patry Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 Wielkie dzięki hkropinski za super refki :) Próbowałem połączyć to wszystko w 1 część ale efekty były do niczego :( Popoprawiałem jedynie zgodność z oryginałem. Już nie mogę patrzeć na te ******** światła :[ Ale w końcowych renderach nie będzie żadnych zbliżeń na światła, więc wydaje mi się, że taka dokładność wystarczy... PS macie jekieś dobre refki tylnych świateł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 ;) 13 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 ehh takie ladne refki to az zal nie wymodelowac takiego czegos. Ty po prostu sie zle za to zabierasz, musisz wyciac w glownej powierzchni swiatla ladne koleczko i pozniej tylko extrudzik albo tez shiftem dodawac nowe poly;] hk co to za waga?:D:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 JohnZi - może byś tka wypuścił jakiegoś videotutka na temat modelowania takich trudnych świateł?? Plissss :) Bo światła, to jest to, co najgorzej mi wychodzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 hehe patry to ty chyba lusterek jeszcze nie robiles:P a tak szczerze mowiac to nie wiem czy to ma sens, bo kazde swiatla sa inne;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 Ale zrobiłbyś może videotuta jak wymodelować światła jakiegoś innego auta. Mi to jest wszystko jedno :) Ważne, żeby były trudne do wymodelowania :) PS już wole lusterka modelowaćw autach niż światła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 5 raz już robie te światła.... :/ Ale i tak nie wyszło tak jak chciałem :( Nie mogę już patrzeć na te światła.... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 patry KRZYWO!!!nie wiem...ty to jakos dziwnie tą siatke na tych swiatlach probiłes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 wez klosz potnij booleanem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Właśnie zrób całość żeby była ładna i równa, a potem boolean. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 Tylko, że próbowałem już booleanem i przy tak zagęszczonej siatce (bo booleana się robi po siatce z ms, nie??) nie chce mi wyciąć :/ Zawsze jakieś bugi po wycięciu powstają :( Już nie mam siły do tych świateł.... ehhhh :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 To może zrób najpierw siatke ubogą (bez ms), ale równą. Potem boolean i powstałe punkty połącz żeby były tylko czworokąty bądź trójkąty, jeszcze chamfer gdzie muszą być ostrzejsze krawędzie i dopiero ms. I tak pewnie wtedy bedziesz musiał zrobić jeszcze kilka poprawek przesuwając wertexy, ale może okaże się to skuteczny sposób ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Uffff.... za 6 razem udało mi się wyciąć te dziurki booleanem :) Ujdzie?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 no i o wiele lepiej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 no juz duzo lepiej, jeszcze tylko jakis chamfer na krawedziach by sie przydal. aha i dopasuj dokladnie ta lampe do karoserii, bo miejscami, szczegolnie na dole, to kuleje troche:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Dawcio_m - hehe, dzięki :) JohnZi - co to tych chamferów to nie wiem jak to wyjdzie, bo siatka gęsta i nie mam tam żadnych edge loop'ów.... :/ A po boolanie jak mam dopasować te światła do karoserii (bo 7 raz na pewno nie będę wycinał od początku tych dziurek :P) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 patry chodzi mi glownie o to a to mozesz zrobic z poziomu meshsmooth, jesli jeszcze taki masz:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 JohnZi ciężko mu teraz z tym będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Trochę pobawiłem się soft selectionem i tyle udało mi się poprawić (czyt. niewiele :)) I chyba koniec modelingu tylnych świateł. Myślę, że już mniej niż więcej do modelingu mi zostało (koła, lusterka, wycieraczki, rura wydechowa, znaczki, szyby, grill i nie szczegółowe wnętrze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 no widzisz jak chcesz to potrafisz:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 no tylnie swiatlo teraz super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Światła spoko. Mi się podobają. Jedziesz dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2007 JohnZi - hehe, thx :) nielot007 - eee tam przesadzasz :) thx :) obo - thx :) Dzisiaj znalazłem trochę wolnego czasu i takie sobie rzeczy podłubałem :) PS co to jest?? Bo chyba nie znaczek.... hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 tak, to jest emblemat mercedesa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 coraz lepiej ci idzie patry popraw te poziome listwy grilla - powinny mieć niższy i nie taki kanciasty przód tylne światło też jak dla mnie do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 Bardzo ładnie ci idzie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 Thx for all ;) Mam takie pytanko - czy wszystkie rowki muszą mieć grubość? Bo np. rowki w drzwiach nie mają grubości... A jak będę robił szyby to muszę zrobić grubość "obramowania" tej szyby czy nie? PS hk powiedz mi skąd bierzesz takie świetne refki?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 patry -> dokladnych zrodel ci nie powiem bo prawie kazde zdjecie pochodzi z innej strony, ale za to powiem ze stron ze zdjeciami samochodow w internceie sa tysiące, a moje poszukiwania to nie tylko www.seriouswheels.com itp. powiem ci jeszcze ze na polskich stronach ( przedewszystkim forach ) tez znajdziesz swietne referki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 Dzięki za seriouswheel :* No i nadal aktualne pytanie - czy wszystkie rowki muszą mieć grubość? Bo np. rowki w drzwiach nie mają grubości... A jak będę robił szyby to muszę zrobić grubość "obramowania" tej szyby czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 no jak nie mają grubości, mają ok 5mm, co do szyb to jak chcesz i zależy od modelu, jak są uszczelki wokoło to nie trzeba bo i tak nie widać, a jak szyba styka się z blachą to lepiej zrobić grubość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 po prostu trzymaj się realiów ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2007 Świeży UP :) Kurde chciałem zrobić wnętrze, ale chyba nie zrobie, bo wszystkie obiekty mają wyłączone ms i w viewporcie mam od 4 do 5 FPS :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 coraz lepiej, ale nadal wiele krzywizn, pokaz siatke jak mozesz;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 dla chcącego nic trudnego od czego masz warstwy, które możesz ukrywać albo chociaż włączać isolation mode i sobie spokojnie modelować bez lagów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 Dach strasznie pofalowany i tył. A tylnia szyba jakoś bardzo dziwnie wygląda. Ale ogólnie zaczyna to coraz lepiej wygladać ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 patry, daj renderek tyłu z kamerki z perspektywy nie z ortho i z jakimś normalnym fov, bo to co teraz pokazujesz dość dziwnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2007 hkropinski - thx, siatecka :) cta - hmm... zobaczę :) obo - thx, dach raczej nie pofalowany... wina rendera i AA po prostu :) Tył też duża wina rendera :) Na screenie jest lepiej ;) Tylna szyba - eee wszystko imo wporządku :) masater - dobra, w nastęnym up'ie dma normalny fov :) PS a gdzie ta twoja kawa albo herbata?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 patry co do szyby masz racje ;) Sprawdziłem na refkach i faktycznie ona tak wygląda. Jeśli chodzi o krzywizny to również faktem jest że na renderze troche to gorzej wyglądało, ale i tak troche tam przydałoby się poprawić. Na rysunku zaznaczyłem. Na dachu troche te vertexy trzeba podnieść do góry, a z tyłu to co zaznaczyłem, moim zdaniem jest krzywo troche i przydałoby się to wyprostować ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 hk - idąc od lewej: - na renderze nic nie będzie widać więc zostawiam - (ta linia co leci od światła w dół) czepiasz się :P :) - (ten napis "WTF") przecież tak ma być... ta linia ma właśnie płynnie "rozmywać" się... - (na dole przy rurze wydechowej której nie ma :)) nie kapuje... - (miejsce na rejsetracje) ok, wgłębiłem to - (ten bug najbardziej na prawo) niestety nic z tym nie zrobię :( Tyle już nerwów straciłem przy tym bugu, żę nie mogę na niego patrzeć... :( Mały up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2007 Apdejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 bardzo fajnie :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 nonono patry bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 bardzo ładnie tylko mam jedno zastrzezenie a mianowicie spójrz na uszczelkę na bocznej szybie mniej wiecej nad lusterkiem tam dzieje się coś niedobrego ale tak to bardzo ładnie ps. też coś szykuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 ładnie zrobiono felga, tylko daj opone o mniejszym profilu bo ta wygląda jak od poloneza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 patry daj w końcu jakiś render z GI. Bo model naprawde ładny, a jego przedstawienie pozostawia wiele do życzenia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 tak ja tez chce gi:P tak paskudnie wyglada z viewporta:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 Dzięki za komenty :* Apdate no i render z gi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 bardzo fajnie, tylko jak on sie utrzyma na dwoch kolach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 jest fajnie, będzie fajniej jak go skończysz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi