hkropinski Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Witam! W ramach terningu mam zamiar przygotować taką scenkę. Pojazd - Alfa Brera pędzi w tunelu. Tunel będzi koloru olwkowego, ściany będą brudne, na górze jasnobiałe małe lampy. Samochód będzie koloru czrnego ( metalic ), przy dodaniu efektu prędkości światła tunelu będą sie rozciągać na Alfie. Poniżej pierwsze screeny modelu Alfy. Tył jeszcze nie skończony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 wyglada jak narazie dobrze:] pracuj tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elgatoloco Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 No fakt wyglada poki co nieżle i pomysł też ciekawy choć troszke oklepany:) Zastrzezenia budzi jedynie tylna belka i scudetto:) Pozdrawiam i zycze powodzenia. I pamiętaj nie obrażaj Giugario,to ma byc killer render:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Tył jeszcze nie skończony. I pamiętaj nie obrażaj Giugario,to ma byc killer render:) hehe... Będzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Witam!! zmniejsz troche siatke na drzwiach gdyz nie jest potrzebna tak gesta a robi sie krzywo np. krzywe nadkole :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 narazie fajnie idzie, to jest brazil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 hihi... scanline:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Zapowiada się nieźle - jesteś jednym z nielicznych którzy chcą pokazać swój model samochodu w określonej scenerii a nie na bezkresnym polu parkingowym programu 3D :))) Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 piekny sobie model wybrałes do modelowania... to miałe być mój w niedalejiej przyszłości pierwszy wymodelowany model :] ale juz nie bedzie :P wspaniale.. czekam na finala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 fajne autko. przed chwila gallardo skonczone a już brera. sporo roboty Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 To jest moje ulubione autko, więc jak spieprzysz robotę to Ci..:lol: Fajnie, że pokażesz autko w scenerii. Co do modelu - maska wydaje mi się za płaska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 heh taka prawie low poly ta brera :P a szyba na dole to napewno się tak powinna zaginać ?? śmiem wątpić :) felgi są super ;) czekam na porzadne renderki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 felgi są super ;) wkoncu moj wlasny koncpet:D:D to są takie twistery-hipnotyzery:D:D pozdr ps. za szybe jutro sie wezme:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Alfa w pędząca w tunelu - to już widziałem pare razy na jakiejś zagranicznej stronce, proponuję coś bardziej oryginalnego :p Te wytłoczenia na masce powinny być trochę inne moim zdaniem, tzn są za ostre na "przegięciu" i w ogóle obok tego wlotu jest za ostro, boczna szyba ma zły kształt z tyłu, tylne nadkole raczej musi mieć "ostrzejsze przejście" z karoserią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Ładnie, a nawet bardzo, a najbardziej podobają mi się felgi :D I mam pytanie: czy ta alfa ma dach, bo przednia szyba dostaje do końca bocznej, a dachu ani śladu :) Będzie pewnie super autko, pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 krzywe nadkole, krzywe nadkole, krzywe nakdole, krzywe nadkole itp itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 nielot -> noo dobra...:P:P zajme sie tym wieczorem...:D patry -> dach w alfie ( przynajmniej na moich referencjach ) jest w pełni panoramiczny pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 update:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 oj hk jeszcze krzywe :D mniej ale dalej krzywe :) (sorki ze sie tak czepiam) irowek ci sie rozjezdza na koncu maski(w strone szyby) i wydaje mi sie ze przedni sluper jak i szyba (boczna) okolo niego jest krzywa (faluje) jak by patrzec bardziej z widoku z przodu :)(moge sie mylic) :) ps. aby nie bylo ze sie tylko czepiam to powiem ze ladny model nawet bardzo :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 no, to teraz zabieram sie za tył;) z przodu jeszcze mi grill i lampka boczna zostala, jak na razie z tego tylu to tylko szybe zrobilem;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Bardzo ładnie jak na razie :) A ta felga ma takie dziwne kreski (jest porysowana czy co??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 cóż mogę powiedzieć - modelowanie aut masz dopracowane do perfekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 kolejny update... tak sobie mysle zeto mojej sceny niepotrzebnie modeluję tył, ale musze to zrobic dla satysfakcji z ukonczenia modelu:D:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 hmmm.... ja tu planuje kolejny update:D, a wy bardzo malo rozmowni jestescie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Krzywe nadkole, krzywo przy tylnim swietle od wewnetrznej strony no i ten na feldze najbardziej zuca sie w oczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 "model spoko, materiały, oświetlenie, render do wymiany...pozdro" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 faktycznie modelowanie masz niezłe to przy świetle widzę, ale nie wiem co jest krzywego przy nadkolu bubu, czy chodzi o ten taki prosty fragment w tylnej części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 faktycznie modelowanie masz niezłe to przy świetle widzę, ale nie wiem co jest krzywego przy nadkolu bubu, czy chodzi o ten taki prosty fragment w tylnej części Dokladnie :) A to tak ma byc ?? Bo nie wiem ??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 Witam!! nadkole krzywe:) pochwal sie przednim czy poprawiles je czy nie ;) swiatlo (tylnie) z obu stron krzywe (wypuklosci) nie ladnie hk tak zaniedbywac taki brzydki samochod :D jakim jest alfa :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 Fajne, pokazesz siatke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 na zamówienie siateczka:) mam jeszcze jeden klopot, mianowicie nie moge załączyć załącznika, mam komunikat: "Unable to move/copy file" tylko ja tak mam czy inni tez? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 Ja też mam ten problem z załącznikiem i myśle że jeszcze ktoś taki się znajdzie. Możeby tak Adka zapytać co jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 nowa felga:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 O, felga bardzo ładna, lepsza od poprzedniej ;) Wogóle to cały samochód bardzo ładnie wygląda jak narazie :) Mógłbyś tylko troche tego ziarna zebrać z renderów, kilka dodatkowych minut chyba Cię nie zbawi ;P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 Wygląda bardzo dobrze, jedno mi się rzuca w oczy to tylnie nadkole i koło jakoś tak dziwnie na siebie nachodza, ale to może taki widok poprostu.... Kolejny dopracowany model gratuluje ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 update ( ostateczna wersja felgi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 całkiem fajna felga ale pod jedna śrubą masz błąd popraw to:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 ladnie idzie naprawde ladnie ...widze ze szuaksz odpowiednich fel ostatnie najlepsze...bo stylistycznie naleza wlasnie do alfy...powodznia dalej i mam nadzeje ze zobacze modleik z lakierem!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 strasznie szpetny samochód sobie wybrałeś :P model chyba git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 sysol -> masz takie wrażenie na pewno przez widok, zobacz że na renderze od tyłu wszystko jest ok Lukasz_S -> odpoczywa gdzieś w ciemnych zakątkach mojego dysku twardego;) mrkrzysiek -> masz racje, bedzie poprawione miwt -> na pewno zobaczysz;) Master -> powiem tak: bardzo, ale to bardzo nie podobają mi się alfy, ale jak bylem w sklepie i zobaczyłem na wystawie to autko to już wiedzialem jaki będzie moj kolejny model w maxie:D pozdrawiam update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 niestety felga nie jest okrągła :( , maska w rogu zle laczy sie z nadkolem (odstaje kant), troche krzywe przednie nadkole ładnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 qba -> jesli mogłbyś to byłbym wdzięczny za zaznaczenie mi błędów, na dole masz link do felgi - wydaje mi sie ze jest okrągła;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 mi sie wydaje że jest wyższa niż szersza, sprawdź..i otwory na śróby są mało okrągłe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Witam!! nie jest okragla zreszta wszystkie otwory sa krzywe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 hehe... wieeem ze są krzywe bo przed ms'em mają każdy po 6 krawędzi... trochę zagęszczę, wyrównam i bedzie git:P:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 witam! dawno nie bylo update'ow - teraz daję. przedstawiamsiatkę tunelu, na razie nie bawię się w niepotrzebne rendery. tunel oczywiscie jest in progress ale niebawem chyba go skończę, zostały mi jeszcze drzwi exit i lampy. następnie mam zamiar zacząć malowanie, rysowanie i łączenie tekstur, każdą kolejną teksturę będę Wam pokazywał. tak jak mówiłem główny kolor to oliwjkowy, zwlaszcza na scianach, będzie dość zabrudzony, podniszczony. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Fajny tunel :) Zamierzasz w nim tą Alfe przedstawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 no rzeczywiście to pewnie wina widoku!! jak już mówiłem modelik 1 klasa. Tunel te wygląda wporządku. CZekam na wersje beta :D a potem na final !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi