Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dobra jade jakiegoś wipa bo sie mi nudzi, a trenować trzeba. Postawiłem na kolejny portret, wyśniłem sobie jakąs sexy 19-stke ale po czasie zboczyło mi na 40something, u mnie tak zawsze. Tego co juz jest nie bede duzo zmieniał(kształt-nos,oczy itp) tylko w toku pracy ostrzezenia zapodawać jezeli bede cos knocił. Cały projekt od podstaw w shopie tak ze nie wiem jakie tło bedzie i czy bedzie naga siksa czy w skafandrze, sie okaze, w tym przypadku chce pozostac bez pomocy referek od poczatku do konca, a wiec off we go.

milf1.jpg

milf2.jpg

milf4.jpg

milf5.jpg

Narazie 2h - 20 min zawracania głowy przez mame, reszta jutro....

Chce uzyskac taki plastyczny, olejny obrazek.

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
ładnie :) Moj WIP przy tym wymieka :P

eeeee tam nie bzduraj tylko maluj, gorzej jak by co innego wymiękało w niewłaściwym momencie....

póki co temat juz ustalony

milf6.jpg

czuje taki mały sentyment po zwiedzaniu ich bazy.

Napisano

Podoba mi się tytuł wątku ^^

...a i postępy w pracy widać. Walcz dalej i postuj aktualizacje.

Napisano
  • Autor

Dobra, grubo ponad 3 godziny roboty za mna i mam juz jak by to nazwac "szkic" i teraz podniose z 1300 X 1040 na 4100 x 3300 i pojade detale do samego konca, pewnie podniose troche wartosci na stroju, no i tym razem mam zamiar dokonczyc wlosy bo przy poprzednim obrazku skonczylem wlasnie przy tej fazie.

milf7.jpg

Napisano
  • Autor

Oki update na dzisiaj, trochu ruszylem wlosy,chirurgia nosa, trochu wygladzania, lekkie poprawki.Prosze o komentarze czy nie jest gorzej.

milf8.jpg

Ano kat padania cienia pod broda nie pasuje....:)

Napisano

troszku anatomia pada.. i ozywlbym bardziej klory.. wiekszy kontrast!

JoKeR

Napisano
  • Autor

Nareszcie komentarz, aczkolwiek mało konstruktywny- sprecyzuj w których miejscach pada anatomia zebym wiedział co poprawić...

Napisano

Witam. Jak dojdę do takiej swobody w robieniu faces, jak Omen, to wtedy się wypowiem. Teraz mogę jedynie pozdrowić i pochwalić :) Pozdrawiam. Chwalę ;) Hej. PS" Unikaj czerni w jasnych tonach, bo robią się brudy. Czernie owszem, ale ostrożnie i zdawkowo w najciemniejszej partii, choć nie polecam."

Napisano

taka sobie z niej milf:/ jak juz wspomnial yookeer za duze usta i nos brzydki- za bardzo wysuniete w bok te ,kurde jak sie one nazywaja arhhh, te dziurko-osłonki, powinny bardziej delikatne,subtelne. Druga sprawa to oczy- moim zdaniem za duze zrenice w stosunku do wielkosci galki ocznej. Trzecia rzecz tyczy sie( kurde znowy problem z nazwaniem:p) cienia pod nosem z lewej stronny( tej ciemniejszej szramy)- powinna sie znajdowac tylko pod noskiem, a dalej nieistnieje, to troche wygladzi jej policzki no i uatrakcyjni panne. Zamieszczam obrazek jeszcze bo moich fachowych terminow to niezrozumiesz;p

poprawass5.th.jpg

Napisano
  • Autor
Witam. Jak dojdę do takiej swobody w robieniu faces, jak Omen, to wtedy się wypowiem. Teraz mogę jedynie pozdrowić i pochwalić :) Pozdrawiam. Chwalę ;) Hej. PS" Unikaj czerni w jasnych tonach, bo robią się brudy. Czernie owszem, ale ostrożnie i zdawkowo w najciemniejszej partii, choć nie polecam."

Siema Lacedemon, dzieki za comment, co do tej czerni to niebardzo rozumiem, chodzi ci o czysta czerń stopniowo nakładana czy ogólnie ciemne tony bo osobiście staram sie nie schodzic ponizej tej liniicolor.jpg

podobnie ma sie z gorna granicą, bardzo bym prosił o jakieś wskazówki jak dobierać własciwie kolory(i które ze soba ida w parze ) bo wiekszosc lece na wyczucie.

taka sobie z niej milf:/ jak juz wspomnial yookeer za duze usta i nos brzydki- za bardzo wysuniete w bok te ,kurde jak sie one nazywaja arhhh, te dziurko-osłonki, powinny bardziej delikatne,subtelne. Druga sprawa to oczy- moim zdaniem za duze zrenice w stosunku do wielkosci galki ocznej. Trzecia rzecz tyczy sie( kurde znowy problem z nazwaniem:p) cienia pod nosem z lewej stronny( tej ciemniejszej szramy)- powinna sie znajdowac tylko pod noskiem, a dalej nieistnieje, to troche wygladzi jej policzki no i uatrakcyjni panne. Zamieszczam obrazek jeszcze bo moich fachowych terminow to niezrozumiesz;p

poprawass5.th.jpg

Jak najbardziej masz racje, na wargami dopiero bede siedział -beda łagodniejsze, bardziej subtelne, oczy tez jeszcze nie tykane specjalnie, narazie przymiarki. Z nosem bede mial problem ale moze pojdzie jakos.

Ps. pozwole sobie umiescic Twoje poprawki na wizji...lubie miec przejrzysto w wątku.

poprawa.jpg

Napisano
  • Autor

Oki nastepny update, poprawa oczu, asymetria warg + lekki uśmiech, poprawa nosa. Zostały jeszcze 4 kroki, kurtka,włosy, końcowe wygładzanie i tło...czyli jakas godzina.Prosze o commenty!

milf9.jpg

Napisano

Za duzych zmian nie widac. z nosem dalej cos nie tak... wargi lepsze ale dolna warga jakos hmm no ten cien od dolu chyba nie tak...

JoKeR

Napisano

no juz lepiej ale jeszcze to nie to:/ fajna ale nie taka sexy:/ problem sadze w szczegolach tkwi- za duze troche usta, troche brwi moze bym poprawil, sam juz niewiem. Dodaj jeszcze ciemniejszy cien na szyji i basta. Ogólnie pracka fajna, bo stworzyc portret fajnej laluni z pamieci jest ciezko wiec spoko!

Napisano

cieniowanie czoła jakieś szokująco płaskie, w porównaniu z JEJ lewym policzkiem

daj mocniejsze światło z lewej strony na ubraniu i włosach

Napisano

Krawędzie łuków brwiowych tam gdzie znajdują się brwi, są za ostre. No chyba, że się nie znam.

Napisano
  • Autor

Dobra, nareszcie skończyłem, coprawda można by jeszcze ciągnąć ale juz bym sie pewnie nic nowego nie nauczył, w sumie wyszło jakieś 6,5 h.Jak na mój drugi portret myśle ze niema sie czego wstydzić, zresztą oceńcie sami.

milf10.jpg

Napisano

najlepiej ci wyszło jej ubranie ;) (joke)

Wydaje mi sie, że źrenice oczu są strasznie duże, jak u narkomanów :D

...i nos troszke garbaty.

Ale jak na drugi portret to całkiem fajnie.

Napisano

ale na serio najbardziej to podobaja mi sie te czerwone refleksy na ubraniu :D

JoKeR

Napisano
  • Autor
ale na serio najbardziej to podobaja mi sie te czerwone refleksy na ubraniu :D

JoKeR

To podchodzi pod fetysz yookeer :P

Napisano

Nos i usta gryzą sięze sobą. Do takiego nosa mniejsze usta. Te u ciebie sa jak dla czarnoskórej laski.

Napisano

Jak dla mnie bardzo dobra praca. Fajnie zrobiłeś włosy i oddałeś materiał. Z twarzą jes jakby cuś nie tak, nie jest w pełni kobieca (usta sprawiają wrażenie wysuniętych do przodu, podobnioe jak u człowieka pierwotnego - ale to tylko moje odczucie) ale mimo to i tak jest git, no i świetnie zrobiłeś oczy :) rozświetlenie tęczówki, i odblask na gałce. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor
Nos i usta gryzą sięze sobą. Do takiego nosa mniejsze usta. Te u ciebie sa jak dla czarnoskórej laski.

Dzieki za krytyke, myśle ze jeszcze sporo treningu przedemna zeby wychwytywac takie rzeczy w lotku, tym bardziej ze samemu ciezko obiektywnie patrzec na prace, na szczescie sa fora.