Lucas Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Już miałem zacząć nowy model, ale skuszę się na Bitwę:). Legenda może mało wyszukana, ale dlatego chciałbym całość przedstawić w ujęciu raczej humorystycznym:) Smok w stylu bajkowym, z olbrzymim bebechem siedzi na brzegu rzeki, trzyma się za brzuch i wywija oczami w geście przepicia:), to taki z grubsza zarys, może uda mi się jeszcze wymyślić coś mniej konwencjonalnego. Zaczne od konceptu, jak zrobię to zamieszczę. Do boju i powodzenia.
chveti Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 zrób samolot umalowany w smoka :D powodzenia!
Lucas Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Hehe, może zaraz rzeczywiście poszukam jakiejś 'lotniczej legendy':D, tym bardziej, że ze smokiem nie jestem już sam...
KacperSpala Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 2 wawelskie i jeden od jerzego :D , tego świętego, 3 smoki już :)
vv3k70r Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 zapowiada sie konkurs o smokach :) ale po Tobie spodziewalem sie Ikara :)
Lucas Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Szkice już są. Kompozycja pewnie ulegnie zmianom, ale generlanie tak to sobie widzę - wyschnięta rzeka, olbrzymi brzuch smoka (może nawet większy niż na szkicu zrobię:D), śmiejące się żaby i może jeszcze do okoła szczątki sztucznej owieczki.
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 A może by tak..... Owca i jej opiekun na drodze , przy potężnej jaskini, tabliczki typu > certain death, etc i smok jakies 5x mniejszy od owcy , która się razem z pasterzem/szewczykiem na niego gapi wielkimi gałami xD
Lucas Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Ciekawa koncepcja, ale zdecydowanie odmienna od mojej, przy której chyba jednak zostane:D
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 to Twoja bitwa, ja tylko podaje scenke, która przyszła mi do głowy :)
Lucas Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 No to jedziemy:). Jak dobrze wiecie, z organiki raczej leżę, ale narazie wychodzi w miarę jak tego chciałem:). Opieram się na dobrą sprawę głównie na swoim koncepcie:D. Wiem, że w internecie dużo jest referek, ale moim zdaniem zbyt duży rozrzut tych smoków - każdy inny. A tak w ogole, czy smoki mają uszy:). Główka z grubsza gotowa, ale oczywiście będę conieco zmieniał - przede wszystkim chę mu nadać bardziej pijacki wygląd:D.
RK Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Heh, cute jest. Dodasz jęzor i będzie chlor jak marzenie.
Lucas Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Takiej mniej więcej będzie postury:D. Jak zrobię całość to może tułów jeszcze powiększę, żeby był już wypasiony po maksie:). Na rączkę narazie nie patrzcie, bo nie zdążyłem jej zrobić do końca.
Ania Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 główka bardzo fajna, tółów przypomina balon, niebardzo. (nie czuć masy)
vv3k70r Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 okragly i z wylupiastymi oczyma, do tego zielony, musi ze to lesniczy i wlasnei sra :) fajny concept :)
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 z balona który teraz masz zrób porządną gruszkę i będzie MIODZIO ! :) paszcza świetna.
JunioR Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 hehe bardzo ładna "mordka" i ciekawe przedstawienie smoka wawelskiego :]
Lucas Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Drobny update, zrobiłem bardziej gruszkowaty tułów i prawie skończyłem dłoń - niestety jakoś nie do końca udaje mi się ją zrobić tak jak chciałbym, żeby wyglądała.
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Lucas -> bardzo fajnie, że podchodzisz do tematu luźno :) powodzenia w realizacji ciekawej wizji.
KacperSpala Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 zrób mu jakąś namiastkę klaty i 'zgruszkuj' go bocznie jeśli wiesz o co mi chodzi i będzie super :)
Lucas Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Myślę, że nogi będą mniej więcej takiej wielkości - oczywiście braukje jeszcze łap (smok po amputacji;]). Od razu zaznaczam, że nogi pewnie będą pozriggowaniu wyglądały inaczej - plan jest taki, że skom ma tak dużybebech, że praktycznie na nim siedzi, a podkulone nogi raczej po prostu sterczą a nie trzymają skoma:) Skończyełm też (chyba) rękę).
