Napisano 14 Pa藕dziernik 200618 l Witam wszystkich! 聽 Tu ogl膮dniesz moje prace, zar贸wno te wykonane cyfrowo jak i te tradycyjne w r贸偶nych technikach. 聽 聽 Zapraszam do ogl膮dania i komentowania.
Napisano 14 Pa藕dziernik 200618 l Witaj! no ow艂osiony troche jestes :D og贸lnie bardzo fajnie tylko te miejsca gdzie zginaj膮 sie palce jakies dziwne troche
Napisano 14 Pa藕dziernik 200618 l Bardzo fajna technika - ca艂kiem inaczej ni偶 mnie na wydziale przyuczano - ale fajnie naprawde mi sie podoba
Napisano 14 Pa藕dziernik 200618 l Autor Dzi臋ki Damus - nie chcia艂em tego tak liza膰, chcia艂em troche kreski pokaza膰. Mo偶liwe 偶e jeszcze nad tym popracuje i wrzuce tutaj.
Napisano 14 Pa藕dziernik 200618 l Powiem szczerze ;) przynajmniej si臋 postaram . . . 聽 jako Autoportret wygl膮da nie藕le, ale ... 1. Nie napisa艂e艣 w czym jest to zrobione . . . 2. Kiedy艣 z tego co pami臋tam by艂a i jest nadal chyba jest technika zwana ballpaint ;), mazianie d艂ugopisami r贸偶nokolorowymi . . . je艣li o to Tobie chodzi艂o, masz zdrowie i za to Ci臋 szanuj臋 :). 3. Jest to pewne novum na tym forum i z czystej ciekawo艣ci chc臋 zapyta膰 o to czy robi艂e艣 to w PS'ie, czy te偶 od podstaw nak艂ada艂e艣 na jak膮艣 materi臋 plamy a p贸偶niej to kreskowa艂e艣 ?? 4. Bez urazy ale wydaje mi si臋 jakby艣 w艂asne zdj臋cie "dusi艂" po wierchu krechami. . . Z refki, czy te偶 z oka :|. chocia偶 kreska nie jest z艂a, pomijam krzy偶yki ;) Je艣li si臋 myl臋 Straszam . . . Ale koment w tym momencie by艂by uzasadniony . .. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l ach... ty jeste艣 tym go艣ciem od samochod贸w ;P w sumie zamiast nowatorskiej techniki, wola艂bym zobaczy膰 Twoje 'typowe' szkice czy co艣... 聽 je偶eli nie po zdj臋ciu, to naprawd臋 dobre, z daleka nawet nie wida膰 偶e bry艂a zanika. (jak po fotce to zwyk艂e d艂ubanie niestety, mam nadzieje ze sie myl臋)
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l Autor Witam! Dzi臋ki za komentarze! Co do tej pracy: Jest to praca wykonana w Photoshop no i pewnie jak si臋 ju偶 domy艣lacie jako podk艂ad na dolnej warstwie wstawi艂em zdj臋cie. Wol臋 jednak rysowa膰 z natury. Ta praca nie mia艂a jednak na celu pokaza膰 ani nowej techniki ani jakiego艣 wielkiego artystycznego wyrazu. Od tak sobie pr贸bowa艂em porysowa膰 na tablecie. I umie艣ci艂em swoje pr贸by tu na forum. Osobi艣cie o wiele bardziej wole tradycyjne techniki jak rysunek na kartce papieru czy malarstwo np. olejne na p艂贸tnie. Poniewa偶 lubi臋 poznawa膰 r贸偶ne techniki postanowi艂em poeksperymentowa膰 za pomoc膮 komputera. My艣l臋 偶e po to w艂a艣nie jest to forum by pokazywa膰 swoje prace i wymienia膰 si臋 spostrze偶eniami. Je艣li jeste艣cie ciekawi moich prac zapraszam do odwiedzania moich post贸w. Na pewno co艣 jeszcze poka偶臋.
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l ja czekam na olejne, bo tych na Max3d jest prawie zero. wrzuc moze cos, co juz zrobiles, kto kaze tylko 'nowosci' postowa膰? :)
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l Autor ok Avenger no to wrzucam olejki. 聽 na pocz膮tek martwa naturka: tu z oka. 聽 okno: tu niestety te偶 ze zdj臋cia, no bo jak malowa膰 w jad膮cym poci膮gu. 聽 zdj臋cia obraz贸w zrobi艂em tak na szybko. 聽 Dodam jeszcze rusunek jest to jedna z 12 cz臋艣ci pracy dyplomowej. Jest niestety s艂abej jako艣ci fotka. Format pracy to 60x220cm rysunek w臋glem na papierze. 聽 聽 jade jutro na plener, jak co艣 fajnego powstanie to wrzuce. Pozdrowiena i przyjemnego ogl膮dania!
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l No i to robi na mnie wra偶enie, szczeg贸lnie "n贸偶 wbity w buraka" ;), 聽 聽 Pozdrawiam i nast臋pnych udanych pracek,
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l Autor Wiedzia艂em 偶e takie drastyczne sceny to do Was przemawiaj膮. Szkoda, bo to jedyna moja praca, kt贸ra ma taki wyd藕wi臋k. I chyba wi臋cej nie b臋dzie bo nie w naturze mojej brutalno艣膰. Wole "Ciche 偶ycie". Pozdrawiam!
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l Hej! No bardzo fajnie sobie poczynasz :) A偶 zat臋skni艂em za olejkami... u la la.. kiedy to ja ostatnio malowa艂em... :) Powa偶nie mnie ochota nasz艂a. A to znaczy, 偶e pracki ca艂kiem fajnie si臋 prezentuj膮 :) Niestety b臋d膮c szczerym, musz臋 przyzna膰, 偶e po pierwszym spojrzeniu na autoportret od razu wida膰, 偶e to z podk艂adu. Nie wiem czy to plus czy minus... natomias je艣li chcesz eksperymentowa膰 z p臋dzlami itp, to polecam Qucik Clone w Painterze. Poczytaj sobie na jakiej艣 stronce je艣li chcesz. My艣l臋, 偶e mo偶e to Ciebie zainteresowa膰. Pod tym adresem znajdziesz tutorial opisuj膮cy t膮 technik臋: http://www.corel.com/painterix/training/tutorial_quickclone.html 聽 pozdrawiam!
Napisano 15 Pa藕dziernik 200618 l Autor Dzi臋ki Kris_R! - na pewno si臋 przyda. Co do tego czy to ze zdj臋cia czy nie to akurat mi to wszystko jedno. Cho膰 jak pisa艂em wcze艣niej wol臋 pracowa膰 z oka. Swoim uczniom m贸wi臋 偶e jak nie poznaj膮 natury z oka to fotka im w tym rysowaniu nie pomo偶e. Jest wielu artyst贸w cenionych w kraju i za granic膮, kt贸rzy korzystaj膮 ze zdj臋膰. I nikt ich nie ocenia za to czy korzystaj膮 ze zdj臋cia i czy wiernie go przenie艣li na p艂贸tno czy papier, co innego tak naprawd臋 jest wa偶ne.
Napisano 16 Pa藕dziernik 200618 l Ooooo JA pierdziele to ty Tymoteusz Chliszcz. Ha ha ha, chodzili艣my razem do pracowni prof. Brinckena. :P Co za niespodzianka. Poznaje te twoje wagony :P Pozdrawiam serdecznie...
Napisano 20 Pa藕dziernik 200618 l Autor Cze艣膰 Tomku! Nie wiedzia艂em 偶e si臋 tu na forum udzielasz he he ja dopiero zaczynam. Pozdrowienia!
Napisano 20 Pa藕dziernik 200618 l Oryginalnie choc w艂ochato - to apropos autoportretu. Oleje nie w moim klimacie ale sa ok:) Pozdrawiam:)
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Autor Wstawiam nowe pracki. Prace te zosta艂y wykonane w Photoshopie. Rysunek z oka. Czas pracy dwa dni po pare godzinek. 聽 聽 聽 聽 聽 Pozdrawiam!
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Autor Co do martwej natury jestem ciekawy Waszych pomys艂贸w na tytu艂 dla tego obrazu. Chcia艂bym r贸wnie偶 偶eby艣cie spr贸bowali opisa膰 o czym wed艂ug was jest ten obraz? Czekam na ciekawe propozycje tematu i analizy. 聽 Link do obrazu: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6e9ecdc162e887e3
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Jaki ty jestes Ziom ;P JA chce tu widziec za tydzien jakies step by step ;P nie no rewelka :p A co do tytu艂u to ja daje ZWYK艁A STARO艢膯.
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Autor Dzi臋ki kipalol no no tytu艂 na obraz mo偶e by膰. Czekam na wi臋cej!
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Widze 偶e sie nudzisz, pami臋taj tej 艂yzki nie ma a powa偶ny projekt czeka :p PS Potrafisz j膮 wygi膮c ?
Napisano 23 Pa藕dziernik 200618 l Autor kurcze rysowa艂em o zachodzie s艂o艅ca i zapomnia艂em 偶e to pora przemiany.
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Oczyma pocz膮tkuj膮cego rysownika: Suuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)) co do obrazu to mo偶e:"Swojska codzienno艣膰" :)) nie no to g艂upie jest ja tam od wymy艣lania tytu艂u贸w nie jestem , ale obraz spoko.
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Nie, no nie moge. Ta lyzka to jakis fotomontaz albo co. Patrze i patrze no i za nic nie wyglada mi to na painting, chyba juz slabo widze, ale powiem ze nie odroznilbym tego od zdjecia, dalej nie potrafie :) 聽 Genialne swiatlo, odbicia, detale - totalna masakra i calkowity nokaut. 聽 Jedna z najbardziej fotorealistycznych prac, jaka widzialem na tym forum, w sumie innych takich nie pamietam :P Moze sie za bardzo ekscytuje, ale nie moge wyjsc z podziwu. 聽 Wielki szacun. 聽 Halo, halo, niech ktos uderzy w twarz, zebym sie obudzil.
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l bardzo podoba mi sie twoja technika, wyglada jak rysowane kredka a nie jak typowe photoshopowe 'gladkie' malunki :)
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l przedostatni obraz z 艂y偶k膮 super ;] ale i tak najbardziej ta olejna "Zwyk艂a staro艣膰 / Swojska codzienno艣膰" mnie zaskoczy艂a. pi臋kne
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Autor Znowu cos wymodzi艂em- kontynuacja tematu autoportret. Tym razem troche odszed艂em od kredek i poszed艂em w g艂askanie, ale mo偶e troche te kredkowe za bardzi sier艣膰 przypominaj膮. Dzi艣 nie mia艂em przemiany w wilko艂aka i daje takie: Dzi臋ki za momentarze! Pozdrawiam! PS. Czekam na tytu艂y do martwej natury. (To taka zabawa w skojarzenia) 聽 Photoshop+tablet+lusterko
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Bardzo psychodeniczne, ja bym sobie na scianie tego nie powiesi艂 :p Cos o technice powiesz ?
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Autor technika - nic nowego. Lusterko w 艂ap臋 i zamiatamy na tablecie. Najpierw og贸艂 czyli proporcje, szerokie plamy buduj膮ce form臋, potem coraz bardziej szczeg贸艂owo. Nie u偶ywa艂em 偶adnych innych narz臋dzi tylko Brush Tool, czasem Smudge Tool oraz Dodge tool i Burn tool. Ten rozbielony to Brightness/Contrast. Najpierw zerkam w lusterko potem na monitor i rysuje. Tyle.
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l nie powiesz mi 偶e robisz to od podstaw a nie poprzez przerabianie fotki. Wida膰 po linku kt贸ry puszcza艂 kris 偶e u偶yto tutaj tej techniki a to 偶adna sztuka - po drugie nie poszczyci艂e艣 si臋 nawet o ukrycie odbicia w oku :]
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Autor Kurcze hindus nie wiem co napisa膰. Nie musisz mi wierzy膰. Ale po co mia艂bym k艂ama膰? 聽 to w oku te偶 narysowa艂em. 聽 link do troszk臋 wi臋kszego - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/28d149c81a2d980a.html 聽 no i nie wiem czy tak by wygl膮da艂a fotka - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e3e8ac17e476333f.html
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Autor 艂y偶k臋 te偶 robi艂em bez fotek. 聽 Ostatnio by艂em na plenerze. Namalowa艂em taki obraz- dyptyk: 聽 nie chodzi艂o mi o wierne odwzorowanie okna, skupi艂em si臋 na z艂apaniu nastroju, 艣wiat艂a dnia i nocy. 聽 Na namalowanie tego obrazu mia艂em zaledwie 3 dni,
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l jak podciagniesz gamme lub podjedziesz levelami widac tekstury i artefakty w okolicach oka, ktorych nie widac na pozostalych czesciach twarzy. zmiany koloru sa za duze jak na zwykle malowanie. swoja droga jechanie z fotami nie przeszkadza mi to za bardzo, wolalbym widziec natomiast wiecej pracy kolorem na tych portretach. ne podoba mi sie oswietlenie . pozwolilem sobie na parominutowy overpaint. (zal.) 聽 edit: malunki wychodza ci znacznie lepiej :)
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Autor Dzi臋ki za komentarz Cpt.Obvious, ciesze si臋 偶e to w艂a艣nie ty co艣 napisa艂e艣, ostatnio nawet ogl膮da艂em twoje prace i by艂em zauroczony. Zobacz臋 mo偶e jeszcze co艣 poprawie. Nie wiem o co ci chodzi z tymi teksturami i tym jechaniem z fotami jak pisa艂em wy偶ej nie u偶ywa艂em tekstur ani fot. Co do koloru to si臋 zgodz臋 偶e troszk臋 co艣 z nim przekombinowa艂em. O艣wietlenie by艂o takie od 偶ar贸wki wi臋c takie by艂o w rzeczywisto艣ci. 聽 Napisz mi jak mo偶esz te ustawienia leveli bo pr贸buj臋 uzyska膰 te artefakty i mi co艣 nie idzie. 聽 聽 Dorzuc臋 jeszcze wrsj臋 walorow膮. 聽 Zrobi艂em tutka krok po kroku, tylko wzi膮艂em sobie za obiekt kieliszek. Jak chcecie to wrzuc臋, ale pod warunkiem 偶e nie b臋dziecie mi ju偶 wmawia膰 偶e u偶ywa艂em fotki czy teksturki. Jeszcze nawet nie wiem jak to si臋 robi he he, musze pozna膰 t膮 technik臋 mo偶e mi si臋 przyda kiedy艣. 聽 Pozdrawiam!
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l http://img81.imageshack.us/my.php?image=lvlmp2.jpg 聽 ctrl + L i srodkowa strzaleczka w lewo dla rozjasnienia. (efekt jak zalinowany). zrob sobie zoom na orginalna pracke lub ta co dales tutaj. moge sie mylic bo albo pewne elementy sa fotkami albo cudowales bevelami i inszymi dziadami. ale jak juz mowilem to najmniej mi przeszkadza.
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Autor ok dzieki. 聽 Dla wyja艣nienia nie cudowa艂em tylko ka偶dy por ka偶d膮 fa艂dk臋, zmarszczk臋 itd. rysowa艂em zwyk艂ym p臋dzlem. 聽 Dorzucam jeszcze pie艅. 聽 mniej wi臋cej historia pracy nad porami wygl膮da艂a tak:
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Autor No to chlup 聽 czas picia 6 godzinek. 聽 tutek : 聽 narz臋dzia te same co wy偶ej. (bez fotek i teksturek) 聽 NA ZDROWIE!!!
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l 艢wietne, Tymku koniec rozgrzewki. :) Nast臋pnym razem, zr贸b jak膮s ca艂膮 scenk臋. Jakis wi臋kszy projekt. Wiesz, co mam na my艣li. :]
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Autor Ale jeste艣cie! ja tu czekam i czekam, my艣la艂em 偶e b臋dzie wi臋cej komentarzy, Nie lubicie w贸dki? Szczerze to ja jej nie cierpi臋 na sam膮 my艣l wypicia takiego kielonka mnie skr臋ca. Ale inne trunki to lubi臋 (piwko jest super i winko te偶 ) Tak naprawd臋 to w kieliszku by艂a woda (du偶o tu m艂odzie偶y wi臋c nie chcia艂bym demoralizowa膰 ) Napiszcie swoje uwagi, cokolwiek bym wiedzia艂 czy chcecie moje prace ogl膮da膰 czy nie. Za nied艂ugo wracam do innego w膮tku na vipie. Pozdrawiam!
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l oleje masz bardzo fajne, ale te cyfrowa za bardzo zadziubane nie malarskie takie mdle, polecam pobawic sie teksturami i pedzlami, moze painterem sie pobaw? ogolnie fajnie bardzo, pozdr
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Autor misiekhc dzi臋ki za rad臋 my艣l臋 偶e masz racj臋 i pewnie popracuj臋 troch臋 z painterem.
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Tak marudzisz to napisz臋, cho膰 nie lubi臋 teg orobi膰 ;) Mi si臋 prace nie podobaj膮 (nie wszystkie), ze wzgl臋du na to, i偶 mam inny gust, a o tym si臋 nie powinno rozmawia膰. Warsztat robi wra偶enie, cho膰 szklanka z wod膮 ma zwalon膮 perspektyw臋 i to si臋 rzuca w oczy (przynajmniej mi). Misiek ma racj臋 z texturami, troch臋 takie plastikowe, sztuczne to. A odno艣nie gustu...ja lubi臋 prace, kt贸re nie s膮 realistycznym odzwierciedleniem rzeczywisto艣ci. Warsztat mo偶na wy膰wiczy膰 i ciacha膰 takie fotografie (oczwi艣cie te偶 wk艂adaj膮c w to mase pracy). Na ludziach, szczeg贸lnie laikach, ogromne wra偶enie robi膮 prace wiernie oddaj膮ce rzeczywisto艣膰. Nie wymagaj膮 wysi艂ku by je zrozumie膰 czy zinterpretowa膰. Ja ch臋tnie zobaczy艂bym jakies Twoje prace...inne ha ha. Chocia偶 powiem, 偶e taka 艂y偶ka ma chcarakter i jest to ciekawy pomy艣lunek. No i na koniec odpowiem, 偶e i tak chc臋 ogl膮da膰 Twoje prace haha. HAIL !
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Popieram grim666- dla mnie rowniez licza sie prace ktore oddaja wizje autora, przedstawiaja cos czego na codzien spotkac nie mozna- stad moja ulubowanie do wszelakich stworow, conceptow postaci i wszelakich innych cudow. Fakt ze fotorealistyczne obrazki podobaja sie kazdemu, mi natomiast nie bardzo- no bo po co rysowac cos co juz jest? lepiej zdjecie trzepnac,podobny efekt a mniej zachodu. Twoje prace sa natomiast na maxa fotorealistyczne- ryj myslalem ze w jakims 3dmaxie zrobiony;p Respect zatem za warsztat, technike-naprawde swietnie. Szklanka jest troche gorsza, swiatlo spoko, same zas szklo nie jest szklem-raczej wymuzianym plastikiem. Ale juz np. cien szklanki, odbicie swiatla na stole powalaja:] Grim wspomnial o perspektywie- faktycznie elipsa na dole szklanki powinna byc bardziej" kolo podobna"niz ta wyzej,nad nia. Ale tak czy siak prace sa naprawde swietne!
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto