Badyl Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 czesc, moja pierwsza praca, ktora uwazam za skonczona ;) zainteresowanych zapraszam do WIPa c&c are requested pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Spoko loko :* Widać po lewej na horyzoncie jak się bump wody powtarza, piana nieładna a model git. Tylko kolory wyprane - wrzuć to do photoshopa i zrób auto levels to niewiele z tego obrazka zostanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Witam!Calosc pracy super.Do czego bym sie przyczepil to skala.Minowicie wydaje sie ze ow okret jest zbyt malutki w stosunku do fal i...mewy, ktora zdaje sie byc za okretem. Jesli by zatem pokazac mewe na rowni z modelem statku to wyszedl by Pterodaktyl jakis;) Przychylam sie do wypowiedzi Mistrza Kielbas ( w ogole Nobel za avatar ) apropos koloru i powtarzalnosci fal po lewej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Wygląda bardziej na model niźli statek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 nie wiem dlaczego ale u mnie bardzo blady render jest, a co do modelu to z wipu widze ze bardzo fajny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 popieram juniora, blady render, może to miał być efekt jakby mgły czy cuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 No nawet ladnie tylko te kolory... malo ciekawe :/ Moznabylo dac nieco zywsze kolory, aby zaakcentowac statek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 :) te blade kolorki byly zamierzone, tu przed obrobka (zmniejszylem tez mewe): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 fajnie wyszedl horyzont i ptak;) reszta taka sobie, piana moglaby byc duzo leprza, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 blado ale dobrze;] ludzik troche nie naturalny:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 dobrze wiesz, że mogłeś to zrobic lepiej ;) . Ale i tak jest lepiej niż gdybyś zostawił to tak jak miałeś zamiar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Ta druga wersja znacznie lepsza, mogles dac kamere troche nizej bo teraz lodka(stateteczek) wyglada troche jak model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 a mi znow nie leza proporcje postac/statek. Kolorystyka moglaby byc troszke bardziej zywo dramatyczna. Ogolnie ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Jesli nie masz nic przeciwko temu, to ja bym takiej kolorystyce przedstawił (czas 5 sekund :P), zmien falę po lewej stronie bo rytmicznie sie powtarzają, zmienił bym też małą falę pod tą łodzią, bo jest taka nie naturalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 a mi znow nie leza proporcje postac/statek. o na to akurat nic nie poradze :) nie moja wina, ze takiej wielkosci byly w rzeczywsitosci ;p nic juz nie bede zmienial, wogole jestem bardzo zadowolony, bo to jest jakby nie patrzec pracka, ktora jako pierwszą uwazam za skonczona od jakis 7 lat ;) juz kroje cos nowego, wiec jak mowi dzesi dzejms: Trzeba Ciąć Poly i Krzesać Vertexy pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 na koniec mógł byś zmiejszyć te fale przynajmniej bo są stanowczo za duże, lub przeskalować model chyba że to nie jest statek tylko model statku wtedy proporcje są oka; PS i jak podzielisz się tymi tutkami (zależy mi bo sam muszę wode zrobić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirAnen Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Hehe, a moze jakis sternik by zajal glos a nie my szczury ladowe :) Dobra robota , odrazu przypomina mi sie gra o Piratach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 dzieki, jak juz pisalem pracka jest zamknieta ;) mujas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Hmmm jak ostatnio..zawielkie fale choc juz bardziej zywo sie prezentuje. A tak poza nawiasem...cos TY przez te 7 lat robil?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Mi sie podoba ladne, mozliwe ze autor pracy nie chcial robic wersji foto, tylko taka artystyczna :) Caly problem jest w tym ze na grzbietach fal przydaly by sie strzepy piany. Jak ktos pamieta obrazy Adama Werki to wie o co mi chodzi. @Badyl: Hey Joe! ;) Mysle ze masz prawo byc zadowolony z pracy jaka wlozyles w te scene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pat Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Druga wersja jest już całkiem niezła, podoba mi się. Efekt psuje tylko skala - fale są zbut duże lub statek zbyt mały. Poprostu wygląda to jak 30cm zabawka na wodzie (ale po odcięciu fragmentu wody z brzegu już nie) Takie odnoszę wrażenie, ale to mogą być moje schizy, spowodowane późną porą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi