patry Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Witam, skończyłem już ten model, poniważ już nie mam do niego siły i chęci. Pewnie powiecie mi teraz, że lepiej by było, żebym zostawił sobie ten model i za jakiś czas do niego wrócił ale ja gdy choć na kilka dni zostawię coś na kompie i nie będę tego ruszał to na 100% o nim zapomnę i dlatego wolę dać skończony model teraz niż nigdy. Specjalne podziękowania dla Mastera Kiełbastera który pomógł mi w zrobieniu studia i lakieru :**** Jesteś boski :**** Renderer - oczywiście Mental Ray Pzdr 4 all :*
chveti Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Model chyba ładny.Gdzie uszczelki i wycieraczki? Master - Strasznie spieprzyłeś robotę :*
JohnZi Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 daj samego claya i siate;] no a studio rzeczywiscie nie ten teges xD
Gość George82 Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 master -> specjalnie to zrobiles?:* mi tez to wyglada na jakis sabotaz...:) Render nieciekawy, wszystko sie swieci jak psu cohonez. Modelu przez to prakrycznie nie widac, a przynajmniej nie mozna sie skoncentrowac. Daj clay'a i siatke, to Ci powiedza jak sprawa wyglada...:) Pozdrawiam!
Master Kiełbaster Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Ej nie zwalaj tego na mnie :* Nie mam z tym nic wspólnego. Render nie wyszedł :*
Gen.Baton Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Jak psu cohonez hehehehe szczal w dzisiatke. 1.Wypuklij znaczki. 2.Gdzie klamki? 3.Gdzie swiatlo migacza z na boku przy drzwiach. 4.Hmmm chyba sam wiesz juz co. 5.Kijowo to wyglada zrob cos z tym jesli chcesz na widok to wystawic. 6.Dziwny kancik bardzo slabo widac:) -A o dosuniencie nie wiem chyba ze to zgodne z referkami jest- I ostatnie ten lakier zrob taki czerwonawy jak na zdjeciu i troszecze bardziej matowy No coz i na koniec zrob pozadna scene bo widac jak sie tam z tylu konczy plane.
KLICEK Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 nie no jestem mile zaskoczony wielki progres :)
Bruneq Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Gen.Baton w neiktorych kwestiach sie mylisz!! popatrz na referki a zobaczysz ze sa klamki a dosuniecie jest niezgodne z referkami! model praktycznei moze byc tylko ze tyl krzywy i pare niescislosci z oryginalem jak juz pisalem w WIPie!:) Render paskudny! bardzo paskudny!!
damusTo Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Gen.Baton w neiktorych kwestiach sie mylisz!! popatrz na referki a zobaczysz ze sa klamki a dosuniecie jest niezgodne z referkami! model praktycznei moze byc tylko ze tyl krzywy i pare niescislosci z oryginalem jak juz pisalem w WIPie!:) Render paskudny! bardzo paskudny!! w sumie zgaszam się. ale Patry zrobił duże postępy jesli o modeling chodzi. Shadery zaś leżą jeszcze totalnie dlatego sygeruje Claya z siata. Co do finisza, mocno pospieszony on ;)
KLICEK Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Moze i pospieszny no ale nie pamietajcie jak to bylo zaczynac ? i jak kazdy minimalny postep do przodu byl taki jakbysmy zrobili katedre ? :D przynajmniej ja sie tak jaralem :)
Deviator Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Bardzo ładnie oświetlone opony i nadkola. To chyba jakiś modding z diodami LED bo tam swiatło trafia wyłącznie podczas dachowania. I jak w większości przypadków paskudne kanty na krawędziach miejsc mocno oświetlonych. Brrrrr
Gen.Baton Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Oj chcialbym miec ta wiedze co on ma teraz
patry Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 Oj chcialbym miec ta wiedze co on ma teraz To było do mnie?? Jeśli tak to dziękuję :) I ogólnie dziękuję wszystkim za komenty :) Oto dla was clay render i siatka I narazie oceniajcie tylko to, bez rendera i oświetlenia :) Ściągam właśnie triala 3dsmaxa 9 i jak ściągnę to pobawię się nowym car paintem i może wyjdzie lepiej. PZDR :*
#Pawel Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 zrób uszczelki przy szybach. drzwi i szyby wyglądają jakby były zupełnie oddzielnymi częściami.
damusTo Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Dopiero siatka pokazuje jak wiele jest niedociągnieć. Mysle ze musisz jeszcze powrócić na pole bitewne chłopie. Nie wnikajac w zbierznosc z oryginałaem moge nawyliczac sporo choc juz to robili węc nie ma sensu. Najbardziej wkurza jednak wgniecenie na bocznej przedniej szybie, i płaskosć połaczeń powierzchni dachu z szynami jest fatalna, robi wrażenie jakby dach robiło sie z 1 blachy na płasko rozwijanej po szybach a tak przeciez nie jest ! musisz to poprawić. Opony mają dziwną geometrię. Samplowanie GI czy FG nie wiem co tam uzyłes złe. Także wracasz do deski kreślarskiej ;) nim bedziemy o tym rozmawiać w kategoriach dzieła zyciowego jak poruszona przez ciebie "katedra" Mniej jarania się więcej pracy i czekaj az inni zaczną sie tym jarać taka moja rada - cecha zwana skromnością to. Życze dalszych wyraxnych postępów
pecet Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 model nie jest krzywy, wielkie brawa ;) odpuściłeś detale i za to wielkie zje*y :p
ReflectVision Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 wielki postep w modelowaniu widze Specjalne podziękowania dla Mastera Kiełbastera który pomógł mi w zrobieniu studia i lakieru :**** Jesteś boski :**** studio do wymiany, lakier do wymiany xD :**** darowalibyscie sobie te wirtualne gejostwo ;]
Gen.Baton Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 "darowalibyscie sobie te wirtualne gejostwo ;]" Z calego serca popieram;)
hcpiter Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 "darowalibyscie sobie te wirtualne gejostwo ;]" Albo podwalanie sie pod masterkiełbastera i knyshe :p Co do modelu to nie jest zle ale render, studio skopane chyba master jeszcze raz bedzie ci musiał pomoc ale teraz to rob tak jak ci mowi xD
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Ajajajajjaaajajajjaaajjjjj musze to powiedziec... spierniczyles to... Myslalem, ze na wiecej Cie stac a ty poszedles na latwizne... :( Bleeee...
Gen.Baton Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Albo podwalanie sie pod masterkiełbastera i knyshe :p Co do modelu to nie jest zle ale render, studio skopane chyba master jeszcze raz bedzie ci musiał pomoc ale teraz to rob tak jak ci mowi xD Podszywac sie za nich, w zyciuuuuuuu:P
Master Kiełbaster Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Podszywac sie za nich, w zyciuuuuuuu:P :*** Skąd wiesz że gejostwo jest wirtualne?
Rekomendowane odpowiedzi