Bonifatz Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 Witam! Scena powstała w ramach testow i nauki (dzieki za konsultacje SWRSC!) nowego Mental Raya 3.5 w nowym maksie 9`tce. Model w oparciu o koncept z jakiegos magaynu... Czas renderingu około 30 minut. Pozdro!
ZiBi_PL Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 uuu ten mental ray naprawde ladnie robi swoje :) mi sie podoba zwlaszcza swiatelko z tej lampki na szafce
patry Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 Piknie, piknie :) Mógłbyś pokazać ust. światła, GI i FG??
Bonifatz Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 Dzieki! Fajno ze sie podoba! Mam w planach zrobienie jakiegos exteriora ... ale to jeszcze sie zobaczy. Pozdro!
Pionier Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 ucz sie ucz bo mental to ...dobra rzecz jest i sam juz sie o tym przekonales;) niezly wstepniak juz masz za soba :)
hcpiter Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 oj widze ze MR poszedł do przodu z maxem 9, naprawde fajnie wygląda render tak samo jak i shaderki ! Gratki ! [+] Te iesy cos jedynie mi nie podchodzą, jakos dziwnie sie konczą załamując.
Sisio Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 True, światło dobywające się z lampki na biurku ma jakieś takie strasznie ostre 'krawędzie'. Trochę też pusto w drzwiach po lewej, no i drzwiczki w biurku, ze względu na brak gałki, będzie trzeba podważać nożykiem do papieru ;) Acha, czepię się jeszcze zegara na ścianie - trochę płaskawy...może pokusiłbyś się o wskazówki w 3d? Poza tym fajnie. A podłoga nawet bardzo fajnie.
Bonifatz Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 @Sisio : Jeszcze nie wiem dokladnie jak ustawic materiał klosza lampy zeby nie generował ostrych krawedzi (pewnie niedlugo sie dowiem). ...a gałke własnie dorabiam ;) Dzieki wszystkim za komenty! Milej zabawy z nowym MR edit. zegar jest caly w czy-de ;)
!Ewert Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 no ładnie to wszystko wyszło ale 30h to zdecydowanie za długo... Pozdrawiam
Gość George82 Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 Calkiem przyzwoicie, musze przyznac. Moglbys napisac w jaki sposob oswietliles scene? Pozdrawiam!
Predator Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 oj widze ze MR poszedł do przodu z maxem 9, naprawde fajnie wygląda render tak samo jak i shaderki ... Tu Ciebie sprostuje. Mental był jest i bedzie swietnym renderem. Wszystko zalezy od osoby ktora sie nim posluguje (umiejetnosci, wiedzy).Jest duzo bardziej skomplikowany, niz np. Vray. Gdzies kiedys slyszalem ze spod maski tego rendera zusykuje sie najlepsze efekty tyle ze trzeba miec ta wiedze:). Bonifatz
patry Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 no ładnie to wszystko wyszło ale 30h to zdecydowanie za długo... Pozdrawiam Lol, Tomuś to się renderowało 30min a nie godzin :*
Bonifatz Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 Witam! Dzieki wszystkim za komentarze! Oto ustawienia swiateł w scenie o ktore prosił George82
Gość George82 Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Wielkie dzieki Bonifatz, zawsze sie zastanawialem jak oswietlic interior mentalem... ;] Pozdrawiam!
Gość jaco Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 jak dla mnie to zajefajnie. Sam mam zlecenie wyrenderowania wnętrza i już mam dość strasznie się przedłuża render a efekty do du... Jakich materiałó używałeś DGS czy standardowe maxa? I jakbyś mógł zapodać ustawienia GI i FG. Błagam pomóż!!!
SWRSC Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 cholero jedna mowilem zebys malego bumpa na podloge dal :p ladnie Ci to wyszlo :)
Bonifatz Napisano 2 Listopad 2006 Autor Napisano 2 Listopad 2006 @jaco: uzylem tylko standardMax i Arch&Design mentala. @SWRSC : hehehe obiecuje poprawe nastepnym razem :D ... w powijakach mam nastepna scene (ktora Tobie pokazywałem) jak skoncze zlecenia to zabieram sie za nią. Tymczasme wracam do układania klocków ;)
powelt Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Widze mr robi siepopularny. Ja ciągle nie rozumiem dlaczego wielu ludzi się tak dziwi że ktoś używa mr a nie v-raya:) Dlamnie mr jest przyjemny a i na forum jest dużo przydatnych info do niego:) A co do pracki, bardzo fajnie wyszło:) fajny laptop w... laptopi ;)
piotrek Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Brzydkie te IES'y, nie wiem czemu, ale jakoś takie dziwne... Ta lampka na biurku świaeci, a klosz wygląda jak przy zgaszonej. Poza tym ładnie. I to bardzo :)
Rekomendowane odpowiedzi