Jump to content

Recommended Posts

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

polecam taki prosty programik terragen - mozna sobie w nim wygenerowac niebo jakie tylko nam sie zamazy :) - potem tylko pstrykamy 4 obrazki i fruu do fotoszpka zeby do kupy skleic :)

Posted

Ma ktoś może te tła z pierwszego linku i jest chętny się podzielić?

ReflectVision: Byłbyś tak dobry i wrzucił chmuropaki na inny serwer niż rapidshare? Jestem w sporej sieci i ciężko trafić na wolną dziurę na rapidshare.

Posted

Miałem kiedyś linka do świetnej strony z tłami. Były do wyboru kubiczne, cylindryczne, sferyczne w wysokiej rozdzielczości(w najwyższej tylko płatne, darmowe do 8000 do 2000px).

Dziennie można było za darmo ściągnąć chyba 10MB tekstur.

Problem taki, że zgubiłem linka po formacie. Mam kilka w katalogu "fullskies", nazwy np "FullskiesAltostratus0001_1_L". Ale w googlach nie mogę znaleźć. Pamięta ktoś nazwę tego serwisu (było o nim info w newsach w ciągu ostatniego roku, ale na 31 stronach archiwum nie znalazłem)

Guest simin
Posted (edited)

Zdaje się że mówisz o stronie http://www.cgtextures.com/skies.php

Dziennie można pobrać 15 MB.

Może przy okazji zapytam jak najlepiej wrzucić taką panoramiczną teksturkę do sceny? Chodzi głównie o to żeby tło się zmieniało w momencie obrotu kamery.

A może są lepsze sposoby na tło? Pomóżcie...

Edited by simin
Posted

Hmm, przecież są łatwiejsze sposoby na to:) Jak się zrobi cylinder z odwróconymi normalnymi to na to samo wyjdzie, a najlepiej to chyba wrzucić texturę do environment, tyle, że z mapowaniem "environmental"->spherical lub cylindical.