Mr Pank Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Wtam Przedstawiam wam moją rzeźbe .Jest to moja pierwsza zabawa z gliną i oto efekt mojej pracy. Cztery dni robiłem tą postać myślę, że nie jest źle. Zrobię formę a potem odlew z gipsu (zobaczymy jak będzie to wszystko schnąć) Głowa ma 30cm wysokości Skąd pomysł na postać, jakoś to wyszło z głowy .Musiałem po prostu poćwiczyć i wyczuć narzędzia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 hohoh super :) fajnie wyglada i w ogole pieknie i tak dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 szyja cos taka nie wyprofilowana i zaaduza ale i tak cala glowa prezentuje sie super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 GITara . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Witam!! jako ze to polska to trzeba marudzic :) choc mi i tak sie podoba :) z przodu wyglada bardzo fajnie ale widok z "boku" pokazuje bledy w modelowaniu tzw glowa jest(wydaje sie) plaska najbardzije jest to widoczne na usta normalnie proste (prawie) ale nie czas na marudzenie bo kawal dobrej roboty odwaliles :) ps. "szkoda" ze to nie 3d bo juz bym o siateczke prosil :D:D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Płaskie usta? ehm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Dla mnie ekstra. Mam nadzieję że kiedyś też mi się uda poZbrushować na żywo ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Wow ekstra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 No jest całkiem nieźle, ale usta i wokół ust jest nieładnie (zbyt płasko, brzydko), broda i podbródek też mogły by być lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 kup biały karton 100x70, przypnij klamrami do stołu, zagnij, zrób tło i dopero wtedy fotografuj ;) Rzeźba jest dobra ale bardzo wiele traci przez ten kaloryfer w tle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Całkiem udana próba. Pamiętaj, przy następnym podejściu aby często obchodzić dookoła dzieło i czasem odejsc na kilka metrów. Często wpada się w pułapke jeśli z jednej tylko perspektywy sie robi rzezbe,jedynie obracając ją wokół własnej osi.Teraz możesz zmierzyć się z detalem, proponuje zrobic sobie kilka dłubaków i dłubac na przemian czyszcząc najpierw jednym lekko zmoczonym miękkim, a potem drugim tawrdym suchym pędzelkiem. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SilVa Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Siemanko!Według mnie jak na pierwszy raz, to rzeźba jest naprawdę super!!Do tego trzeba mieć po prostu smykałkę... Mam więc nadzieję, że w przyszłości zobaczę conajmniej kilka rezultatów Twoich 'zabaw z gliną' :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 25 Listopad 2006 Autor Share Napisano 25 Listopad 2006 ej dzięki(KLICEK, hcpiter3d, tadzio, nielot007, chveti, Knysha, _kuba_,Vorek smart, silVa) Jak na razie robię forme na odlew i troche to potrwa bo użyłem zwykłego silikonu (do okien)i długo to wszystko schnie Jak co to później wrzucę jakieś foty Inspiracje czerpałem z Heidi Maiers http://www.heidimaiers.com/ Eksta rzeźby a poza tym można się dużo dowiedzieć o warsztacie Jak rzeźbić i robić odlew. pozdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 fajowe, ma swoj klimat, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi