P4VV37 Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Nie będę się rozpisywał. W googlach znalazłem obrazek: Pomyślałem że możnaby coś z niego wykombinować. Jak na razie zrobiłem tyle: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Może być ciekawie - ale to się okaże po teksturowaniu i zapięciu enviromenta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 bardzo ładnie się zapowiada - powodzenia -edit a może by środkiem puścić linie kolejki magnetycznej w dwu kierunkach, unoszącą się lekko ponad tymi rurami po dwu stronach, nad lekką niebieką poświatą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 niezłe. może wyjśćcałkiem klimatyczna praca ps. skontaktowałeś się z autorem pracy :> żeby potem nie było problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Nie pytałem autora. Sprawdziłem adres z którego zassałem obraz(ten). Ten obrazek to art work gry imperator(link). Chyba nie ma podanego e-maila do autora ale w faq strony pisze że: You are not the owner of the characters you have drawn. They, and their poses, design, and likeness are copyright to their respective designers. For example, if you draw Lulu from Final Fantasy X with her dress up to her hip checking her stocking you own that composition, that picture. However, Lulu as a character still belongs to Square and the design still belongs to them. You only own the picture you drew, nothing more. Więc, o ile dobrze zrozumiałem, chyba mogę z niego skorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 dobre rozpoczecie, dobry rysunek, kolejka to swietny pomysł, może w tle w powietrzu jakiś sterowiec / wyłaniający się z chmur olbrzymi okręt + ludzie w panice ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Liczę na to, że dociągniesz do końca z tą scenką, bo może być ciekawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 jak n a razie mi się bardzo podoba ;) może być ciekawie... podoba mi się pomysł z pociągim magnetycznym tylko ber szyny... żeby tak latał sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clown Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 concept 1sza klasa ale twój model tez jest fajny. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 będzie niezła liczba polygonów :P ale praca zapowiada sie obiecująco :] pracuj pracuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 zapowiada się bardzo ciekawie modele ładne zobaczymy jak będzie z materiałami i texturami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 przypominaja mi sie stare czasy robienia z conceptartow, pamietam nanotech, i turbine :) niestety nawet nie pamietam kto to robil :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Yeap. Rysunek fajny...jak tak dalej będzie ci szło to świetna praca będzie:) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 dodałem tylko 1 budynek i próbowałem coś zrobić z teksturami. Myślę że pierwszy budynbek z prawej pozostanie tak "pokolorowany" jak jest tylko dodam mapę brudu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 daj większy render tego budynku jak chcesz zebyśmy krytykowali, bo nic niewidać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 zrobiłabym to bardziej metalowe, nie taki szary piaskowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 Metalu będzie jeszcze dużo(na dole) Zaraz wrzucę render budynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 Materiały jednak narazie odpuszczę sobie. P:o awarii sprzętu wrzucam niewielki Update. Właściwie to dodałem tylko nieskończoną bramę. Scena żeczywiście jest trochę statyczna więc chcę dodać do niej pościg. Później wrzuce "projekt" pojazdów. Nie wiem czy nie zmienić oświetlenia na wieczór. Co do materiałów to trochę brak mi pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 dobre to sie robi :>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 bez kitu, podoba mi sie ta praca, sam bym sie szarpnal na ten concept gdybym mial czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Ten materiał "brudu" - cokolwiek to oznacza... to zwykły bump jest! Na twoim miejscu wydłuzyłbym scene i zastosował dobrą kamerę...:) Bo może to wyglądać jak zwykły modelik miniaturka:P Kamera dałaby dużo:) Powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 robiące strasznie mi jakoś przypomina final fantasy klimatem, co jest in plus czywiście :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Jeden ze statków. Kolor kaloserii się zmieni, nałożę teksturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Super... :) Jesli twoja praca bedzie choc w polowie tak dobra jak ten concept to masz skrzynke... wiesz czego :D gul gul gul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 Skończyłem kolejny budynek. Teraz chciałbym się zająć teksturami ale mam z tym problem. Nie mam pojęcia jak się do tego zabraż. Do tego rendera wrzuciłem przez przypadek mapę brudu do bumpa. Przez najbliższe 2 tyg. nic nie będę wrzucał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Wrzucam pojazd. Na masce znajdzie się coś namalowane, chyba płomienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 oj strasznie przejarany ten render zrób go jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Narazie nie będzie lakieru, strasznie długo się renderóje. Wrzucam auto ze zwykłym vray material i obrazkiem płomieni. światła same zmieniły rozmiar, dopiero teraz to zauważyłem. render może dlatego słaby bo używam hdri. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 hehehe niezla fura :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 ...a mi sie nie podoba :) - tzn pomysl na fure moze i niezly ale slabo nieco wykonane - ogolnie to wyglada jakbys przerobil siakiegos starszego Jaguara (np E-type) stad mowie ze pomysl dobry ale strasznie go pokaleczyles (nie Jaguara - ogolnie model)i dlatego mi sie srednio widzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Bo to pewnie Jaguar przyszlosci... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2006 Zmieniłem kabinę, poprawiłem maskę i światła: Próbóje ustawić kamerę w mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 No teraz to wyglada lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Ta szklarnia nie pasuje, a grill wygląda jak produkt uboczny mesh smootha. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Zmieniłem trochę kabinę, miała wyglądać jak składany dach. Co do grilla to może taki będzie lepiej pasował: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phatahronix Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 No no ładene miasto tylko troche niedokonczone:( i bez kolorów ale tak wogule to dobrze ci wyszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 Teraz lakier. Zastanawiam się co jeszcze dodać/zmienić. Szukam jakiś dobrych tutoriali. Scena wydaje się za krótka, postaram się to poprawić. Narazie zmieniłem światło i ustawiłem kamerę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Ten "Jaguar" troche malo przekonywujacy... :/ Cos czuje, ze modelowanie jego bylo strata czasu i "gmin" nie bedzie zadowolony widzac go "na dworze"... Ale to jest tylko moje zdanie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 Nałożyłem materiał na domy po lewej. Niestety scena nie chce się teraz renderować! Zostawiłem ją na 3h i wyszedłem. Wracam a tu tylko info o niewystarczającej ilości pamięci i 3 pola wyrenderowane. tak przy okazji chciałem się spytać o maxa 9. Czy jest jakaś wersja vraya która pojechałaby na max 9 x64? mam 64 bit procka, miejsce na winde, tylko niee wiem czy warto. mam 1024 mb kingstona. dotąd mi na wszystko wystarczało. W materiałach jakie dodałem są tylko 3 czy 4 tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Teraz lakier. jaki lakier? to jest lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 nie, postanoowiłem coś jeszcze domalować. nad lakierem jeszcze myśle. Kolory wyglądają jakoś dziwnie na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 kurcze... jak tak patrzę to wg. mnie jeśli wsadzisz taki samochodzik w tę scenę to ją kompletnie zepsujesz na pierwszy rzut oka odstaje jakościowo od otoczenia. fakt, może przez to, że scena jest prosta jeśli chodzi o złozoność siatki, ale mimo wszystko widać różnicę a zamiast tego samochodzika co mógłbyś spróbować wanąć tam retro-sf // ie wiem jak to nazwać ciufę jak z final fantasy: http://www.doupe.cz/vaulty/finalfantasy/pictures/midgartrain3.jpg http://www.doupe.cz/vaulty/finalfantasy/pictures/midgartrain.jpg http://membres.lycos.fr/ff8net/images/train_face.gif http://cloudff7.chez-alice.fr/images/imagesff8/imagesjeu/train02.jpg może nie koniecznie tak skomplikowaną, ale coś w ten deseń, będzie imo o wiele bardziej pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 thx ale pojazd zostawie sobie na później. Najpierw postanowiłem dokończyć scenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 Z tym nie robiącym się renderem to jest trochę innaczej niż myślałem. Dziś znów go odpaliłem i wyskoczył mi błąd v-ray'a po czym wyrenderowało się tylko kilka części. Wczoraj pewnie przeoczyłem ten błąd. Nie wyrenderował się żaden z oteksturowanych budynków. nmiektóre obiekty mają zaznaczone "display as a box". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 Problemem renderingu zajmę się później. Problemy najlepiej zawsze odkładać na jutro, zawsze istnieje nadzieja że same się rozwiążą:). Tymczasem będę zajmował się teksturowaniem pojedyńczych budynków. Dwa pierwsze z lewej: Teksturowanie zawsze sprawiało mi największe problemy Rendery na niskich ustawieniach. Budynki w trybie izolated mode. - chciałem go zrobić z płyty ale coś nie wyszło:( kiedy już skończe materiał chcę wstawić do tych prostokątów na dole jakiś kształt przez displacement wiem że narazie budynek nie wygląda najlepiej, ale nie mam pojęcia jak go poprawić. -To na góze miałobyć z metalu, ale ten materiał którego użyłem jest do *upy. Tylnia część budynku nie jest widoczna więc się nią nie zajmowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 mocno średnie te materiały x-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 Zmieniłem je trochę ale wciąż jakieś takie kreskówkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2006 Może teraz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 wiecej brudu... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Na gzyms daj coś innego niż cegła i to czerwone zróżnicuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi