Skocz do zawartości

I Starcie Fotograficzne: sonda i zasady.

Który temat chchesz fotografować?  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który temat chchesz fotografować?

• "Ludzkie zakamarki"
      28
    • "Przemijanie"
      13
    • "Codzienność"
      16
    • "Mistyfikacja"
      11
    • "Chemiczny świat"
      15
    • "Szał"
      9
    • "Pod nogami"
      7
    • "Tuż za rogiem"
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

d80717fc3be0336f.jpg

A więc chcecie igrzysk?

ok :) oto propozycje tematów:

"Ludzkie zakamarki"

"Przemijanie"

"Codzienność"

"Mistyfikacja"

"Chemiczny świat"

"Szał"

"pod nogami"

"Tuż za rogiem"

Czas głosowania to 3 dni.

Po tym czasie rozpoczynamy bitwę.

Reguły są jasne:

1. Bitwa ma charakter publiczny i uczestniczyć może w niej każdy.

2. Aby uczestniczyć w bitwie należy być posiadaczem konta user'a na max3d.pl i mieć jakikolwiek aparat (komórki nie są wliczone w kategorię aparat), czy to cyfrowy czy analogowy.

3. Terminy trwania bitwy:
    23-11-2006 start bitwy
    23-12-2006 zakończenie i nominacja zwycięzców

4. 1 user może zamieścić max. 3 fotki, prosiłbym o zamieszczanie fotek zarówno przed jak i po postprodukcji.
  5. Warto eksperymentować z obróbką z Photoshopie lecz należy pamiętać, że nie jest to wątek o fotomontażu więc jakiekolwiek sklejanie czy montowanie zdjęcia z kilku zdjęć jest zabronione. Wyjątek stanowią HDR czyli zdjęcia fotografowane w różnych ekspozycjach a tym samym kadrze.

6. Dozwolone są: popraw ostrości, poprawa kolorystyki, kadrowanie, rozjaśnianie i ściemnianie.

7. Każdy uczestnik może założyć swój wątek z foto bitwą tytułując go z tematami

8. Po zakończonej bitwie zostanie utworzony wątek z sondą gdzie każdy będzie miał okazję do ocenienia wszystkich zdjęć i wybrania faworyta.

9. Zwycięzca otrzyma w nagrodę dość pojemną torbę na aparat i na dodatkowe akcesoria fotograficzne. ufundowaną przez redakcję foto serwisu max3d.pl:

6f51998c273baabc.jpg

5f7897bc096011bb.jpg

2fa99832d402b4ec.jpg

cee795ce89e10b95.jpg

89eec5a089c0f2ef.jpg

a181100578db12c4.jpg

A oto lista nagród:

I wsze miejsce - torba fotograficzna, nominacja do specjalnej Galerii działu foto i news o zwycięstwie na głównej

II gie miejsce - nominacja do specjalnej Galerii działu foto i news o vice zwycięstwie na głównej

III cie miejsce - nominacja do specjalnej Galerii działu foto

Pozdrawiam i do boju!

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

aaigh - to ja wezme udzial :D

Szał dla mnie prosze. Choc torebki i tak nie wygram fajno bedzie sie sprobowac w ktoryms z tematow.

Lets battle !

:*

aha - ps - czy uzytkownik o nicku "tweety" tez bierze udzial ?:D heh

Napisano

a właśnie: ilość fotek jaka może być zgłoszona do udziału w konkursie:

1 user = max. 3 fotki

wszystko co nie jest związane z powszechnie wiadomym fotomontażem jest dozwolone. np: symulacja głębi ostrości jest dozwolona.

prosiłbym o zamieszczenie zdjęć przed i po obróbce z PS.

użytkownik tweety bierze udział ale nie wygrywa torby :D

Napisano

aparat dodam jak będę sławny i bogaty. czyli za jakieś 230 lat :D

temat będzie jeden z tego tematu max 3 zdjęcia.

Drakon: to juz od ciebie zależy. jeśli uznasz, że zdjęcia bez Photoshopa są ok to spoko.

Napisano

Tweety gratulacje pomysłu i organizacji no i w szczególności nagrody :)

świetne tematy , mam nadzieje ze się nie obrazicie jak zaglosuje ? :D

Napisano

A czy będzie wymagany EXIF? Bo wtedy wiadomo będzie, że zdjęcie zostało zrobione po ogłoszeniu tematu. Bo mając jakieś świetne stare zdjęcie można niechcący wstrzelić się w temat:-)

Napisano

Myślę że można polegać na uczciwości startujących, w końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi :) U mnie np. o exif było by trudno bo zamierzam fotografować tradycyjnie.

Napisano

Belus: liczę na uczciwość zawodników :] w razie wtopy będą wyciągniete "odpowiednie konskewencje"

illy: nie, torba nóweczka nie śmigana w oryginalnym opakowaniu jeszcze siedzi w sklepie :] a co do akcesoriów to źle się wyraziłem. to jest torba NA AKCESORIA więc pusta w środku.

Napisano

panowie... only

2DNI

do rozpoczęcia FotoStarcia!

obiektywy odkurzone? przysłony nasmarowane? matryce dokręcone?

no to już za 48h... ready... steady... go! :)

Napisano

chveti: ogladałeś film Królestwo Niebieskie? tam jest taka scena kiedy rycerz z Francji po krwawej walce poddaje Jerozolimę arabom.

Fracuz pyta się go ile jest warta Jerozolima.

Arab mówi: nothing.

Odchodzi kilka kroków i zaciskając pięści z uśmiechem odwraca się i dorzuca: everything.

wracając do tematu:

A co się mieści w temacie ludzkie zakamarki? :>

Bo nie chciałbym wykroczyć poza.

nic

....

wszystko

:)

Gość jacoslav
Napisano

ja napewno wezme udział chociaż jestem nowy na tym forum

Gość jacoslav
Napisano

tylko niech ktoś mi powie jak tutaj wrzucić foty na bitwe bo się nie orientuje

Napisano

zakładamy wątki, czy postujemy tutaj?

można by założyć sub-for ''bitwa foto +temat" i tam każdy założy wątek (porządek musi być !)

jacoslav najpierw poczekaj na temat :D

{do postu poniżej}

też imo lepiej ->> 1 user -> 1 photo

Napisano

popieram pomysl routee, chociaz w sumie z drugiej strony przy takiej fotografii nie ma tyle zachodu co przy modelowaniu 3d, gdzie po 3godzinach pojawiaja sie drobne szczegoly, wiec i tyle probnych fotek nie bedzie

ale bym ograniczyl do 1 photo per user

Napisano

Słyszałem, że tu gifty jakieś rozdaja:)

Zarząd zrobił ściepe i bedzie torba dla jakiegoś farciarza:D

Też bym wystartował...Ale jak się robi zdjęcia? Mojej roboty Fotografie nie mają najlepszej jakości. RAczej nie znajde w sieci tutka:" Jak zrobić fajne foto i wygrać w FotoBitwie na max3d.pl"

Szkoda, że się wcześnniej nie dowiedziałem bo dziś rano była taka piękna mgła...

Napisano

hhmm moze tez sie dołacze tylko poczekam jakie temat zostanie wbrany... :)

ale oczywiscie zagłosuje na którys :)

pozdr

Napisano

Ja sem tu, ja biere udział, hehe :D

Pytanie mam tylko odnośnie Jury. Bo temat można interpretować na wiele sposobów, a zwykłe szare ludziki często nie mają pojęcia co i jak w sztuce gra. Oczywiscie osobno mozna zrobić nagrode publicznosci czyli samochód (maluch za 200 zł).

(troche pogmatwana moja wypowiedź ale nie mam siły dzisiaj myśleć:))

Poprawka: Tak to jest jak się źle czyta ;) Czyli jury jest publika... no łokej :)

A jeszcze pytanie, moze jakieś nagrody pocieszenia? choćby lizak albo paczka chrupek zawsze to coś hehehehe xD

Napisano
można by założyć sub-for ''bitwa foto +temat" i tam każdy założy wątek (porządek musi być !)

fotobitwa będzie póki co zorganizowana w ogólnym wątku o fotografii. tak więc prosiłbym o zamieszczanie swoich wątków z fotografiami.

Creator: Jury będzie publika. każdy będzie mógł oddać swój głos na ulubioną pracę.

nagrody:

I wsze miejsce - torba fotograficzna, nominacja do specjalnej Galerii działu foto i news o zwycięstwie na głównej

II gie miejsce - nominacja do specjalnej Galerii działu foto i news o vice zwycięstwie na głównej

III cie miejsce - nominacja do specjalnej Galerii działu foto

Pozdrawiam

[ps]

1DAY

do rozpoczęcia FotoStarcia!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności