bartq Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Hejka! Postanowilem zrobic cos nowego w maksie (nie calkiem, bo juz kiedys probowalem). Oto wyniki dotychczasowej pracy: Dotychczas wszelkie proby wymodelowania roweru konczyly sie na spawach ale teraz sie zawzialem i jakos wyszlo =] Acha - tak ma to w przyszlosci wygladac: >o tak
Loozack Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 ten twój rower na zdjęciu jakiś dziwny jest... gdzieś ty go kupił ?? :] a co do modelu to nieźle zacząłeś, tak trzymaj [piwo]
STANEK Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 e no całkiem fajnie to wygląda - mam nadzieję, że tym razem wytrwasz do końca - powodzenia życzę. Wiem ile krwi mogą wiypić te spawy :-). Pozdrawiam
DarCon Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 chciałbym zobaczyć całość bo się nieźle zapowiada
kubi Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 no niezły poczatek, tak trzymaj... rowerek 3d bedzie napewno lepszy od tego ze zdjęcia;)
Paladin Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 hehe fajne zdjecie ramy. Fajny poczatek. Nic tylko czekac na inne rendery. powodzenia przy pracy
wiggles Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 ooo ty trialujesz ? :) bo ja tez troche ale tak glowniej to freeride :)
wiggles Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 a tak wogole to jakos patrze a to chyba nie trialowka tylko dualowka :)
Demawend Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Całkiem fanie się zapowiada. PS. Fajnie zrobiłeś spawania ramy :)
Loozack Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 jak dla mnie to to jest zwykła \"damka\" :] kidding :P:D
bartq Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Update: Material opony jeszcze do poprawy ale to zostawiam na koniec :P Ps: Fajnie ze ktos rozpoznal ze to rower do trialu - spodziewalem sie wylacznie komentarzy typu \"ej masz za nisko siodelko\" albo \"rower dla dziecka\" (takie texty slysze najczesciej od przechodniow :mad: )
sikham Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 nie znam sie bi już dawno nie jaździłem na takiej przedziwnej maszynie :) ale czy tylne zębatki nie są zamałe ( troche ciężko by wie machało na takich ale moze takie są w takich rowerqach
bartq Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Wymiary sa ok - sprawdzalem suwmiarka:] Wydaja sie male bo na najwiekszej zebatce jest tylko 21 zebow (normalnie jest okolo 30)
bartq Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 jeszcze korby: Uprzedzam pytania - mam tylko dwie zebatki - srodkowa jest w miejscu najwiekszej :P
Myszek Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Suuuuper !!!! [wow] mam jedno pytanie jak zrobic takie nalepki jak na tych pedalach i na oponie ?? nie chodzi o identyczne ale w jaki sposob sie je naklada np. takie naklejki jak sa na samochodzie z gory dzieki :)
uncle Napisano 8 Wrzesień 2003 Napisano 8 Wrzesień 2003 fajny masz rower:D zrob sobie xteki moze?;) bedzie jakis amoerk czy widelec? ;D zrob jakas dwopolke:)
uncle Napisano 8 Wrzesień 2003 Napisano 8 Wrzesień 2003 myszek: przypisujezs texture wybranym facom ;P
kulexy Napisano 8 Wrzesień 2003 Napisano 8 Wrzesień 2003 nieno... ej masz za nisko siodelko :) w ogole rower dla dziecka ... ale poko wyglada... :D:D:D
bartq Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 Wreszcie update:D Nie mam zbyt duzo czasu i daltego tak wolno robie ale postaram sie czesciej uaktualniac... Zaczynaja sie problemy sprzetowe bo juz 850k faceow a mam tylko 256 ramu :| Acha co do naklejek: wrzucam do kanalu diffuse \"mask\"; do pierwszego slotu wrzucam texture, do drugiego tez ta texture ale zmodyfikowana w taki sposob ze obszar naklejki zamalowuje na czarno a tlo na bialo. Potem daje uwv map->planar i ustawiam gizmo tam gdzie ma byc naklejka.
Myszek Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 heh wielkie dzieki za wytlumaczenia !! :) w koncu umiem cos otexturowac jednam modelowanie to nic w porownaniu do texturowania jeszcze raz dzieki :)
Loozack Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 nie ma to jak V-Brake [cfaniak] szczegółowość twoich modeli mnie powala, nic dodać nic ująć... świetna robota [piwo]
bartq Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 Panie i panowie, oto on - WIELKI PEDAŁ To koniec na dzisiaj, ale sie namachalem suwmiarka:] Wszystkie czesci zloze do kupy chyba dopiero po zakupie ramu :|
Loozack Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 oj z tym RAMem to niestety wiem jak to jest :| chociaż z drugiej strony to nie wiem co bardziej pomaga w pracy w Maxie... więcej ramu czy lepszy procesor... hmm, z resztą co by nie było to i tak cały mój komp do wymiany :) 3m się [piwo] P.S. the pedał is beautiful :]
uncle Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 do pracy w maxie ma znaczenie ram i karta graf. proc to juz mniejsze znacznie.. bardziej wykazuje sie przy renderze.. tak ps po co tkaie szczegoly w tym rowerze?;d bedziesz robil zblizenie na kazda czesc?;D hehehe nei wiem jak to na renderze pokazesz ale i tak jest zajebiscie!:D
MorF Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Hehe kierownica kojazy mi sie z moją koną :D rowerek ql, i te pedały - moje sa troche bardziej zrypane [lol2] tak ogolnie to keep workin\' bo jest zaje
bartq Napisano 9 Październik 2003 Autor Napisano 9 Październik 2003 Przerzutex: Troche inna od standardowych ale jest po lekkich przerobkach :P Co do szczegolow - ich chyba nigdy za wiele :].
sikham Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 ależ ci sie chce dłubać :] brawo mozesz to teraz poskładać :) i pokazać jak sie razem prezentuje :) bedziesz robił jakąś scene noże na wystawie w sklepie :]
thud Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 wspanialy modelik sie zapowiada :), gratuluje wytrwalosci przy rzezbieniu; tak 3maj
Loozack Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 o rzesz ja pier... ta przerzutka ma chyba więcej face\'ów niż cała moja Honda :D modelling opanowałeś do perfekcji, współczuje tylko twojemu komputerowi przy renderingu :) trzymaj się [piwo]
wiggles Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 zawsze mialem pociag do rowerow i mi sie podoba :)
bartq Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 Zrobilem mala optymalizacje i juz w miare rendering idzie... w scanlinie :] Troche lipnie to wyglada, jutro postaram sie dac render z brazila z probnymi materialami:]
Loozack Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 model niesamowity, czekam teraz na porządny render w Brazilu :)
Falcrum Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Woow!! Świetnie wymodelowane !! Teraz tylko tekstuki i robimy backflip\'y (nie wiem czy dobrze napisalem ;D )... Mam tylko jedną uwagę...ta przerzutka jest w nietypowej pozycji...(chyba...) Pozdr
Loozack Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Falcrum, ciiicho, on ma taki rower w domu więc przerzutka jest pewnie ustawiona co do milimetra ;):)
Anonymous Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 [lol2] Nie no dluzszy lancuch nie jest potrzebny bo i tak mam tylko dwa biegi (jeden do jazdy, drugi do skakania) a taki krotki lancuch i tak ustawiona przerzutka zmniejsza ryzyko spadniecia lancucha (bo jest bardziej napiety) :P
und3r Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Co by tu dużo mówić podoba mi się fakt, iż bardzo męczysz swój model i nadajesz mu wiele szczególików. Bo wtedy właśnie obiekt zaczyna wyglądać jak trzeba:) Pozdrawiam i pracuj dalej
Anonymous Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 ludzie z księżyca spadliście ?? to nie jest bmx tylko rower trialowy ( do trialu )
MorF Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 no wiesz, nie każdy to rozróżnia. Dawno nie zaglądałem ale widze postępy! Gratuluje. Jako drugi etap zrób animacje gostka robiacego trzy-szesc (360*) abo chociaż bunnego :D
sikham Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Originally posted by Anonymous ludzie z księżyca spadliście ?? to nie jest bmx tylko rower trialowy ( do trialu ) to ja jestem \"man on moon\" bo z moją wiedzą na temat rowerów powinienem tam mieszkać[lol2] d;la mnie to bez różnicy co to za rower byle ładnie wygladał ;) Bartq dawaj dawaj z tym rowerqiem ps. pokażesz to ferrari co tam skrobiesz na forum :D upssssss lepiej skończe bo za dużo gadam :] :P
bartq Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 Co do animacji to cos poprobuje ale najpierw musze nauczyc sie animowac, riggowac, modelowac czlowieka itp wiec troche z tym zejdzie hehe, poki co render z brazila, ale bez materialow A co do ferrari to chyba nie jestem w temacie
MorF Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Sikham - Ty to jestes niezły w wozach a my tu o żbikach gadamy :P co do modelu to jak dla mnie bomba. Czy to Twoj real rowerek? Sam składałes, jesli moge się spytać ? :D Ps,Jak się moge do czegoś czepnąc to do rozmiaru gum. Wyglądają jak zwykłe 2.1, nie lepiej było walnąc 2.3 - 2.5 LOL
bartq Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 Na poczatku topicu sa zdjecia do bika ktorego robie :] (zmienily sie pedaly i tylna opona). Sam go skladalem, z przodu jest rzeczywiscie opona 2.1 a z tylu \"2.3\" (\"\" bo w rzeczywistosci jest wieksza od praktycznie kazdej innej opony o rozmiarze 2.3 :D).
Rekomendowane odpowiedzi