Tymek Napisano 15 Wrzesień 2003 Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Witam wszystkich :-) Korzystając z chwili wakacji postanowiłem posiedzieć nad max-em i zrobić sobie autko, żeby mieć chociaż takie skoro nie mam w garażu. A jak już robić to jakieś fajne... i tak narodził się pomysł modeny :-) Wiem, że bez krytyki pewnie czasem się nie obejdzie, ale jeżeli macie jakieś propozycje co do scenerii, w której coś takiego mogłoby stanąć, to też chętnie wysłucham :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Wrzesień 2003 Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Hmmm... modelik troszkę skopany - załamania nad prawym światełkim i na masce... Poza tym... hmm.. wakacje już się skończyły 2 tygodnie temu!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 15 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2003 i jeszcze kuperek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Wrzesień 2003 Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Nie wiem jak wygląda oryginał ;), ale jak dla mnie to tylne światła zbyt kwadratowe!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 15 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Załamanie... ta, ciągle coś gdzieś się załamuje :/ Tą szparę na masce zmniejszyłem, bo jakaś taka za szeroka chyba była. No ale cóż, technika jeszcze nie dopracowana :-) To może jeszcze powiem, że to jest pierwszy model, bo mnie zjecie wyjadacze :) Przedtem były tylko drobne wizualki w Autodesk Viz :) A wakacje to się skończą za dwa tygodnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2003 Jeżeli chodziło o zewnętrzne światło, to ono jest takie kanciaste, dopiero głębiej robi się okrągłe. Ale może chodziło o coś innego? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 Zapowiada sie niezly model :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2003 szybka próba lakieru i HDRI. Jakieś takie plamy brzydkie wychodzą a siatka jest w miarę gładka :/ Ma ktoś może jakąś fajną mapę tudzież link do niej? Byłbym wdzięczny :) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2003 a obrazek gdzieś się zapodział? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 ojeju.. modena to piękne auto.. też chciałem je zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 narazie idziesz we własciwą stronę, powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 kocham kocham kocham ten model!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 hmm pomysł niezły - - - nodelik też niczego sobie - - z niecierpliwością czekam na dalsze kroki - - - pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Diesel Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 400 KM na tylną oś !!! :) :) :) :) :) :) :) :) pozdrowienia powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2003 Ale jak Cię mija na ulicy na niskim biegu i niskich obrotach, to nie brzmi tak jak wygląda :/ A na wyższych? Nie wiem, bo w mieście pewnie powyżej dwójki nie pojedziesz :) Tylko czemu aparat z plecaka tak długo się wyjmuje :( Tylko wspomnienie wakacyjne pozostało :( Scorpi... a co stanęło/stoi na przeszkodzie? Przesłać mailikiem blueprinty? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 ladny modelik ale jeszcze sie sporooo napocisz zanim go skonczysz lakier do wymiany a hdri masz na www.max3d.pl i te co tam sa powinny ci spokojnie wystaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawighator Napisano 19 Wrzesień 2003 Share Napisano 19 Wrzesień 2003 dach jakis taki krzywy wyglada - na renderze z HRDI, poza tym te swiatla z tylu troszke bardziej okragle mimo wszystko - kto widzial ten samochod na zywo (z baaaardzo bliska) ten wie, i jeszcze te (cholera slowo mi wypadlo) - laczenia maski z dachem jakies takie krzywe - tylko prosze sie nie smiac ze nie pamietam slow, kilka miesiecy poza krajem robi swoje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 Niestety poprzedni model w bliżej niewyjaśnionych okolicznościach przepadł i robię całość od nowa :( Dużo tego nie ma na razie, bo szkoła się zaczęła itd. :) Jeżeli macie jakieś spostrzeżenia co do siatki to proszę się nie krępować. NIe jest za gęsta? Da się coś usprawnić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 ładnie sie zapowiada ale czy aby niezagesto :) (z tą gestością to indywidualna sprawa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 nom, wygląda nieźle ale dałoby się zrobić to samo z dwa razy mniejszej ilości polygonów :) no i trochę się obawiam o okrągłość tylnich świateł :| zamiast robić tam tak gęstą siatkę zrób je z 6-cio stronnego cylindra a meshsmooth je ładnie zaokrągli :) trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 Ladnie:) w porownaniu z moja:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 12 Październik 2003 Autor Share Napisano 12 Październik 2003 Chyba robimy na dwa sposoby... Ty od ogółu do szczegółu, a ja zderzak drugi dzień klepię i ciągle coś mi nie pasuje :) Tak więc spoko... też Ci nieźle wyjdzie pewnie i być może szybciej niż mi. Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 Mały updade żeby nie było, że się obijam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 Ładne:) Bardzo gładkie, a przynajmniej sprawia takie wrażenie :] Tylko zderzak (dokładniej jego krawędź) wydaje się troche kanciata. Nie wiem, czy tak jest w orginale, jak jest to sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 Racja... krawędź trzeba będzie wygładzić na oko, bo na blueprincie kwadraciki widać a nie linię przy zbliżeniu i dopasować całą płaszczyznę przy dziurze na koło (ale dzisiaj chyba już mi się nie chce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 a czy to wcięcie na lampę z tyłu ma być takie kwadratowe w jednym miejscu ?? bo jakoś dziwnie to wygląda :|:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Październik 2003 Autor Share Napisano 14 Październik 2003 Na poprzedniej stronie dałem zdjęcie z tyłu... zewnętrzny otwór nie jest okrągły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Październik 2003 Share Napisano 14 Październik 2003 no rzeczywiście, zwracam honor :D[piwo] i czekam na dalsze updaty, bo zapowiada się naprawdę dobry model :) a będziesz robił wnętrze i jakieś otoczenie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Październik 2003 Autor Share Napisano 14 Październik 2003 Otoczenie jak najbardziej :D NIe chciałbym zakończyć pracy na samym modelu. Wnętrze też pewnie zacznę jeżeli starczy mi cierpliwości :) Jak coś robić, to do końca i porządnie nie? :) Pozdrowienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 Jakiś update wypadałoby zrobić... szpara przy drzwiach metodą chamfer -> extrude niekoniecznie mi wyszła i nie chce mi się na razie poszczególnych wertex-ów przesuwać - zostawiam to na koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 i z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Październik 2003 Share Napisano 26 Październik 2003 już się bałem, że porzuciłeś ten projekt :) nieźle, czekam na więcej [piwo] P.S. maska z przodu wydaje się być trochę niedopasowana :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 26 Październik 2003 Autor Share Napisano 26 Październik 2003 Jest niedopasowana, bo to jest jeszcze osobny obiekt i chciałem tylko zobaczyć czy gdzieś szpara nie wyjdzie za duża. Muszę ją trochę zaokrąglić na dole i powinno być ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 2 Listopad 2003 Autor Share Napisano 2 Listopad 2003 Wrzucę sobie renderek. Nie musicie mówić, że za felgą prześwituje podłoże, bo tam nic nie ma jeszcze :) Jutro może pojawią się boczne szyby i lusterka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Listopad 2003 Share Napisano 2 Listopad 2003 daj zbliżenie samej felgi :) mam nadzieję, że tarcze hamulcowe też wymodelujesz :] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 2 Listopad 2003 Share Napisano 2 Listopad 2003 Wydaje mi sie ze cos pomiedzy swiatlem a nadkolem sie gniecie. A tak to bardzo ladny modelik. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Listopad 2003 Share Napisano 2 Listopad 2003 Przednia maska do wymiany...tzn gdzie sa wybrzusszenia?? przypatrz sie nafotki tej fury i sam zobacz ze tam sa zagiecia... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 2 Listopad 2003 Autor Share Napisano 2 Listopad 2003 Wybrzuszenia? Jakie wybrzuszenia? Chodzi o te przy lampach nad kołami? :| Jeżeli tak, to może i racja :) Btw, to obniżyłem ogólnie maskę, więc automatycznie wyszły trochę do góry i wygląda nieco lepiej. Ale render dopiero jutro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 4 Listopad 2003 Share Napisano 4 Listopad 2003 tak trzymać....:P pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 rob go dalej, beda dwie modeny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Fajna furka , Enzo Ferrarii był by dumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 Zgodnie z obietnicą malutki update i zbliżenie na koło. Trochę za dużo rzeczy się zweldowało, ale to już jutro poprawię :) No i chyba jednak usunę ostrzejszą krawędź po zewnętrznej stronie przednich wlotów powietrza... strasznie to wygląda :/ Korzystając z okazji dzięki za wszystkie komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 i koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 :P Fajne, szkoda, że widać tylko małą część całości...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 jakis pognieciony ten przod troszke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Big problem :( Macie jakieś patenty na robienie uszczelek przy szybach? Próbowałem sposobem z tutoriala Land Rover Freelander, ale strasznie nierówna wychodzi :/ Przód już wygładziłem - renderek wieczorkiem :) Don - dużo się nie zmieniło... całość możesz zobaczyć na obrazku wyżej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2003 Witam po przerwie i zamieszczam istatniego renderka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 Co do uszczelek przy szybach , ja zamieniam granice otworu /krawędzie / na kształt shape i nadaję grubość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Super....widzę, że fele dorobiły się logo...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Niom, ładna furka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi