Gedeon Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Takie coś ostatnio w maxie wydłubałem... Zapraszam do komentarzy, będzie tego więcej...o wiele więcej... http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=546404ef74670291
thorgal Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 co by tu powiedziec... klocki same w sobie bardzo proste.. wchodzac tutaj spodziewalem sie conajmiej jakiejs budowli z klockow.. no cuz.. moze jeszcze uda ci sie cos zbudowac
Gedeon Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 co by tu powiedziec... klocki same w sobie bardzo proste.. wchodzac tutaj spodziewalem sie conajmiej jakiejs budowli z klockow.. no cuz.. moze jeszcze uda ci sie cos zbudowac będzie tego więcej...o wiele więcej... Nie napisałem, że przedstawię kilka klocków. Na sam koniec chcę z tych klocków ułożyć jakaś, prostą budowlę. Tym renderem chciałem sprawdzić, czy podobają się wam teksturki, oświetlenie itp... Budowla potem:D
Vorek Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 zrób jakieś oświetlenie to powiemy czy się podoba czy nie ;] Teksturki się nie podobają, nie widać co tam jest na tych klockach wytłoczone, materiał też jakiś taki mało klockowy, no i te oczobitne kolorki które wypaliły mi kineskop ;] Zrób z tego coś konkretnego, oświetl konkretnie, zrób porządne materiały a może coś z tego będzie, bo jak na razie to do speeda się nadaje. Poszukaj po forum, było kilka scenek z klockami, może Cię zainspirują Pozdrawiam
Ania Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 daj lekki chamfer na kanty (chyba że będziesz pokazywał całkiem z daleka) i nie wygląda to jak plastik, jest zbyt matowe, może z jakimś hdri na odbicia byłoby lepiej.
Owen Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 no narazie same podstawowe klocki, ale z nich raczej nic ciekawego nie zbudujesz:P
Leleń Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 ze nie zbuduje nic z tych czesci? http://zx81.isl.uiuc.edu/lego/diaspar/jpg/59.jpg a prosze jakie ladne^^
Leleń Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 tiaaa, labirynt btw. Gedeon ten klocek to jest box+cylinder, czy wyciales/zboleanowales (?) ladnie koleczko na boxie i extrudowales? ;o
Gedeon Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 Prędzej jakieś więzienie albo coś zamkopodobnego... Wszytkim dziękuję za komentarze, te rzeczy, które was drażnią, postaram się zmieńić... Po odpowiednim oświetleniu, zrobieniu odpowiednich materiałów zabieram się za inne rodzaje klocków... O update'ach będę informował na bieżąco... PS: Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego odzewu:D
Gedeon Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 Kolejny Update: Kilka "zwykłych" klocków, które będą stanowiły podstawę budowli, którą zamierzam z nich zbudować... Proszę o komentarze... Wkrótce ukarze się moja budowla...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Zrob jeszcze probke zoltego klocka bo byl czesto spotykany ;P Ogolnie wszystko jest TIP TOP - klocuszki wydaja sie byc super ladnie i starannie wykonane
satanicus1991 Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Zrób żółty bardziej żółtym i niebieski bardziej niebieskim i będzie spoxik. Mam na myśli; żółty zrób jakiś taki bardziej nasycony, a niebieski trochę "osłab", jakby bardziej w błękit :D
ArTooRo Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Sporo się w życiu lego bawiłem, a nawet bardzo sporo i powiem Ci od razu że jeśli są to klocki lego to u Ciebie ich bolce mają zbyt dużą średnicę, bądź też są za niskie.
Gedeon Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 Zrób żółty bardziej żółtym i niebieski bardziej niebieskim Nie ma sprawy... Sporo się w życiu lego bawiłem, a nawet bardzo sporo i powiem Ci od razu że jeśli są to klocki lego to u Ciebie ich bolce mają zbyt dużą średnicę, bądź też są za niskie. A wiesz, że ja też?:D To są klocki lego, zrobię render, w którym wyraźnie będzie widać napis na bolcach. Mi się wydaje, że te bolce są odpowiednie. Zrobię jeden render z mniejszymi bolcami, dam na forum i wtedy porównamy.
piksar Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 no buduj już, bo Ci ktoś klocki zwinie. ładnie
ArTooRo Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Zobacz sam też raz się kiedyś bawiłem w lego 3d :) Klocki odmierzałem wówczas co do milimetra.
Gedeon Napisano 29 Listopad 2006 Autor Napisano 29 Listopad 2006 ArTooRo - Super. PikSar - Hehs. Nikt mi nie zwinie, chyba, że dysk mi się spali:D Już dzisiaj biorę się do budowy:D Planuję zrobć jakiś duży statek, taką portową scenę...
tadzio Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Mamo, mamo kup mi LEGO!! Chce zbudowac cos pieknego!!!
Dawcio_m Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 oo Gedeon powrócił siema buduj buduj cos z tych klocków czekam na więcej, aha niewiem czy mnie poznajesz bo zmieniłem nick więc jak co to wal na gg.
Gedeon Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Kolejny update, tym razem zbudowałem zamek. Nie wiem, czy uda mi się zbudować coś większego, bo już przy tej ilości klocków max zaczyna wolnieć i strasznie się zacina. Jeżeli macie jakieś na to sposoby, to proszę - piszcie! Dodam do niego kilka ładnych szczgólików, zmienię kolorystykę wieży i mam nadzieję, że będzie się podobało. Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy.
Georgas Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 może użyj "display as box" do tych klocków które już masz ułożone
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Mozesz sie pobawic texturkami z displ. a klocki widoczne wstawic modelowane kazdy. Zaoszczedzilbys pracy i nerwow przy tnacym sie kompie.
Gedeon Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Dziękuję za komentarze. Dzisiaj już niestety nie dam rady, ale jutro coś w tej scenie dodam, coś poprawię. Jak tylko skończę ten zamek, zrobię coś innego, bo teraz w głowie mam mnóstwo pomysłów. Pozdrawiam...
Gość michlord Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Ja jak miałem klocki lego to nie były tego samego koloru :D (nigdy mi nie udało się skonstruować budowli o jednolitym kolorze).
Gość Artur Perzyna Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Ile poly ma jeden klocek mniej więcej? Pokaż klocka od spodu. Nie myślałeś nad technicsami?
Dawcio_m Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 fajne fajne ale klocki chyba za bardzo odbijają inne klocki chyba minimalnie za duży reflect a i jeszcze ludzika zrób takiego legowatego;)
Gość michlord Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Nie wiem czy mam racje ale dopatrzyłem się takiego "błędu": cała budowla jest zrobiona z tych najmniejszych klocków i nie ma żadnych łączeń pomiędzy nimi w poziomie (chyba by mi się takiej budowli nie udało zbudować bo bym wcześniej przez przypadek ją zburzył). ----no ale pracka spoko----
Gedeon Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 fajne fajne ale klocki chyba za bardzo odbijają inne klocki chyba minimalnie za duży reflect a i jeszcze ludzika zrób takiego legowatego;) No właśnie, standardowo reflect jest ustawiony na 10, zmniejszyłem go do 0, zrobiłem próbny render i ... prace się od siebie nie różnią... Nie myślałeś nad technicsami? Myślałem, ale nie mam referków, żadnych rozmiarów ani nic, chciałem też zrobić coś prostego. Te lego to przede wszystkim próba materiałów, renderingu. Mnie się podoba;D Nie wiem czy mam racje ale dopatrzyłem się takiego "błędu": cała budowla jest zrobiona z tych najmniejszych klocków i nie ma żadnych łączeń pomiędzy nimi w poziomie Słuszna uwaga! Dlatego następny render będzie pod tym względem poprawiony...
Gedeon Napisano 6 Grudzień 2006 Autor Napisano 6 Grudzień 2006 Witam, mały update, raczej przedostatni, bo więcej już mi się przy lego grzebać nie chce... Tutaj poprawiłem architekturę budowli, w ostatnim renderze dodam więcej szczegółów. Oprócz tego wygrzebałem sobie takiego ludzika.
Rekomendowane odpowiedzi