SzU Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Jak do tej pory na forum pokazalem niewiele moich prac, postanowilem dac wiec do oceny nieco wiecej, najlepiej w jednym watku, coby kazdy mogl zobaczyc jak najwiecej zamiast szukac watkow na forum. jest to glownie fantastyka, czasem postapo, czasem cos innego. na poczatek trzy prace sprzed roku wykonane pastela na czarnym papierze A4 - pozniej beda glownie digitale i olowek.
SzU Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 I kolejne prace - tym razem moj pierwszy digital (myszka, podpatrzony sporo u dusso plus pedzel trawy): A tu pierwsze digitale tabletem, które mozna pokazac :P (prawdziwie pierwszych nie pokaze :P) - do projektu Forlorn World: Dalej znow s-f:
nicponim Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 jedynie postacie mi sie nie podobaja:/ jak rysujesz postac ktora jest w oddali nie pokazuj jej wszystkich konczyn- np. te zbuje z karabinami, czemu tak nogi szeroko maja? nikt tak nie chodzi chyba ze ma worek z ziemniakami zamiast jaj;/ rysuj tzw"marchewe" czyli cos na wzor marchewki;]
muody Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 pastele mają klimat, więc nie można ci powiedzieć, że są zbyt chaotyczne... może to właśnie przez ten chaos? podoba mi się druga tabletowa, ale za mało wyraźne cienie - i nie mów mi, że tak to wygląda o świcie, bo ostatnio wstaję wcześnie :P no jedziesz dalej, powodzenia
SzU Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 ja Ci nic nie mowie :P bronie sie tylko przed nieuzasadniona krytyka - wlasnie zobaczylem dzis na digarcie taki komentarz co do ponizszej nebuli, ze... szkoda gadac, w ogole nie wiem o co chodzi gosciowi. oczywiscie krytykujcie, zachecam, ale tak konkretnie :) i najlepiej ze wskazowkami co robic aby poprawic :) UWAGA! komu sie podobaly pastele? tu jest obrazek kredkami (nie smiac sie :)) >> i tu kredki :) +niebo i ziemia pastele; troche kiepska jakosc skanu ale zawsze tam :) chyba moja najstrarsza praca jak tu pokazuje: wrzucam starsze koncepty. drugi niektorzy znaja :) moze to kiedys pokoloruje: a tutaj widziana juz na max 3d mglawica potem mialem mala przerwe :) kolejna pracka byla przeznaczona na konkurs "obcy", z deka poprawiona, jest mniejszy balagan :P teraz:
Gość Caspik Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 no pracki pastelami zacne - szczegolnie ta pierwsza ;) ta kredkami tez bardzo fajna ;) ten ostatni digital fajnie dobrany w kolorki ale mogles zrobic wiecej detali ; Szczegolnie podoba mi sie lewa strona obrazka- ten stworek . Ta dzida-berlo fajnie wyglada bo jako jedyna ma dobrze dopracowane detale ;) Oswietlenie ogolnie bardzo przyjemne dla oka - jedynie moglbym sie czepic tych swiatel niebieskich (cos z nimi nie tak ;)) -koncepciki pokoloruj bo zapowiadaja sie ciekawie pozdro
muody Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 to linkowane chciałbym zobaczyć w 3D z masą zbędnego detalu ;] nie wiem czy krytykować, może już dawno zapomniałeś o tym rysunku... no lewą połowę możnaby wywalić (światła i jakieś prześcieradła) ostatnie niezłe, poza tym przedziałem "przód-tył", mogłeś tam wrzucić linki albo rurki, bo inaczej się złamie przy lądowaniu
SzU Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 avenger - no rotfl po prostu z tymi przescieradlami (chyba zajarzylem o co chodzi :P), ten rysunek jest strasznie stary i dlatego nie dalem hotlinka bo troche wstyd :P, choc swoja droga wielu ludziom sie podoba, nie wiem czemu :D. pamietam ze stracilem mnostwo czasu na ekslpoatowaniu czarnej kredki, i dlatego do pasteli kupilem juz czarny blok :)
SzU Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 krotkie zapoznanie z artrage - fajnie sie chmurki maluje, rozmazuje :) i koncept - jednoosobowy pojazd:
kazziu Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Ostatni pojazd fajny chociaż mogłeś zapodać bardziej odblaskowy materiał.
SzU Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 I znów koncepty: futurystyczny czołg: oraz wielozadaniowy statek kosmiczny:
muody Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 ostatnie RZĄDZI! :O nic tylko na 3D przerobić, albo wrzucić odpowiednie tło!
polterge!st Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Ostatnia praca i niebieski bullet car pełen wypas. Jedyne do czego moge sie przyczepic to skala statku wielozadaniowego, nie czuć jej, moze to z powodu braku punktu odniesienia, ale dla mnie rownie dobrze jak statek kosmiczny moze to byc pazur jakiegos heavy metalowca ;) pozdro
mirach Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Stateczek super, aż mnie kusi żeby wziąść i zacząć go teraz modelować.... :> Mirach
yookeer Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 http://features.cgsociety.org/gallerycrits/238972/238972_1154823299_large.jpg masz podobne gusta jak ten pan :) JoKeR
polterge!st Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 http://features.cgsociety.org/gallerycrits/238972/238972_1154823299_large.jpg Toż to Zbyszek Hołdys :D
yookeer Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 No to chyba autoportret artysty :D a tu masz jego prace podobna... http://features.cgsociety.org/gallerycrits/238972/238972_1156408007_large.jpg JoKeR
SzU Napisano 4 Październik 2006 Autor Napisano 4 Październik 2006 jep, podobny styl. wszak takie ksztalty sa bardzo ladne :) tylko niespecjalnie podoba mi sie wykonanie... aha i przeslij mi linka do innych prac goscia :)
yookeer Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Sorry juz naprawilem :) wstawilem obrazek odruchowo :) takie przyzwyczajenie manieryzm czy jak to inaczej nazwac :) Co do jego prac proponuje poszukac na cgsociety Fabio Comin (2D). FComin Pozdr JoKeR
brumugun Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Poproszę więcej wielozadaniowych statków kosmicznych. :O . super.
Lacedemon Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 Ten rekinek sympatyczny. Mat mi tu siedzi, ale jakoś pokazałbym, że to mat, nie wiem może teksturką? ;) Pozdrawiam.
SzU Napisano 22 Listopad 2006 Autor Napisano 22 Listopad 2006 // Już tylko wersja kolor z drobnymi poprawkami: "teksturowane pedzle ulatwiaja prace"
Jonasz_Real Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Hmmm, hmmm, walnij może na pierszym planie fragment statku. Troszkę jest teraz, że tak powiem pustawo. Fioletowa wersja mi się bardziej podoba.
SzU Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 buu nikt nie komentuje - nie podoba sie??? :) Mysliwiec na tutejsza minibitwe i koncept ambasadora gwiezdnego na bitwe na digarcie: wersja walorowa:
Jonasz_Real Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Podoba mi się szczegóły, widac że robisz postępy, tak trzymaj. ;) Mam jedną uwagę przy tym statku, to światło z spod kopuły jest nie potrzebne. Jakim prawem się tam znalazło. Usun to :)
Łukasz Misztela Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 witam:) fajne poroże i szkic bryły tak samo miły:) jedyne co bym zmienił to czaske pozdrawiam
Sucker Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 strasznie podoba mi sie mysliwiec na mini bitwe....swietne niebo i swiatlo:)
milabiker Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 koncepty statków świetne!! :) bardzo mi sie podobają szczególnie ze sam sie ucze taki rysować :P
SzU Napisano 1 Marzec 2007 Autor Napisano 1 Marzec 2007 Dawno nie update'owałem. Większość już widziała: Plakat na konkurs "Bezpieczny AirSoft", 2 miejsce :) Na konkurs poszło to: http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=pbx&obrazek=528 Jakieś koncepty na bitwy na digarcie: I najnowsza praca:
ortheza Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 za duzo tej rdzy, pwoeiniens bardziej zroznicowac materialy, bo teraz troche monotonne to wszytko. ale rdza ci fajnie wyszla zwlaszca na pancerzu
yookeer Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 j/w A po za tym nie obcinaj tak stop, bo od razu wtedy poznac, ze masz z nimi problemasa! JoKeR
nicponim Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 ostatni robo b.fajny ,rdzy tylko za duzo;/ pierwszy rysunek najgorszy-widac braki anatominczne-dlon,nogi.
superKOKO Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 fajne, może tylko troche przerysowane (mam na mysli dwa pierwsze) bo taka kreska -troche dekoracyjna pasowała by bardziej do gołych szkiców
Łukasz Jaskólski Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 no bardzo zgrabny stateczek (głównie za sprawą zdobień) co do poprzednich najbardziej pro wyglada ten lineartowy rysunek na niebieskim tle czołg z poprzedniej strony ma fajny dizajn
miriam Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Witka Fajne pracki masz ;], ostatni koncept super, dałbym jedynie inny kolorek dla płomyków, (w niebieskiej tonacji). Pozdrawiam
Mortom Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Fajne fajne..malowane z podstawą 3d? czy wszystko harkorowo od zera ? :) Pozdrawiam
peterr Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 napisane jest że z podstawą 3d:P hmm dużo 2d tu nie widze [może to i dobrze] ..ładnie sie prezentuje. hej
SzU Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Model 3D > screenshot siatki > malowanie. Czyli jak dotąd zazwyczaj malowałem na rysunku ołówkiem, tak tu za podstawę posłużył screenshot siatki z viewportu. Całe dobieranie wartości, cienie itp. są zrobione przeze mnie podczas malowania. Oczywiście można było dopieścić model i ładnie wyrenderować, ale nie zajmuję się tym :)
brumugun Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Mi przypomina stacje z Star Trek Deep Space Nine , Szu fajne koncepty, tylko jakbyś znalazł czas, to proszę, wrzuć jeszcze raz wcześniejsze obrazki, imageshack zeżarł , nie widziałem ich :/ :(
SzU Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 Z radości z nowego tabletu stworzyłem portret jaszczura - maga bitewnego :) Na początku był wprawdzie speed z kosmitą, ale sukcesywnie go przerabiałem :) Jakieś 9 h Przepraszam za wadliwe linki w poprzednich postach wątku, kiedy będę miał dłuższą chwilę, poprawię.
nicponim Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 naremniki genialne! swietne swiatlo,ladne refleksy,no i ten detal;] geba fajna, jedynie jego kostium nie z tej bajki-kaptur jakis sztuczny,wogole nie czuc materialu,koncept tez nie podchodzi mi,ale swiatelko i cienie-rewelacja!
ManiakS Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Jaszczur bardzo fajny, super kolorki. Efekt psują błędy w perspektywie mordy i "płaska" szata. Wzorki na naramiennikach bomba, chociaż też bez perspektywy :D Szkoda, że wcięło dużo obrazków z wątku.
janko1987 Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 B.fajna postac i kolorki super acz płaskosc niektórych elementów razizi
Rekomendowane odpowiedzi