Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :-) Korzystając z chwili wakacji postanowiłem posiedzieć nad max-em i zrobić sobie autko, żeby mieć chociaż takie skoro nie mam w garażu. A jak już robić to jakieś fajne... i tak narodził się pomysł modeny :-)

Wiem, że bez krytyki pewnie czasem się nie obejdzie, ale jeżeli macie jakieś propozycje co do scenerii, w której coś takiego mogłoby stanąć, to też chętnie wysłucham :-)

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmmm... modelik troszkę skopany - załamania nad prawym światełkim i na masce... Poza tym... hmm.. wakacje już się skończyły 2 tygodnie temu!! :)

Napisano

Nie wiem jak wygląda oryginał ;), ale jak dla mnie to tylne światła zbyt kwadratowe!!

Napisano

Załamanie... ta, ciągle coś gdzieś się załamuje :/ Tą szparę na masce zmniejszyłem, bo jakaś taka za szeroka chyba była. No ale cóż, technika jeszcze nie dopracowana :-) To może jeszcze powiem, że to jest pierwszy model, bo mnie zjecie wyjadacze :) Przedtem były tylko drobne wizualki w Autodesk Viz :)

A wakacje to się skończą za dwa tygodnie :P

Napisano

Jeżeli chodziło o zewnętrzne światło, to ono jest takie kanciaste, dopiero głębiej robi się okrągłe. Ale może chodziło o coś innego? :)

Napisano

szybka próba lakieru i HDRI. Jakieś takie plamy brzydkie wychodzą a siatka jest w miarę gładka :/ Ma ktoś może jakąś fajną mapę tudzież link do niej? Byłbym wdzięczny :)

pozdro :)

Napisano

Ale jak Cię mija na ulicy na niskim biegu i niskich obrotach, to nie brzmi tak jak wygląda :/ A na wyższych? Nie wiem, bo w mieście pewnie powyżej dwójki nie pojedziesz :)

Tylko czemu aparat z plecaka tak długo się wyjmuje :( Tylko wspomnienie wakacyjne pozostało :(

Scorpi... a co stanęło/stoi na przeszkodzie? Przesłać mailikiem blueprinty? :D

Napisano

dach jakis taki krzywy wyglada - na renderze z HRDI, poza tym te swiatla z tylu troszke bardziej okragle mimo wszystko - kto widzial ten samochod na zywo (z baaaardzo bliska) ten wie, i jeszcze te (cholera slowo mi wypadlo) - laczenia maski z dachem jakies takie krzywe - tylko prosze sie nie smiac ze nie pamietam slow, kilka miesiecy poza krajem robi swoje :P

Napisano

Niestety poprzedni model w bliżej niewyjaśnionych okolicznościach przepadł i robię całość od nowa :(

Dużo tego nie ma na razie, bo szkoła się zaczęła itd. :)

Jeżeli macie jakieś spostrzeżenia co do siatki to proszę się nie krępować. NIe jest za gęsta? Da się coś usprawnić? :)

Napisano

nom, wygląda nieźle ale dałoby się zrobić to samo z dwa razy mniejszej ilości polygonów :) no i trochę się obawiam o okrągłość tylnich świateł :| zamiast robić tam tak gęstą siatkę zrób je z 6-cio stronnego cylindra a meshsmooth je ładnie zaokrągli :) trzymaj się [piwo]

Napisano

Chyba robimy na dwa sposoby... Ty od ogółu do szczegółu, a ja zderzak drugi dzień klepię i ciągle coś mi nie pasuje :) Tak więc spoko... też Ci nieźle wyjdzie pewnie i być może szybciej niż mi.

Pozdr :)

Napisano

Ładne:) Bardzo gładkie, a przynajmniej sprawia takie wrażenie :] Tylko zderzak (dokładniej jego krawędź) wydaje się troche kanciata. Nie wiem, czy tak jest w orginale, jak jest to sorki.

Napisano

Racja... krawędź trzeba będzie wygładzić na oko, bo na blueprincie kwadraciki widać a nie linię przy zbliżeniu i dopasować całą płaszczyznę przy dziurze na koło (ale dzisiaj chyba już mi się nie chce :)

Napisano

Otoczenie jak najbardziej :D NIe chciałbym zakończyć pracy na samym modelu. Wnętrze też pewnie zacznę jeżeli starczy mi cierpliwości :) Jak coś robić, to do końca i porządnie nie? :)

Pozdrowienia :)

Napisano

Jakiś update wypadałoby zrobić...

szpara przy drzwiach metodą chamfer -> extrude niekoniecznie mi wyszła i nie chce mi się na razie poszczególnych wertex-ów przesuwać - zostawiam to na koniec :)

Napisano

Jest niedopasowana, bo to jest jeszcze osobny obiekt i chciałem tylko zobaczyć czy gdzieś szpara nie wyjdzie za duża. Muszę ją trochę zaokrąglić na dole i powinno być ok :)

Napisano

Wrzucę sobie renderek. Nie musicie mówić, że za felgą prześwituje podłoże, bo tam nic nie ma jeszcze :) Jutro może pojawią się boczne szyby i lusterka :)

Napisano

Przednia maska do wymiany...tzn gdzie sa wybrzusszenia?? przypatrz sie nafotki tej fury i sam zobacz ze tam sa zagiecia...

pozdr

Napisano

Wybrzuszenia? Jakie wybrzuszenia? Chodzi o te przy lampach nad kołami? :| Jeżeli tak, to może i racja :) Btw, to obniżyłem ogólnie maskę, więc automatycznie wyszły trochę do góry i wygląda nieco lepiej. Ale render dopiero jutro :)

Napisano

Zgodnie z obietnicą malutki update i zbliżenie na koło.

Trochę za dużo rzeczy się zweldowało, ale to już jutro poprawię :) No i chyba jednak usunę ostrzejszą krawędź po zewnętrznej stronie przednich wlotów powietrza... strasznie to wygląda :/

Korzystając z okazji dzięki za wszystkie komentarze :)

Napisano

Big problem :( Macie jakieś patenty na robienie uszczelek przy szybach? Próbowałem sposobem z tutoriala Land Rover Freelander, ale strasznie nierówna wychodzi :/

Przód już wygładziłem - renderek wieczorkiem :)

Don - dużo się nie zmieniło... całość możesz zobaczyć na obrazku wyżej :P