Master Kiełbaster Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Spoko łapa - super do nakładania sałatek, no bo hej! to chyba smok wegetarianin jest.
mileS Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Potwierdzam to co kacper napisał troszke mu klate nabij ....
Lucas Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Spoko łapa - super do nakładania sałatek, no bo hej! to chyba smok wegetarianin jest. Popatrz na niego, czy on byłby w stanie coś upolować?:D A tak w ogóle, to następny update dopiero za dwa tygodnie.
Gość spokojny Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Takie moje wtracenie:) Czy przypadkiem ów rączka smoka nie jest zbyt płaska? Co prawda z rzucie z ,,góry" wygląda spoko ale z boku sprawia wrazenie przejechaną przez walec:) Co prawda podchodzisz do tematu luzno ale czy przypadkiem nie zbyt ,,PŁASKO" ;)) Powodzonka:)
Ania Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 ale palce jeśli takie chude, to zrób ciut bardziej kościste i rękę w przegubie też cieńszą trójkącik na końcu ogona zrobiłabym odrobinę większy i zrób mu kolce wzdłuż kręgosłupa (na plecach)
arcade Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 fajna stylizacja :) ale przydało by się trochę mięśni, fałd i ogólnie detalu bo na razie jest trochę (imho) za prosto :) pozdrawiam
Leru Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 podpisuję się pod tym co przedmówcy prawią. Rączki są zdecydowanie za chude, mimo, że to jest postać kreskówkowa. Zróżnicuj może je trochę na długości, żeby nie były jednolite, podejrzewam, że doda to pewnego smaku postaci :)
SirAnen Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 ..że Doda to pewnego smaku postac Sorry ale skojarzenie :)
Lucas Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 Update po przerwie, wszystkie "elementy" chyba już zrobione - tylko właśnie będę je upiększał wg. waszych wskazówek:) (narazie rączek nie poprawiałem a trójkąciki będą).
KacperSpala Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 skrzydełka ciut mniejsze, i niżej, będzie wyglądał smieszniej, bo te skrzydełka choc małe są takim niezdecydowaniem miezy prawdziwie małym, a srednim :). co do samego smoka, to rozumiem, ze tak ma wygladac, ale ten brzuch jest nadal za brzuchaty. zmniejszenie go o jakies 15-20% (obietosci brzucha) nie przyczyniło by sie do zmniejszenia śmiesznosci charakteru, a na pewno lepiej by wygladał ;) to takie moje odczucia. Mozesz mu jeszcze zrobic takie klapniete kolce wzdłóż kręgosłupa i ogonu, co by wyglądał bardziej nieporadnie / mizernie.
Lucas Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Niee, brzuch ma być duży:D. Zrobiłem trójkąciki, zęby (nie za dużo - żeby nie zrobił się starszny;)) i język. Pomajstrowałem też przy rękach. Proszę zgłaszać zastrzeżenia, bo chciałbym już zacząć mapować:)
Szenszi Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Co do łap to mam zastrzeżeni :/ bo cały model utrzymany w formie karykatury smoka a łapy powaznie wyglądają :p skruć palce powinny być według mnie krutkie :p co ze sceną dla smoka :p bo nie sądze ze bedzie tylko jego postać a pomimo zapowiedzi nadal nic nei widać ze sceny :(
Lucas Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Bo, żeby zrobić scenę najpierw trzeba mieć co w niej umieścić:). Zrobię smoka, potem żabki i dopiero się to wszystko będzie wstawiało w scenę.
Lucas Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Zamapowane, tak zgrubsza chcę zrobić kolorki:)
Szenszi Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 a wiec czas do komentowania :) kolorki bym dał raczej mocniejszej zieleni :) oczywiście mam nadzieje ze planujesz mu zrobić łuski bo co to by był smok bez łusek :p i zdecyduj sieco do stylu albo śmiesznie albo grożnie :pjak śmiesznie zmień łapy :p
.priest Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 kolorki przyjemne, typowe ;p nie wydaje Ci się że jest torche za mało detalu na głowie? dziwnie dla mnie wyglad też ten garb na jego "kalcie"...
Lucas Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 Narazie tak to wygląda, nie mam za bardzo pomysłu, co zrobić, żebybyło ciekawiej. A ręce naprawdę tak strasznie wyglądają?:)
.priest Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 hmm nie wydaje ci się że te łuski takie zby idealne są? wszyskie ułosżone tak samo, równomiernie. Smok wygladą jakby dopiero co skońcyzł linieć, może dodaj troche brudu gdzie niegdzie jakieś połamane łuski, brakujace... mógłbyś tez złamć mu jeden róg albo wykręcić w przeciwnym keiunku żeby było zabawniej... oczy rzobić np. przekrwione.. etc.. takie małe szczególiki dodające mu realizmu... łapy ujdą... powodzenia :)
Szenszi Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 co do łusek to wydaje mi się ze dobrym pomysłem było by zrobić jakąśfotke skury aligatora czy krokodyla takiego ciemniejszego albo jakiegoś zielonowatego węża :) ewentualnie zrobiś poprostu fotke gadowi jakiemuś zrobićmape do bumpa a kolor zrobićsamemu :) Dla mnie łapy nie sa aż takie straszne tlko ze nie pasukją mi do klimatu pracy :p takie jest moje zdanie ze skoro ma byćśmiesznie to łapy powinny być tbardziej kluchowate tzn krutsze palce :p
Lucas Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Przyznam się bez bicia, że mam już nieco dość i nawet już chciałem porzucić całymodel. Jednak jakoś się zmobilizowałem i zrobiłem dość biedny rig, właściwie tylko taki, żeby móc kończyny pozginać. Generalnie właśnie takie ustawienie sobie widzę. myślę, że oprócz tych żab (które muszę w ogóle jeszcze zrobić... eh) możnaby postawić szklaneczkę wody z jakimś kackillerem:). Spróbuję jakoś poprawić textury oraz posturę (pewnie przyda się coś zrobić z pyskiem) i biorę się za modelowanie żabki.
zbuffer Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Smok całkiem fajny...zaczyna mieć charakter. Ja bym tylko zasugerował żebyś trochę złamał symetrię w ułożeniu ciała bo strasznie przez to sztucznie wygląda - np. jedna łapę niżej drugą nad nią (że niby się głaszcze po tym brzuchu), głowę jakoś trochę przekręć, jedno skrzydło mogłoby być rozłożone, rogi wygięte na różne strony itp. Pozdrawiam i powodzenia!
Ania Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 czy on ma piersi? bo coś mu tam dziwnie wystaje. fajny wyraz twarzy ma, dobrze go posadziłeś, taki biedak w głowie mu się kręci. nie poddawaj się, bo ja czekam na finish tej scenki.
Arkadian Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Lucas nie poddawaj się, bo sie fajna pracka szykuje...........
JmTm00 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Spoko, mi osobiście przechodza ciarki po plecach (w pozytywnym sensie, cokolwiek by to miało nie znaczyć) na widok takiej hybrydy, bo łapy ma cokolwiek ludzkie...powaznie za te rece ja bym sie go bał :| Moze bardziej uderz w toon? Pozdrawiam
SirAnen Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Brzusio fajny , wyglad tez, licze na konstruktywne podejscie :)
Lucas Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Dzięki za motywacje:), teraz wiem, że koniecznie muszę skończyć, bo chyba mnie zlinczujecie jeśli zrezygnuję;]. Zacząłem robić otoczenie, kompozycja wstępnie taka jak na obrazku, może dorzucę więcej drzew. Chcę dodać jeszcze jakieś kamienie, kępy trawy gdzieniegdzie, całego terenu nie będę "zasiewał" - względy raczej techniczne, dlatego wolę się postrarać o dobrą texturę. W oddali raczej niewiele będzie się działo - może jakieś niskie pagórki i pola, za to samo tło chcę zrobić w pełni rysowane - jakaś zabudowa i mury Krakowa, w każdym razie na pewno nie będę dążył do realizmu - typowo rysunkowo:). Na koniec dodam, że znowu będzie przerwa 2 tygodnie:D
Gość George82 Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 sympatyczny klimacik ,czekam na wiecej! ;] pozdro
SirAnen Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 Smok sie wkurzy i odleci :D Nie rob nam tutaj przerwy :)
Rekomendowane odpowiedzi