etyr11 Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Witam. Kolejny raz wzialem sie do modelowania mojego pokoju- tym razem bardziej szczegolowo. Na razie nie wiele, ale mam nadzieje, ze stopniowo bedzie przybywac elementow. Licze takze na wasza pomoc , zwlaszcza gdy juz skoncze modelowac i wezme sie za materialy i rendering. A na razie prosze o uwagi i spostrzezenia.
tutomash Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 duzo szczegółów oby tak dalej mam nadzieje ze sprostasz zadaniu mam jeszcze jedno pytanie przy modelowaniu swoich przedmiotów biegasz po pokoju z metrówka i mierzysz wszystko czy polegasz na swoim wyczuciu?
piotrek Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 O_O, ile poly... W podstawce tego zegarka przecież możnaby breż żadnej straty 3 edgeloop'y usunąć.
Arxis Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 nie, tylko 2, bo tam w jednym miejscu, gdzie zegar łączy się z podstawką, są one potrzebne. tzn. tak mi się wydaje. poza tym te wszszystkie przełączniki można by zrobić 20-side`owe, albo mniej, w sumie tego tak nie widać, jak potem jest render całego pokoju. ale jesli ma supermaszynę z NASA zamiast kompa, to może mu się wyrenderuje. ;)
etyr11 Napisano 11 Listopad 2006 Autor Napisano 11 Listopad 2006 tutomash- bede biegal z metrowka, chce zeby wszystko bylo w miare wierne. piotrek,Arxis- Jak sie ma 486 to sie poly nie liczy;). Juz poprawilem, przynajmniej zegarek. Dzieki, jakos nie zwrocilem na to uwagi.
piotrek Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 A powinieneś, bo tu nie chodzi o zegarek, tylko generalnie o technikę modelowania - należy unikać redundancji, bez względu czy masz Commodore, czy jakiegoś Cray'a :)
Arxis Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 to prawda, warto potrafić usuwać zbędne poly bez specjalnego uszczerbku na realistyce sceny. potem bardzo się to przydaje.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 No dobra... A gdzie ten pokoj bo nie zauwazylem...?? :)
Yaro16 Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Ładnie ale mało.Czekam na wiecej,narazie nieźle. Ps. Też robi mój pokój i tez próbuje szczegółowo.Tylko czy mój komp to wytrzyma...
etyr11 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 Maly update. Maly, bo na treningu upadlem na kosc ogonowa i cos modelowanie mi ci bolesnie idzie:)
rudylew Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 lecisz lecisz.. czekam na więcej szczegółów ..pozdro
etyr11 Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 Dzis wymodelowałem moje krzesło. Efekt w załączniku.
MiRi Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 yyy jak się na tym siedzi xD. Nie wiem czy jest taki model krzesła ale przydało by się oparcie :D. Ale póki co życzę powodzenia!! ;]
Matti Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 OMG :D mnie od samego patrzenia juz plecy bola;)
etyr11 Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 MiRi,Matti - i tu sie grubo mylicie.Caly myk w tym ,ze nie ma oparcia. Jest to najwygodniejsze krzesełko do prac na komputerze. Poczytajcie sobie: http://www.klekosiad.pl/ pozdrawiam
piksar Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 dobre krzesełko - odczepcie się - zapewnia proste plecki jak długo się kompi ale trochę nogi cierpną model krzesełka bardzo ładny
Matti Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 ja i tak wole sie "rozwalic" na swoim krzesle z oparciem :] ale model calkiem calkiem;)
KaeMS Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 panowie, nie osmieszajcie sie - to jest klecznik i jest duzo bardziej wygodny i ergonomiczny od standardowych krzesel. Jak ktos dlugo siedzi przykompie to po kilku ( u mnie po 5) kregoslup szlag trafia ( w wieku 30 lat juz zaliczylem wizyte w szpitalu przez LS). Matti - rozwalaj sie swoim krzesle z oparciem - jak zaczniesz pracowac przy kompie po 14h dziennie to po kilku miesiacach takiej pracy przetestuj klecznik - ciekawy jestem jak daleko rzucisz swoim krzeslem.
Lookash Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Ostatnio takie krzesło widziałem w jakimś sklepie, posiedziałem nawet troche i musze przyznać, że jest naprawde wygodne, ale śmiesznie wygląda jak ktoś na nim siedzi (jakby klęczał) Model w porządku, narazie trudno powiedzieć coś więcej, ale czekam na akutalizacje. Powodzenia
etyr11 Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 Kolejny apdejcik:). Tym razrem troszke wiecej.
satanicus1991 Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 "KLĘKOSIAD"??? BUAAHAHAHA SPOX! Najbardziej oryginalna rzecz od tygodnia :* Masz fajny pokój :D Ładne modele, czekam dalej.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 hehe jak patrze na to krzeslo i jak sie na nim "siedzi" to doszedlem do wniosku ze mogloby byc takie w kosciele... kleczaloby sie pierwsza klasa ;P A pokoik ladnie rzezbisz!!
satanicus1991 Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 hehe jak patrze na to krzeslo i jak sie na nim "siedzi" to doszedlem do wniosku ze mogloby byc takie w kosciele... kleczaloby sie pierwsza klasa ;P A pokoik ladnie rzezbisz!! Mi to strasznie się z konfesjonałem kojarzy... Ale po przemyśleniu- to może być całkiem wygodne! ^^
etyr11 Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 Robiłem ostatnio próbę oświetlenia i ... No właśnie, skąd te bugi np. czarny kabel od radia, cień od szafy. Czyżby to przez AA?
chudy Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 cień od szafy to za słabe FG najprawdopodobniej, a kabel to nie wiem, może ma czarny materiał :P, aha no ale cień od szafy powinien być, no może nie taki ale powinien
arturprx2 Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 fajnie fajnie, bardzo dobrze zapowiada sie scenka, przyjemny klimat ;) Pozdrawiam
arturprx2 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 etyr11, co do tego kabla to sprawdz czy przypadkiem nie jest on sklonowany... Tak mi przyszło do głowy jak bawiłem sie w scence. W miejscu krzyżowania sie boksów na tej samej płaszczyźnie też mam czarną plame...
etyr11 Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 arturprx2- nic sie nie krzyżuje i na pewno nie jest sklonowany ale dzieki:) chydy- moze sie myle, ale w vray'u nie ma FG, tylko w mentalu. Ja uzywam vraya. Ma moze ktos inne propozycje co do tych bugow?
Gość koncentrat Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Mnie się podoba, wszystko jak ma być - od razu widać że to komplet "Red Black & white" :) realizm O cieniach w Vrayu się nie będę wypowiadał bo używam FinalRendera Teraz przydałoby się trochę bibelotów bo na razie trochę pusto jakby nikt nie mieszkał.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Wyrnij 1 boxa 2gim i nie beda na siebie nachodzic = nie bedzie czarnej "plamy"
arturprx2 Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 spoko 3D XTREME, to sie wie ;) dałem tylko pomysł na czarny kabel ;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi