Napisano 11 Listopad 200618 l Witam. Kolejny raz wzialem sie do modelowania mojego pokoju- tym razem bardziej szczegolowo. Na razie nie wiele, ale mam nadzieje, ze stopniowo bedzie przybywac elementow. Licze takze na wasza pomoc , zwlaszcza gdy juz skoncze modelowac i wezme sie za materialy i rendering. A na razie prosze o uwagi i spostrzezenia.
Napisano 11 Listopad 200618 l duzo szczegółów oby tak dalej mam nadzieje ze sprostasz zadaniu mam jeszcze jedno pytanie przy modelowaniu swoich przedmiotów biegasz po pokoju z metrówka i mierzysz wszystko czy polegasz na swoim wyczuciu?
Napisano 11 Listopad 200618 l O_O, ile poly... W podstawce tego zegarka przecież możnaby breż żadnej straty 3 edgeloop'y usunąć.
Napisano 11 Listopad 200618 l nie, tylko 2, bo tam w jednym miejscu, gdzie zegar łączy się z podstawką, są one potrzebne. tzn. tak mi się wydaje. poza tym te wszszystkie przełączniki można by zrobić 20-side`owe, albo mniej, w sumie tego tak nie widać, jak potem jest render całego pokoju. ale jesli ma supermaszynę z NASA zamiast kompa, to może mu się wyrenderuje. ;)
Napisano 11 Listopad 200618 l Autor tutomash- bede biegal z metrowka, chce zeby wszystko bylo w miare wierne. piotrek,Arxis- Jak sie ma 486 to sie poly nie liczy;). Juz poprawilem, przynajmniej zegarek. Dzieki, jakos nie zwrocilem na to uwagi.
Napisano 11 Listopad 200618 l A powinieneś, bo tu nie chodzi o zegarek, tylko generalnie o technikę modelowania - należy unikać redundancji, bez względu czy masz Commodore, czy jakiegoś Cray'a :)
Napisano 11 Listopad 200618 l to prawda, warto potrafić usuwać zbędne poly bez specjalnego uszczerbku na realistyce sceny. potem bardzo się to przydaje.
Napisano 11 Listopad 200618 l Ładnie ale mało.Czekam na wiecej,narazie nieźle. Ps. Też robi mój pokój i tez próbuje szczegółowo.Tylko czy mój komp to wytrzyma...
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor Maly update. Maly, bo na treningu upadlem na kosc ogonowa i cos modelowanie mi ci bolesnie idzie:)
Napisano 14 Listopad 200618 l yyy jak się na tym siedzi xD. Nie wiem czy jest taki model krzesła ale przydało by się oparcie :D. Ale póki co życzę powodzenia!! ;]
Napisano 14 Listopad 200618 l Autor MiRi,Matti - i tu sie grubo mylicie.Caly myk w tym ,ze nie ma oparcia. Jest to najwygodniejsze krzesełko do prac na komputerze. Poczytajcie sobie: http://www.klekosiad.pl/ pozdrawiam
Napisano 14 Listopad 200618 l dobre krzesełko - odczepcie się - zapewnia proste plecki jak długo się kompi ale trochę nogi cierpną model krzesełka bardzo ładny
Napisano 14 Listopad 200618 l ja i tak wole sie "rozwalic" na swoim krzesle z oparciem :] ale model calkiem calkiem;)
Napisano 16 Listopad 200618 l panowie, nie osmieszajcie sie - to jest klecznik i jest duzo bardziej wygodny i ergonomiczny od standardowych krzesel. Jak ktos dlugo siedzi przykompie to po kilku ( u mnie po 5) kregoslup szlag trafia ( w wieku 30 lat juz zaliczylem wizyte w szpitalu przez LS). Matti - rozwalaj sie swoim krzesle z oparciem - jak zaczniesz pracowac przy kompie po 14h dziennie to po kilku miesiacach takiej pracy przetestuj klecznik - ciekawy jestem jak daleko rzucisz swoim krzeslem.
Napisano 16 Listopad 200618 l Ostatnio takie krzesło widziałem w jakimś sklepie, posiedziałem nawet troche i musze przyznać, że jest naprawde wygodne, ale śmiesznie wygląda jak ktoś na nim siedzi (jakby klęczał) Model w porządku, narazie trudno powiedzieć coś więcej, ale czekam na akutalizacje. Powodzenia
Napisano 29 Listopad 200618 l "KLĘKOSIAD"??? BUAAHAHAHA SPOX! Najbardziej oryginalna rzecz od tygodnia :* Masz fajny pokój :D Ładne modele, czekam dalej.
Napisano 29 Listopad 200618 l hehe jak patrze na to krzeslo i jak sie na nim "siedzi" to doszedlem do wniosku ze mogloby byc takie w kosciele... kleczaloby sie pierwsza klasa ;P A pokoik ladnie rzezbisz!!
Napisano 29 Listopad 200618 l hehe jak patrze na to krzeslo i jak sie na nim "siedzi" to doszedlem do wniosku ze mogloby byc takie w kosciele... kleczaloby sie pierwsza klasa ;P A pokoik ladnie rzezbisz!! Mi to strasznie się z konfesjonałem kojarzy... Ale po przemyśleniu- to może być całkiem wygodne! ^^
Napisano 5 Luty 200718 l Autor Robiłem ostatnio próbę oświetlenia i ... No właśnie, skąd te bugi np. czarny kabel od radia, cień od szafy. Czyżby to przez AA?
Napisano 5 Luty 200718 l cień od szafy to za słabe FG najprawdopodobniej, a kabel to nie wiem, może ma czarny materiał :P, aha no ale cień od szafy powinien być, no może nie taki ale powinien
Napisano 5 Luty 200718 l fajnie fajnie, bardzo dobrze zapowiada sie scenka, przyjemny klimat ;) Pozdrawiam
Napisano 6 Luty 200718 l etyr11, co do tego kabla to sprawdz czy przypadkiem nie jest on sklonowany... Tak mi przyszło do głowy jak bawiłem sie w scence. W miejscu krzyżowania sie boksów na tej samej płaszczyźnie też mam czarną plame...
Napisano 7 Luty 200718 l Autor arturprx2- nic sie nie krzyżuje i na pewno nie jest sklonowany ale dzieki:) chydy- moze sie myle, ale w vray'u nie ma FG, tylko w mentalu. Ja uzywam vraya. Ma moze ktos inne propozycje co do tych bugow?
Napisano 7 Luty 200718 l Mnie się podoba, wszystko jak ma być - od razu widać że to komplet "Red Black & white" :) realizm O cieniach w Vrayu się nie będę wypowiadał bo używam FinalRendera Teraz przydałoby się trochę bibelotów bo na razie trochę pusto jakby nikt nie mieszkał.
Napisano 8 Luty 200718 l Wyrnij 1 boxa 2gim i nie beda na siebie nachodzic = nie bedzie czarnej "plamy"
Napisano 8 Luty 200718 l spoko 3D XTREME, to sie wie ;) dałem tylko pomysł na czarny kabel ;) pozdrawiam