Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wpadęłem na pomysł takiego oto psa, grafika pochodzi z ideo tutoriala do mayki ale niekierowąłem sie tym video tutorialem bo uzywam cinemy.:P ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... ...... cartoondognq5.th.jpgpiesoy9.th.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Myslałem o scence, cos w stylu bojący pies na budzie a kot na ziemi, dookoła płot a w oddali budynki.

Napisano

bardzo ładnie Ci do idzie jak narazie :) co do scenki to bardzo dobry pomysł. Tylko najlepiej żeby kot wyglądał tak: kotek.png

Napisano

hmm ciekawie to wyglada śmieszne na poczatku myslałem ze sam to robiłes więc bym powiedział fajny pomysł ale jak s tutka to nie powiem. pozatym praca ładna... jak wyżej poprosze siateczke ;)(zasilacz mi działa!!!)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ładny kotek :D

Siateczke pokaze ale jest tragiczna, co do robienia z tutka to chyba niezrozumiałeś aluzji nieprzerabiałem go bo on niejest pod mój soft :P i łapki poprawię. pozdro

Napisano
Myslałem o scence, cos w stylu bojący pies na budzie a kot na ziemi, dookoła płot a w oddali budynki.

Jeśli ten pies ma się bać kota to powinien mieć inną minę.

Napisano
  • Autor

UpdejtCo do miny to ustawi się na końcu razem z pozą.. teraz mam dylemat bo chciał bym pokazać twarz psa i kota a to bedzie cięzkie bo będą stać naprzeciwko siebie. siateczka ..... .... .... .... ..... ..... ..... ..... .... .... pies2bbvu0.jpg

pies2bbsjx4.jpg

Napisano
  • Autor

Sie robi... sorki miałem pare spraw do dokończenia... zmniejszłem szerokość rozstawienia nóg (lepiej?) i przymierzam sie do naprawy zbugowanej siadki i twarzy. .... .... ..... ..... .. . .... .. . .... .. .. .. . .. .. . . . ... ...... . .... .. . .... . . .... .. . .... .. .. .. . .. .. . . . . .... .. . .... .. .. .. . .. .. . . . piesss0090em1.th.jpgps. dlaczego niedziała mi dodawanie załączników czy to mozlaiwe ze wina przeglądarki.pies2bbsbuc5.jpg

Napisano

Irasiad fany...tylko Irasiady maja dziury w uchach! bo zrobiles głuchego Irasiada!;)

Napisano

bardzo fajny piesek... dosyc charakterystyczny, faktycznie jest podobny do pluto;), ale ta wersja wczesniejsza bez oczu wedlug mnie lepsza, niewiem czy tak ma byc czy nie, ale ja bym te oczy zmienil, moze zrob je bardziej ludzkie?, aha no i niewiem czy jest sens modelowac takie rzeczy jak brwi z jednej bryly, moze poprostu zrob je jako osobny obiekt

Napisano

Co do brwi, to tak jak wyżej. Poza tym IMO : uszy powinny być bardziej płaskie, głowa jest zbyt kanciasta na "czubku", oczy -> łeee - zlikwiduj oczodół i brwi i oczy tak jak w kreskówkach są spłaszcz i jakby doklej do głowy - będzie lepiej ;) , ogon jak u dinozaura, troche nie naturalnie wygląda łącznie nóg z tłowiem - wyglądają, jakby były przyspawane, a one muszą z niego wyrastać.

No to by było na tyle. Powodzenia ;)

Napisano

Może oko niżej troche i nie pionowo tylko bardziej poziomo powieki - bardziej łobuzerski będzie. Model bardzo ładny :)

Napisano

co do brwi... może zrób takie jak ma Gromit w "Klątwie królika"

są one bardzo wymowne.... a ogólnie bardzo ładnie ci ten piesek idzie...

pozdrawiam i czymam (joke) kciuki

Napisano

Wydaje mi się, że z oczami nie pasuje kształt oczodołów tzn są zbyt pionowe... Ale morka fajniutka :)

Napisano
  • Autor

No własnie popatrz... w dzisiejszych czasach za złe oczy mozna oberwać... niewiem jak mam to naprawic moze jakies referki był bym bardzo wdzieczny bo niechce postaci zepsuć oczami... moze jakis linki z opisu powiem ze niezabardzo wiem jak to naprawić.

Wpadłem jedynie na cos takeigo.piesoko0000nv2.jpg

Napisano
  • Autor

zero ruchu dobra... to mam i robie bude niemam zielonego pojecia jaki dać materia na sierśćpies20000vm3.jpg

Napisano

spróbuj lekki noise (fractal, i jeden kolor tylko trochę ciemniejszy od drugiego).

a na bump daj ten sam noise, tylko że czarno biały.

Napisano
  • Autor

przymierzam sie do scenki... ale został mi pchlarz (kot) do zrobienia chciałem uzyskać taki materiał siersci psa czyli niebedzie bumpa raczej plutofc6.jpg

a tu updejt... textury wstepne raczej z nich zrezyguje i namaluje recznie żeby uzyskac klimat.http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=1bc.jpg

Napisano

do tej skory psa to bym polecil (jako podklad oczywiscie pod wlosy ) mapy vrayowskie z gradientem, pozdr