Napisano 3 Wrzesień 200618 l Chejo. Jako iż lubię stylizację GW i klimaty skośnookich postanowiłem się podjąć zrealizowania czegoś w ich stylu. Jeszcze trochę nad tym modelem popracuję, ale na pewno nie teraz, bo od około miesiąca go sobie pomalutku weekendami siepie i mam dość :] Tak czy owak przyda mi się krytyka, bo tej nigdy za dużo ( no może czasami ;) ). Mapki normal, specular, color 1024 + 256 Pozdrówki.
Napisano 3 Wrzesień 200618 l uch, jak dla mnie to totalny wypas :) Robota wysokiej jakości jak zawsze :] pozdrawiam
Napisano 3 Wrzesień 200618 l Fajniutki jest, szczególnie HP mi się podoba (no może poza ogonem i stopami (tylna część powinna wyglądać jak futro)). Jeśli chodzi o teksturki to pomordował bym jeszcze głowę bo nie wygląda do końca jednoznacznie i konkretnie- proporcje stóp hp też mi się bardziej podobają. Wracając do ogółu- kawał dobrej roboty odwaliłeś. :) Pozdrawiam,
Napisano 3 Wrzesień 200618 l Model bardzo ładny … ale tekstury są jeszcze lepsze :) Imo najfajniejsza jest zbroja. Co do zmian to sądzę, ze przydałoby się mu troszkę więcej sierści (czyt. poly na grzywie i ogonie).
Napisano 3 Wrzesień 200618 l o jasny gwint... naprawde niezle - troche mozna by sie czepic diffusa - tak jakby malo detali na nim masz... i moze w przednich nogach lydki jakby krotkie (ale w sumie na zwierzakach sie nie znam wiec...) generalnie - superek no i jeszcze troche to pierze na nogach mi nie pasi (koncepcyjnie ale tez wykonianie jakos tak - zbyt ciezkie to jest, nie ma lekkosci jakiejs :) pzopoa
Napisano 3 Wrzesień 200618 l Autor wow, chlopaki, dzieki :) a co do zalozeni koncepcyjnych i proporcji: http://img239.imageshack.us/my.php?image=refmm5.jpg oryginal, ja widac troche zmienilem, ale sam detal, co do proporcji co zlego to nie ja ;) pozdrowki
Napisano 3 Wrzesień 200618 l "Tam, do licha..." Ogon troche dziwaczny, wygląda jak futrzany przez te krótkie plejny z alfą. Poza tym superowe. Pełen wypas, nie chciałbym takiego ujeżdzać.. Można prosić zbliżenie na pyszczek?
Napisano 3 Wrzesień 200618 l jejku, świetnie to wyglada :d ja bym tak za cholere nie zrobił, mówisz ze miesiąc go juz skrobiesz.. i nic wcześniej nie pokazałes?! :D nie ładnie a pozatym j.w. :)
Napisano 3 Wrzesień 200618 l przepiekna robota :D efekt koncowy wyszedl swietny ! korzystales z jakis referek ? czy sam wymysliles koncept ?
Napisano 3 Wrzesień 200618 l najwyzsza jakosc :) super bardzo mi sie podoba all poza ogonem ;)(hp) w wersji finalnej jest super ;]
Napisano 3 Wrzesień 200618 l Autor Dzięki chłopaki, no przyznam się, że chciałem wycisnąć max skill'a z siebie :) Fakt faktem jeszcze sporo roboty tu widzę na texturce do zrobienia (może się wezmę jeszcze), ale póki co pause bo nic nie widze już :] A co do ogona i sierści wogóle na hipoly- nigdy się w to nie bawię na hipoly bo i tak potem namaluję ręcznie, bo i alfę trzeba zrobić etc więc na hipoly włosy, sierść etc ciosam bardzo ogólnie. Tymbardziej, że max przy 1,3 mln poly już wołał: "nieee" ;) Pozdrówki
Napisano 3 Wrzesień 200618 l To ja też sobie nabiję posta :) Dobra robota żołnierzu! :) Jedyne do czego możnaby się przyczepić to wg mnie zbyt chude uda łap z tyłu.. ale to tylko moje zdanie - nie muszę mieć racji :)
Napisano 3 Wrzesień 200618 l piękna robota R2D2 :) - jedyna krytyka to tylko ciut za mało muskulatury, ale ode mnie i tak 5 gwiazdek :) a jeszce pytanko techniczne bo jestem przed zbrushowaniem mojej postaci - wycisnales to wszystko z zmappera czy wrzuciles HP do maxa (a moze jeszcze inna technika? )
Napisano 4 Wrzesień 200618 l ładne stworzonko i bardzo ładnie wykonane, jak dla mnie fajnie, że nie ma zkoxowanej muskulatury :) futra też bardzo fajne
Napisano 4 Wrzesień 200618 l że jest gites, cudeńko, miodek, już wiesz :] jak na mój skill nie potrafię doczepić się niczego od strony zgodności z konceptem i poprawności siatki po za tym co już zostało napisane, to się czepie, że jego skóra w coniektórych miejscach wygląda baudziej jak guma [iMO przez color speculara i fakture teksturki], w sumie to kojarzy mi się to z Doomem 3, no i to niby nie jest taka normalna skóra, tylko skóra demona...
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Autor jej chlopaki sie wzrusze zaraz ;) ciesze sie, ze sie podobac, bo troche sie przy nim napracowalem, cóż dodać- czuję się zachęcony do pracy nad jakimś kolejnym modelikiem :) pozdrowki a zblizenia na leb nie wiem czy jest sens dawac, bo tex jest rozmieszczony tak, aby calosc sie dobrze prezentowala, co znaczy, iz z bliska bez zadnych rewelacji :)
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Bardzo podoba mi sie ten model , naprawde widac duzo pracy :) Co do roboty po kryjomu to zawsze jest lepiej robic cos w cichym i spokojnym otoczeniu , bo jak na forum sie cos wrzuci jakis modelik to zaraz , a tu krzywo a pokaz siatke a ty taki i owaki ..... Fajnie jak by modelik w 100% oddawal modelik z gry :)
Napisano 4 Wrzesień 200618 l jak dla mnie profesjonalna robota, przede wszystkim świetna prezentacja, render wygląda idealnie, *****
Napisano 4 Wrzesień 200618 l już komentowałem Twoją prackę R2, ale mam troszkę z innej beczki pytanie do Wszystkich. Co jest z tymi gwiazdkami? Na cgtalk działają jeśli praca dostanie ileś ocen, a tu co? Albo ludzie tylko piszą, że tyle i tyle* dają i nie oceniają albo ilość konieczna do wyświetlenia oceny jest ustawiona, jak dla forum z dużej sieci CGnetwork... ???
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Hmm nie wiem, pytanie do admina, ja dalem, co nie dma jak dam, bo sie IMO nalezy :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l cudeńko - miło sie patrzy na takie piękności. Jedyną rzeczą do której sie można doczepić (według mnie) to futerko i cała jego włochatość jakoś nie czuje sie tego. Reszta rewelka. pozdr giorgione
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor wow, gwiazdki siakies :] no nic, teraz motam gwiezdne wrota, wiec poki co juz na pewno nic nie zamieszcze wiecej dzieki za komenty, rady etc- pozdrowki :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l wypasny wypas.... brakuje mu mazniec (pociec i bruzd, takich cieniutkich wykazujacych zuzycie) oraz razi pewna plaskosc na barkach i ledzwiach (pancerz jest tam mniej zmielony niz na reszcie) pyskowi brak wyrazu agresji na co wskazuje reszta postury i krzywizn.... ale jzu jest wypasny.. mozna go tylko dodlubac :)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Maly OT. Tattoo przeslij mi na priva tego gada co masz w avatarze. Przypomina mi magdalene, ale to nie ona,a fajnie sie zapowiada. Dawaj draniu :P