ftrampkach Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Witam, to moja pierwsza praca zamieszczona na forum, (dżizas, niech to bedzie moja "chwila prawdy" :D ) chetnie wyslucham cennych wskazówek, jednakże proszę nie oceniać wyszukanego dizajnu jeno zgodność (bądź "nie-") pracy z naurą czyli fotorealizm - jeżeli się takowy tutaj być może pojawia. pozdrawiam. tu pracka: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b73d01c57d23508f
MaGuu Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Respekt!, naprawde fajnie wygląda :] Jedynie do czego można się przyczepic, to roleta, ale to juz chamskie czepielastwo ;)
Jesus Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Super jest. Roleta troche za jasna :P No i textura na szawkach jest taka sama. Wydaje mi sie że powinna być troche przesunięta żeby to nie wyglądało jak jedna tafla. Ale to już żeczywiście "chamskie czepialastwo" Super praca
weinert Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 świetna pracka i własnie fajnie wyszło z tym mocnym światłem z okna!
SWRSC Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Bardzo ładnie, uwzględniłeś światło nieba i związane z nim odbicia - masz u mnie plusa :) Ogólnie bardzo mi się podoba, wspaniałem bumpy i światło. Na czym renderowałeś? vray?
jaccunio Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Ladnie, ladnie:) ale uvałki teksturki na szafkach z lewej to juz ci sie nie chcialo chociaz troszke ruszyc, ale poza tym to naprawde ladnie
Pawelkos Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Super pracka, ja sie do niczego nie przyczepie, a fotorealizm to mysle ze jest tu jak najbardziej.
pecet Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 ładna scenka ale się przyczepie:p - stół wydaje sie kanciasty na zagięciu i to coś co go podtrzymuje dziwnie wygląda:p - nie lubie jak za oknem jest taka pusta biel ... ...wiem czepiam sie:p
ftrampkach Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 noo, Panowie, nie spodziewalem sie takiego przyjecia, dzieki bardzo ! czuje sie mocno zmobilizowany do dalszej systematycznej pracy :). priorytetem w tej wizce bylo maksymalnie realistyczne oswietlenie pomieszczenia, ale: - textura - faktycznie puscilem sprawe, tzn pamietalem do pewnego momentu, nie zrobilem od razu i ... sami wiecie. - rolete poprawie, ale pewnie juz nie w tej scence - blat ma "fazke" ale chyba bump to zniwelowal albo byla za mala (ok 3mm), to cos pod blatem to polka - w tym ujeciu rzeczywiscie z twarzy podobna zupelnie do nikogo SWRSC: render wykonany jest standardowym skanline'em...żart, oczywiscie Vray - swiatlo vray sun + vray sky w environ. jest to kuchnia malego mieszkania w bloku, rzeczywiscie nadaje sie do zrobienia w niej lekko meliniarskiego klimatu :P jezeliby ktos chcial sie pobawic to nie ma problemu... dziekuje za wszystkie uwagi - zadnych nie uwazam za "czepialstwo" - poniewaz kazda nawet najbardziej dziwna otwiera oczy na nowe problemy :P speszal fenks for MR KRZYSIEK.
Baton Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Jak dla mnie to jak "wali" tak od okna to swiatlo sloneczne powinno byc mocniejsze. Pozatym jest straszna rozbierznosc kolorow od okna i slonca.
JohnZi Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 no rzeczywiscie ladnie;] Mnie tylko zastanawia jedna sprawa techniczna;] w sumie nie to wplywu na pracke ale sie zapytam. Powiedz jak sie otwieraja te szafki? czy tak jak barek czy moze tak jak standardowe szafki? bo jesli w ten drugi sposob to nie maja one sie prawa otworzyc:pp No ale to tylko taka moja malo wazna uwaga, nie wnoszaca nic do tematu;]
ftrampkach Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 bl0ndynek - vray - jak pisałem wyżej JohnZi - hehe, wiem o tym :P nie przemyślałem tematu (miałem nadzieję że to "przejdzie"): dolne w zasadzie mogą się otwierać "jak barek" ale przy tak wąskim przejściu jest to niefunkcjonalne rozwiązanie, ewentualnie w formie szuflad a górne są za wysokie na taką opcję więc wychodzi na to że są to atrapy (szczególnie ta przy lodówce) :D Baton - nie zabardzo rozumiem o co chodzi z tą rozbieżnością kolorów, jakbyś mógł to objaśnij, bo całkiem możliwe że masz rację ;) dzięki wszystkim za opinie, pzdr.
Master Kiełbaster Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 łoł men grejt łork! odbicia na drewnie może trochę za mocne i za mało rozmyte
anJek Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 to nie fair, nie wolno pokazywac zdjec i mowic, ze to render... piekna praca, powala na kolana (ale bitmapa rolety standardowa, ale czepiam sie na sile). CUDO pozdr
Darmo Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Jak cześniej koledzy pisali, ładne bumpy i światełko też niczego sobie :) bardzo realistycznie ale przydałoby się kilka ujęc innych jak możesz :D ?
ftrampkach Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 niestety nie mam zbyt wielu ujęć, zależało mi głównie na tym, ale istnieją jeszcze inne konfiguracje materiałowo-wyposażeniowe korygowane podczas pracy ;D
BigBird Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Zgadzam sie z reszta ! Realizmik super nie czepiam sie niczego ! a tylko powiem dziwny ksztalt kafelkow raczej niecodzienny :]
makko Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Fajna kuchnia, nie ma to jak filizanka kawy o poranku
Baton Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Chodzi mi o to ze jezeli swiatlo sloneczne jest takie cieple to raczej za bardzo wali niebieskim od okna.
ftrampkach Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 hmm...rozumiem, myślę że to wina tego złośliwego skylight'a, może kiedyś nad tym zapanuję :) cieszy mje że ogólnie się podobie, dzięki za opinie. pozdro.
Gość spokojny Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Ładnie, ładnie i jeszcze raz ładnie. Kolejny przykład na to, ze liczba postów nie świadczy o umiejętnościach. Brawo :)
Rekomendowane odpowiedzi