piksar Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 mniam, mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Ciekawie sie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 spoko pomysla masz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 no trzymam kciuki bo zapowiada się fajna prezentacja auta. A tylko mi tego nie dokończ. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 tunel jak tunel - niezbyt skomplikowany :p czekam na teksturki, z motion blurem będzie fajnie wyglądało,bo już widziałem taką prezentację modelu i to alfy :) => http://www.3dtotal.com/home2/gallery/images/big/1858.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 ciesze sie ze Wam się podoba, pecet - co do tego tunelu to go jeszcze nie widzialem ale tez wyglada fajnie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 update - pierwsza tekstura, drogi - asfalt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 sam ja robiles (tex drogi)?? wszystko malowales czy zdjeciami?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 część malowałem, część łączyłem z dość dużej ilości zdjęć a nastepnie maskami wykluczalem dane części, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Najbardziej podoba mi się ukryty na asfalcie napis hkropinski :D A tak serio to scenka zapowiada się bajerancka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 No napis super ci wyszedl :P No to czekamy Wszyscy co dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 fajna pracka czekam na updaty strasznie mi się podoba pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 fajna texturka pracuj dalej jest dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 postaram się dziś do 15 cos wrzucić, teraz juz nie zdaze, ide do szkoly. ps. ma ktoś pomysł jak zmienić tytuł wątku żeby w dziale byla widoczna zmiana? bo jak edytuje tytul w pierwszym poscie to mi tylko w pierwszym poscie zmienia... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 no ladnie to mi sie podoba...czekam z niecierpliowscia ;)...tylko alfa ta bedzie czy jeszcze jakas inna fura?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 w tej scenie bedzie tylko alfa;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 tekstura kamieni między dwoma drogami update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 kurcze zapodalbys jakis render z tymi teksturami;] plis:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Zapowiada się mocno czekam na jakies zestawinie i próby 1 renderków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Super Ci te texturki wychodzą ;) Mógłbyś zapodać już jakiś test render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 qba -> jesli mogłbyś to byłbym wdzięczny za zaznaczenie mi błędów, na dole masz link do felgi - wydaje mi sie ze jest okrągła;) pozdr Podszedlem do tej prosby bardziej z glowa zeby Ci uswiadomic ze jest nieokrągla - czerwona obwodka - idealny okrąg pokazyjący jak powinna wygladac okrąglosc Twojej felgi - kolor niebieski - ukazuje jak bardzo odstaje okrąglosc Twojej felgi od okraglosci "idealnej" - inne czerwonosci ;) oznaczone nieokrąglosci i bledy wewnatrz felgi pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 no czekam na tunel czekam !! tekstura naprawdę świetna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 witam! bardzo się cieszę ze moje tekstury się wam podobają. co do rendera to na razie nie renderuję ponieważ materialy w scenie to nie same tekstury. trzeba pamietac o wlasciwosciach takich jak ziarnistosc czy odbicia, refleksje - a na to przyjdzie czas pozniej. qba -> dzięki ci, napewno poprawię te błędy, co do okręgu felgi to mimo wszystko twierdzę ze jest ok poniewaz jest to 24-krawędziowy cylinder, z ms x2, nic nie przesówałem;) mysle ze dzis jeszcze dam kolejną teksturkę, pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 24-krawędziowy cylinder, z ms x2, nic nie przesówałem; jak znajde czas to udowodnie Ci ze są przesuniete :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 witam! daje update'a tym razem ściany. Tekstura jaka jest ponizej jest to fragment, stosunkowo maly, zoptymalizoway na potrzeby forum gdyz oryginal ma rozmiar 10000 x 900 pikseli i zajmuje ponad 9mb... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 hmm tekstura fajna... ale zobaczymy jak bedzie wygladac na modelu bo przeciez i tak swiatlo nada odpowiedni charakter... poza tym jest ona zbyt mala zeby ocenic szczegoly... :) ale mysle ze jest calkiem niezle, czekam na wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Model jest super, scenka tez zapowiada sie niezle. Fajne materiały....