adek Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Zapraszamy do obejrzenia najnowszego autorskiego filmu Daniela Zduńczyka zatytułowanego "Zapałka". Więcej informacji na stronie internetowej: www.virtualmagic.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 piękniusie :) Pomysł ciekawy, od strony technicznej też nie mam nic do zarzucenia. Ładna praca kamery, ciekawe oświetlenie, ładne modele i textury. Oby więcej takich rodzimych produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 montaż na początku troche kuleje, ale ogólnie film fajny, ciekawy pomysł i niezle wyklonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 koncept fajny, wykonanie mi sie nie podoba sztucznie zachowuje się zapałka przy wyciąganiu jej z pudełka można ten sam film zrealizować bez angażowania grafiki. jestem na nie - szczególne że robili to profesjonaliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Jak udało się uzyskać ten niesamowity efekt flikeringu?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Animacja sama w sobie niezle wykonana ale co do tresci to niezbyt mi podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 MI tam się bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makko Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Mam wrazenie, iz trescia filmu jest sam jego autor. Wypalasz sie czlowieku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Eee...dla mnie brakuje tego "czegoś" czego brakuje do nazwania tego produktu "kinem"...ale fakt faktem ze kawał niezłej roboty jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
southside Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Fight Club nadal inspiruje:). Poza tym widac ze caly filmik jest robiony pod sekwencje zapalania gazu (nie podoba mi sie ze jest to ewidentnie zauwazalne). Gryzie sie tez bajkowosc ujec w pudelku z fotorealizmem ujec z blatu, a sama zapalka nie pasuje do zadnego z tych swiatow - zreszta wykonana jest jakby w pospiechu. Podoba mi sie tylko 3D motion blur:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Fajne bardzo, pomysl swietny, ciekawie opowiedziane. Ale wlasnie biorac pod uwage, ze tworcy sa profesjopnalistami z bogatym dorobkiem - kilka rzeczy razi. Kerning w napisach poczatkowych i koncowych wymaga poprawy. Chwilami ruch kamery brakiem plynnosci wybija z rytmu, jak w poczatkowej scenie podjazdu do pudelka i krazenia wokol palnika na koncu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 O co do diabła wogóle chodziło w tym filmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Witam!! mi sie bardzo podobalo wszystko super :) zawodowo pozro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Nawet spokoloko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Technicznie ladnie, ale ogolnie to takie filmowe disco-polo. Doslowne, banalne i pompatyczne (co dodatkowo podkresla muza). Trafnosc metafory tez budzi watpliwosc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 sam pomysl jest tak wyswiechtany jak stara szmata i nie byloby w tym nic zlego gdyby nie pseudo wydumany 'intelektualiz' w tym filmie, ktory mnie osobiscie odrzuca, wszystko jest kwestia przedstawienia jak mawiaja starsi ... jak dla mnie mozna bylo sie przylozyc do scenariusza bardziej niz do wykonania bo historia w stylu pokaze wam historie dazenia do celu,szczescia ...bog wie czego na przykladzie zapalki jest poprostu malo odkrywcze, przy najmniej w tym filmie i nie wiem dlaczego tak czesto skupiamy sie na wizualnych efektach a tresc puszczamy bokiem...to chyba jakies zboczenie zawodowe ech poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 cholera kaczki mnie ubiegly :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 "historie dazenia do celu,szczescia ...bog wie czego na przykladzie zapalki jest poprostu malo odkrywcze" Hmm... powiedzialbym, ze jest bardzo odkrywcze! Do tej pory nikt nie mial jaj, zeby uzyc do tego celu zapalki. Ciekawe dlaczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Czy ja dobrze rozumiem, ze reklame hurtowni Lima probujecie odczytac jako parabole o nadziei i szczesciu? Oj chlopcy, chlopcy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 mi sie nawet podobało nie będe filozofował nad głębszym znaczeniem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 cholipka no o tym nie pomyslalem w takim razie wycofuje wszystko, jesli to reklama to ma sens...tylko kto wyemituje taka dluga ? ;) a tak na powaznie nie chce sobie robic jaj z filmu bo naprawde wizualnie prezentuje sie bardzo fajnie, chodzi mi tylko o tresc tego calego przedsiemwziecia troche rozdmuchane to to ...nom i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 chyba juz wzystko powiedziane zostalo, szalu nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 aaaa, myślałem że padne na podłoge i popłacze się ze smiechu jak to oglądałem. Myśle że Valkirie Wagnera były by lepsze. Zapałka próbuje się wydostać pod koniec jak plemniki z filmu woodego alena. Wykonanie dobre. Jeżeli autor chciał zrobić coś intelektualnego to mu nie wyszło, Jeżeli chciał zrobić parodie to 9+0 (nie 10/10 za to że niema Wagnera):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masha Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Jakoś to do mnie nie przemawia... :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 graficznie ładne. ale pomysł denny :( kto wymyślił pomysł, że zapałka chce zostać spalona? masochistyczne trochę :P ale każdy ma inne aspiracje życiowe (a może rzyciową? bo trochę do rzyci XD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Pomysl kiepski, wykonanie strasznie nadetne, przekombinowane, muzyka jeszcze podkresla pompatycznosc calej historii. Na szczescie technicznie bardzo ok, chcialoby sie zobaczyc wiecej 3d, czepiac sie mozna jak zawsze do wszystkiego, ale nie ma sensu. Szkoda troche, ze tresc tak odstaje od formy. Gratulacje skonczonego filmiku, nie jest to prosta sprawa, fajnie, ze cos sie dzieje w tym kierunku, nawet jak nie zawsze w kazdym aspekcie jest to do konca udane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 Traitor znów pracuje dla Virtual Magic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 Treść jest płytka,ale grafika i animacja jest dobra. : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 MaGuu: Kazali robic to zrobilem kilka modeli:). Pare lat temu to bylo jak jeszcze pracowalem w VM (3 lata temu jezeli dobrze pamietam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 Spokoloko :) Przynajmniej jestes w napisach końcowych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 MaGuu : Prawde mowiac film nudny jak flaki w oleju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 nie mozna oglądac bo sie wam limit skączył lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość korkitalib Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 bardzo prosze autorow filmu o oddanie mi 5min ktore stracilem na ogladaniu Waszego filmu. Przypuszczam ze autorzy filmu chcieli ukazac kontekst "macicy" jak w filmie obcy, ale odnosze wrazenie, ze Tworcy zagubili sie jak bohaterzy w filmie "zagubieni w kosmosie". Mysle ze mozna by podciagnac interpretacje filmu do kompleksu penisa. Szkoda ze Freud nie zyje bo moglby z tego obrazu napisac kolejna rozprawe naukowa. Mam nadzieje ze autorzy filmu nie zrobia kontynuacji pt "zapalka 2 reinkarnacja". Zakladam, ze obraz ten byl wykonany na zajeciach na 1 roku, bo nie uwierze, ze jest to profesjonalnie zrealizowana animacja. Do wszystkich artystow - tak naprawde we wszystkich filmach nie ma tresci o chwale Jezusa - wiecej religii w tworczosci ! odwagi bracia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 korkitalib: Bardzo prosilbym wypowiadac sie w liczbie pojedynczej jezeli chodzi o autora tego filmu. Autorem jest jedna osoba czyli Daniel Zdunczyk a nie kilka osob. Ja osobiscie nie poczuwam sie do tego abym byl autorem. Raczej bylem wykonawca kilku elementow jako osoba pracujaca dla Daniela a nie dobrowolnym pomyslodawca. Wykonywalem zadana mi prace za ktora dostawalem kase. Dziekuje za uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość korkitalib Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 spoko spoko nie stresuj sie i tak wszystkich pociagniemy do odpowiedzialnosci za ta kiche :D. Odkupisz swoje grzechy jak zrobisz animacje z Biblii o gorejacym krzaku :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 Poprostu nie lubie gdy ktos przypisuje mi rzeczy na ktore nie mialem wplywu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 dla mnie nudne i zgadzam sie, ze montaz kuleje - na poczatku jak ta kobieta rzuca pudelko na szafke jest ladnie zmontowane ale kiedy wyciaga zapalki z pudelka to niebardzo to pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi