marunioms Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Cześć. Przedstawiam wizualizacje pokoju, a właściwie odwzorowanie pokoju w którym sobie przebywam. Mieszkanie jest po Dziadku, tak że jeszcze meble starszej daty są, przynajmniej część. Modele 3dmax (dvd-rhino), rendering Vray. Proszę o komenty i podpowiedzi co zmienic.
XaoC Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Wow:) Kurde może za 10lat będę w stanie cos takiego zrobić?:P Coś z tym stolikiem nie tak, dywan jest za płaski, jakby wykładzina z jakiegoś tworzywa i ciemny reflex w oknie(moze to drzi? nie wiem)...a poza tym to za**biście!:D
JohnZi Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 ale cos slaba jakosc tych jpg-ow, psuja cale wrazenie. Rzeczywiscie ten stolik i dywan cos nie ten teges, jakies rozmazane texy maja, ale fajnie wyglada;]
javor Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 cała ściana z egałem prezentuje się dobrze ale nad fotelem stolikiem dywanem i oknami jeszcze musisz popracować
hkropinski Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 materialy lozka ( jakby drewno ), aksamitu na poduszce, foteli powinienes zmienic, brakuje lekkiego glowu w oknach, pozdr
Lukasz_D Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 bardzo mi sie podoba ale za długi czas renderingu :) ...
Gedeon Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Bombowa scenka. Świetny jest widok za oknem. Teksturki są świetne.
hcpiter Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Modele i scena bardzo fajnie wyszła ! Render bardzo realistyczny gdyby nie ta textura drewna na stoliku :] Tło za oknem naprawde git !
mkk3a Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 heh, czyzby konczyla sie moda na samochody i przyszła moda na pokoje?:) tekstura na ciemnych meblach imo troche zbyt jednolita, przydałby sie bardziej widoczne słoje. i chyba troche skopane jest mapowanie na ostatniej, wysokie szafce. tekstura dywanu strasznie low-resowa. daj jakis bump albo pobaw sie v-ray-displacementem, aby ten dywan wyglądał jak prawdziwy dywan (chyba ze jest to coś innego) tak poza tym - jakiego Ty masz kompa, ze tak dlugo sie renderuje?
'Fox' Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Super render, stolik jest ok ale dywan i kanape rzeczywiscie przydalo by sie troche poprawic...
marunioms Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Cześć. Dzięki wielkie za komentarze i podpowiedzi. Jak będę miał chwilkę czasu to pozmieniam to i owo: dywan i stolik, myślę że okna tez zostaną wymienione i fotele dopracuje. Jezeli chodzi o kompa: Celeron 2,8 GHz, RAM 512 (cienizna, ale wymiana dopiero w przyszlym roku :)). Podejrzewam, że Reflection materialow tak zwolnil rendering. Ustawienia rendera raczej standardowe: irr+lc, oswietlenie to Direct(zolty)+SKY(niebieski).
mrkrzysiek Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 regał świetnie wygląda popraw tylko kanapę, stolik i fotele a będzie super praca.
Pawelkos Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Jak dla mnie super praca bardzo podoba mi sie material mebloscianki
Rekomendowane odpowiedzi