Tusek Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 oto początki mojej laguny:D:Dniewiem czy od brze robie jeśli coś żle proszę mówi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Jak na razie za mało do oceniania.... Powodzenia w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Ja tutaj nic nie widze... Prosimy o wiecej!! :) i siatke tez chcemy zobaczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor1988 Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 No to trochę za mało :P zrób całą maskę i może trochę zderzaka, bądz nadkola :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 zdaje sie ze masz blueprint troche rozciagniety :). Poogubisz proprocje auta przez to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 chyba troszeczke jest nie symetrycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 faktycznie blueprint ci sie dosc mocno rozciagnal... zczytaj sobie rozdzielczosc obrazka... a potem zrob tej samej wielkosci plane a, powinno byc wtedy dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 Tusek - zapoznaj się z regulaminem forum [tutaj] a w szczególności z częścią dotyczącą nazewnictwa wątków w poszczególnych działach i popraw temat wątku poprzez edycje pierwszego (Twojego) postu na 1 stronie - przycisk w przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty. Pozdrawiam. Hindus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusek Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2006 A ja niewiem jak to zrobi;];] przepraszam za offtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor1988 Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 No klikasz na edit potem > go to advanced, i zmieniasz nazwę wątku na Model 3D : Renault Laguna lub Pojazd 3D: Renaul Laguna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusek Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Mam do was wielkie pytanie jak zrobic to zeby było to zaokraglone??chyba musze doda vartexy co nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 uzyj modyfikatora meshsmooth albo turbosmooth:) nie zapomnij pozniej o champferach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 dlaczego to to ttakie niesymetryczne??:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusek Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 No własnie probuje dotego dojsc a kolega hcpiter3d strasznie mi pomogł bo sa o wiele wieksze postępy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusek Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Oto postępy po edycjii meshsmooth oczywiście jescze tam wszytko poprawei oto sie niebujcie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Pokazuj to w jakiejś normalnej perspektywie, tak nam to nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 10 minut roboty w dwa dni , i top view :P boszz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Ten model chyba jest taki płaski :P To Laguna po spotkaniu z prasą hydrauliczną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Kolega się uczy, miejcie wyrozumiałość. 1. Używaj modyfikatora symmetry i modeluj tylko jedną połowę pojazdu - lewą lub prawą - bo jak patrzę na twoje rendery to mam wrażenie że modelujesz całą maskę i to "na oko", przez co jest niesymetryczna. Ustaw model tak żeby jedna z osi układu (ja zwykle ustawiam Y) była osią podłużną pojazdu i dzialiła go dokładnie na lewą i prawą stronę. Potem dajesz symmetry i ustawiasz jako os symetri Z. 2. Co do meshsmootha (ms) musisz nauczyć się chamferować krawędzie, bez tego ms nie będzie działał tak jak chcesz (wiem coś o tym -własnie się tego uczę ;-) 3. Maska samochodu nigdy nie jest jedną płaszczyzną, jest dosyć znacznie powyginana (nawet maska malucha jest wypukła i zagieta w dół ;-), postaraj się dopasować położenie zagięć nie tylko do widoku z góry, ale też z boku, wtedy otrzymasz trójwymiarowy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 ja polecam zeby oilega wogule choc raz rzucil okiem do tutoriala i niech juz nie mowi ze czytal je bo w ktorym nie psize zeby zastosować symmetry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 wpisuje w google to twoje Ranual Lagune i za cholere nie moge znalesc tego auta!!! daj jakies referki bo zapowiada sie ciekawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Bo to cholerstwo tak na prawdę nazywa się Renault Lagune, ewentualnie Laguna. Całkiem fajne auto, ale co do modelu to się nie wypowiem, bo za mało jest zrobione i jest widok jeno z góry:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 yyyy w Maxie jest takie okienko onazwie Prespective - warto z niego zapodac rendera :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Bez przerobienia jakiegos tutka się nie obędzie i nie ma co liczyć na cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi