Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Byliście kiedyś w takiej sytuacji, że zamknęli wam servery ulubionej gry, a wy chcecie pograć z kumplem z drugiego końca miasta? Jedyną możliwością bylaby gra przez LAN, ale niestety macie neta u różnych dostawców.:(

Z pomocą przychodzi mały programik Hamachi. Dzięki niemu bezproblemowo stworzymy wirtualną sieć lokalną.

Hamachi jest darmową, nie wymagającą konfiguracji aplikacją VPN (Virtual Private Network). Jest to pierwszy i jak na razie jedyny program VPN umożliwiający nawiązanie bezpośredniego połączenia między dwoma komputerami, jeżeli oba znajdują się za NAT-em. Na razie jest dostępny na systemy Windows z rodziny NT (NT, 2000, XP, 2003) oraz na Linuksa i Mac OS. Sieci hamachi mogą pomieścić maksymalnie 15 osób (plus założyciel), a poszczególnych sieci nie mozna połączyć w większą sieć.

Brzmi nieźle, nieprawdaż? Cała filozofia sprowdza się do ściągnij=>zainstaluj=>załóż sieć=>graj (czasem trzeba ustawić firewalla). Zero zbędnej konfiguracji poza wizardem i można cieszyć się grą ze znajomymi. Dane nie przechodzą przez żadne serwery i są szyfrowane.

Granie, to nie jedyna zaleta Hamachi. Dzięki niemu możemy z VPN (Virtual Private Network) korzystać jak z normalnej sieci (udostępnianie plików itp.)

Lista gier kompatybilnych z Hamachi

Jeżeli spodobał wam się ten program i macie ochotę pograć z innymi userami max3d, lub podzielić się plikami, to

Piszcie tutaj nazwy sieci i hasła. Nie robimy w tym wątku ustawek!

Zeby nie zamknęli tego wątku za powielanie wątków już istniejących (chodzi mi o Max3d.pl Community - Game tournament. )

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 14,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To jedzie przez jakiś zewnętrzny server jak oba są za NAT-em, czy po prostu założyciel musi być na zewnątrz (i mieć mooocne łącze :))? O samym sofcie już słyszałem, ale jakoś nie był mi zbytnio potrzebny, bo ponecie gram tylko w CS-a, a problemów z załatwieniem serva nie mam.

może CS?? mały meczyk Leru- reszta ;]

To będzie niezłe FFA 8on8 :] .

Napisano

O , hamachi dobry wynalazek ...czasem jedyny żeby pograć z kumplami w spokoju :)

Aktualnie on board:

FlatOut2

Fifa 2006

:)

Napisano
  • Autor
Gra ktos w cs;s ;>

A mozna grać bez obaw posiadając grę w-wersji-której-legalność-jest-wysoce-dyskusyjna?

Napisano

Ja mam oryginala ;]

Nie wiem czy sie bedzie gryzl host oryginalny ze spiraconym klientem ;> {badz na odwrot}

Napisano

Może jakiś RTS?:) Chętnie bym zagrał w Earth 2160. Ktoś chętny?:)

Napisano

Pograłbym w NFS Mostwanted

Chętni pukać na gg albo tlena

A co do hamachi to nie jest to nowością, grałem kiedyś w starcrafta i było ok ;)

Napisano

hey moze mi ktos wyklarowac jak udostepniac pliki w XP pro bo nie wiem

ps sorki ze ci sie podłączyłem voyager ale testuje 8-)

jezeli chodzi o granie to tylko American Army

Napisano
  • Autor

THE MANYSH TRAFO - http://www.hamachi.pl - forum na którym znajdziesz pomoc. Troche syfiaste i pełne dzieci neostrady ale jest tam wszystko.

[edit]

Jeszcze forums.hamachi.cc - oficjalne forum (po anglikańsku)

de manysz - mógłbyś mnie w ramach testu spingować?

Napisano
  • Autor

Dzięki. Jak ciebie testuje, to zawsze mi upływa limit czasu żadania, a ty masz niemożliwie niskie pingi. Coś jest nie tak ;( Czytałem, że Hamach nie lubi się z radiówką i switchami. A na tym opiera się moja sieć :(

Ardeni - co powiesz na tem weekend?

[edit] ^ już nie ważne ^

Napisano

ja tam Hamaka mam od przeszlo 4 michów...gram w W40k i bf2 i w Cs's!:P chetnie popykam w cs's z kims o mi ostatnio Qmpel odpadł! ;( niestety....czasem z hamachi jest taki problem ze jak wejdą 2 osoby na server to zaczynaja sie robic LAGI!;\:\to kiedy partyjka w Cs's? :D

Napisano

A to Wy zamierzacie tylko w gry darmowe grać?

Napisano

ja moge grać w Call of Duty, Call Of Duty United Offensive oraz Call Of Duty 2 może zorbimy sobie meczyk w COD'a 2 co wy na to ?? :D:D:

Napisano

ja jestem chetny na CS'a 1.6, DoD , HL1 (mulitplayer), W:ET (szczegolnie mod do niego TC:E), Quake 2 xD i wiekszosc gierek z mniejszymi wymaganiami xD

Napisano

xD Ja myślę że... Moge zagrać z wami w byle co tylko powiedźcie to zainstaluje

Napisano

tez bym z checia pograł, ale aktualnie brak czasu :/ , jak by co, to:

Warcraft 3: The Frozen Throne

Age of Empires 3

FIFA 07

Napisano

Dobra to kto chce jutro zagrac w 1.6 to okolo 21 na czat wchodzic ;)

Napisano

Kurde nie lubie cs :P

Ale jak ktoś będzie chciał zagrać w Quake 3 Arena to Ja chętnie :)

Napisano
bez :PP bo nie mam żadnego lol

LOL..no to sciagaj...!:P bez AdmiralModa nie gram

Napisano

no to ja też zamieszczam

65f5c40ba6277af1.jpg

52fa41e6e5586f22.jpg

f88eb7b8db7b4763.jpg

fajnie się grało zapraszamy :D

później jeszcze zamieszcze

Napisano

Witam jaka jest nazwa i haslo na maxowy serw hamachi? :> Mam pytanko co do osob ktore graly w coda na jakich laczach stawiacie serw, bo na neo to chyba przy 4 osobach juz jest lag, tak samo jak w cs'ie ;] Hamachi najlepiej sie sprawdza przy grach typu Age of Empires gdzie mozna grac na pingu 200.

Mimo wszystko mowcie kiedy gracie w cs'a to sie dolacze :D

Napisano

Najczęściej gramy w CODA 2 , ja zazwyczaj stawiam servera ponieaż mam najszybszego neta (neo 1 megabit) grać może do 6 ( 2 drużyny po 3 osoby styknie do dobrej zabawy)osób byle by nie miały ciękiego połączenia , co do umawiania się piszemy poprostu do siebie na gg,

hasło i nazwe serva podaje prywatnie na gg ponieważ z tąd mugł by się dostać do nie powołanych rąk ;).

P.S Gramy w każdą gre jedynie trzeba znaleźć 2 osobe która posiada tą gre i ma chęci do gry

Napisano

hey chłopaki , mam takie pytanie co gry w CS przez Hamachi.

Mam CS 1.6 Non-Steam no i spox gdy chce grac z botami ale raz chcialem

pograc z kumplem to wywaliło mi błąd "CLASS C".

gdzies tam znalazłem na forum jakims zeby wpisac w Command_line jakąs

komendę , nie pamietam jaką juz , bynajmniej zrobiłem jak kazali i dupa ,

niedziała.

Moze wiecie jak tego sie pozbyc :)