Tomson Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 to co widać to mój pierwszy projekt 3d nie ukrywam że z początku miałem z nim sporo trudności... dosyć trudnym zadaniem okazało się modelowanie realistycznej dziewczyny i wydobywanie z niej uroku... (wpadłem - teraz przydało by się skończyć... :D ) na dodatek robiłem to na podstawie nienajleprzych zdjeć (niby równo z profilu i z przodu ale do końca tak nie było... jakość też taka sobie...) więc się troche namęczyłem ... teraz najwiękrze trudności sprawiają mi te zaokrąklenia na więkrzych płaszcyznach... (tródno je odczytywać ze zwykłych zdjęc...) niby z tych renderów które teraz pokazuje wynika że jest w miarę wporządku ale mam wątpliwości co do widoków z góry lub z dołu... ciągle widze jakieś błędy do poprawki... (a soporo ich teraz widze...) musze poprawiać miejsca w okolicach oczu (po stronie od skroni), skroń, szczęka do poprawki razem z brodą... górne części nosa... no i czoło, szyja, nie jestem pewien co do policzków...pozatym w miarę jest... hehe... (znając siebie poprawie jeszcze pewnie całą głowę...) gałki oczne już są tylko jakoś ich jeszcze nie wsytawiłem...(chyba powinienem to zrobić na początku no ale trudno...) potem teksturki, swiatła... o których teraz nie mam pojęcia... trochę nad tym wszystkim się zejdzie więc chwilowo robie se przerwe... (możliwe nawet że zrobie coś prostrzego a potaem powróce spowrotem do tego projektu...) to co do tej pory wyszło umieszczam teraz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 nie jest zle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 w niektorych miejscach na siatce niepotrzebnie trojkąty tworzysz, ale naprawde nieźle Ci to wychodzi , respect :) i powodzenia przy dalszej pracy [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 Całkiem fajnie:) wydaje mi się tylko ze cos z dolną powieką jest nie w poządku . fajnie by tez było jakbys umieszczał nieco miejsze rendery zeby mozna było całosc zobaczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 jakieś nie teges.. są te wewnętrzne kąciku powiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D@rko Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 bardzo wdzięczne i delikatne:) Nosek zgrabniutki, usta pełne-bardzo wdzieczne, naprawde. Wyextruduj dodakowe krawędzie na obrzeżach gałki ocznej do środka-tam też powinna być płaszcyzna. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 powróciłem do tego projektu tylko na chwilkę...tak dla oderwania... poczym zaraz wracam do drugiego projektu... :) na pierwszym obrazku można zauważyć zmiany jakie zaszły do tej pory... następne poprawki (a pewnie będzie ich jeszce sporo....)w przyszłości... :) a tutaj drobny experyment... co zrobiłem: można się domyśleć...chociażby po tych rozmyciach na teksturce... :) no ale wiadomo że docelowo tak nie zostanie... jeśli chodzi o kontrast obrazka z renderu - został on zmieniony w photoshopie no.. pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Jak dla mnie to troche dziecinnie wyglada. Ale model sam w sobie fajny tylko na brodzie cos z vertexami ci sie dzieje. Masz chyba nie zweldowane je. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 31 Październik 2003 Autor Share Napisano 31 Październik 2003 ok. małe update.... coś mi się wydaje, że się rozwlekam w czasie z tym projektem... :) znowu minęło 2 tygodnie nim znowu zebrałem się na zrobienie czegoś w maxie... co do poprzedniego obrazka no to rzeczywiście dziecinnie to wyszło... teraz jest pewnie lepiej... ale nie jestem pewien tej wersji.... stwierdziłem że czoła nie będę pokazywał więc skupie się raczej tylko na tej części którą teraz widać... no... :) pozdro ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 witam. :) pierwszy model powiadasz . bombeczka. mozna sie czepiac wszystkiego... oczywisice ze mozna ale jest naprawde cacy. kluja w oczy kaciki ust. zastanawia mnie czemu nie polaczyles obu polowek ? po syfach w siatce widac ze to max :) wiec czemu tego nie zrobiles, jest przecie symetry, bo rozpolowiona to tak wyglada.... no niespecjalnie, kluje w oczy i odwaraca uwage... zle sie oglada. pozdrawiam. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 ale fajna mordka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 31 Październik 2003 Share Napisano 31 Październik 2003 Przyzwoicie wymodelowałeś detale więc w takich ujęcia jest całkiem ok... Ale jak się odsunąłem na krzesełku to... Jeśli to ma być cała postać to musisz jeszcze ostro powalczyć z proporcjami twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 ok. miałem długi zastuj z tym projektem... poprawiłem nieco proporcje konciki ust i okolice zaraz poprawie... dzięki za uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 No ladnie ladnie ale cos te usta mi nie pasuja sa jakies takie dziwne. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 Witam! Jak to jest Twoj pierwszy projekt, to bomba, ale jest pare niedociagniec... ...jakies drobne smieci w siateczce i to co najbardziej razi - ona ma chyba zeza?!? [lol2] Ale idzie Ci niezle, zobaczymy co sie wykluje dalej... PS. Nie mapuj twarzy planarnie, daleko nie zajdziesz. Poszukaj sobie tutkow na 3D total.. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 po miesiącu nieobecności mały upland... kontur nosa od lewej jest za mocny malunek przy oczach mocno przesadzony... oczy za sztuczne... myślę że jak pomaluje usta i brwi, dodam trochę włosów przy uchu to powinno być znacznie lepiej... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Ładnie. Ma w sobie coś... Te oczy... Bardzo ładnie wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0-Arh+ Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 \"myślę że jak pomaluje usta i brwi, dodam trochę włosów przy uchu to powinno być znacznie lepiej... \" no wszystko ladnie pieknie ale czemu ona jest niezespojona? i czmeu ucho nieprzyklejone? :) Moze najpierw to zrob a potem daj wlosy etc... Model podoba mi się :) Może górna warga troszkę za płaska jest, tak jakby na skórze była. Nie wygląda to zbyt naturalnie. I jeszcze jedno, wprawdzie ucho niedoczepionie jeszcze ale sam zauważ, że brakuje mu dolnej fałdki ze skóry (to gdzie się na kolczyk przebija), która zazwyczaj jest odstająca. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chia Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 moge swoja twarz uzyczyc do eksperymentow;)ciekawe czy rozpoznalabym sama siebie:]za spiczasta brodka, i cos dziwnego sie dzieje z tylu [ podejrzane? ] ;] ps. to drugie oko pod zlym katem ustawione, calkiem niezle sobie radzisz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi