Napisano 28 Maj 200618 l Witam! W ramach terningu mam zamiar przygotować taką scenkę. Pojazd - Alfa Brera pędzi w tunelu. Tunel będzi koloru olwkowego, ściany będą brudne, na górze jasnobiałe małe lampy. Samochód będzie koloru czrnego ( metalic ), przy dodaniu efektu prędkości światła tunelu będą sie rozciągać na Alfie. Poniżej pierwsze screeny modelu Alfy. Tył jeszcze nie skończony.
Napisano 28 Maj 200618 l No fakt wyglada poki co nieżle i pomysł też ciekawy choć troszke oklepany:) Zastrzezenia budzi jedynie tylna belka i scudetto:) Pozdrawiam i zycze powodzenia. I pamiętaj nie obrażaj Giugario,to ma byc killer render:)
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Tył jeszcze nie skończony. I pamiętaj nie obrażaj Giugario,to ma byc killer render:) hehe... Będzie!
Napisano 28 Maj 200618 l Witam!! zmniejsz troche siatke na drzwiach gdyz nie jest potrzebna tak gesta a robi sie krzywo np. krzywe nadkole :) pozdro
Napisano 28 Maj 200618 l Zapowiada się nieźle - jesteś jednym z nielicznych którzy chcą pokazać swój model samochodu w określonej scenerii a nie na bezkresnym polu parkingowym programu 3D :))) Powodzenia :)
Napisano 28 Maj 200618 l piekny sobie model wybrałes do modelowania... to miałe być mój w niedalejiej przyszłości pierwszy wymodelowany model :] ale juz nie bedzie :P wspaniale.. czekam na finala
Napisano 28 Maj 200618 l fajne autko. przed chwila gallardo skonczone a już brera. sporo roboty Powodzenia
Napisano 28 Maj 200618 l To jest moje ulubione autko, więc jak spieprzysz robotę to Ci..:lol: Fajnie, że pokażesz autko w scenerii. Co do modelu - maska wydaje mi się za płaska:)
Napisano 28 Maj 200618 l heh taka prawie low poly ta brera :P a szyba na dole to napewno się tak powinna zaginać ?? śmiem wątpić :) felgi są super ;) czekam na porzadne renderki
Napisano 28 Maj 200618 l Autor felgi są super ;) wkoncu moj wlasny koncpet:D:D to są takie twistery-hipnotyzery:D:D pozdr ps. za szybe jutro sie wezme:P:P
Napisano 28 Maj 200618 l Alfa w pędząca w tunelu - to już widziałem pare razy na jakiejś zagranicznej stronce, proponuję coś bardziej oryginalnego :p Te wytłoczenia na masce powinny być trochę inne moim zdaniem, tzn są za ostre na "przegięciu" i w ogóle obok tego wlotu jest za ostro, boczna szyba ma zły kształt z tyłu, tylne nadkole raczej musi mieć "ostrzejsze przejście" z karoserią
Napisano 29 Maj 200618 l Ładnie, a nawet bardzo, a najbardziej podobają mi się felgi :D I mam pytanie: czy ta alfa ma dach, bo przednia szyba dostaje do końca bocznej, a dachu ani śladu :) Będzie pewnie super autko, pzdr.
Napisano 29 Maj 200618 l Autor nielot -> noo dobra...:P:P zajme sie tym wieczorem...:D patry -> dach w alfie ( przynajmniej na moich referencjach ) jest w pełni panoramiczny pozdr
Napisano 29 Maj 200618 l oj hk jeszcze krzywe :D mniej ale dalej krzywe :) (sorki ze sie tak czepiam) irowek ci sie rozjezdza na koncu maski(w strone szyby) i wydaje mi sie ze przedni sluper jak i szyba (boczna) okolo niego jest krzywa (faluje) jak by patrzec bardziej z widoku z przodu :)(moge sie mylic) :) ps. aby nie bylo ze sie tylko czepiam to powiem ze ladny model nawet bardzo :D pozdro
Napisano 30 Maj 200618 l Autor no, to teraz zabieram sie za tył;) z przodu jeszcze mi grill i lampka boczna zostala, jak na razie z tego tylu to tylko szybe zrobilem;) pozdr
Napisano 30 Maj 200618 l Bardzo ładnie jak na razie :) A ta felga ma takie dziwne kreski (jest porysowana czy co??)
Napisano 30 Maj 200618 l Autor kolejny update... tak sobie mysle zeto mojej sceny niepotrzebnie modeluję tył, ale musze to zrobic dla satysfakcji z ukonczenia modelu:D:D pozdr
Napisano 30 Maj 200618 l Autor hmmm.... ja tu planuje kolejny update:D, a wy bardzo malo rozmowni jestescie:/
Napisano 30 Maj 200618 l Krzywe nadkole, krzywo przy tylnim swietle od wewnetrznej strony no i ten na feldze najbardziej zuca sie w oczy ;)
Napisano 30 Maj 200618 l faktycznie modelowanie masz niezłe to przy świetle widzę, ale nie wiem co jest krzywego przy nadkolu bubu, czy chodzi o ten taki prosty fragment w tylnej części
Napisano 31 Maj 200618 l faktycznie modelowanie masz niezłe to przy świetle widzę, ale nie wiem co jest krzywego przy nadkolu bubu, czy chodzi o ten taki prosty fragment w tylnej części Dokladnie :) A to tak ma byc ?? Bo nie wiem ??:)
Napisano 31 Maj 200618 l Witam!! nadkole krzywe:) pochwal sie przednim czy poprawiles je czy nie ;) swiatlo (tylnie) z obu stron krzywe (wypuklosci) nie ladnie hk tak zaniedbywac taki brzydki samochod :D jakim jest alfa :D pozdro
Napisano 31 Maj 200618 l Autor na zamówienie siateczka:) mam jeszcze jeden klopot, mianowicie nie moge załączyć załącznika, mam komunikat: "Unable to move/copy file" tylko ja tak mam czy inni tez? pozdr
Napisano 31 Maj 200618 l Ja też mam ten problem z załącznikiem i myśle że jeszcze ktoś taki się znajdzie. Możeby tak Adka zapytać co jest grane?
Napisano 31 Maj 200618 l O, felga bardzo ładna, lepsza od poprzedniej ;) Wogóle to cały samochód bardzo ładnie wygląda jak narazie :) Mógłbyś tylko troche tego ziarna zebrać z renderów, kilka dodatkowych minut chyba Cię nie zbawi ;P Pozdro
Napisano 31 Maj 200618 l Wygląda bardzo dobrze, jedno mi się rzuca w oczy to tylnie nadkole i koło jakoś tak dziwnie na siebie nachodza, ale to może taki widok poprostu.... Kolejny dopracowany model gratuluje .....
Napisano 1 Czerwiec 200618 l ladnie idzie naprawde ladnie ...widze ze szuaksz odpowiednich fel ostatnie najlepsze...bo stylistycznie naleza wlasnie do alfy...powodznia dalej i mam nadzeje ze zobacze modleik z lakierem!:D
Napisano 1 Czerwiec 200618 l Autor sysol -> masz takie wrażenie na pewno przez widok, zobacz że na renderze od tyłu wszystko jest ok Lukasz_S -> odpoczywa gdzieś w ciemnych zakątkach mojego dysku twardego;) mrkrzysiek -> masz racje, bedzie poprawione miwt -> na pewno zobaczysz;) Master -> powiem tak: bardzo, ale to bardzo nie podobają mi się alfy, ale jak bylem w sklepie i zobaczyłem na wystawie to autko to już wiedzialem jaki będzie moj kolejny model w maxie:D pozdrawiam update:
Napisano 2 Czerwiec 200618 l niestety felga nie jest okrągła :( , maska w rogu zle laczy sie z nadkolem (odstaje kant), troche krzywe przednie nadkole ładnie pozdro
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Autor qba -> jesli mogłbyś to byłbym wdzięczny za zaznaczenie mi błędów, na dole masz link do felgi - wydaje mi sie ze jest okrągła;) pozdr
Napisano 2 Czerwiec 200618 l mi sie wydaje że jest wyższa niż szersza, sprawdź..i otwory na śróby są mało okrągłe Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Autor hehe... wieeem ze są krzywe bo przed ms'em mają każdy po 6 krawędzi... trochę zagęszczę, wyrównam i bedzie git:P:P pozdr
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Autor witam! dawno nie bylo update'ow - teraz daję. przedstawiamsiatkę tunelu, na razie nie bawię się w niepotrzebne rendery. tunel oczywiscie jest in progress ale niebawem chyba go skończę, zostały mi jeszcze drzwi exit i lampy. następnie mam zamiar zacząć malowanie, rysowanie i łączenie tekstur, każdą kolejną teksturę będę Wam pokazywał. tak jak mówiłem główny kolor to oliwjkowy, zwlaszcza na scianach, będzie dość zabrudzony, podniszczony. pozdrawiam
Napisano 4 Czerwiec 200618 l no rzeczywiście to pewnie wina widoku!! jak już mówiłem modelik 1 klasa. Tunel te wygląda wporządku. CZekam na wersje beta :D a potem na final !!