voyager Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Byliście kiedyś w takiej sytuacji, że zamknęli wam servery ulubionej gry, a wy chcecie pograć z kumplem z drugiego końca miasta? Jedyną możliwością bylaby gra przez LAN, ale niestety macie neta u różnych dostawców.:( Z pomocą przychodzi mały programik Hamachi. Dzięki niemu bezproblemowo stworzymy wirtualną sieć lokalną. Hamachi jest darmową, nie wymagającą konfiguracji aplikacją VPN (Virtual Private Network). Jest to pierwszy i jak na razie jedyny program VPN umożliwiający nawiązanie bezpośredniego połączenia między dwoma komputerami, jeżeli oba znajdują się za NAT-em. Na razie jest dostępny na systemy Windows z rodziny NT (NT, 2000, XP, 2003) oraz na Linuksa i Mac OS. Sieci hamachi mogą pomieścić maksymalnie 15 osób (plus założyciel), a poszczególnych sieci nie mozna połączyć w większą sieć. Brzmi nieźle, nieprawdaż? Cała filozofia sprowdza się do ściągnij=>zainstaluj=>załóż sieć=>graj (czasem trzeba ustawić firewalla). Zero zbędnej konfiguracji poza wizardem i można cieszyć się grą ze znajomymi. Dane nie przechodzą przez żadne serwery i są szyfrowane. Granie, to nie jedyna zaleta Hamachi. Dzięki niemu możemy z VPN (Virtual Private Network) korzystać jak z normalnej sieci (udostępnianie plików itp.) Lista gier kompatybilnych z Hamachi Jeżeli spodobał wam się ten program i macie ochotę pograć z innymi userami max3d, lub podzielić się plikami, to Piszcie tutaj nazwy sieci i hasła. Nie robimy w tym wątku ustawek! Zeby nie zamknęli tego wątku za powielanie wątków już istniejących (chodzi mi o Max3d.pl Community - Game tournament. )
mathix Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 To jedzie przez jakiś zewnętrzny server jak oba są za NAT-em, czy po prostu założyciel musi być na zewnątrz (i mieć mooocne łącze :))? O samym sofcie już słyszałem, ale jakoś nie był mi zbytnio potrzebny, bo ponecie gram tylko w CS-a, a problemów z załatwieniem serva nie mam. może CS?? mały meczyk Leru- reszta ;] To będzie niezłe FFA 8on8 :] .
chveti Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 O , hamachi dobry wynalazek ...czasem jedyny żeby pograć z kumplami w spokoju :) Aktualnie on board: FlatOut2 Fifa 2006 :)
voyager Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Gra ktos w cs;s ;> A mozna grać bez obaw posiadając grę w-wersji-której-legalność-jest-wysoce-dyskusyjna?
Knysha Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Ja mam oryginala ;] Nie wiem czy sie bedzie gryzl host oryginalny ze spiraconym klientem ;> {badz na odwrot}
Dirk Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Może jakiś RTS?:) Chętnie bym zagrał w Earth 2160. Ktoś chętny?:)
Ardeni Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Pograłbym w NFS Mostwanted Chętni pukać na gg albo tlena A co do hamachi to nie jest to nowością, grałem kiedyś w starcrafta i było ok ;)
THE MANYSH TRAFO Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 hey moze mi ktos wyklarowac jak udostepniac pliki w XP pro bo nie wiem ps sorki ze ci sie podłączyłem voyager ale testuje 8-) jezeli chodzi o granie to tylko American Army
voyager Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 THE MANYSH TRAFO - http://www.hamachi.pl - forum na którym znajdziesz pomoc. Troche syfiaste i pełne dzieci neostrady ale jest tam wszystko. [edit] Jeszcze forums.hamachi.cc - oficjalne forum (po anglikańsku) de manysz - mógłbyś mnie w ramach testu spingować?
voyager Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Dzięki. Jak ciebie testuje, to zawsze mi upływa limit czasu żadania, a ty masz niemożliwie niskie pingi. Coś jest nie tak ;( Czytałem, że Hamach nie lubi się z radiówką i switchami. A na tym opiera się moja sieć :( Ardeni - co powiesz na tem weekend? [edit] ^ już nie ważne ^
THE MANYSH TRAFO Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 no mi sie tez to wydaje nie mozliwe bo ja nie mieszkam w polsce 8-) ale mam 8m łacze hmm moze ja mam cos na mieszane musz z tym powalczyc Pozdro
Bruneq Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 ja tam Hamaka mam od przeszlo 4 michów...gram w W40k i bf2 i w Cs's!:P chetnie popykam w cs's z kims o mi ostatnio Qmpel odpadł! ;( niestety....czasem z hamachi jest taki problem ze jak wejdą 2 osoby na server to zaczynaja sie robic LAGI!;\:\to kiedy partyjka w Cs's? :D
..::Krzysiek M::.. Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Ok zbieramy w tym wątku głosy na sieć hamachi max3d.pl ktoś jest chętny ?? Już 5 osób z max3d.pl na chamachi dołączajcie ^^
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 CHetnie bym was pojechał w CS 1.6 kto chetny? :)
..::Krzysiek M::.. Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 CS 1,6 darmowy ?? Narazie na serwerze hamachi max3d.pl Są : Drab , pwq , Andrew , Ardeni , Thunder
Gość obo Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 A to Wy zamierzacie tylko w gry darmowe grać?
naeq Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 ja moge grać w Call of Duty, Call Of Duty United Offensive oraz Call Of Duty 2 może zorbimy sobie meczyk w COD'a 2 co wy na to ?? :D:D:
..::Krzysiek M::.. Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 możemy zrobić :D zginiesz marnie jutro o której robimy zbiórke na czacie max3d.pl ?? (aby ustalić co kto ma itd)
Grimor Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 ja jestem chetny na CS'a 1.6, DoD , HL1 (mulitplayer), W:ET (szczegolnie mod do niego TC:E), Quake 2 xD i wiekszosc gierek z mniejszymi wymaganiami xD
..::Krzysiek M::.. Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 ok ja ściągne cs'a to o 21 zebranie na czacie i ustalamy co i jak ok ??? :D albo poprostu na g do siebie napiszemy :D
naeq Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 xD Ja myślę że... Moge zagrać z wami w byle co tylko powiedźcie to zainstaluje
..::Krzysiek M::.. Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 a ma ktoś ghost recon advenced war fighter ?
Owen Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 tez bym z checia pograł, ale aktualnie brak czasu :/ , jak by co, to: Warcraft 3: The Frozen Throne Age of Empires 3 FIFA 07
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Dobra to kto chce jutro zagrac w 1.6 to okolo 21 na czat wchodzic ;)
Gość obo Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Kurde nie lubie cs :P Ale jak ktoś będzie chciał zagrać w Quake 3 Arena to Ja chętnie :)
..::Krzysiek M::.. Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 ok ściągam counter strike 1.6 bedziemy dzisiaj grali ^^
Baldack Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 ej kiedy gracie w cs? i gdzie:D tylko na tym Hamachi?...
..::Krzysiek M::.. Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 dzisiaj 21 przez hamachi Zapraszam modów do gry (leru , Hindus no i oczywiście Adek :D )
..::Krzysiek M::.. Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Sobota godzina 18 hamachi , call of duty 2 turiej :D
Bruneq Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 z MOdami czy bez? tzn z AdmiralModem....nie moderatorem!:P
..::Krzysiek M::.. Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 bez :PP bo nie mam żadnego lol pozdro zgłaszać się do turnieju jeszcze ustalimy nagrodę na forum np wygrany dostanie pozytywy od wszystkich graczy ^^
Bruneq Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 bez :PP bo nie mam żadnego lol LOL..no to sciagaj...!:P bez AdmiralModa nie gram
..::Krzysiek M::.. Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 ile mb ?? Może ty mi wyślesz ?? ;>
..::Krzysiek M::.. Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Dzisiaj (26.01.2007) odbył się pierwszy mecz Grupy Call of Duty max3d.pl Oto zdjęcia : http://img169.imageshack.us/my.php?image=lolme6.jpg I kto mógł wygrać te starcie ... no oczywiście że nie ja xD w niedługim czasie pojawi się więcej fot :) Pozdro dla wszystkich którzy grali z nami :D
Thunder Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 no to ja też zamieszczam fajnie się grało zapraszamy :D później jeszcze zamieszcze 1
ognisty Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 mówcie kiedy i o której i gdzie gracie w CoD2 ;) skopalbym pare tylkow :P
zonk Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Witam jaka jest nazwa i haslo na maxowy serw hamachi? :> Mam pytanko co do osob ktore graly w coda na jakich laczach stawiacie serw, bo na neo to chyba przy 4 osobach juz jest lag, tak samo jak w cs'ie ;] Hamachi najlepiej sie sprawdza przy grach typu Age of Empires gdzie mozna grac na pingu 200. Mimo wszystko mowcie kiedy gracie w cs'a to sie dolacze :D
..::Krzysiek M::.. Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Najczęściej gramy w CODA 2 , ja zazwyczaj stawiam servera ponieaż mam najszybszego neta (neo 1 megabit) grać może do 6 ( 2 drużyny po 3 osoby styknie do dobrej zabawy)osób byle by nie miały ciękiego połączenia , co do umawiania się piszemy poprostu do siebie na gg, hasło i nazwe serva podaje prywatnie na gg ponieważ z tąd mugł by się dostać do nie powołanych rąk ;). P.S Gramy w każdą gre jedynie trzeba znaleźć 2 osobe która posiada tą gre i ma chęci do gry
lord_saskybody Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 hey chłopaki , mam takie pytanie co gry w CS przez Hamachi. Mam CS 1.6 Non-Steam no i spox gdy chce grac z botami ale raz chcialem pograc z kumplem to wywaliło mi błąd "CLASS C". gdzies tam znalazłem na forum jakims zeby wpisac w Command_line jakąs komendę , nie pamietam jaką juz , bynajmniej zrobiłem jak kazali i dupa , niedziała. Moze wiecie jak tego sie pozbyc :)
..::Krzysiek M::.. Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Jak chciałeś dołączyć do gry z kumplem używając hamachi ??
Rekomendowane odpowiedzi