hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 jutro z rana dam render gdzie wszystko jest poprawione;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 To co odwoływać chłopaków, bo juz siedza w Bejcy ? To jak z ta scenką, bo spawara pyta czy wziąć sprzet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 duzo elementow jest giganiepodobnych :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 qba -> moglbys wskazac, chętnie poprawie, bo nie uwazam ze model ejst doskonaly ale mam taki zamiar:D:D damus -> aaaa sam niewiem... caly czas wierzę ze ktos mnie poprze w pomysle zeby na modelowaniu skonczyc prace;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 HKROPINSKI !! Ja chce tu przeczytać że sprawa tunelu nie umarła i zyje, do tego ma sie dobrze, i chce, nie raczej żądam, jakichs jej oznak życia. Nie puszcze plazem tyle dobrej roboty nad tymi teksturami. Co to był za incydent zwądpienia co cie tam przeraziło ?? Nie wiem jak można ci pomóc ?? Moze sie zdecyduje tylko co potrzeba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 no dobra, tunel pewnie bedzie ale na pewno nie taki wielki tylko raczej jednopasmowy i wąski i chyba nowoczesny. update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 eh chłopie wąski i nowoczesny to raczej nie idzie w parze a co jest nie tak z tamtym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Fura jest OK! Bajerka! Czekam na ten tunel...!! P.S. A to auto ma lusterka...???? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Wiktor -> dzieki;) autko ma lusterka, al moj model juz nie;) będą. damus -> tamten mi sie nie podoba, wolalbym cos bardziej noiwoczesnego / koncepcyjnego co by pasowalo do wlasnie takiego autka, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Eh i tyle dłubania w błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 eee... zcemu od razu w bloto, w innym tunelu tez bedzie fajnie:D:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Podpisuję się obiema rękami pod krzykami damusTo! Cieszę się, że jednak nie zwątpiłeś (pozostawianie pracy nad modelem na etapie modelingu to beznadziejny pomysł :-P)... Jak już wcześniej pisałem pomysł z tynelem to dla mnie bomba! A "odświerzenie" go nie wydaje się byż złym pomysłem. I jak zwykle: powodzenia i czekamy na updaty! PS. Jakby kolesie z bejcy nie dali rady to służę pomocą... he he he:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 http://img76.imageshack.us/my.php?image=alfaromeobrera382dy6cf.jpg Zielony - bugi Czerwony - niezgodnosci z oryginale Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 okim, biore sie za prace, jeszcze dzis postaram sie dac z poprawkami zeby wszystko bylo w porzadku;) a o tych rowkach itd pamietam:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 update, co nieco poprawilem, rowki jeszcze zrobie, mysle ze w kolenych updateach, co do bugow pod swiatlami to niezgadzam sie tylko tak wyszlo na renderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 OK zawróciłem czarne BMW mozesz juz wyjsć do sklepu po prowiant ;) Nie znam tego autka więc nie komentuje czekm na końcową scene. a chłopaki trenuja rzut do celu i maja nowy kij aluminiowy - dobry krew nie wsiąka i łatwo umyć :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 damusTo o co ci chodzi?? Bo się boję :D Hkropinski w czym będziesz renderował końcową scenę?? Vray?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 cały przód masz za bardzo kanciasty popraw to:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 ale on taki jest;) powtarzam: wszystko zalezne jest od wersji, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 mógłbyś pokazać referki do twojej brery, bo to chyba nie jest dokładnie ta sama co jest na zdjęciu, w którym porównuje je Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Nie wiem ale chyba sa dwa concepty [z 200. i 2006] i jedna fura ostateczna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 wzoruje sie na wersji kr3tz'a ale jak co to moja jest polączeniem TEGO i TEGO, TAK PRZYNAJMNIEJ WYNIKA Z BLUEPRINTOW KTORE NIE SA NAJWYZSZEJ JAKOSCI:/:d:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Mógłbyś pokazać siateczkę (przodu, boku i tyłu) ?? Ładnie proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 W taki razie tyl tez jest niezgodny miejscami z oryginalem :/ http://www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-Alfa-Romeo-Brera-RA-1600x1200.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 na tyle brakuje jeszcze 2 wgięc, ale znudzil mi asie wiec kontynuuje przod a pozniej do neigo wroce;) patry -> siatka wielokrotnie juz sie przewijala w tym watku, zabardzo sie nie zmieniala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 przedstawiam cos takiego, powiedzcie czy isc w te strone z pracą czy jakos inaczej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 moim zdaniem to ma potencjał, możesz spokojnie kontynuować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 no to ekstra;) bo mi tez sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Nie no teraz to super wygląda! Ale dlaczego na szybie nie ma refleksów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 osobiście podoba mi się sceneria tylko mam pytanie po co taka ładna alfa stoi w takim tylelu jakby się tam zatrzymywała. Pozatym stary tunel mi się bardziej podobał. Praca fajna i ładna bardzi sie mi podoba. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 wegdług mnie musisz jeszcze popracować ;]. na końcu tunelu zionie czarna przestrzeń, a ogólna kolorystyka jest imho zbyt wpadająca w zieleń i dosyć klaustrofobiczna. z przodu doświetliłeś samochód hdri ? jeśli tak to wygląda to brzydko :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Jest dobrze jak zkończysz będzie super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 patry, Diesel -> dzieki;) urban -> no mi sie podoba jak ona stoi, moze ja jeszcze wprawie w ruch, a co do tunelu to mi sie podoba;) mentaller -> to czerne usunę na inne, a tunel jest ciasny, stary, jak to tunel, mi sie podoba;D co do oswietlenia to patrz nizej co do dalszej koncepcji: - na pewno zmienie oswietlenie, nie pochodzi ono z mapy hdri tylko są to vray lighty, beda mialy inne wlasciwosci i zostaną inaczej rozmieszczone - felgi zostaną wyrenderowane z innymi mapami hdri i zostana polaczone w ps'ie - dokonzce reszte materialow, tzn: reflektory, grill - zostaną poprawione refleksy na szybie - oczywiscie zostanie mi dokonczenie modelu np. lusterka, migacze - poprawie dof, ten mi zbytnio nie pasi - no i co tam mi sie jeszcze nasunie w czasie pracy pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 teraz tez mi wpadl taki pomysl zeby na bocznym zderzaku dodac jakies zabrodzenia itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 no koncepcik niezly, czekam z niecierpliwoscia na updejty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 tunel niczego sobie... kontynuować, kontynuować :) dobry klimat... pracka nabiera charakteru - to lubię ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 update: - poprawione refleksy - poprawione światła - usunięty niepotrzebny dof - nowa tekstura felg - poprawiony materiał szkła ( szyby ) Poniżej dwie wersje - wersja prosto z maxa i po ps'ie ( takie tam testy;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Az szkoda marnowac taki model na taka scene waszmosciu. Moze nad czym innym pomyslisz? Ta wersja sceny i przedstawienia modelu kompletnie mi sie nie podoba. Peace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Na szybach nadal nie widać refleksów :( Są czarne jak noc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 podobne zdanie co knysha :( ogolnie cieniutko :) model tez ma alo detalu gdzie lusterka wycieraczki ?? :( i chyba proporcje leza modelu i tunelu :) juz lepsze studio :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 jabym zrobił tak: -układ scena bryka zostaje -ale bryka w tunelu na wprost i sztbciej goni czyli tujel w rozmyciu uwagi : -lakier coś dretwy -szyby totalna martwica -opony materiałdo wymiany -cień za mocny za mało rozproszonego światla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 nielot -> proporcje są ok, po prostu tunel jest niziutki, ale policzymy sie na gg;) damus -> jak zwykle porządne pomysły patry -> to chyba przez ten twoj nowy monitor bo u mnie jest ok i refleksy tez są knysha -> patrz wyżej i niżej w tym poście;) peace dobra, ciezko wam dogodzic;) robie to studio bo chce chociaz ukonczyc ten projekt;) i koniec, pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 tir by tędy nie przejechał... kadr do wymiany, materiały też. nie dawaj dofa bo wygląda wtedy jak mały model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommi84 Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 hkropinski- nie wiem czy zauważyłeś, ale tylne koło albo wystaje, albo jest pod innym kątem co karoseria. Nie wiem może to wina kadru. A poza tym zapowiada się ciekawie, ale moim zdaniem powinno być bardziej dynamiczne ujęcie-w końcu to Alfa Romeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 ok, zeby wam przyblizyc co chce osiągnąc, daje LINK podobny efekt chce uzyskac, podobny tunel bede budowal, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 dobra, ciezko wam dogodzic;) robie to studio bo chce chociaz ukonczyc ten projekt;) i koniec, pozdrawiam;) Rob tak jak Tobie sie podoba, a nie jak nam. My tylko udzielamy wskazowek co nalezy poprawic etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 No ,teraz jest bajerancko!! Zrób tylko lusterka, wycieraczki i mat. świateł i będzie bajecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 ujęcie jest lepsze od poprzedniego ale to nie zmienia faktu że przód auta jest nie taki, przejrzałem kupe zdjęci tego auta i nie widziałem takiego przodu na żadnym jak ty je masz to pokaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 ...aha fajnie jest :) - oplacalo sie rzezbic tak ladnie samochod zeby pokazac przod ;) hyhy - ale serio to niezle ujecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi