokaż soateczke :)
Darmo Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Gąsienice to ja na prostych odcinkach układałem Array'em a na zakrętach ręcznie(polubiłem to i wcale nie jest to takie czasochłonne jakby się mogło wydawać) ;) Kompa to mam takiego: Athlon XP 2800@3100, 1GB DDR 333Mhz, Radeon 9600xt. Tutaj są siatki: Pozdr
kliment woroszyłow Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 ładnie gąski sa zrobione po mistrzowsku:) jedno co mi nie pasi to przejście osłony łoża armaty w lufę...troche to za obłe jest...przydałby sie tam jakiś chamfer chyba zeby to było mniej okrągłe....
Hynol Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 Chyba się normalne poodwracały na prawej rurze wydechowej...
Georgas Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 Bardzo ładna siatka naprawde w modelingu zrobiłeś bardzo duże postępy oby tak dalej :) a ja mam takie pytanko skad bierzecie referki gasienic??
kliment woroszyłow Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 ...... ja mam takie pytanko skad bierzecie referki gasienic?? no jak skąd?? ze skarbnicy wiedzy oczywiście..z neta!:)
Darmo Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Napisano 12 Czerwiec 2006 Hynol: racja! kliment: Dzieki! Georgas: wystarczy w googlech wpisać nazwe czołgu i już masz setki stron, przewertować troche wystarczy i sporo zdjęć i szkiców jest :) A tu mały upek: wierzyczke uważam za skończoną, chyba że cos sie nie zgadza ? od razu dołączam siatke ;) Pozdr
Hynol Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 Jeżeli to ma być wersja D (sądząc po włazie dowódcy), to są pewne drobne różnice: http://www.missing-lynx.com/gallery/german/panther_mlipp5.jpg http://www.missing-lynx.com/gallery/german/pantherdpw_1.html
makbol Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 Jest bardzo dobrze ale jesli mogę wtracić moje ale... ^ Albo mi sie wydaje albo ucieka w lewa strone A mam pytania... ^ Czy to jest osobny obiekt czy, jeden, bo jakos dziwna siatka :P Bardzo ladnie wyglada render. Czym renderujesz i jakie sa mniej wiecej ustawienia sceny ? goood work :D pozdrawiam
Darmo Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Napisano 13 Czerwiec 2006 Czy to jest osobny obiekt czy, jeden, bo jakos dziwna siatka :P No chyba na pierwszy rzut oka widac że osobny obiekt. Render to VRay, nic specjalnego jeżeli chodzi o ustawienia, IRR + QMC a światła to direct jako słońce i delikatny skylight. Jeszcze nie jest dobrze dopasowane ale pokaże kolejnego apdejta: Pozdr
RA Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Zimmerit za duży. W pracy Pioniera zimmerit jest w odpowiedniej skali. :) Pozatym całkiem ładny model. pozdrawiam
Darmo Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Napisano 14 Czerwiec 2006 Powiedzcie tylko czy teraz dobry rozmiar zimmeritu, mi się wydaje że jest już lepiej ?
Knysha Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 I jeszcze niedokończony segment gąsienic: I siatka jakby kogoś interesowała O, sado-masochista ;P Tak na serio ladnie Ci idzie, ale te segmenty moga zabic Twojego kompa... Co do zimmeritu - jest dobrze ;>
kliment woroszyłow Napisano 15 Czerwiec 2006 Napisano 15 Czerwiec 2006 zimmerit mógłby byc jeszcze drobniejszy...dla porównania zdjęcia orginału...nie modeli bo modelarze "kłamią" czasem....
Aust Napisano 15 Czerwiec 2006 Napisano 15 Czerwiec 2006 Zastanów się Dramo czy robić zimmerit, kupa babrania przy tym jest, przecież nie wszystkie pantery go miały. pozdro!
Darmo Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Podobno jeszcze za maly zimmerit ale nie wiem czy będe poprawiał, zależy od chęci ;) Pozdrawiam Dobranoc
Georgas Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 widać że robisz bardzo starannie :) praca nabiera "kolorów" oby tak dalej i czekam na więcej :)
piksar Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 siateczki na wlotach śliczne wydaje mi sie ze karabinek jest do poprawy, otwór gdzie poruszała się lufa jest chyba za mały, lufa też wygląda na niedokończoną.
chveti Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 ...ale nie wiem czy będe poprawiała, zależy od chęci ;) Osz...nie wiedziałem że kobietą jesteś :) Anyway zimmerit mi tu nie bardzo pasuję ...trochę za wąski , za wysoki i za wypukły.Co do modelu podoba mi się. Czekam na update'y. Pozdrawiam.
Darmo Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 chveti to z pośpiechu taki błąd, zapewniam że jestem w pełni chłopakiem ;-) Co do zimmeritu to jak mówiłem, narazie tego nie bede poprawiał bo po prostu nie chce mi się ale później pewnie mi się zechce ;-) Piksar: masz rację ;) poprawie ten karabinek
Darmo Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 Troche pogrzebałem z przodu przed wierzyczką: dla zabawy: C&C Pocdrawiam Darmo
piksar Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 bardzo ładnie, ale "wieżyczka" karabinu to jeszcze chyba nie to
ognisty Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 hej, modelik piekniusio idzie ;] mam jednak pytanie natury technicznej - uzywasz bo... bu.. boelana czy jakos tak? ;] np z tylu na tych zaczepach z dziurkami?
Darmo Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 Witam! Booleana nie używam wcale. Nie mam maxa 8 a zatem nie mam pro booleans a do zwykłego nie mam zaufania, wolę to zrobić 'ręcznie' Pozdr
blood_brother Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Bardzo ladnie Ci idzie:) Tylko czekac na texturki zostalo:) A co to jest to czym oblepiona jest wiezyczka?
Darmo Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 A co to jest to czym oblepiona jest wiezyczka? "Zimmerit - specjalna warstwa antymagnetyczna nakładana na pancerze czołgów niemieckich, która miała na celu uniemożliwienie przymocowania do kadłubów pojazdów min magnetycznych." - Wikipedia Coś wolno mi idzie, ale się ociągam, ostatnio niepotrzebnie robiłem spawy bo i tak tego za dobrze nie widać a monotonne to było i nudne ;) ale człowiek uczy się na błędach ;) Pozdrawiam
KoMic Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 ja mam takie pytanie, wlasciwie teczniczne, do czego sluzy ten taki rogalik?, jest on wyeksponowany na gornym zoomie?, pozdro: ]
Georgas Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Rewelacja!! piękny model, piękne szczegóły gratuluje,aha ile jeszcze modelingu zostalo??
Darmo Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Napisano 28 Czerwiec 2006 KoMic: Właściwie to ja sam nie wiem co to jest ten rogalik, prosiłbym o odpowiedź ekspertów, kliment? ;-) Georgas: Dzięki. A modelingu już prawie nic nie zostało,niektóre rzeczy jeszcze poprawie, i ten zimmerit, jeszcze się zastanawiam czy modelować czy displ zrobić. I przyjdzie pora na teksturowanie z którego jestem noga ale zobaczymy ;)
Aust Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Właśnie powiedzcie co to za dynks ten rogalik na wielu czołgach go się widuje, zawsze mnie to ciekawiło...
piksar Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 wg mnie rogalik jest do łączenia dwóch lin
Rekomendowane odpowiedzi