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Nio... panie hkropinski :) Scenka zapowiada się zajefajnie... uwielbiam takie tunele!!! Model bardzo przyzwoity... wypatruję pierwszych renderów! PS. Ciekaw jestem jak będą wyglądać textury - przy tym bym poległ :-( Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 No tuptam z niecierpliwoscią 2 dobę nie kaz mi tak długo czekać bo wydreptam dziure w podłodze i spadne do sąsiadów a pietro ma tu 3,6m hehe...;) Zapodaj renderka zajawke jakąś później sobie dopieścisz temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 ok, prosiłbym o jeszcze troszke cierpliwości;) myślę, że jutro wieczorem zobaczycie pierwsze rendery, jak chcecie to mozecie w poludnie, ale te wczesniejsze byly by w bardzo niskiej rozdzielczosci - scena, jeszcze bez autka bardzo dlugo sie renderuje, a jutro zalezy mi zebym najlepiej wyrenderowal droge poniewasz pracę bede SKLADAL w ps'ie, pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2006 update, tylk odroga reszte pokolei bede renderowwal i złoze w ps'ie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 jak dla mnie sie troche zabardzo swieci i troszke zmiejszylbym bumpa... ale ogolnie ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 mi się bardzo podoba ale mam jedno zastrzeżenie moim zdaniem ten żółty pas po lewej stronie jest zbut rociągniety jak dla mnie. Pozatym bardzo mi się podoba. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Pytanka: 1) Dlaczego mam wrażenie że tam jest pokry aswalt ? ale nie ma wody ? słowem malowany lakierem czy coś... 2) Bump moim zdaniem nie trzyma skali i jest za duży 3) Z jakiego powodu po kawałku ? 4) Pasy nikna cos za bardzo maja inny przecież charakter niż aswalt teraz sie ja nalepia 5) studzienki nie powinny wystawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 jakaś dziwna ta szosa jak z plastiku, za duży bump i za mała jego "rozdzielczość", a skąd w tunelu woda? jakaś powódź tam była :p? Sucha szosa lepiej by wyglądała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 w sumie wszystko powiedzieli przedmówcy !!:] troszkę popracuj bo szkoda alfy !!:] powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2006 hmm... po kawalku poniewaz latwiej rendrować testując rozne utaweienia, zalozmy ze chce wyrenderowac sciany zeby zobaczyc efekt to juz drogi nie bede renderowal bo po co mam tracic czas. co do sceny to mysle ze juz niebede nic poprawial tylko wstawei alfe do tudia bo juz za bardzo czasu i checi nie mam na ten tunel, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 uuu a miało być tak pięknie :p trochę więcej zapału do pracy, przecież to kwestia zmiany paru parametrów materiału, jeśli chodzi o asfalt, bo reszta jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Hm wąski pasek render region załatwwia temat, myslałem że docelowo tez ma byc po fragmentach a to przy np filteach z dystorsją generuje problemy zawsze sa jakies przesuniecia czaswm o piksel czasem o 3 ja raczej unikam takich sytuacji. No ale spoko Nie poddawaj sie masz kilka parametrów do poprawienia i kilka masek do zrobienia + toąe jeśli w tunelu jest mokro to na zewnśtrz zdecydowani leje jak diabli, żeby samochody mogły nanieść oponami - chyna ża spływa z wyzszej partii drogi, sek w tym ze to w obu tych przpadkach inaczej wygląda. No ale zdolniacha jestes dasz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzyslip Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 nie wiem moze to kwestia mojego niedoswiadczenia ale wydaje mi sie ze bump po prawej stronie jest zabardzo.. "rozciagniety" ? poprostu powinien byc bardziej ziarnisty a tu widac z ebump ulozyl si przy koncu w paski a nie w takie bruzdy jak po lewej stornie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 W zasadzie zgadzam się z przedmówcami :) Ale chciałem jeszcze podopingować!!! Bo pomysł z tunelem to świetna sprawa!!! Wiem, że pod koniec pracy już się nie chce i siły się kończą. Cały zapał, który się miało zaczynając model nagle znika - każdy chyba tak ma. Ale pomyśl o efekcie końcowym! Jeśli jest to tylko kwestią chęci a nie umiejętności?!? Do roboty chłopie!!! Popracuj nad tą sceną, a będzie zajefajna... (Z tym bumpem i "wodą" i rozmysiem na końcu) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Boskie materiały.... cóż tu dużo mowić zapowiada się niezła praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 update - podobnie bedzie wyglądał finalny render;) pozdrawiam edit: oczywiscie materialy felg sa probne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 fajna pracka czekam na dalsze update strasznie mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Mam wrażene żeposzedłes na dużeuproszczenia w modelu reflektora który będzie odgrywał tu duza rolę. To trzeba by poprawić no i materiał felg mnie niepooii, resztetrudno ocenić póki co zobaczymy w tle,jak poprawki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 materiał felg mnie niepooii oczywiscie materialy felg sa probne:D -------------- zobaczymy w tle,jak poprawki ?? podobnie bedzie wyglądał finalny render;) to by było chyba na tyle:D pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Hehe pytałemo poprawki materialowe - jakiś update nawierzchni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 jak dla mnie to studio/nawiezchnia jest ok:D pozdr lekki update/dopieszczanie karoserii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 jakos nie bardzo te refleksy robia robote:/ ustaw inaczej te v ray lighty. W ogole jako dziwnie teraz wygladaja te rowki, one sa juz skonczone?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 oczywiscie ze nie, są to tylko wycięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi